tgoop.com/BioSBU/476
Last Update:
ادامه مطلب...
🫃🏻چاقی تعاریف متعددی دارد، اما برای وصف کلمه چاقی در یک جمله، میتوان گفت که به انباشتگی غیرمعمول چربی در بدن، اضافه وزن یا چاقی میگویند که میتواند روی سلامت فرد تاثیر بگذارد.
⚠️چاقی، خود یک بیماری و همچنین عامل خطری جدی در ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری های قلبی- عروقی به شمار می رود. با افزایش سطح آگاهی نسبت به این موضوع و ارائه راهکارهای عملی می توان به ارتقاء سطح سلامت جامعه کمک کرد.
🩸چاقی عامل اصلی خطر برای بیماریهای غیر واگیر(NCDs) مانند دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی- عروقی، فشار خون بالا، سکته مغزی و انواع مختلفی از سرطانهاست.
🌎بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی، میزان چاقی از سال ۱۹۷۵ میلادی بهصورت کلی تقریباً سه برابر و در کودکان و نوجوانان تقریباً پنج برابر شده است و این روند در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته ادامه دارد.
🧬از علل چاقی، میتوان به عوامل روانشناختی، عادات و رژیم غذایی، عوامل ژنتیکی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی اشاره کرد.
💔افراد مبتلا به چاقی عموماً دچار احساسات منفی ناشی از سرزنش اطرافیان خود میشوند. سازمان بهداشت جهانی در این روز، از افراد میخواهد، که احساسات منفی را کنار گذاشته و رویکردی مناسب برای سلامتی خود اتخاذ کنند.
📉سازمان بهداشت جهانی معتقد است برای کاهش آمار چاقی در جهان، راهکارهای بسیاری وجود دارد که نیازمند مساعی دسته جمعی جوامع است. راهکارهایی مانند ایجاد محدودیت در خرید مواد غذایی پرچرب و مواد غذایی حاوی قند و نمک فراوان، افزایش میزان مالیات بر نوشیدنیهای شیرین صنعتی، افزایش دسترسی افراد به غذاهای سالم و مقرون به صرفه کردن این غذاها و ایجاد محیطهایی امن و مناسب برای پیادهروی، ورزش و دوچرخهسواری از راهکارهای ارائه شده توسط این سازمان است. همچنین این سازمان از خانوادهها میخواهد که عادات غذایی صحیح را از همان ابتدای زندگی به کودکان خود بیاموزند.
👨🏼💻فدراسیون بین المللی چاقی، موضوع “نگاهمان را عوض کنیم: بیایید در مورد چاقی حرف بزنیم” را به عنوان شعار روز جهانی چاقی در 4 مارس 2023 انتخاب کرده است.
✌️🏻هدف از این شعار تغییر و اصلاح تصورات غلط، پایان دادن به انگها و تصمیمگیری برای تغییر از دیدگاههای واحد به استراتژیهای مشترک است.
🗣ما میتوانیم با استفاده از اطلاعرسانی در جهت شناخت پیچیدگیهای چاقی به مردم کمک کنیم. زیرا با صحبت، بحث و به اشتراک گذاشتن نظرات، میتوانیم هنجارها را تغییر داده و در نتیجه، سلامت عمومی را بهبود بخشیم.
✍🏻 نویسنده: امیرمهدی طهماسبی
📝 ویراستار: آناهیتا قادری
🎨 گرافیک: زهرا ارشد
👤 مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤 سردبیر: آناهیتا قادری
📄 صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس
#تقویم_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
BY سیناپس | Synapse
Share with your friend now:
tgoop.com/BioSBU/476