tgoop.com/CC_AP/1912
Last Update:
‼️خانم انصاری، این یک بیانیه سیاسی برای خشنودی روزنامه کیهان بود و نه سخنرانی برای منافع ملی ایران!
در سومین روز از اجلاس کاپ۲۹، شینا انصاری، رئیس سازمان محیطزیست ایران، سخنرانی داشتند و بهبیان مواضع در قبال تغییرات اقلیمی و مسائل زیستمحیطی پرداختند که در این مطلب به نقد آن میپردازیم.
اجلاس تغییر اقلیم یک فرصت استثنایی برای کشورهای دنیا است که بتوانند در تحولات آینده جهان نقشآفرینی کنند تا به این واسطه از منافع اقتصادی و سیاسی آن جهت رشد و توسعه کشور خود بهرمند شوند. پس کشورها با تمرکز بیشتر بر اهداف و برنامههای عملی و همچنین با تمرکز بر طرح برنامههای مشخص و اقدامات اجرایی کشور خود سعی بر تأثیرگذاری بیشتری بر سایر کشورها و مقامات اجرایی داشته تا آنها را برای همکاری در این مسیر ترغیب کنند.
از این رو کشورها با کاهش رویکرد سیاسی و ایدئولوژیک خود در این نشستها و با توجه به اینکه هدف این نشستها حول محور مسائل محیطزیستی و تغییرات اقلیمی است، با استراتژی اجتناب از ورود به مباحث سیاسی و عقیدتی در رویکردها و سخنرانیها خود، سعی بر تأثیرگذاری و نقشآفرینی در بین سایر کشورها دارند.
پس با ارائه پیشنهادات سازنده و بهدور از تنش سیاسی که همکاریهای علمی، فناوری و مالی در سطح منطقهای و جهانی را برای کشورهای توسعهیافته و درحال توسعه تسهیل کند، سعی در تصویرسازی مثبت از رویکرد کشور خود در قبال تغییر اقلیم دارند تا از این طریق هم نقشآفرینی کرده و هم از منفعتهای مالی و اقتصادی و سرمایهگذاری آن بهرمند شوند.
اما سخنرانی رئیس سازمان محیطزیست کاملا برخلاف این رویه بود و به جای استفاده از این فرصت استثنایی، بهروال دولتهای قبلی فرصتسوزی کردند و گویا این اجلاس را محلی برای منازعات سیاسی دانسته و با بازگوکردن مسائل اعتقادی و بازیهای سیاسی به سایر کشورها اعلانکردند که در بر همان پاشنه میگردد و فقط دستگیره عوض شده!
موضوع تحریمها: کشور ما غرق در بحرانهای اقلیمی و محیطزیستی است که ناشی از حکمرانی غلط و ناکارآمدی در اداره کشور است. با وجود واقعیبودن چالشهای ناشی از تحریمها که خود ناشی از حکمرانی غلط است، مبالغه در اثرات آنها و تمرکز بیش از حد بر این مسئله بدون ارائه راهحلهای خلاقانه، راهگشا، و مستقل نشانگر عدممسئولیتپذیری شما و انداختن تمام مسئولیت بر دوش عوامل خارجی است. اینگونه میخواهید کشورهای دیگر را برای کمک به رفع چالشهای اقلیمی ایران در زمان تحریم با خود همراه کنید؟
موضع اسرائیل و غزه: خانم انصاری، شما به اجلاس بینالمللی تغییر اقلیم رفتهاید و نه صحن علنی سازمان ملل! چرا محیطزیست را خرج افکار ایدئولوژیک خود کردید؟ ما حتی قادر به حل مشکل فاضلاب شهر اهواز، زبالههای شمال کشور، وضعیت بد آلودگی آب در سیستانوبلوچستان، دود ناشی از مازوتسوزی، و مخصوصا سایه سنگین تغییر اقلیم بر آب و اقتصاد کشور نیستیم و نیاز به کمک مالی و تکنولوژی کشورهای دیگر داریم، ولی شما این مشکلات را نمیگویید و مشکلات محیطزیستی غزه را مطرح میکنید که مثلا به ایدئولوژیک خود در راستای اجلاس اعتبار ببخشید؟ با ورود به مباحث سیاسی غیر مرتبط از تمرکز بر موضوع اصلی یعنی بحران اقلیمی ایران نه تنها کاستید و بلکه هیچ صحبتی نکردید و نگفتید ما ۳ برابر متوسط جهانی تحت تاثیر عواقب تغییر اقلیم هستیم و نیاز به کمک جامعه جهانی داریم و مخاطبان بینالمللی را آگاه نکردید.
عدم ارائه برنامه: بیشتر زمان سخنرانی شما برای بیان سیاسی تحریمها و مشکل غزه بود. نه تنها از هیچ برنامهی مشخص یا پیشنهاد عملی برای نشاندادن آمادگی ایران برای ایفای نقش در راستای کاهش کربن در آینده صحبتی نکردید، بلکه حتی به مشکلات و موانع موجود برای کاهش اثرات تغییر اقلیم هم نپرداختید. هیچ راهکار اجرایی یا پیشنهاد مشخص برای همکاریهای بینالمللی در حوزه محیطزیستی برای کاهش یا سازگاری و یا تابآوری در برابر تغییر اقلیم، حتی در شرایط تحریم، ارائه ندادید.
آمار غیرواقعی: شما از اقدامات متعدد برای کاهش تهدیدات اقلیمی در ایران گفتید، کدام اقدامات؟ نکند نسوزاندن مازوت بهدلیل کمبود آن را یک اقدام دیدهاید؟ برنامه ملی مدیریت تغییر اقلیم در برنامه هفتم توسعه که وجود خارجی ندارد، فلرسوزی در صنعت نفتوگاز رکورد جهانی دارد! کل رشد تجدیدپذیر نزدیک به نیم درصد است (مراجعه به 👈[این لینک]) و برنامه هستهای چه کمکی به محیطزیست ما کرده جز ایجاد تحریم و جلوگیری از انتقال تکنولوژی؟؟
⬅️ درنهایت باید گفت که سخنرانی شما در راستای منافع ملی ایران نبود و تنهاوتنها به فکر خشنودی روزنامه کیهان، جلیلیها و ثابتیها بودید!
نویسنده: #محمودرضا_مومنی، متخصص آلودگی هوا و تغییر اقلیم
تماس با نویسنده:
@mhrzmomeni
#COP
#COP29
#کاپ
#کاپ۲۹
#تغییر_اقلیم
#شینا_انصاری
کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا 🍀🍀🍀
BY تغییر اقلیم و آلودگی هوا
Share with your friend now:
tgoop.com/CC_AP/1912