tgoop.com/CC_AP/1907
Last Update:
🌏مقصران تغییر اقلیم، غایبان بزرگ کاپ۲۹
رهبران ارشد ۱۳ کشور بزرگ آلوده کننده دنیا، که مسئول تولید بیش از ۷۰ درصد گازهای گلخانهای در سال ۲۰۲۳ هستند، در اجلاس باکو شرکت ندارند.
نشریه تایم مینویسد: این اجلاس چیزی شبیه مسابقات قهرمانی جهانی فدراسیون بینالمللی شطرنج است که فاقد نامهای قابل تشخیص است، اما قدرت و استراتژی بسیار مهمی دارد. انتخابات ایالات متحده، فروپاشی دولت آلمان، بلایای طبیعی و بیماریهای شخصی برخی از رهبران را از حضور در این اجلاس بازداشته است.
اوضاع آنقدر خراب است که الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، معترض این اجلاس شده و گفته «کسانی که مسئول این آلایندگی هستند غایب هستند. اقدامات ما در این جلسه چقدر موثر است، در حالی که رئیس جمهور فرانسه، کشوری که رئیس اجلاس پاریس بود، حتی در اجلاس حاضر نشده چون احساس میکند که موضوع مهمی نیست؟ چیزی برای افتخار ندارد؟»
فرانسه تنها غایب بزرگ اجلاس باکو نیست. بزرگترین آلودهکنندهها و قویترین اقتصادهای جهان، چین و ایالات متحده، مقامات شماره ۱ خود را به باکو نفرستادند. سران کشورهای هند و اندونزی نیز در این مراسم حضور ندارند، به این معنی که چهار کشور پرجمعیت با بیش از ۴۲ درصد از کل جمعیت جهان، رهبرانی در کاپ۲۹ ندارند.
بیل هار، اقلیم شناس و مدیر Climate Analytics کاپ۲۹ را چنین توصیف میکند: فاقد اراده سیاسی برای اقدام، احساس اینکه هیچ فوریتی وجود ندارد؛ «بههم ریختگی مطلقی که گرفتارش شدیم».
به جای این رهبران پر آوازه غایب، «کشیش فلچر هاپر» نامی از جنبش GreenFaith سخنرانی داشت و با توسل به بیانات مذهبی، سوختهای فسیلی را «بهمعنای واقعی کلمه بزرگراه جهنم برای میلیاردها انسان کره زمین» خواند!
از حق نگذریم بریتانیا سنگ تمام گذاشته است: یکی از برجستهترین رهبرانی که در این مذاکرات شرکت کرده، نخست وزیر بریتانیا، کییر استارمر است. او هدف کاهش ۸۱ درصدی انتشارات را در سال ۲۰۳۵ نسبت به سطوح سال ۱۹۹۰ به عنوان هدف بریتانیا اعلام کرده، هدفی که مطابق با هدف توافق پاریس است.
از آن طرف کشورهای کوچکی که احتمالا در سالهای آتی با ادامه و تشدید تغییر اقلیم دیگر وجود خارجی نخواهند داشت، از زمین و زمان شاکیاند؛ هیلدا هانیه، رئیسجمهور جزایر مارشال خشمگین است و عامل از بین رفتن کشورش را حواله میکند به زمین و زمان: «اجداد ما نقشه جزر و مد را با چوب روی برگ نارگیل و پوست ترسیم میکردند. این در خون ماست که بدانیم که جزر و مد کی و چگونه تغییر میکند، زمان درباره آنهایی قضاوت خواهد کرد که با گذار [انرژی] موافق نیستند.»
یک دانشمند اقلیمی به نام راش کلیتوس، از Union of Concerned Scientists گفته جای تعجب نیست بزرگان کشورهای ثروتمند این اجلاس را کم اهمیت جلوه دهند، بحث بر سر سالانه ۱۰۰ میلیارد تا ۱.۳ تریلیون دلار پول است.
هرچند آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفته این پول صدقه نیست، سرمایهگذاری است. کشورهای در حال توسعه نباید باکو را دست خالی ترک کنند، اما فعلا ابتدای اجلاس به ضربالمثل سالی که نکوست از بهارش پیداست شبیه است.
نویسنده: #فاطمه_لطفی، روزنامهنگار
تماس با نویسنده:
@RoznamehSafareMeimanat
#روزنامه_سفر_میمنت
#COP
#COP29
#کاپ
#کاپ۲۹
#تغییر_اقلیم
کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
BY تغییر اقلیم و آلودگی هوا
Share with your friend now:
tgoop.com/CC_AP/1907