tgoop.com/Antishobheh/27623
Last Update:
📌 بازی با زمان؛ راهبردی که میتواند ایران را در برابر ترامپ به پیروزی برساند1⃣
🟥با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، بار دیگر گمانهزنیهایی درباره احتمال مذاکره میان ایران و آمریکا مطرح شده است. برخی از تحلیلگران نزدیک به جریان اصلاحات بر این باورند و برآن اصرار میورزند که شاید دولت جدید آمریکا؛ که آن را یک معاملهگر اهل داد و ستد میدانند، برای رسیدن به یک توافق جدید با ایران، حاضر به امتیازدهی باشد، اما بررسی دقیقتر شرایط نشان میدهد که این تصور واقعبینانه نیست و مذاکره در وضعیت کنونی نه تنها به نفع ایران نیست، بلکه میتواند به توافقی تحقیرآمیز و شکننده منجر شود که نه امنیت ایران را تضمین میکند و نه منافع بلندمدت کشور را تأمین خواهد کرد.
✅ ترامپ یک مذاکرهکننده تهاجمی است، نه یک امتیازدهنده
دونالد ترامپ، برخلاف برخی رئیسجمهورهای پیشین آمریکا، یک سیاستمدار سنتی نیست، بلکه یک معاملهگر تهاجمیست که همه چیز را بر اساس سود و زیان کوتاهمدت خود تحلیل میکند. او از روش «فشار حداکثری» برای تسلیم طرف مقابل استفاده میکند و سپس در صورتی که امتیازات بزرگی دریافت کند، حاضر به توافق خواهد شد.
تجربه دولت اول او نشان داد که سیاست او در قبال ایران، نه مبتنی بر تعامل، بلکه بر اساس تحمیل و فشار بوده است. خروج او از برجام و اعمال سختترین تحریمهای ممکن، گواهی بر این رویکرد است.
براین اساس میتوان گفت که ترامپ در دوره دوم خود، احتمالاً همان سیاست را ادامه خواهد داد، با این تفاوت که حالا این تصویر در ذهن ترامپ شکل گرفته است که ایرانِ امروز، در برابر فشارهای اقتصادی آسیبپذیرتر شده و در نتیجه، او در مذاکره بهدنبال تحمیل شرایطی سختتر از برجام و با اخذ امتیازهای بزرگتر از ایران خواهد بود و هرچند تلاش خواهد کرد تا توافقی را با نام خودش ثبت کند، اما این توافق قطعاً شرایطی را به ایران تحمیل خواهد کرد که فراتر از خطوط قرمز جمهوری اسلامی است.
✅ در حال حاضر تغییر موازنه قدرت به سود ایران سخت است
در مذاکره، طرفی که از قدرت بیشتری برخوردار باشد، میتواند شرایط خود را دیکته کند. در حال حاضر، ایران با برخی چالشهای داخلی و بینالمللی مواجه است که امکان تغییر موازنه به سود خود را دشوار کرده است:
🔸فشارهای اقتصادی: تحریمهای آمریکا، تورم داخلی و کاهش ارزش ریال از جمله مشکلاتی هستند که دست ایران را در مذاکرات میبندند. ترامپ تصور میکند که اقتصاد ایران به دلیل تحریمها دچار مشکل است و این را به عنوان اهرم فشار در مذاکره به کار خواهد گرفت.
🔹چالشهای اجتماعی و داخلی: اعتراضات پراکنده و نارضایتیهای عمومی، تصویری از بیثباتی داخلی را به آمریکا مخابره میکند. این مسئله باعث میشود که آمریکا تصور کند میتواند با فشار بیشتر، امتیازات بیشتری از ایران بگیرد.
🔸فشارهای دیپلماتیک: برخلاف دوره اول ترامپ که ایران توانسته بود بخشی از جامعه جهانی را علیه سیاستهای یکجانبه آمریکا همراه کند، اکنون واشنگتن در حال تلاش برای اجماعسازی علیه ایران است. اتهامات مربوط به همکاری نظامی ایران با روسیه در جنگ اوکراین و موضوع پهپادها، باعث شده است که حتی چین و برخی کشورهای شرقی نیز با احتیاط بیشتری در قبال ایران عمل کنند.
💬 سیدپویان حسینپور
🇮🇷کپی برای جهاد تبیین آزاد👇
@Antishobheh
BY آنتی شبهه
Share with your friend now:
tgoop.com/Antishobheh/27623