tgoop.com/BioSBU/474
Last Update:
ادامه مطلب...
🔬 توسعهی نشانگرهای زیستی سرطان شامل پروتئوم، ترانسکریپتوم و متابولومیک، متیلاسیون DNA، سلولهای تومور در گردش و DNA بدون سلول (cfDNA) است ولی این روشها دارای حساسیت و ویژگیهای مطلوب نیستند.
🩸شواهد کافی وجود دارد مبنی بر اینکه سلولهای سرطانی، cfRNA را آزاد میکنند که میتواند در خون شناسایی شود. cfRNA یک نشانگر زیستی بسیار پویا را نشان میدهد؛ زیرا میتواند تغییرات بیان را در زمان واقعی نشان دهد. نکتهی مهم این است که ژنهای مرتبط با تومور با بیان بالا میتوانند در نمونههای cfRNA نسبت به فرکانس پایینترشان در cfDNA بیش از حد نشان داده شوند. cfRNA همچنین میتواند اطلاعاتی در مورد بافت مبدأ ارائه دهد زیرا تفاوتهای رونوشتشناسی خاص بافت و سرطان وجود دارد.
👩🏻🔬در این مطالعه، ظهور نولومر را در بیش از ۱۰۰۰۰ تومور WES در ۳۲ نوع سرطان مشخص و کاربرد آنها به عنوان نشانگرهای زیستی سرطان در بیوپسی مایع با cfRNA بررسی شد.
🧪استفاده از روش تشخیص سرطان مبتنیبر cfRNA دارای چندین مزیت است. به عنوان مثال، فرآیندی که توسط آن RNA مشتقشده از تومور وارد جریان خون میشود، احتمالاً تفاوتهایی با cfDNA ازجمله انتقال آن با اگزوزومها نشان میدهد. علاوهبر این، استفاده از cfRNA در تشخیص میتواند سطوح بیان کلی و تغییرات بیان پویا را شامل شود.
🔍 با استفاده از نولومرها، مواد بیولوژیکی مورد نیاز برای شناسایی جهشها را کاهش میدهیم. بنابراین استفاده از نولومرها در cfRNA باید حساسیت شناسایی جهشها را از تومور همسان افزایش دهد. افزایش حساسیت برای کشف هر دو تومور با بار جهشی کم و جهش با کسر آللی پایین، بسیار مهم است.
❗️نمونهای از مواردی که افزایش حساسیت مورد نیاز است، کارسینوم سلولهای کبدی است که در آن روشهای سنتی تجزیه و تحلیل cfDNA تنها قادر به بازیابی ۱۹.۵ تا ۴۳ درصد از جهشهای موجود در بیوپسی تومور است.
📈برای نشاندادن بیشتر اطلاعات ارائهشده توسط نولومرها، ما قصد داریم نتایج مدلهای نولومر cfRNA بیماران مبتلا به سرطان را با همان مدل اعمالشده در توالیهای طبیعی که در معرض جهش تصادفی در سیلیکو قرار دارند، مقایسه کنیم. توجه به این نکته مهم است که این نتایج با حجم نمونهی مجموعهی دادهها محدود میشود. اندازههای گروهی بزرگتر با اطلاعات مربوط به مرحلهبندی سرطان برای تأیید اعتبار استفاده از نولومرهای خاص در مدلهای تشخیص سرطان قبل از رسیدن به آزمایش بالینی مورد نیاز است.
🦠در کار آینده، ما قصد داریم تا انواع سرطانهای متفاوت دیگری را برای مشخص کردن عملکرد رویکرد مبتنیبر نولومر بین آنها ترکیب کنیم. مقایسهی مستقیم عملکرد مدلهای پیشبینی با استفاده از cfDNA و cfRNA برای بیماران مشابه و همچنین ادغام آنها در مدلهای پیشبینی چند omics جالب خواهدبود.
💉 برای توضیح جهشهای عملکردی، ترکیب توالیهای پروتئینی پیشبینیشده cfRNA در مدلهای پیشبینیکننده نیز ممکن است مفید باشد. علاوهبر این، همانطور که ایمونوتراپیها و درمانهای شخصی در حال پیشرفت هستند، تشخیص مبتنیبر cfRNA بر اساس نولومر میتواند با شناسایی نئوآنتیژنها برای توسعهی واکسن سرطان شخصی یا سایر درمانهای متناسب با بیمار همراه شود.
🔹برای مشاهدهی منبع خبر و مطالعهی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.
✍🏻 نویسنده: علیرضا سبزیکار
📝 ویراستار: شیما حیدری، نسترن ایمانیفر
🎨 گرافیک: مینو ظفریان
👤 مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤 سردبیر: آناهیتا قادری
📄 صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس
#پست_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
BY سیناپس | Synapse
Share with your friend now:
tgoop.com/BioSBU/474