tgoop.com/AshemVohu2581/2497
Last Update:
☕️ بریدهی کتاب 📖🔎
#Study@AshemVohu2581
↩️ اهمیت تاریخی دین و جهانبینی جوامع انسانی در شکلگیری تمدن بشری
💠 «هگل در خرد در تاریخ مینویسد: «هر دولتی بر پایهی دین استوار است... و از آن ریشه میگیرد... و تا ابد نیز هستی خود را از دین خواهد گرفت.» منظور از دین در این جا نه تنها وجدان درونی و باورهای ماورای طبیعی بلکه افزون بر آن همان چیزی است که امروزه به آن ایدئولوژی و جهانبینی میگوییم که نه تنها بنیاد دولت را در هر جامعه، بلکه شالودهی زندگی و مناسبات اقتصادی، اخلاقی و فرهنگی را نیز بنا مینهد. و در جایی دیگر نیز میافزاید: «دین یک قوم، آگاهی آن قوم از هستی خود و از برترین هستی است. این آگاهی نمودار ذات و گوهر کلی آن قوم است. یعنی انگارهی (تصور) هر قوم از خدا برابر است با انگارهی (تصور) آن قوم از خویشتن و از پیوندش با خدا. از این رو، دین آن قوم نمودار انگارهاش از خویشتن خویش نیز هست.»
💠 و من چنان که در شاهنامهی فردوسی و فلسفهی تاریخ ایران نیز نوشته ام برای شناخت گوهر هر دین باید بتوان به چهار پرسش زیر پاسخ داد: (1) چیستی یا ماهیت خداوند؛ (2) فلسفهی آفرینش؛ (3) پیوند میان آدمی و خداوند؛ (4) نقش آدمی در گیتی.
💠 بنابراین، برای این که راز حرکات اجتماعی، تشکیل دولت و ماهیت آن، نهادهای اقتصادی و خلقوخوی مردم جامعهای را دریابیم باید به دین آن مردم رجوع کنیم.»
📚 پیشگفتار «تاریخ هرودوت»
✍ مرتضی ثاقبفر
🔥 @AshemVohu2581 🔥
BY رسانهی زرتشتی «اَشِمْ وُهو»
Share with your friend now:
tgoop.com/AshemVohu2581/2497