tgoop.com/CHZIR/50257
Last Update:
حمایت از وکلای در معرض خطر در ایران – قسمت چهارم
جامعه وکلای ایران، از انقلاب مشروطه تا دوران دولت دکتر محمد مصدق، در مسیری پر از سنگلاخ، از وابستگی کامل به دادگستری به استقلال نسبی رسید. در این مسیر، شخصیتهای برجستهای که مدافع حقوق ملت بودند، تلاشهای بینظیری از خود نشان دادند. چهرههایی همچون حسن پیرنیا، حسن مدرس، داوود پیرنیا، علیاکبر داور، محمد مصدق و سیدهاشم وکیل، در تاریخ جامعه وکالت جاودانه خواهند ماند.
سرکوب وکلای مستقل پس از انقلاب ۱۳۵۷
پس از استقرار نظام ولایت فقیه، جامعه وکلای ایران و کانون وکلا با محدودیتها و سرکوبهای شدیدی مواجه شد. اعضای هیأت مدیره کانون بازداشت شدند و برای سالها فردی منصوب از سوی قوه قضاییه بنام گودرز افتخار جهرمی، سرپرستی کانون را بر عهده گرفت. در این دوران، استقلال کانون نقض شد و پروانههای وکالت بهصورت غیرقانونی و براساس دستور مقامات صادر میشد. همچنین، توقف انتخابات و تعطیلی صدور پروانه (جز در موارد خاص که مورد نظر مقامات منصوب بود) موجب سردرگمی انبوه فارغالتحصیلان رشته حقوق شد.
فرید نیکپی، وکیل دادگستری، در اینباره میگوید: «علیرغم تصریح اصل ۳۵ قانون اساسی که میگوید: “در همه دادگاهها طرفین دعوی حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند”، در جمهوری اسلامی ایران تا اواخر دهه ۱۳۶۰، برخی محاکم از پذیرش وکلای دادگستری و اجازه ورود آنان به پروندهها خودداری میکردند. کار بهجایی رسید که برای حل این مشکل، موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع و در سال ۱۳۷۰ منجر به تصویب ماده واحدهای تحت عنوان “انتخاب وکیل توسط اصحاب دعوی” شد. گرچه این قانون گشایش نسبی ایجاد کرد، اما مشکل اساسی همچنان پابرجا بود».
ادامه گزارش ویژه را اینجا بخوانید
#اعتراضات_سراسری
#مرگ_بر_دیکتاتور #مرگ_بر_خامنهای #قیام_تا_پیروزی #نه_به_اعدام
♦️تماس با ما :
🆔@CHZIR
@salehamiri1396
@f_soltani2019
BY فریاد زندانیان
Share with your friend now:
tgoop.com/CHZIR/50257