tgoop.com/Citizens_Rights/8873
Last Update:
مرگ 24 بیمار هموفیلی در 8 ماه
🔻گزارشی درباره فوت بیماران هموفیلی، در نبود و کمبود دارو
🔹آمار فوت بیسابقه بوده؛ 24 بیمار هموفیلی در 8 ماه جانشان را از دست دادند. آنها قربانیان نبود و کمبود دارو بودند.
🔹12 نفر از آنها کمبود فاکتور هشت داشتند، یک نفر فاکتور هفت، سه نفر فاکتور یک و یک نفر فاکتور 9 بودند. خونریزیهای مغزی، کلیوی، معده و گوارش، ایست قلبی، سکته مغزی، عفونت داخلی، تشنج، سرطانها، سیروز کبد، علت مرگ آنها بوده است.
🔹هرچند گفته میشود این 24 نفر، بیماران هموفیلی ثبتشده در کانون هموفیلی ایران هستند و اطلاعی از فوت سایر بیماران مبتلا وجود ندارد. آمارها قطعاً بیشتر است.
🔹خانواده قربانیان کمبود دارو، به دنبال دادخواهیاند. آنها میخواهند پرونده مرگ عزیزانشان را بهطور قانونی دنبال کنند. اینکه چرا دارو در بیمارستان در وضعیت اورژانسی و پس از خونریزی شدید، به آنها تزریق نشده و چرا بدون ویزیت پزشک مربوطه، از داروی جایگزین ایرانی استفاده کردهاند؟ مثل پدر محمدمعین هادی تمرین که در گزارش پزشکی، علت فوتش را خونریزی و ایست قلبی در اتاق عمل ثبت کردهاند. او بیمار فاکتور هشت بود
🔹خانواده قربانیان: همه مشکلات ما از سال 96 شروع شد؛ درست از زمانی که دارو کمیاب و نایاب شد، بعد هم که دارو سهمیهای شد، باید ماهانه 20 هزار فیبا میدادند که به ما 2 تا 3 هزار واحد میدادند. کمبود دارو، جانش را به خطر انداخته بود. در درمانگاه هموفیلی بیمارستان امام خمینی تهران، 4 نفر جلوی چشمانش فوت کردهاند.
🔹خانواده قربانیان: همسرم باید فیبرینوژن تزریق میکرد اما این دارو وجود نداشت. پزشک درمانگاه بیمارستان میگفت، باید هفتهای دو واحد از این دارو تزریق کند. در این مدت 15-10 روز دارو وارد کشور شد اما آنقدر کم بود که تعداد خیلی کمی به ما رسید.
🔹احمد قویدل، مشاور هیئتمدیره کانون هموفیلی ایران: آمار فوت 24 بیمار هموفیلی بیسابقه است و در 10 سال گذشته چنین آماری ثبت نشده است. اصلیترین دلیل بالا بودن این آمار، نبود دسترسی دائمی به داروست، آمار دقیقی از مرگومیرهای سالانه این بیماران وجود ندارد اما براساس بررسیهای من طی 25 سالی که در کانون هموفیلی بودم، بدون اغراق این آمار دوبرابر شده است.
🔹شدیدترین صدمهای که به بیماران وارد شد، در سال 1402 بود که کمبود فاکتور هشت بسیار جدی شد و تولیدکننده داخلی نتوانست این دارو را تامین کند. در مردادماه سال گذشته، ماجرای کمبود این دارو آنقدر بحرانی شد که رئیس وقت سازمان غذا و دارو، از بیماران هموفیلی عذرخواهی کرد.
🔹امین افشار، رییس هیاتمدیره کانون هموفیلی ایران: آمارهای واقعی بیش از اینهاست. بهدلیل کمبود فرآوردههای انعقادی و کمبود دارو، آمار فوتیها در بیمارستانها قطعاً بیشتر از 24 بیمار هموفیلی است. ما فقط آمار فوت بیماران هموفیلی ثبتشده را داریم اما این آمار مثل نوک کوه یخ است.
🔹بهدلیل کمبود دارو، بهجای اینکه به بیمار فاکتور 8 و هیومیت بزنند، برایش پلاسما و کرایو تزریق کردهاند، درحالیکه اینها نمیتوانند به اندازه کافی خونریزی را کنترل کنند. بیمار هر دفعه باید 3 هزار یونیت فاکتور 9 تزریق کند، درحالیکه هر واحد پلاسما تنها 200 یونیت فاکتور 9 در خود دارد، بنابراین باید 15 لیتر پلاسما برایش تزریق شود تا خونریزی کنترل شود، اما این میزان پلاسما، کبد و کلیهاش را از کار میاندازد و درنهایت فوت میکند. در مقابل اعلام میشود که دارو وجود داشته است.
🖌زهرا جعفرزاده | خبرنگار گروه جامعه
📌ادامه مطلب در سایت هممیهن آنلاین
@hammihanonline
hammihanonline.ir
BY كانال خبرى حقوق شهروندى
Share with your friend now:
tgoop.com/Citizens_Rights/8873