Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
1186 - Telegram Web
Telegram Web
حرکات سریع چشم و درک بصری 💡

یک مطالعه جدید به رهبری پروفسور مارکوس لاپه از دانشگاه مونیخ نشان می‌دهد که چگونه مغز با وجود حرکات سریع چشم، ثبات بصری را حفظ می‌کند. این تحقیق نشان می‌دهد که مکانیزم‌های ثبات بصری برای اشیاء غیرسخت، مانند گردابه‌های چرخان، از کار می‌افتند و منجر به ناپایداری بصری می‌شوند. آزمایش‌های ردیابی چشم نشان داد که حرکات سریع چشم (ساکاد) نمی‌توانند این حرکات پیچیده را دنبال کنند، که این یافته‌ها به چالش کشیدن مدل‌های پردازش بصری موجود را به همراه دارد.

⚪️این تحقیق بر روی حرکات بصری اشیاء غیرسخت مانند آتش یا آب تمرکز دارد و نشان می‌دهد که حرکات نرم چشم (پیگیری نرم) نمی‌توانند برای همه انواع حرکات بصری انجام شوند. نتایج این مطالعه به وضوح جدایی سیستم‌های حرکتی سریع و نرم را نشان می‌دهد و تأکید می‌کند که این دو مسیر عصبی متفاوتی را دنبال می‌کنند. این یافته‌ها می‌توانند به بهبود تحقیقات در زمینه اختلالات شناختی و نورودژنراتیو (اختلالاتی که شامل آسیب و تخریب نورون‌ها می‌شود) کمک کنند.

🔥محققان با استفاده از دوربین‌های مادون قرمز با سرعت بالا، ارتباط بین #محرک‌های فیزیکی ارائه شده و #ادراکات مربوطه را بررسی کردند. این روش به آن‌ها این امکان را داد که موقعیت و حرکات چشم را به دقت اندازه‌گیری کنند.

این نتایج نه تنها به درک بهتر مکانیزم‌های بصری کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به تشخیص و تحقیقات در زمینه بیماری‌های نورودژنراتیو نیز کاربرد داشته باشد.

🦋فاطمه سهرابی
ریسرچر جوان

🔗Credit: Science Advances (2024)

🚀 Cognition World, more in: 📂 CWA Hub
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍54👏2👌21🔥1😇1
اثر هنری ساخته شده توسط ربات انسان نما Ai-da با عنوان "A.I. خدا. پرتره آلن تورینگ" هفته گذشته در حراجی ساتبی به قیمت 1.12 میلیون دلار فروخته شد!

🚀Cognition World
more in: 📂 CWA Hub
💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍53🔥3👌1
⚪️آکادمی دنیای شناخت با همکاری انجمن علمی علوم تربیتی دانشگاه تهران و کلینیک روانشناسی راه برتر برگزار می‌کند:

کارگاه عملی تربیت مربی خلاقیت با رویکرد شناختی

ویژه معلمان، دانشجویان روانشناسی، مشاوره، علوم تربیتی و علوم شناختی
حضور تمامی افراد خلاق و افرادی که دوست دارند خلاق‌تر باشند در این دوره کاربردی و جذاب بلامانع است... 🖌

👤 مدرس: مجتبی کوپایی
(معلم، روانشناس و نویسنده)

زمان برگزاری: شنبه و چهارشنبه‌ ۳ و ۷ آذر (ساعت ۱۶ الی ۱۹:۳۰)
📍 محل برگزاری: دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران
⚠️ ظرفیت محدود!

همراه با ارائه گواهی رسمی از دانشگاه تهران
🔗 شرکت‌کنندگان دوره در صورت تمایل به مدارس تیزهوشان و غیرانتفاعی شهر تهران برای تدریس خلاقیت معرفی خواهند شد.

🌐سر فصل کامل دوره را در سایت آکادمی دنیای شناخت بخوانید.

📌برای مشاوره و ثبت‌نام به ما پیام بدهید:

📞 09226842441
👤 @CWMediaManager

🚀Cognition World, more in:📂 CWA Hub
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
10🔥4👏4👍3👌2🕊21🙏1
مغز مجرمین و قاتلان با مغز ما چه تفاوتی دارد؟ 🛸

🐍 بررسی #هورمون‌ها و #انتقال‌دهنده‌های عصبی (نروترنسمیترها) در افرادی که به رفتارهای خشن یا قاتلانه تمایل دارند، موضوعی پیچیده و چالش‌برانگیز است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که برخی از این افراد تغییراتی در سطوح هورمون‌ها و نروترنسمیترها دارند که می‌تواند به افزایش رفتارهای تهاجمی و کنترل‌ناپذیری کمک کند.

🔢 کورتیزول: این هورمون استرس نقش مهمی در تنظیم واکنش بدن به تنش دارد. افرادی با سطوح پایین کورتیزول ممکن است در پاسخ به استرس واکنش تهاجمی‌تری نشان دهند. برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که افراد با رفتارهای ضد اجتماعی یا قاتلین، در مواجهه با استرس واکنش کمتری در افزایش کورتیزول دارند و ممکن است توانایی پایین‌تری در کنترل تکانه‌ها و رفتار تهاجمی داشته باشند.

🔢 تستسترون: این هورمون مردانه معمولاً با #رفتارهای پرخاشگرانه و تهاجمی مرتبط است. سطوح بالای تستوسترون ممکن است به افزایش پرخاشگری و #تکانشگری کمک کند. برخی از قاتلین دارای سطوح بالایی از تستوسترون بوده‌اند، هرچند این تنها یکی از فاکتورهاست و همه افراد با تستوسترون بالا خشن نیستند.

🔢 سروتونین: یکی از مهم‌ترین انتقال‌دهنده‌های عصبی که با تنظیم خلق و خو و کنترل تکانه‌ها مرتبط است، سروتونین است. سطوح پایین #سروتونین می‌تواند به کاهش توانایی فرد در کنترل خشم و افزایش تکانشگری منجر شود. کمبود سروتونین به‌ویژه در افرادی که رفتارهای خشن و تهاجمی دارند، بیشتر مشاهده شده است و به عنوان یک عامل موثر در افزایش رفتارهای پرخاشگرانه شناخته می‌شود.

🔢 دوپامین: این انتقال‌دهنده عصبی با سیستم #پاداش مغز در ارتباط است و سطوح بالا یا نوسان‌های شدید آن می‌تواند به رفتارهای تکانشی و حتی وابستگی به خشونت منجر شود. افزایش دوپامین در برخی قاتلین ممکن است باعث ایجاد حس لذت در انجام رفتارهای خشن شود، اگرچه این تاثیر نیز به ترکیبی از عوامل #ژنتیکی و محیطی وابسته است.

🔥تحقیقات در این حوزه همچنان ادامه دارد و یافته‌ها نشان می‌دهند که این عوامل شیمیایی به تنهایی تعیین‌کننده نیستند، بلکه در تعامل با ژنتیک، تجربیات شخصی و شرایط محیطی به شکل‌گیری رفتارهای خشن کمک می‌کنند.

🦋 مهسا بسطامی
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی شناختی

🔢 یادداشتی که خواندید سومین پست از پروندهٔ #نوروکریمینولوژی دنیای شناخت است.

🔗Credit: Cambridge University Press

🚀 Cognition World, more in: 📂 CWA Hub
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
18👍8🔥2👏2🤔2👌1
تفکر همگرا؛ باعثِ پرورشِ ذهنِ ساختارمند 🧠

⚪️احتمالا انسان از زمانی که برای اولین بار به ستارگان چشم دوخته است، غلبه بر نیروی جاذبه زمین برای سفر به فضا، رویایی بوده که همواره آن را در سر می‌پرورانده است. جان اف کندی رئیس جمهور وقت آمریکا، با توصیه‌های تخصصی کارکنان هوافضا، در پاسخ به فرستاده شدن سفینه اسپونیک توسط شوروری، سخنرانی غرّایی را ایراد کرد که در آن قول داد شخصی را به ماه بفرستد و همچنین بازگشت امن او را نیز تضمین کند. این سخنرانی باعث تحریک شدن نزدیک به چهارصد هزار نفر از کارکنان ناسا و پیمانکاران، برای ملحق شدن به یک تیم منسجم و رسیدن به یکی از بهترین رویدادهای تاریخ در کم‌تر از یک دهه شد.کندی از داده‌ها و حقایق موجود استفاده کرد تا بفهمد آمریکا چگونه می‌تواند روس‌ها را در رقابت فضایی شکست دهد.

⚪️آنچه امروزه باعث تمایز افراد در جوامع می‌شود، نوع و شکل #تفکر آنهاست؛ چرا که تفکرات افراد منشأ #رفتار ها و برخوردهای اجتماعی آنان است و هر فرد با نوع تفکراتش #شخصیت خود را می‌سازد. نوع نگاه به دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم و چگونگی تعامل با محیط، وابسته به نوع تفکر ماست.

⚪️واقعیتی که شما درخصوص صنعت هوافضای آمریکا مطالعه کردید، نمونه‌ای از یک تفکر همگرا بود. تفکر همگرا¹ عبارت است از انتخاب مناسب‌ترین راه‌حل از بین راه‌حل‌های مختلف به منطقی‌ترین روش ممکن در جهت کم‌کردن ابهام‌ها. فردی که #تفکر_همگرا دارد، دوست دارد به‌سرعت از جهان ناشناخته‌ها به حوزه‌ی شناخته‌ها وارد شود.

⚪️شما وقتی در حال حل کردن یک مسئله ریاضی هستید، از تفکر همگرا استفاده می‌کنید. در واقع این مسئله ریاضی یکسری اطلاعات به شما می‌دهد و شما این اطلاعات را با دانش خود ترکیب می‌کنید و به یک پاسخ صحیح می‌رسید. توجه داشته باشید در این مسئله، فقط یک پاسخ صحیح وجود دارد و شما یا هرکس دیگری تمام تلاشتان برای رسیدن به آن پاسخ صحیح است.


⭐️ برخی از ویژگی‌های تفکر همگرا:

 1️⃣تحلیلی بودن: تفکر همگرا نیازمند تحلیل دقیق اطلاعات و داده‌ها است تا به یک نتیجه منطقی برسد.

2️⃣قابل پیش‌بینی بودن: در این نوع تفکر، مسیر رسیدن به پاسخ مشخص و قابل پیش‌بینی است.

3️⃣ تمرکز بر جزئیات: در تفکر همگرا، توجه به جزئیات و دقت در انجام مراحل مختلف اهمیت دارد.

⭐️ نمونه‌هایی از تفکر همگرا:

پاسخ به سوال‌های تستی و حفظی
به یاد آوردن نام‌ها، اسامی، اعداد، تصاویر و... رونویسی از یک تکلیف
نگاه خطی یا همه و هیچ به مسائل زندگی


نقدی بر تفکر همگرا

آفت این نوع تفکر آن است که هنگامی که در مواجهه با مسئله، یک پاسخ به ذهن ما خطور می‌کند، ذهن تمام انرژی را روی آن یک فکر سرمایه‌گذاری می‌کند و راه را به روی هر حرکتی می‌بندد و دیگر نمی‌توانیم به پاسخ‌های دیگر بیاندیشیم؛ زیرا این خاصیتِ دستگاهِ قدرتمندِ پالایش و سانسور منطقی در ذهن است که حتی اگر افکار متنوع و متفاوتی هم در خود جای دهد، ولی به سرعت و قدرت این ایده‌ها را در هم ادغام و حذف می‌کند تا به یک پاسخ متمرکز برسد.

اما تفکر واگرا چیست؟

¹ Convergent Thinking

اگر بعد از خواندن این پست فکر می‌کنید به خلاقیت و پرورش آن در خودتان و دیگران علاقه‌مندید؛ #دوره_تربیت_مربی_خلاقیت ما را که هفته آینده در دانشگاه تهران برگزار می‌شود از دست ندهید.
اطلاعات بیشتر و پوستر کارگاه در این پست

📝 امیرحسین پناهی

🔗Credit: Cleverism

🛸 Psyche Science, more in: 📂 CWA Hub
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
11👍5🔥3👌3🤔1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#نمونه تدریس کلاس کنکور درباره علم شناختی #حاتمی
امکان تهیه و مشاهده آفلاین دوره و ارائه رایگان پاورپوینت، جزوه و مایندمپ به تمامی داوطلبان عزیز

🚀 درآمد حاصل از این دوره (هر نفر ۱۰۰ هزار تومان) صرف تهیه جزوه رایگان کتاب مبانی علوم شناختی فردنبرگ برای تمامی داوطلبان خواهد شد.

🔗 پوستر و شیوه ثبت‌نام دوره در این لینک

Cognition World 🚀 کنکور علوم شناختی 🚀
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
6👏2🙏2👍1
CWA | آکادمی دنیای شناخت
📑 اولین فصل #ژورنال_کلاب آکادمی دنیای شناخت 📆جدول زمانی ارائه‌ها 🖱️از این که در اولین ارائه همراه ما بودید ممنون و مفتخریم. هفته قبل از هر ارائه، پوستر و عنوان و فایل مقاله را طبق برنامه تقدیمتون می‌کنیم. اگر علاقه‌مند به شرکت در باقی جلسات هستید، در صورتی…
آکادمی دنیای شناخت با افتخار برگزار می‌کند:

📑 اولین فصل #ژورنال‌_کلاب آکادمی دنیای شناخت؛ ارائه دوم:

💊 چگونگی ارزیابی فراتر از برچسب عصب-روانپزشکی ممکن است؟

🖱️موضوع دومین ارائه‌ی ژورنال کلاب آکادمی دنیای شناخت، بررسی موضوع #سیستم_غیرتشخیصی در بررسی اختلالات عصبی-رشدی است. درواقع اگر اوتیسم و بیش‌فعالی نداشته باشیم بلکه "اوتیسم‌ها" و "بیشفعالی‌ها" داشته باشیم، بهتر است که ارزیابی‌های مربوطه به گونه‌ی دیگری باشند.

🖱️اگر علاقه‌مندید در این باره بیشتر بدانید، این جلسه‌ی ژورنال‌کلاب را از دست ندهید. جهت ثبت نام به آیدی زیر پیام دهید.

👤@CWMediamanager

💬 مقاله این ارائه را در کامنت‌‌ها ببینید.

🚀Cognition World, more in: 📂 CWA Hub
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
32👍2🔥2👏1👌1💯1🤝1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ماجراجویی در قلمرو ذهن خلاق 💡

🔶 از زمانی که گیلفورد در دهه‌ی پنجاه میلادی بحثِ تفکر واگرا¹ را مطرح کرد و آن را در برابر #تفکر_همگرا قرار داد، این دوقطبی‌ِ همگرا و #واگرا به یکی از پایه‌های اصلی در آموزش مهارت حل مسئله و تفکر خلّاق تبدیل شده است. برخی چنان اغراق آمیز برخورد می‌کنند که گویی تفکر واگرا دقیقاً معادلِ مفهوم #خلاقیت است؛ ولی در اصل چنین نیست

🔷 تفکر واگرا با پاشیدن رنگ به هر شکل و خط و بافتی بدون نگرانی در مورد نتیجه نهایی روی یک بوم خالی شروع می‌شود؛ همانطور که دورته نیلسن و سارا توبر در کتاب خود “راز متفکر بسیار خلاق” بیان کردند، تفکر واگرا مانند خیره شدن به یک یخچال باز و در نظر گرفتن تمام ترکیب‌های شگفت انگیزی است که می‌توانید برای ناهار درست کنید.

🔶 تفکر واگرا به افراد این امکان را می‌دهد که تا حد امکان ایده‌های تازه و جدید را در یک بازه زمانی کوتاه تولید کنند. در طول این فرآیند، همهٔ قضاوت‌ها به حالت تعلیق در می‌آیند، افراد تشویق می‌شوند که به دنبال کمیت ایده‌ها باشند، نه کیفیت، به‌طور خودجوش ایده‌پردازی کنند و مرزهای تخیل را پشت سر بگذارند. حتی از ایده‌های وحشیانه، دیوانه‌کننده و جسورانه استقبال کنند. در واقع، شعار تفکر واگرا این است: “همه چیز ممکن است!” همهٔ ایده‌ها به یک اندازه پذیرفته و ثبت می‌شوند. در تفکر واگرا واقعاً چیزی به نام ایده بد وجود ندارد. به تفکر واگرا به عنوان «تصویر بزرگ» نگاه کنید، بدون هیچ گونه محدودیت یا قضاوت.

🔷 تفکر واگرا، تفکری کاملا هنجار شکن است؛ البته منظور از هنجارشکنی به معنای منفی آن نیست؛ بلکه از عادات و عرف یکنواخت پیروی نمی‌کنند. کسانی که واگرایانه فکر می‌کنند درپی شکست نظم موجود هستند و شنا در جهت مخالف رودخانه برایشان کار مشکلی نیست. از نظر آنها هر راهی که به خوبی به چالش جواب بدهد و کار کند، پذیرفتنی است. افرادی که تفکر واگرایانه دارند، معمولاً قابل پیش‌بینی نیستند و ریتم حرکت‌شان به سمت ارائه راه‌حل نهایی عمدتاً مشخص نیست. گاهی ضرباهنگ حرکتشان کند است و گاهی سرعت‌شان به‌طرز غیرقابل باوری افزایش پیدا می‌کند.

🔶 ذهن پیچیده و سیال از ویژگی‌های برجستهٔ متفکران واگرا است. آن‌ها به‌سادگی می‌توانند بین مسائل مختلف پل بزنند و آن‌ها را با هم ترکیب کنند. قدرت تحلیلی آن‌ها در رویارویی با مسائل بسیار زیاد است و ذهنشان توانایی خاصی در آنالیز و ترکیب پدیده‌ها دارد. به تفکر واگرا، «#تفکر_جانبی» یا «#تفکر_افقی» نیز گفته می‌شود. 

🔷#طوفان_فکری》نمونهٔ دیگری از به‌کار‌بستن تفکر واگراست. در جلسهٔ برگزاری طوفان فکری، به روشی هم‌زمان و آزاد، فهرستی از راه‌حل‌های ممکن برای مسئله‌ای با پایان باز پیدا می‌شود. هدف این است که درباره‌ی یک موضوع مشخص، بیشترین تعداد ایده‌ تولید شود. در این فرایند ساده، معمولاً در مدت زمانی کوتاه، ایده‌ها‌ی پیش‌بینی‌ نشده‌ای ارائه می‌شود. بنابراین اگر تفکر واگرا را دستیابی به چندین راه‌حل خلاقانه برای حل یک مسئلهٔ‌ خاص در نظر بگیریم، طوفان فکری از مصادیق آن می‌تواند باشد.

🟢 روش‌های تقویت تفکر واگرا:

1️⃣ از دید دیگران به قضایا نگاه کنید و با دیدگاه آنها به دنبال راه‌حل بگردید.

2️⃣ وقتی مسئله‌ای بیش از حد ذهنتان را درگیر کرده است، تصمیم‌گیری درباره آن را به تعویق بیندازید و مدتی (حداقل ۱ ساعت) مشغول استراحت شوید. در زمان استراحت به چیز دیگری فکر کنید.

3️⃣ نقشه ذهنی بکشید‼️
نقشه ذهنی نسخه مکتوب طوفان فکری است.

4️⃣ از تکنیک انفجار ستاره استفاده کنید‼️ مسئله را در میانه یک کاغذ بنویسد و دور آن یک ستاره شش‌پر بکشید. نوک هر پر از ستاره به یکی از سؤال‌های چه کسی، چه چیزی، چه زمانی، کجا، چگونه و چرا پاسخ می‌دهد. هر ایده‌ای را که برای پاسخ به این سؤال‌ها به ذهنتان می‌رسد یادداشت کنید.

5️⃣ محدودیت‌هایی را که سرراهتان قرار دارند از پیش رو بردارید؛ مثلا اگر محدودیت زمانی پروژه مانع تفکر واگرا می‌شود، از کارفرما زمان بیشتری بخواهید.

6️⃣ کنجکاوی و ریسک‌پذیری را در خود تقویت کنید و دنبال تجربه‌های تازه باشید. بسیاری از افراد فقط به‌خاطر ترس از خروج از منطقه امن به تفکر همگرا متعهد می‌مانند و هیچ‌وقت از تفکر خلاق و واگرا بهره نمی‌برند.

¹ Divergent thinking

اگر بعد از خواندن این پست فکر می‌کنید به خلاقیت و پرورش آن در خودتان و دیگران علاقه‌مندید؛ #دوره_تربیت_مربی_خلاقیت ما را که هفته آینده در دانشگاه تهران برگزار می‌شود از دست ندهید.
اطلاعات بیشتر و پوستر کارگاه در این پست

📝امیرحسین پناهی

🔗Credit: Cleverism

🛸 Psyche Science, more in: 📂 CWA Hub
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔥65👌4👍2
هم‌افزایی تفکر واگرا و همگرا 💦

⚪️هریک از دو نوع تفکر همگرا و واگرا در زندگی روزمره و حرفه‌ای، کاربردهای خاص خود را دارند و اینطور نیست که یکی از آن‌ها بر دیگری ارجحیت داشته باشد. از طرف دیگر ترکیب این دو رویکرد می‌تواند به حلِ مسائل پیچیده و دستیابی به نوآوری‌های بزرگ کمک کند.

⚪️در این رویکرد، از تفکر واگرا برای تولید ایده‌ها و راه‌حل‌های متنوع استفاده می‌شود؛ سپس با بهره‌گیری از تفکر همگرا، این ایده‌ها ارزیابی و بهینه‌سازی می‌شوند. در ادامه، به توضیح این فرآیند و ارائه مثال‌های ملموس از کاربردهای آن می‌پردازیم.

1️⃣ تولید ایده‌های زیاد (تفکر واگرا)

– در این مرحله، هدف تولید حداکثر تعداد ایده‌ها بدون توجه به محدودیت‌ها و قضاوت اولیه است. استفاده از تکنیک‌هایی مانند طوفان فکری¹، نقشه ذهنی² و شش کلاه تفکر³ می‌تواند مفید باشد.

2️⃣ ارزیابی و انتخاب ایده‌ها (تفکر همگرا)

– پس از تولید ایده‌ها، زمان ارزیابی و انتخاب بهترین ایده‌ها براساس معیارهای مشخص فرا می‌رسد. معیارهای انتخاب می‌توانند شامل قابلیت اجرا، هزینه، زمان، منابع مورد نیاز و تأثیر بالقوه باشند.

3️⃣ توسعه و بهینه‌سازی (ترکیب دو تفکر همگرا و واگرا)

– در این مرحله، ایده‌های منتخب با استفاده از تفکر همگرا به راه‌حل‌های عملی تبدیل می‌شوند. در عین حال، از تفکر واگرا برای بهبود و نوآوری مستمر در طول فرآیند استفاده می‌شود.

⚪️برای اینکه این موضوع کاملاً جا بیفتد، مثال‌هایی از حوزه‌های مختلف می‌زنیم؛ مثال‌هایی از :
مدیریت و رهبری سازمانی
تحقیق و توسعه (R&D)
و آموزش و پرورش


مثال در مورد مدیریت و رهبری سازمانی

حل مسائل سازمانی: یک شرکت ممکن است با چالشی مانند کاهش رضایت کارکنان مواجه شود. مدیران ابتدا با برگزاری جلسات طوفان فکری با حضور کارکنان، ایده‌های مختلف برای بهبود شرایط کاری و افزایش رضایت کارکنان جمع‌آوری می‌کنند (تفکر واگرا)؛ سپس این ایده‌ها بر اساس هزینه، زمان و تأثیر بالقوه ارزیابی و بهترین‌ها انتخاب می‌شوند (تفکر همگرا). در نهایت، این ایده‌ها به صورت راه‌حل‌های عملی پیاده‌سازی و به طور مستمر ارزیابی و بهینه‌سازی می‌شوند.

مثال در مورد تحقیق و توسعه (R&D)

نوآوری‌های علمی و فنی: یک تیم تحقیق و توسعه در یک شرکت داروسازی ممکن است برای یافتن داروی جدیدی برای یک بیماری خاص از این رویکرد استفاده کند. ابتدا دانشمندان و محققان در جلسات طوفان فکری ایده‌های مختلفی برای ترکیبات شیمیایی و روش‌های درمانی جدید مطرح می‌کنند (تفکر واگرا). سپس این ایده‌ها بر اساس قابلیت اجرا و نتایج آزمایشگاهی ارزیابی و بهترین‌ها انتخاب می‌شوند (تفکر همگرا). در نهایت، این ترکیبات و روش‌ها در مطالعات بالینی آزمایش و بهینه‌سازی می‌شوند تا به یک داروی موثر و امن تبدیل شوند.

مثال در مورد آموزش و پرورش

برنامه‌ریزی درسی نوآورانه: یک مدرسه ممکن است برای بهبود فرآیند آموزش از ترکیب این دو نوع تفکر استفاده کند. ابتدا معلمان و مدیران در جلسات طوفان فکری ایده‌های جدیدی برای روش‌های تدریس و فعالیت‌های کلاسی مطرح می‌کنند (تفکر واگرا). سپس این ایده‌ها بر اساس اهداف آموزشی و قابلیت اجرا ارزیابی و بهترین‌ها انتخاب می‌شوند (تفکر همگرا). در نهایت، برنامه‌های درسی جدید طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند و به طور مستمر بهبود می‌یابند.

¹ Brainstorming
² Mind Mapping
³ Six Thinking Hats

اگر بعد از خواندن این پست فکر می‌کنید به خلاقیت و پرورش آن در خودتان و دیگران علاقه‌مندید؛ #دوره_تربیت_مربی_خلاقیت ما را که هفته آینده در دانشگاه تهران برگزار می‌شود از دست ندهید.
اطلاعات بیشتر و پوستر کارگاه در این پست

3️⃣ روز مانده تا شروع دوره

🔗Credit: Think Company

🛸 Psyche Science, more in: 📂 CWA Hub
Also in💻Instagram,💻LinkedIn,Bale
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
8👍6🔥4🤔1
Psyche Science | علمِ روان
مقدمات پرورش خلاقيت در خود💡
2️⃣ روز مانده تا شروع دوره
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
94🔥2
2025/07/12 20:40:06
Back to Top
HTML Embed Code: