tgoop.com/Commac/7593
Last Update:
🎯 اختلاف نظر سیاسی میتواند جامعهای بهتر بسازد
🔴 بیشتر مردم فکر میکنند شکاف عظیم ایدئولوژیک بین رقبا یا جناحهای سیاسی، بزرگترین مانع برای حل مشکلات ملی است. باور رایج این است که برای ایجاد هر نوع پیشرفت مهمی باید برداشت مشترکی از جامعه آرمانی خود داشت. اما جری گاس، فیلسوف سیاسی آمریکایی، در کتاب اخیرش راجع به تنوع ارزشها در مباحثات سیاسی، این نگاه را به چالش میکشد. گاس میگوید تردیدی وجود ندارد که هر کشوری با معضلاتی روبهروست که به هر حال باید به دنبال راهحلی برای آنها باشد. اما در جستوجوی راهحل، گروههای همنظر معمولاً چندان کارامد عمل نمیکنند.
🔴 گروههای همنظری که به دنبال حل مشکلات هستند، نگاهی مشابه به امور دارند و دربارۀ مسیر پیشرو همعقیدهاند؛ این امر تا زمانی کارا است که با مشکلی مواجه نشوند. اما وقتی به مشکلی برخورند غالباً توان پیشبینی گام بعد را ندارند.
🔴 در مقابل، در گروههای متنوع افراد نگاهها و رویکردهای مختلفی به مشکلات دارند، و ازینرو به موانع مختلفی برمیخورند. به همین دلیل هرگاه چشماندازی به مانع برخورد، چشماندازی دیگر میتواند مسیر پیشرو را نشان میدهد. بنابراین در سطحی کلان، نوعی همکاری ناخواسته و جالبتوجه شکل میگیرد. بهعنوان مثال، سوسیال دموکراتها حامی دولتهای رفاه اجتماعیِ سکولار هستند، ولی از اقتصاددانانِ معتقد به بازارآزاد و سازمانهای دینی آموختند که چگونه ارائۀ خدمات اجتماعی را بهبود بخشند.
🔴 نمونۀ جالبتوجه دیگر، کمکی است که نگرشهای فمینیستی به محافظهکاران کردند تا در باب دیدگاههایشان نسبت به خانواده بازاندیشی کنند. کمکی که البته هر دو طرف منکر آن میشوند.
🔴 «آموختن از دیگران» و «گرد هم آمدن» یکی نیستند. بسیاری از بنبستهای سیاسی به دلیل اختلافنظر نیست؛ زیرا اختلافنظرهای عمیق ویژگی همۀ دموکراسیهای معاصر است. در مقابل، شاید یکی از بزرگترین مشکلها باوری باشد که در همۀ جناحها با هم مشترک است: اینکه جناح دیگر، احمق، فاسد و البته شرور است. اگر با این چشم به دیگران نگاه میکنیم، پس جنگ سیاسی، تنها چیزی است که میتوانیم منتظرش باشیم. هر جناح با این عقیده راسخ به پیش میتازد که ناجیِ حقیقت از دست دشمن است.
🔴 راهحل چیست؟ از نظر گاس قدم اول این است که بپذیریم غالباً از مخالفان خودمان میآموزیم. بنابراین میتوانیم با دیگران مبارزه کنیم، و در عینحال این مبارزه به جنگی نفیکننده بدل نشود.
🔴 تحقیقات اجتماعی متعددی نشان داده است وقتی برای حل یک مسئله، تیمی تشکیل میشود که تنوع دیدگاه بیشتری در میان اعضای آن وجود دارد، راهحلهای کارامدتری حاصل میشود. بهعنوان نمونه، اسکات پیج، استاد اقتصاد دانشگاه میشیگان در تحقیقی مشهور نشان داده است هرگاه زنانی به گروههای حل مشکلی اضافه میشوند که قبلاً همگی مرد بودهاند، توانایی در حل مشکل به شکل محسوسی بالا میرود. این مسئله دربارۀ تخصصها و نظرگاههای اجتماعی مختلف هم مصداق دارد، پس چرا در حوزۀ سیاست فایده نداشته باشد؟
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «محاسن اختلافنظر سیاسی». این مطلب در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۹۴ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب گفتوگویی است با جری گاس و میلاد اعظمیمرام آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/f99807
↪️ @commac
BY آکادمی ارتباطات
Share with your friend now:
tgoop.com/Commac/7593