tgoop.com/BioSBU/471
Last Update:
ادامه مطلب...
🧑🏼💻 محققان دریافتهاند که برخی از تومورها میتوانند از طریق پروتئینی شبیه به ویروس، واکنش ایمنی خارج از کنترلی را آغاز کنند، که ممکن است به سلولهای مغزی آسیب برساند. این علائم، شروعی طوفانی داشته و در نتیجه سیستم ایمنی بدن ناگهان شروع به مورد هدف قراردادن پروتئینهای خاصی در مغز میکند.
🧐 دانشمندان میدانستند که این واکنش ایمنی، اغلب پروتئینی به نام PNMA2 را مورد هدف قرار میدهد، اما هیچکس نمیدانست چرا این پروتئین، چنین پاسخ ایمنی قویای را تحریک میکند که محققان را در یافتن راههایی برای جلوگیری از آن دچار مشکل میکند.
📑 جیسون شپرد میگوید: افزایش سریع علائم، که میتواند شامل ازدست دادن حافظه، تغییرات رفتاری، از دست دادن هماهنگی اندامها و حتی تشنج باشد، نشانه مشخص این بیماری است، که سندرم عصبی پارانوپلاستیک ضد Ma2 نامیده میشود.
👩🏻🦲این بیماری یکی از انواع سندرمهای عصبی مرتبط با سرطان است، که نرخ ابتلا به آن، کمتر از ۱ در هر ۱۰هزار نفر مبتلا به سرطان است.
🦠برای آگاهی از چگونگی فعالیت PNMA2، جونی شو، محقق زیستشناسی عصبی، ساختار پروتئین را با استفاده از میکروسکوپ الکترونی مورد مطالعه قرار داد، که با بررسی اولین تصویر واضح از این پروتئین، بسیار شگفتزده شد. زیرا مشاهده کرد که پروتئینهای متعدد PNMA2 بهطور خودبهخود به مجموعههای ۱۲ سو، سازماندهی شده بودند که شباهت چشمگیری به ساختار هندسی پروتئین پوششی برخی از ویروسها داشتند.
🔬 محققان دریافتند که یکی از عملکردهای سیستم ایمنی سالم، حمله به ویروسها است و ساختار شبه ویروس PNMA2، آن را بهصورت ویژه مستعد هدفگیری میکند. درواقع، سیستم ایمنی بدن تنها زمانی به پروتئین PNMA2 حمله میکند، که به مجموعههای شبه ویروس تبدیل میشود.
🔍دانشمندان دریافتند که محل بیان PNMA2 در بدن نیز مهم است. این پروتئین به طور معمول فقط در مغز و در نورونها بیان میشود، اما برخی از سلولهای سرطانی نیز میتوانند آن را بیان کنند، که موجب تحریک سیستم ایمنی بدن میشود. تا زمانی که PNMA2 در محل اصلی خود یعنی مغز باقی بماند، سیستم ایمنی بدن به آن واکنشی نشان نمیدهد. به ندرت پیش میآيد توموری در قسمت دیگری از بدن، شروع به تولید پروتئین PNMA2 کند، که با تشخیص این پروتئین در خارج از مغز توسط سیستم ایمنی، مثل هر مهاجم خارجی دیگری، به آن حمله صورت میگیرد. در نتیجهی این واکنش، سیستم ایمنی بدن فقط به PNMA2 تولیدشده توسط سلول سرطانی حمله نمیکند، بلکه بخشهایی از مغز شامل مناطقی که در حافظه، یادگیری و حرکت دخیل هستند و بهطور معمول PNMA2 تولید میکنند، را نیز مورد هدف قرار میدهد.
🔹برای مشاهدهی منبع خبر و مطالعهی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.
✍🏻 نویسنده: پرگل یخچی
📝 ویراستار: آناهیتا قادری، مینو ظفریان، نسترن ایمانیفر
🎨 گرافیک: مینو ظفریان، رومینا خوشسیر، ملیحه ترابی
👤 مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤 سردبیر: آناهیتا قادری
📄 صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس
#پست_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
BY سیناپس | Synapse
Share with your friend now:
tgoop.com/BioSBU/471