tgoop.com/Asreandisheh/12367
Last Update:
📌رحمانیت در روابط بینالمل
📖کیومرث اشتریان: اندیشهورزی در روابط بینالملل بیش از همیشه نیازمند نظریهپردازیهای هنجاری-تکمیلی است تا از این دام مهلک ضدانسانی رهایی یابیم. اینکه صرفا تصدیق کنیم که روابط بینالملل تجلی مبارزه منافع ملی است، در حد توصیف مناسب است اما در مقام تجویز، هرگز. برای مقام تجویز نیازمند اندیشهورزیهای ارزشی هستیم که حداقل بتواند از این حد از فاجعهآفرینی و قساوت جلوگیری کند. مقررات حقوق بینالملل از آنجا که حاکمیت ملی افسارگسیخته را بر حاکمیت ارزشهای عام و حتی حقوق بشر ترجیح میدهد، ناقص و نارساست.
🔹در چهلواندی سال گذشته هرچند در ایران اعوجاجهایی در سیاست خارجی داشتهایم یا گروههایی خودسر چهره ناپسندی از سیاست خارجی ایران نشان دادهاند، اما در این میان از قضا گرایشی مثبت نیز در ایران پدید آمده و آن هم تولید ادبیاتی درخصوص دین رحمانی در سیاست است. این گرایش هرچند پالایش نشده و از حیث نظری نیز با روابط بینالملل انطباق کافی نیافته است، اما ظرفیت آن را دارد که به عنوان گزینهای برای بحث و گفتوگوی بینالملل مطرح شود.
🔹به نظر میآید ترویج ایده «رحمانیت در روابط بینالملل» که مفهومی توحیدی-دینی و آشنای دیرینهای برای بشریت است، میتواند فضای متفاوتی را برای اندیشهورزی در روابط بینالملل فراهم کند تا آن را از سبعیت و افسارگسیختگی «منافع ملی» رهایی بخشد. این گرایش ارزشی را باید خارج از روابط کنونی که بسیار آلوده است، جستوجو کرد زیرا قساوتی که در میان سیاستمداران پدید آمده، «صفتی است راسخه که ترک آن به آسانی میسر نگردد»، از این رو میتوان به سراغ دینداران جهان رفت: «ای اهل کتاب، بیایید از آن کلمه حق که میان ما و شما یکسان است، پیروی کنیم که جز خدای یکتا را نپرستیم...» (آل عمران/65).
#عصراندیشه
@Asreandisheh
BY عصر انديشه
Share with your friend now:
tgoop.com/Asreandisheh/12367