tgoop.com/CC_AP/1904
Last Update:
🌏اهمیت اجلاس کاپ۲۹ و مسائل کلیدی آن
بیستونهمین کنفرانس سالانه سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی، با عنوان COP29، از ۱۱ تا ۲۲ نوامبر ۲۰۲۴ در شهر باکو، آذربایجان برگزار خواهد شد. این رویداد فرصتی حیاتی برای همکاریهای بینالمللی در مقابله با تغییرات اقلیمی محسوب میشود و تمرکز ویژه آن بر بررسی شیوههای تأمین مالی کشورهای در حال توسعه برای مقابله مؤثر با بحرانهای اقلیمی خواهد بود.
مسائل کلیدی در کاپ۲۹ بهشرح زیر است:
🔸تعهدات جدید و هدفهای کمی برای تامین منابع مالی
مسئولیت اصلی کاپ ۲۹ در این است که مسیر اقدامات جهانی در برابر تغییرات اقلیمی را از طریق تضمین تأمین منابع مالی اصلاح و هموار نماید. برنامههای ملی بهروزرسانیشده کشورها (NDCs) قرار است تا فوریه ۲۰۲۵ ارائه شوند، اما کشورهای در حال توسعه به حمایت مالی مشخص و عملی نیاز دارند تا بتوانند با اهدافی بلندپروازانهتر، مشارکتشان را ارائه دهند. لذا کاپ ۲۹، باید میزان و سازوکارهای این حمایت مالی را به روشنی مشخص کند. انتظار میرود در کاپ۲۹، یک هدف جمعیِ کمیِ جدید (NCQG) برای درنظرگرفتن نیازها و اولویتهای واقعی کشورهای در حال توسعه تعیین شود.
🔸ارتقای شفافیت و نظارت بر اقدامات
کاپ۲۹، نقطه عطفی برای ارتقای شفافیت در چارچوب موافقتنامه پاریس خواهد بود؛ زیرا برنامهریزی شدهاست تا اولین گزارشهای شفافیت دو سالانه (BTR) سوی طرفها تا دسامبر ۲۰۲۴ ارائه شوند. این گزارشها نمایی جامع از پیشرفتهای جهانی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانهای، اجرای سیاستهای اقلیمی و تأمین منابع مالی فعالیتهای مربوط به آن را فراهم خواهند کرد.
🔸اصلاح بازارهای کربن تحت ماده ۶ موافقتنامه پاریس
تجارت کربن میتواند یکی از ابزارهای اصلی برای افزایش منابع مالی اقلیمی و تقویت اقدامات جهانی در جهت کاهش تغییرات اقلیمی باشد. با این وجود، ایجاد و توسعه بازارهای کربن همچنان با چالشهای زیادی همراه بوده است. اکنون پس از نزدیک به ده سال مذاکره، کاپ۲۹، فرصتی است تا این بازارها بهطور جدی راهاندازی شوند. در جلسهای که در ماه اکتبر در باکو برگزار شد، نهاد مسئول سازمان ملل بهمنظور ایجاد بازار کربن (نهاد نظارتی ماده ۶.۴ موافقتنامه)، استانداردهایی برای ارزیابی و اجرای پروژههای اعتبار کربن و فعالیتهای حذف گازهای گلخانهای تصویب کرد.
🔸تشویق کشورها به ارائه برنامههای جدید
مقرر شده تا یک دور جدید از برنامههای مشارکت ملی کشورها (NDCs) تا فوریه ۲۰۲۵ و پیش از برگزاری کاپ ۳۰ ارائه شود. سهگانهی کاپ تاکید کرده که برای ارائه زودهنگام این برنامهها تلاش خواهد نمود و متعهد شدهاند تا برنامههای ملی خود را به شکلی بهروزرسانی نمایند تا با هدف محدودسازی افزایش دما به ۱.۵ درجه سانتیگراد همخوانی داشته و بر مبنای اجماع اقلیمی امارات تدوین شدهاند.
🔸منابع مالی برای جبران خسارت و زیان
امارات، میزبان کنفرانس کاپ۲۸، با راهاندازی صندوقی برای حمایت از کشورهای در حال توسعه که از آسیبها و خسارات ناشی از تغییرات اقلیمی متاثر میشوند، این کنفرانس را آغاز کرد. میزبان این صندوق که با نام صندوق جبران خسارت و زیان (FRLD) شناخته میشود، فیلیپین خواهد بود. تا کنون حدود ۶۶۰ میلیون دلار به این صندوق تعهد داده شدهاست و این در حالی است که طوفانهای اخیر در ایالات متحده، به تنهایی ۵۵ میلیارد دلار خسارت به بار آوردهاند. این تفاوت نشاندهنده نیاز فوری به افزایش تأمین مالی برای صندوق جبران خسارت و زیان است.
🔸اولویتبخشی به موضوع سازگاری
در اجلاس کاپ۲۸، کشورها به یک چارچوب کلی برای تعیین هدفجهانی برای سازگاری (GGA) متعهد شدند، اما این چارچوب فاقد شاخصها و اهداف قابل اندازهگیری است که بتوان پیشرفت را بر اساس آن ارزیابی کرد. همچنین، موضوعاتی اساسی همچون تأمین مالی و انتقال فناوری در آن مورد توجه قرار نگرفتهاست، لذا چگونگی اجرای اقدامات سازگاری نیز همچنان مبهم باقی ماندهاست. اکنون مذاکرهکنندگان در تلاشند که تا سال ۲۰۲۵ این چارچوب ابتدایی را تقویت کنند، و این مساله یکی از موضوعات مورد مذاکره در کاپ۲۹ خواهد بود.
🔸تمرکز بر گذار از سوختهای فسیلی
کاپ۲۸، گامی مهم در مسیر مقابله با تغییرات اقلیمی برداشت و برای اولین بار در طول ۲۸ سال مذاکره، بر «گذار از سوختهای فسیلی در سیستمهای انرژی» به توافق رسید. در کاپ۲۹، جلوگیری از عقبنشینی از تعهدات موجود و تلاش برای پیشرفت در اقدامات جدید از اهمیت اساسی برخوردار خواهد بود، اگرچه دستیابی به این پیشرفتها نیز آسان نخواهد بود.
🔗مطالعه متن کامل این مطلب در روزنامه رسالت:
resalat-news.com
نویسنده: #رضا_فلاح، کارشناس تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@Reza_Fallah
#کاپ۲۹
#کاپ
#COP29
#COP
کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
BY تغییر اقلیم و آلودگی هوا
Share with your friend now:
tgoop.com/CC_AP/1904