tgoop.com/CC_AP/1908
Last Update:
🌏 کاپ۲۹ و اهمیت آب در تغییر اقلیم
آب بهعنوان یک عامل کلیدی در بحران اقلیمی شناخته شده و نقش محوری و اهمیت آن در سازگاری با تغییر اقلیم و کاهش اثرات آن برجسته است.
یکی از چالشهای اصلی در این حوزه، عدم تخصیص بودجه کافی و تامین مالی ناکافی به بخش آب، به ویژه در مقایسه با بخش کاهش انتشار گازهای گلخانهای است. این موضوع نشان میدهد که سرمایهگذاری در بخش آب بهعنوان یک راهکار کلیدی برای مقابله با تغییر اقلیم، هنوز به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفتهاست.
تاکید بر اهمیت سازگاری با تغییر اقلیم در بخش آب از طریق مدیریت بهتر منابع آبی از جمله ضروریات است که شامل اقداماتی مانند بهبود زیرساختهای آبی، توسعه سیستمهای هشدار زودهنگام و مدیریت پایدار منابع آب می شود.
🔸نقش COP29:
کنفرانس COP29 بهعنوان یک کنفرانس بین المللی کلیدی برای بحث و تمرکز بر تامین مالی اقدامات اقلیمی معرفی شدهاست. در COP29 آب و اقلیم در دستور کار اصلی قرار دارند و یک روز کامل به موضوع غذا، آب و کشاورزی اختصاص داده شدهاست و انتظار میرود که در این کنفرانس، بحثهای مفصلی در مورد نحوه افزایش سرمایهگذاری در بخش آب و سایر بخشهای مرتبط با اقلیم نیز صورت گیرد.
شرکت جهانی آب در اقدام جهانی اقلیمی (MPGCA) یک مکانیسم رسمی UNFCCC است و SIWI به عنوان نقطه کانونی برای آب در MPGCA و همچنین هماهنگکننده دستور کار آب در دستور کار سازگاری شرمالشیخ (SAA) عمل میکند.
نقطه کانونی SIWI در COP29 رویداد اقدام آب MPGCA را سازماندهی خواهد کرد که بر روی سه ابتکار کلیدی که در COP28 راهاندازی شدند، تمرکز خواهد نمود از جمله: چالش آب شیرین، تابآوری آب شهری و آب برای سیستمهای غذایی مقاوم. همچنین این هماهنگ کننده یک رویداد جانبی رسمی در مورد راه حلهای آب شیرین برای اقدامات مؤثر و مقاوم اقلیمی را سازماندهی میکند.
از طرفی آب در سالهای اخیر به طور فزایندهای در دستور کار اقلیم مطرح شده است. لذا تصمیم به صدور اعلامیه ای در مورد آب برای اقدام اقلیمی در این کاپ، نشان دهنده افزایش توجه به نقش آب در مقابله با تغییر اقلیم است که میتواند به تقویت همکاریهای بینالمللی در این زمینه کمک کند.
🔸چالشها و فرصتها:
1️⃣ تاکید بر تغییر رویکرد، از تمرکز بر کاهش انتشار گازهای گلخانهای به سمت سازگاری با تغییر اقلیم و مدیریت بهتر منابع آب از جمله موضوعات مهم مطروحه است. چراکه این تغییر رویکرد نشاندهنده شناخت بهتر از پیچیدگیهای بحران اقلیمی و نیاز به اتخاذ رویکردهای جامعتر است.
2️⃣ همکاری بینالمللی و ایجاد شبکههای همکاری بین بخشهای مختلف، از جمله بخش آب، انرژی، کشاورزی و محیطزیست، بهعنوان یک عامل کلیدی برای مقابله با تغییر اقلیم شناخته شدهاست.
3️⃣ توسعه ظرفیت در کشورهای در حال توسعه برای مدیریت بهتر منابع آب و اجرای پروژههای سازگاری با تغییر اقلیم، یکی دیگر از چالشهای مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
⬅️ بهطور کلی، آنچه که مطرح شده نشان میدهد که آب بهعنوان یک عامل کلیدی در بحران اقلیمی شناخته شدهاست و COP29 فرصتی مهم برای افزایش توجه به این موضوع و تقویت همکاریهای بینالمللی در این زمینه است. با این حال، چالشهایی همچون تامین مالی ناکافی، نیاز به توسعه ظرفیت و تغییر رویکردها، همچنان وجود دارد و برای مقابله با این چالشها، همکاریهای بینالمللی و اقدامات مشترک ضروری است.
از طرفی اهمیت مشارکت بازیگران غیردولتی در مقیاس ملی مانند سازمانهای غیردولتی، شرکتهای خصوصی و جامعه مدنی در مقابله با تغییر اقلیم و مدیریت منابع آب برجسته است. لذا با توجه به اهمیت و تاکید بر ارتباط بین آب و سایر بخشها مانند کشاورزی، انرژی و محیط زیست برای مقابله با تغییر اقلیم، نیاز به یک رویکرد جامع و چند بخشی برای اجرای اقدامات موثر در این حوزه است.
منبع:
siwi.org
نویسنده : #الهام_پیشداد، دکتری تخصصی تغییر اقلیم و مدیر گروه مطالعات تغییر اقلیم در خاورمیانه، پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه
تماس با نویسنده:
@EPishdad
#COP
#COP29
#کاپ
#کاپ۲۹
#تغییر_اقلیم
#آب
کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
ID: @CC_AP
BY تغییر اقلیم و آلودگی هوا
Share with your friend now:
tgoop.com/CC_AP/1908