tgoop.com/BidaariNews/15767
Last Update:
♨️حمله مغول
💢سلطان محمد خوارزمشاه با وجود اقتدار ظاهری خود، در هنگام حمله آمادهٔ مدافعه نبود. او برای تهیه تدارکات جنگی، در ظرف یک سال سه بار از مردم مالیات ستانده و به همن جهت اعتراض و نارضایتی مردم را برانگیخت. همچنین او قشون خود را به گروههای کوچک تقسیم نمود و در نقاط مختلف مستقر نمود.
💢این پراکندگی نیروهای نظامی دولت خوارزمشاهی زمینه را برای پیروزی لشکر مغول مساعدتر کرد. از نواحی تاجیکنشین در طی حملهٔ مغول تنها بدخشان و برخی ولایات کوهستانی تاجیکستان شرقی و نیز چندی از محلهای غور که با قلعههای محکم حفاظت شده بودند، از استیلای مغول ایمن ماندند.
💢پساز حملهٔ مغولان، ایران به قلمرو امپراتوری مغول ضمیمه شد. پساز مدتی که امپراتوری مغول چندپاره شد، نوه چنگیز، هلاکوخان مغول بار دیگر بر ایران تاخت و سپس حکومت ایلخانان را تأسیس کرد. در حمله مغولان به ایران، آسیبهای بسیاری به ایران وارد شد.
💢 بسیاری از شهرها، قناتها و بناها نابود شدند. مردمان شهرهای زیادی قتلعام شدند. کتابها سوزانده شدند و به علم و فرهنگ جامعه آسیب فراوانی وارد شد. بااینحال در حمله هلاکو به ایران، آسیب کمتری به جامعه وارد شد.
♨️ایلخانان
💢امپراتوری ایلخانی، سلسلهای مغول بود که پساز چندپارگی امپراتوری مغول بهدست هلاکوخان مغول بنیانگذاری شد. این امپراتوری از سال ۶۵۴ تا ۷۵۶ ه.ق (۱۲۵۶ تا ۱۳۵۶ میلادی) به مدت حدود ۱۰۰ سال در سرزمین ایران حکومت کرد و در بخش غربی امپراتوری مغول، با نام رسمی ایرانزمین شناخته میشد.
💢 امپراتوری، توسط دودمان هلاکو اداره میشد. هولاکوخان، نوه چنگیزخان، پس از مرگ برادرش در سال ۱۲۶۰، بخش خاورمیانه امپراتوری مغول را به ارث برد. هسته قلمرو حکومت او بخشی از کشورهای ایران، آذربایجان و ترکیه را دربرمیگیرد.
💢 ایلخانان در بزرگترین حد خود، بخشهایی از عراق، سوریه، ارمنستان، گرجستان، افغانستان، ترکمنستان، پاکستان، بخشی از داغستان امروزی و بخشی از تاجیکستان مدرن را نیز شامل میشدند. بعدها حاکمان ایلخانی، از سال ۱۲۹۵ به اسلام گرویدند.
💢ایلخانان در نهایت مجذوب فرهنگ ایرانی شدند و به یکی از حامیان آن تبدیل گشتند. آخرین خان آن ابوسعید در سال ۱۳۳۵ درگذشت و پس از آن خانات از هم پاشید.
💢 فرمانروایان ایلخانی، اگرچه اصالتی غیرایرانی داشتند، اما سعی کردند با گره زدن خود به گذشته ایران، مشروعیت خود را تامین کنند.
💢دوران حکومت ایلخانان در ایران از سال ۱۲۵۶ م با نظم و انضباط آغاز شد، اما در بینظمی تا ۱۳۴۹ م پایان یافت. در پایان حکومت ایلخانان (دوران ضعف آنان)، ایران شاهد ملوکالطوایفی در عرصه حکومت و نهضتهای انقلابی ضد ایلخانان نظیر سربداران بود.
💢 دوره ملوکالطوایفی، افول و انحطاط را برای ایران به همراه آورد. در این دوره حکومتهای مختلفی بر نقاط گوناگون ایران حاکم بودند.
#برگی_از_تاریخ
➖➖➖➖➖➖➖
🚨بیداری مردم، آخرین قدم برای رسیدن به صلح جهانی است.🚨
⬅️ بیداری نیوز، منبع کلیپهای جنجالی
#بیدارباش_بیدارکن
➖➖➖➖➖➖➖
🆔BidaariNews
BY بیداری نیوز
Share with your friend now:
tgoop.com/BidaariNews/15767