tgoop.com/Bahamstan/1995
Last Update:
ايا زبان پارسى در سال ٢١٠٠ بر جا ميماند ؟؟؟
دكتر عيسى كشورى
بر اساس پيش بينى دانشمندان در سال ٢١٠٠ ميلادى تنها سه زبان انگلیسی، اسپانیایی و چینی در جهان باقى مى مانند و مابقی زبانها به صورت زبانهای ضعیف و در حال حل شدن در زبانهای اصلی در خواهند آمد و تا دو دهه بعد بكلى و براى هميشه همانند زبانهاى ارامى ، تورانى و .... از بين ميروند .
تا انزمان بیش از ۸۰ درصد نوجوانان دنیا قادر خواهند بود به ۳ زبان اصلی صحبت کنند. و ممكن است تنها دو زبان فرهنگى - ادبى مهم ديگر شانس بقا داشته باشند ، تلاش كارگردان و فيلم ساز ايرانى مقيم كانادا مصطفى كشورى در ساخت فيلم زندگى و اثار شاعران نامدار ايرانى مانند حكيم عمر خيام ، حافظ شيرازى ، فردوسى و ... در همين راستا است تا با معرفى شعر و ادبيات پارسى و گسترش زبان پارسى در سطح بين المللى از انقراض زبان پارسى جلوگيرى نمايد ، تاثيرى كه سينما در شناخت مردم جهان نسبت به اثار گرانسنگ ادبيات پارسى و مانا يى انها دارد بر كسى پوشيده نيست بعبارتى اگر فردوسى با كوشش سى ساله خود توانست ادبيات پارسى را از تهاجم فرهنگى اقوام مهاجم زنده نگه دارد امروز با كمك هنر هفتم ميتوان همان كار فرودسى را تداوم بخشيد و از مرگ حتمى زبان مادرى كه حامل تاريخ ، تمدن و هويت ملى ما است جلوگيرى نمود ، خطرى كه اگر به ان همكنون توجه نكنيم و كارى صورت نگيرد ناگهان با اين حقيقت مواجه ميشويم كه در ايران اينده به احتمال قوى با توجه به واقعيات موجود زبان چينى جايگزين زبان غنى پارسى خواهد شد .
هر كو نكند فهمى زين كلك خيال انگيز
نقشش بحرام گر خود صورتگر چين باشد ،
ما همواره مردمانى بوديم كه بيش از پيشگيرى توجه به درمان واقعه بعد وقوع و دفاع داشته ايم و هرگز قادر نبوده ايم كه از قبل وقوع خطر انرا پيش بينى كنيم و در فكر چاره باشيم .
بايد قدر زحمات هنرمندان بزرگ كه در راه حفظ ادبيات و زبان ابا و اجدادى تلاش ميكنند دانست به اين اميد كه در سال ٢١٠٠ زبان پارسى جز پنج زبان باقيمانده اين سياره بماند . يادمان باشد پيشگيرى هميشه اسان تر از درمان بعد واقعه است .بقول استاد سخن سعدى :
درختی که اکنون گرفتهست پای
به نیروی شخصی برآید ز جای
و گر همچنان روزگاری هلی
به گردونش از بیخ بر نگسلی
سر چشمه شاید گرفتن به بیل
چو پر شد نشاید گذشتن به پیل
@Bahamstan
BY باهمستان
Share with your friend now:
tgoop.com/Bahamstan/1995