tgoop.com/Chista_1383/116
Last Update:
#یادداشت_وارده
🖊به بهانه ی روزِ جهانیِ #جنگل، 21 مارس
🌾🌴🌳🌲🌵
🔸 در زبان عام جنگل به منطقه ای گفته می شود که از درختان خودرو تشکیل یافته و ضمنا زیستگاه جانوران وحشی است.
📌می باید در نظر داشت که هر منطقه پوشیده از درخت یا درختچه را نمی توان جنگل دانست.
🔸 در یک جنگل کلیه روابط اکولوژیک از ساده ترین تا مشکل ترین آنها بین گیاهان، جانوران و محیط اطراف آن وجود دارد.
🔸 در حقیقت یک جنگل طبیعی همیشه قادر به ادامه حیات به طور مستقل و بدون دخالت انسان می باشد و از این رو جنگل را می توان این طور تعریف نمود:
🔍 جنگل عبارت است از 👈سطح وسیعی پوشیده از درخت، درختچه و سایر گیاهان که همراه با جانوران اشتراک زیستی پیشرفته ای بین عناصر تشکیل دهنده آن (گیاهان و جانوران) به وجود می آورد و تحت تاثیر عوامل محیطی قادر به ادامه حیات بطور مستقل می باشد.
🔹 یک چنین اشتراک زیستی بین جانوران و گیاهان تحت تاثیر عوامل محیطی (اقلیم، زمین، خاک و غیره) مجموعه کلی، پیچیده و منظمی را تشکیل می دهد که در زبان علمی به آن Biogeocoenose می گویند و این مجموعه اکولوژیک همان اکوسیستم است.
📌با توجه به این موضوع می توان گفت که جنگل یک اکوسیستم است و پایداری جنگل ها بستگی مستقیم به پایداری اکوسیستم آنها دارد.
🔸 بسته به نوع پیدایش جنگل، تحول و تکامل و همچنین نوع و شدت دخالت انسان جنگل های متفاوتی به وجود می آیند.
🔸 سطح کل جنگل های دنیا حدود ۳/۹۵ میلیارد هکتار برآورد شده است که این سطح ۳۰% سطح خشکی های کره زمین را می پوشاند.
🔸 قاره #اروپا غنی ترین و #اقیانوسیه فقیرترین قاره های دنیا از نظر وسعت جنگلها می باشند.
🔸 کشورهای برزیل، روسیه، کانادا، ایالات متحده و چین جزو غنی ترین کشورهای دنیا از نظر سطح جنگل می باشند و مجموعا مالک ۵۳ درصد جنگل های جهان هستند.
🔹 جنگل های دنیا بطور کلی به ۵ دسته تقسیم می شوند:
۱. جنگل های بارانی
۲. جنگل های سبز بارانی
۳. جنگل های مدیترانه ای
۴. جنگل های سبز تابستانی
۵. جنگل های سوزنی برگ شمالی (بوره آل)
🔍جنگل های #ایران
🔸 از نظر جغرافیایی، کشور ما در منطقه ای از نیمکره شمالی واقع شده است که فقیر از جنگل می باشد. با این وجود، نظر به تنوع اقلیمی کشور، وسعت زیاد آن و رشته کوههای البرز و زاگرس جنگلهای متنوعی گسترش یافته اند.
🔸 درباره وسعت کل جنگل های کشور در گذشته دور اطلاع دقیقی در دست نیست. جدیدترین آمار رسمی کشور که توسط سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور منتشر شده است، مساحت جنگلهای ایران را ۱۴/۲ میلیون هکتار قید می کند که مساحت جنگل های خزری در حدود ۱/۹ میلیون هکتار می باشد.
🔸 جنگل های #ایران بر اساس مناطق جغرافیایی به ۵ دسته تقسیم می شوند:
۱. جنگل های هیرکانی
۲. جنگل های ارسباران
۳. جنگل های زاگرس
۴. جنگل های ایرانی- تورانی
۵. جنگل های خلیج فارس و دریای عمان
📌حفظ و حراست و نگهداری دقیق جنگل ها، جز مهمترین اهداف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی یک ملت است و در خیلی از موارد ممکن است بشر در آینده مجبور باشد جنگلها را نه به دلیل تولید چوب بلکه به علت نقش های حفاظتی و اجتماعی آن بهتر و دقیق تر از امروز مراقبت و حفاظت نماید.
🔸 می توان گفت که جنگل ها آیینه سلامت و پیشرفت یک ملت هستند و یا به تعبیری دیگر جنگل ها #قلب_یک_ملت هستند.
🖊محمد عسگری، فعال محیط زیست و منابع طبیعی
#منابع_طبیعی
#محیط_زیست
#جنگل
طبق اشارات دوست عزیزمان، جنگل ها نقش مهمی در حذف گازهای گلخانه ای کره زمین دارند، در "کتاب چگونه از بحران اقلیمی اجتناب کنیم" بر اساس برآورد بیل گیتس، ما باید سالانه ۵۱ میلیارد تن گاز گلخانهای را از جو زمین حذف کنیم؛ او تأکید میکند که هزینهی انسانیِ ناکامی در انجام این کار از ۱/۵ میلیون قربانیِ کووید-۱۹ فراتر خواهد رفت، و بنا به محاسبات وی، میتواند پنج برابر بیشتر از تلفات آنفلوانزای اسپانیایی یک قرن پیش باشد.
💡برای خلاص شدن از شر ۵۱ میلیارد تن گازهای گلخانهای و به صفر رساندن میزان انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰، گیتس به روال مرسوم هواداران فناوری، برنامهای برای ذخیره و مدلسازی از دادهها ارائه کرده است. ما به استفادهی فزاینده از انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش مصرف سوختهای فسیلی نیاز داریم (که حدوداً ۲۷ درصد از کاهش لازم برای انتشار کربن را به خود اختصاص میدهد). همچنین باید نحوهی تولید کالاها (۳۱ درصد)، کشت مواد غذایی (۱۸ درصد)، سفر (۱۶ درصد)، و گرمایش و سرمایش ساختمانها (۶ درصد) را تغییر دهیم
🖊میترا قاسمیان، فعال محیط زیست و منابع طبیعی
#انجمن_چیستا
#کارگروه_محیط_زیست
@Chista_1383
BY انجمن اندیشمندان جوان (چیستا)
Share with your friend now:
tgoop.com/Chista_1383/116