tgoop.com/BioSBU/486
Last Update:
ادامه مطلب...
👩🏼🍼مطالعات جدیدی توسط پژوهشگران دانشگاه استرالیا جنوبی تحت عنوان بررسی تاثیر چاقی مادر بر سیگنال آندروژن کبد جنینهای پسر نشان میدهند، که در زنان باردار دارای اضافه وزن، مسیرهای مختلفی توسط هورمونهای جنسی مردانه در کبد فعال میشوند که جنین را به اولویت قرار دادن رشد به قیمت در خطر افتادن سلامت خود تشویق میکند.
🧔🏼♂ دکتر اشلی میکین میگوید: آندروژنها در بروز ویژگیهای مردانه و رشد در مردان موثر هستند، اما ترشح بیش از حد آنها، موجب رشد بیش از حد جنینهای پسر میشوند که نه تنها در هنگام تولد سبب بروز مشکل میشود، بلکه بر عملکرد کبد در بزرگسالی نیز موثر است.
👶🏻 اما راهکار جنینهای دختری که با افزایش تستوسترون ناشی از اضافه وزن مادر خود مواجه میشوند، این است که آنها به گونه ای برنامهریزی شدهاند تا مسیر آندروژن در کبد را خاموش کرده، رشد خود را محدود و خطر ابتلاء به اختلالات متابولیک در بزرگسالی را کاهش دهند.
👨🏻🦳مردان در بزرگسالی بیشتر مستعد ابتلا به بیماریهای کبد چرب و دیابت بدون وابستگی به الکل هستند؛ مخصوصا اگر مادرشان در دوران بارداری اضافه وزن داشته باشد و وزن آنها هنگام تولد بالاتر از چهار کیلوگرم بوده باشد.
🥗پروفسور جانا موریسون میگوید: زنان باید تغذیهی مناسب را در دوران بارداری دریافت کنند تا شرایط مطلوب را برای رشد جنین خود تضمین کنند. همچنین خطرات سوءتغذیه جنین در دوران بارداری وجود دارد یعنی جنین باید هنگام تولد اندازهی مناسب و نرمال داشته باشد. وی ادامه میدهد که اگر جامعه رویکرد خود نسبت به تغذیه را تغییر ندهد، این یک نبرد سخت برای کاهش چاقی و مشکلات سلامتی مرتبط با آن از کودکی تا بزرگسالی خواهد بود. جامعه باید فوراً راهکارهای کاهش چاقی را در پیش بگیرد. در نتیجه کودکان از ابتدا باید دربارهی اهمیت تغذیه سالم آموزش داده شوند و این امر تا بزرگسالی ادامه یابد؛ مخصوصا در دوران بارداری، چراکه تغذیهی مناسب بسیار مهم است.
💊 دکتر میکین میگوید: در این دوره مکملهایی که عدم تعادل تغذیهای در بارداری را برطرف میکنند، میتوانند بهترین شانس رشد مطلوب را برای جنین فراهم کنند.
🫀 تحقیقات اخیر پروفسور موریسون و همکارانش بر سیگنالینگ آندروژن کبد، تأثیر تغذیهی کم و بیش از حد مادر بر جفت، قلب، ریه و کبد را بررسی میکند، که در ژورنال Life Sciences چاپ شده است.
🔹برای مشاهدهی منبع خبر و مطالعهی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.
✍🏻 نویسنده: پرگل یخچی، آناهیتا قادری
📝 ویراستار: آناهیتا قادری، مینو ظفریان، شیما حیدری، نسترن ایمانیفر
🎨 گرافیک: مبینا روحالامینی
👤 مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤 سردبیر: آناهیتا قادری
📄 صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس
#پست_علمی
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
BY سیناپس | Synapse
Share with your friend now:
tgoop.com/BioSBU/486