tgoop.com/Baghekhabushan/8269
Last Update:
.
فردوسی هرگز با کسانی که زبان و هویت ایرانیان را نادیده گرفتهاند قادر به پیکار نیست ولیکن توانایی آن را دارد که پیام حکیمانه خود را در گرماگرم داستانهایی جذاب به آیندگان انتقال دهد، پس بیدرنگ زبان به روایت داستان میگشاید، برای او مهم نیست کیومرث، هوشنگ یا تهمورث آتش را کشف کرده باشد، آنچه برای سراینده مهم بنظر میرسد اینست که آیندگان دریابند در این آب و خاک پیشینهای به بلندای تاریخ دارند.
از این رو در اقدامی زیرکانه پیش از آنکه نام حیوان را برای خواننده بازگو نماید به ریخت ظاهری آن اشاره میکند، براستی چه عبارتی میتواند درستتر و منطقیتر از چیزی دراز تداعی کننده مار در ذهن باشد؟
بکارگیری عبارت چیزی دراز در حقیقت تلاشی ست برای یادآوری روزگاری که هنوز حیوانات و گیاهان و جانوران برای انسان ناشناخته بودهاند چراکه هنوز ذکری از نام این خزنده اهریمنی در میان نیست و برای نخستین بار در بیت زیر بکار رفته است.
بنابراین عبارت چیزی دراز نه تنها سست و کودکانه نیست که رویکردی بس حکیمانه است
مصحح در شماره ۴ از مجموع ۱۵ دستنویس اساس کار خود تنها از ۵ دستنویس یاد کرده و در مورد ۱۰ دستنویس دیگر سکوت نموده است.
در شماره ۵ نیز عنوان میدارد که این روایت در آثارالباقیه بیرونی و التفهیم و ،،، گزارش متفاوتی ارائه دادهاند
شاهنامه فردوسی انفجاری استثنایی در ادبیات ایران و اثری متفاوت نسبت به آثار متداول دوره غزنوی و سامانی ست که جز همانندی نسبی زبان، با تاریخ بیهقی و آثار پس از آن مانند چهار مقاله و رودکی تناسب ندارد، پس شگفتآور نیست اگر روایات آن با بیرونی و ،،، متفاوت باشد.
در میان انبوه آثار پروفسور امین مجموعهای شش جلدی (مشتمل بر سی هزار بیت) با عنوان دانشنامه منظوم ایران سربرافراشته و بسان خورشید در آسمان ادبیات ایران میدرخشد، تاکنون چهار جلد از این مجموعه روانه بازار شده که امیدواریم از مجلدات بعدی نیز در آیندهای نه چندان دور رونمایی گردد.
امین در نخستین جلد دانشنامه منظوم ایران (ص ۲۶۰) زبان به اعجاز گشوده، جوانمردانه داد سخن میدهد، وی زبان خود را فارسی (دری) خوانده، پرچم شیر و خورشید را بارزترین نماد ملیت ایرانیان، تخت جمشید را نیز دیگر نماد این مرزوبوم شناسایی میکند
سید حسن امین در پاورقی همان صفحه به نکتهای نغز و درخور درنگ اشاره کرده و میگوید «از اشتباههای فرهنگی دستاندرکاران انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ عوض کردن بیدلیل پرچم ایران بود، در حالی که پرچم سه رنگ شیر و خورشید ایران هیچ ارتباطی به رژیم سلطنتی پهلوی نداشت و بارزترین نماد ملموس قابل انتقال ملیت ایرانیان در سراسر جهان است» از سرودههای اوست.
مرا مهر ایران زمین در سر است
سر من فرازان از این افسر است
سرودن ز ایران شعار من است
شعار من و افتخار من است
پرواضح است که امین دل در گرو میهن دارد، نمادهای فرهنگی میهنش را فراوان ارج نهاده، ملیت را گرامی داشته و آنچه را باید بیمهابا بر زبان میراند.
امین پس از سرایش بیتهای مربوط به نمادهای فرهنگی به جشنهای ایران باستان پرداخته و عنوان میدارد «بر خلاف فرهنگ هایی مانند بودایی و هندویی که بنای آنها ریاضت و ترک دنیاست، فرهنگ ایران باستان بر شادی و جشن و سور و سرور نهاده شده بود»
بسی جشن و سور است در هر کجا
ز ایام دیرین در ایران به جا
ز آیین دیرین این جشن و سور
جهان است سرشار از فیض و نور
۴ از ۵
BY کانال رسمی هزار باده فرهنگ
Share with your friend now:
tgoop.com/Baghekhabushan/8269