tgoop.com/CC_AP/1900
Last Update:
🤔روغن ریخته و نذر حاج خانم؛ سوخت مایع نیروگاهها کم است یا شما دستور توقف مازوتسوزی دادید؟
در همان روزی که خبر خالیبودن ۶۰ درصد از ظرفیت سوخت مایع نیروگاهها توسط خبرگزاری دانشجو منتشر شد (لینک خبر)، رییس سازمان محیطزیست با لحنی اطمینانبخش و قاطع اعلام کرد که با کمک رییس جمهور، دستور توقف مازوتسوزی در نیروگاهها صادر شده تا سلامت جامعه به خطر نیفتد.
این جمله در ظاهر شاید نشان از توجه به سلامت و آسایش عمومی داشته باشد، اما واقعیت پیچیدهتر از این است. در شرایطی که کمبود شدید گاز و سوخت پاک، نیروگاهها را به سوی استفاده از مازوت و گازوییل پرگوگرد بهعنوان تنها گزینهی موجود برای تولید برق مصرفی جامعه در ماههای سرد سال سوق داده، دستوری مبنی بر توقف مصرف این سوخت آلاینده، بیشتر شبیه یک وعده برای آرامکردن افکار عمومی و کاهش انتقادات است تا یک اقدام عملی و اثرگذار.
اگرچه در واقعیت بهنظر میرسد وعده دادهشده سرپوشی برای یک مشکل بزرگتر است، اما این چنین تصمیماتی مانند تجویز استامینوفن برای بیماری است که درمان آن نیازمند اقدامات جدیتر و بنیادیتر است؛ به جای ریشهیابی مشکل و ارائه راهحلی پایدار، تنها تلاش میشود تا درد و آثار آن به صورت مقطعی و ظاهری کاهش یابد.
از سویی، دستور توقف مازوتسوزی در حالی صادر میشود که نیروگاهها به دلیل ناترازی انرژی، چاره دیگری جز سوزاندن این سوخت سنگین و آلاینده برای تولید برق مصرفی کشور ندارند. در نتیجه، این دستورات در عمل تبدیل به وعدههایی میشود که امکان تحقق واقعی آنها وجود ندارد، و بحران آلودگی هوا و تخریب محیطزیست به شکلی مداوم ادامه مییابد و بدتر هم میشود.
در حقیقت، بحران فعلی به رویکردها و سیاستهای بلندمدت و حکمرانی درستی نیاز دارد که تنها به کاهش موقتی آلودگی فکر نکنند، بلکه به دنبال تامین منابع پایدار، جایگزینهای واقعی و سرمایهگذاریهای اصولی در بخش انرژی باشند.
تصمیمات سطحی و دستورات بدون پشتوانه اجرایی، تنها باعث میشود که شرایط کشور پیچیدهتر شده و بحرانها عمیقتر و مردم آسیبپذیرتر شوند. حل بحران آلودگی هوا و تاثیرات مخرب مازوتسوزی بر محیطزیست و سلامت عمومی نیازمند تغییرات ساختاری در حکمرانی و سیاستگذاریهای کلان، منسجم و مبتنی بر واقعیت است.
از سوی دیگر، صحبت از توقف مازوتسوزی و نگرانی برای سلامت جامعه بدون زیرساختهای جایگزین و برنامهریزی دقیق، تنها یک شعار خواهد بود. مردم انتظار دارند به جای اظهاراتی که به سرعت رنگ باخته و در عمل هم قابلیت اجرایی ندارند، برنامههایی دیده شود که به بهبود کیفیت هوا، کاهش بیماریهای ناشی از آلودگی هوا و حفاظت از محیطزیست منجر شوند.
⬅️ مدیریت کاهش آلودگی هوا مستقیما مرتبط به نوع حکمرانی و مدیریت کلان کشور است. تا زمانی که ساختار حکمرانی بر مبنای عقلانیت نباشد و حاکمیت موضوعات محیطزیست و تغییراقلیم را بهرسمیت نشناسد معضل همچنان باقی است و بدتر هم میشود. حتی تصمیمات مقطعی باید در راستای یک برنامهریزی کلان باشد وگرنه آسیبهای زیانبارتری در بلندمدت خواهد داشت!
⁉️و سوال همچنان باقی است، سوخت مایع نیروگاهها کم است یا شما به فکر سلامت مردم هستید؟!
#آلودگی_هوا
#مازوت
#گازوییل
کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
BY تغییر اقلیم و آلودگی هوا
Share with your friend now:
tgoop.com/CC_AP/1900