tgoop.com/BioSBU/534
Last Update:
ادامه مطلب...
🧫 اکنون محققان دانشگاه فنی دانمارک (DTU) و دانشگاه لوند در سوئد برای اولین بار دریافتند که میتوان از نوعی آنزیم باکتری روده بهره برد تا در نهایت بتوان یک خون همگانی ایجاد کرد.
🩸براساس گزارش مقالهی منتشرشده در نیچر، محققان از آنزیمهای تولیدشده توسط باکتری معمولی روده برای حذف آنتیژنهای A و B از گلبولهای قرمز خون استفاده کرده و حالا یک قدم به ساخت خون همگانی نزدیکتر شدهاند.
🔬 بهطور کلی، گروههای خونی برپایهی وجود آنتیژنهای A و B در گلبولهای قرمز تعیین میشوند؛ گروههای خونی O هیچکدام از این آنتیژنها را ندارند. هنگامی که تزریق خون انجام میشود، گروه خونی اهداکننده و گیرنده باید مطابقت داشته باشد. در غیر این صورت، سیستم ایمنی به سلولهای خونی جدید حمله کرده و آنها را از بین میبرد و این امر میتواند کشنده باشد.
👨🏻⚕️انجمن بینالمللی انتقال خون (ISBT)، سیستم گروه خونی را بهعنوان یک سیستم ژنتیکی متشکل از یک یا چند آنتیژن تعریف میکند. تا سال 2023 نیز 45 سیستم گروه خونی شناختهشده، حاوی 362 آنتیژن گلبول قرمز بودند که از نظر ژنتیکی توسط 50 ژن تعیین میشوند.
🌱 از سویی ایدهی حذف آنتیژنهای گروه خونی، بیش از 40 سال است که مطرح بوده و تاکنون بهرغم تلاش محققان مختلف، هیچکس راهی برای تولید خون همگانی بدون خطر واکنشهای ایمنی پیدا نکرده بود؛ اما این پژوهش جدید توانست این تلاشها را یک قدم به جلو ببرد.
🦠 باکتری مسئول آنزیم مورد استفاده در پژوهش جدید، «Akkermansia muciniphila» نام دارد و در پوشش رودهی انسان یافت میشود.
🧪 محققان 24 ترکیب مختلف از این آنزیم را روی نمونههای خون آزمایش کردند و برای اولین بار دریافتند که این آنزیم در حذف آنتیژنهای خونی گروه A و B بسیار کارآمد است و میتوان از آن برای ایجاد یک خون همگانی استفاده کرد. بااینحال، هنوز کارهای بیشتری باید در این زمینه صورت بگیرد.
🔹برای مشاهدهی منبع خبر و مطالعهی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.
✍🏻نویسنده: مریم توفیق
📝ویراستار: حدیث پرهیزگاری
🎨گرافیک: مینو ظفریان
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس
#پست_علمی
Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
BY سیناپس | Synapse
Share with your friend now:
tgoop.com/BioSBU/534