tgoop.com/BioSBU/507
Last Update:
ادامهی مطلب...
🔥جیمی تئوبولد از نویسندگان این مطالعه گفته است: این یک پرسش ماقبل تاریخ بوده و در نوشتههای باستانی، مردم متوجه این موضوع در اطراف آتش شده بودند.
🔎طی سالیان دراز انسان ها از یافتن جوابی برای این سوال عاجز بودند. اما اکنون دانشمندان جوابی منطقی برای آن یافتند.
✈️اساسا از آنجایی که حشرات مانورهای هوایی را به گونهای انجام میدهند که با تجربهترین خلبانان جت جنگنده را نیز دچار سرگیجه میکند، آنها نمیتوانند به احساس گرانش همیشگی خود برای تشخیص اینکه کدام سمت بالا و کدام سمت پایین است، تکیه کنند.
🪰به گفته پژوهشگران، شب پرهها و بسیاری از حشرات دیگر که در شب پرواز میکنند، به نحوی تکامل یافته اند تا پشت خود را به سمت هر کجا که درخشانتر است خم کنند. بنابراین آنها یاد گرفتهاند آسمان که همیشه درخشانترین نور شب در طبیعت است را به عنوان بالا در نظر بگیرند تا به آنها کمک کند راست بمانند. این تکنیک به آنها کمک میکند تا مطمئن شوند کدام جهت بالا است و به درستی در حال پرواز اند.
🌃حالا مشکل این است که در چندین دهه اخیر با اختراع لامپ، دیگر آسمان درخشانترین نور طبیعت نیست و چراغهای خیابانها در سیستمهای ناوبری حشرات که طی دهها میلیون سال تکامل یافته اند، تداخل ایجاد میکند.
📹پژوهشگران کالج امپریال لندن، طبق آزمایشات انجام شده، با بررسی ۴۷۷ ویدئو گرفته شده با دوربینهای پرسرعت از ۱۰ نوع حشره مختلف در اطراف نور مصنوعی در جنگل کاستاریکا که میزبان یکی از متنوعترین مجموعههای حشرات در جهان است، متوجه شدند که اگر نور بالای حشرات باشد، ممکن است شروع به چرخیدن به دور آن کنند، اما اگر در پشت آنها باشد، شروع به کج شدن به سمت عقب میکنند و این میتواند باعث بالا و بالاتر رفتن آنها شود تا زمانی که متوقف شوند. عجیبتر زمانی است که مستقیما بر فراز نور پرواز کنند، که طی آن وارونه میشوند و این میتواند منجر به تصادف شود. این شواهد نشان میدهند که حشره در یافتن سمت بالا گیج شده است.
🦇نورهای مصنوعی یکی از علل اصلی کاهش چشمگیر حشرات در طی این سالها بوده اند بهطوری که با تجمع در اطراف نور، آنها به طعمه آسانی برای خفاش ها تلقی میشوند.
همچنین وجود این نورها در طول شب سبب فریب آنها میشود تا فکر کنند که روز است و بخوابند و از تغذیه در شب خودداری کنند.
و همینطور چرخش دور لامپ باعث سرگیجه در آنها شده که سبب میشود با سردرگمی شروع به برخورد به نور کنند و سرانجام در اثر ضربهها، گرما و یا خستگی جان خود را ازدست بدهند.
🔦دانشمندان پیشنهاد کردهاند که برای جلوگیری از کاهش این حشرات در شهرها از لامپهایی مانند نور متامتری که برای انسان سفید بهنظر میرسد اما دارای طول موج با جذابیت کمتری برای حشرات است، استفاده کنند.
🔹برای مشاهدهی منبع خبر و مطالعهی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.
✍🏻تیم نویسندگی: مهدی قربانی، آناهیتا قادری
📝ویراستار: آناهیتا قادری
🎨گرافیک: ملیحه ترابی
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس
#پست_علمی
Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
BY سیناپس | Synapse
Share with your friend now:
tgoop.com/BioSBU/507