tgoop.com/CC_AP/1884
Last Update:
🃏تبدیلشدن به یک نقش نمایشی برای دورکردن زنان از قدرت: ریاست سازمان حفاظت محیطزیست
کشور ما سالهاست که درگیر مشکلات و مسایل محیطزیست و تغییر اقلیم است و این روند سال به سال بدتر میشود. دلیل اصلی این موضوع نوع حکمرانی غلط سرزمینی و نگاه فانتزی و غیرمسئولانه حکمران به موضوعات محیطزیست و تغییر اقلیم است.
این نگاه موجب شدهاست که محیطزیست با وضعیت بسیار شکننده روبرو شود و از محیطزیست برای بهحاشیهبردن موضوع حساس وجود زنان در بدنه اصلی و بالایی تصمیمگیری در کشور سواستفاده شود.
وجود زنان در بدنه بالایی تصمیمگیری کشور مشکلی بود که در کشور ما از سال ۵۷ به بعد با روی کارآمدن جمهوری اسلامی برای بدنه حاکمیت ایجاد شد و بهعلت نگاه ایدئولوژیک اسلامی به موضوع زنان بهنظر قابل حل نمیبود.
تا اینکه در سال ۱۳۷۶ با رویکارآمدن اصلاحطلبان، یک سیاست تحریف تعریف ریاست یک سازمان با بازیچه قراردادن محیطزیست شروع شد که نتیجه آن وضعیت شکننده کنونی محیطزیست و همچنین به حاشیهبردن نیمی از جامعه (زنان) از بدنه اصلی و بالایی قدرت تصمیمگیری کشور با نام حل مشکل زنان در بدنه بالایی قدرت بود.
سیاست تحریف اینگونه پیش رفت که از محیطزیست - که یک موضوع سیاسی و مرتبط با سیاستگذاری هست - سیاستزدایی شد و زیر مجموعه موضوعات فرهنگی و اجتماعی قرار داده شد. این درحالیاست که محیطزیست و حفاظت از آن نقش اصلی و کلیدی در برنامهها و سیاستگذاریهای توسعه و بهطور کلی نقش محوری در حکمرانی دارد.
حال که از محیطزیست سیاستزدایی صورت گرفت و عملا محیطزیست از بدنه بالایی قدرت حذف و نگاه به آن فانتزی شد، با به حاشیهرفتن و دخالتنداشتن محیطزیست در بدنه بالایی تصمیمگیری قدرت، سپردن مسئولیت آن به یک زن هم میتواند فشارها از روی بدنه اصلی قدرت برای دخالتندادن زنان در تصمیمگیریهای بالایی قدرت برداشته شود و هم میتواند حقخواهی و صدای نیمی از جامعه را برای سهم بیشتر در قدرت را خاموش کند.
به این ترتیب، وجود زنان در بدنه بالایی تصمیمگیری و قدرت فقط معطوف به ریاست سازمان محیطزیست شدهاست و این «نقش نمایشی» رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست برای به حاشیهبردن حقخواهی آنها بیشتر سهمش برای زنان سند خورد.
این درحالیست که با درنظرگرفتن شایستهسالاری برای کل جامعه، زنانی در کشور داریم که نهتنها شایسته مدیریت بر یک سازمان محیطزیست قدرتمند هستند، بلکه شایسته وزیرشدن را در همه وزارتخانهها دارند ولی عملا با تعریف این نقش نمایشی، زنان بهاجبار به حاشیه کشانده شدند و محیطزیست قربانی شد.
⁉️چرا با شایستهسالاری ریاست وزارتخانههای نفت، خارجه، کشور، اقتصاد، صمت، ارتباطات، نیرو،راه و شهرسازی و یا بیش از چند وزارتخانه و یا حتی معاون اولی رییسجمهور به زنان داده نمیشود؟
👈 با نگاه به برنامه شورای راهبردی دولت چهاردهم و همچنین اعضای کارگروهها برای انتخاب وزرا و رئیس سازمانها، بیشازبیش میتوان به مفهوم «نقش نمایشی» ریاست سازمان محیطزیست در دولت چهاردهم پی برد.
⬅️ تبدیلشدن به «نقش نمایشی» برای ریاست سازمان حفاظت از محیطزیست برای زنان و این بازی سیاسی که در حکمرانی کشور به راه افتادهاست باعث شده که سازمان محیطزیست بیشازپیش ضعیف شود، شایستهسالاری در سازمان محیطزیست و سایر سازمانها و وزارتخانهها برای همه جامعه کاملا به حاشیه برود، و زنان شایسته از بدنه بالایی تصمیمگیری و قدرت کنار گذاشته شوند.
نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni
#نقش_نمایشی
#رئیس_سازمان_محیطزیست
کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AC
BY تغییر اقلیم و آلودگی هوا
Share with your friend now:
tgoop.com/CC_AP/1884