Telegram Web
💢تأثیر جنگ ۱۲ روزه بر کانال‌های تلگرامی: کدام کانال‌های تلگرامی بیشترین مخاطلب را جذب کردند؟

🔹در طول جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، کانال‌های خبری در تلگرام یکی از مهم‌ترین رسانه‌های خبری و اطلاع‌رسانی بودند که خیلی سریع و با فاصله زمانی خیلی کوتاه، اخبار جنگ را بر اساس سیاست‌های خود منتشر می‌کردند. به دلیل اهمیت شرایط جنگی، محتوای بسیاری از این کانال‌ها مورد توجه میلیون‌ها کاربر تلگرامی بود. اما سؤال اینجاست که کدام کانال تلگرامی بیش از همه جلب توجه کرده است؟

🔸بررسی داده‌های تلگرامی در بازه زمانی ۲۲ خرداد ماه (یک روز پیش از آغاز جنگ) تا دو هفته پس از آن یعنی ۵ تیر ماه (۲ روز پس از آتش‌بس) نشان می‌دهد که کانال تلگرامی «اخبار فوری🚨خبرفوری جنگ ایران‌اسرائیل» با آی‌دی AkhbarTelFori بیشترین افزایش فالوئر را در طول دوره جنگ داشته است.

🔹این کانال تلگرامی که ۴ سال و ۹ ماه است که فعالیت می‌کند، پیش از آغاز جنگ ۳.۱ میلیون فالوئر داشت و پس از پایان آن، به ۴.۲ میلیون فالوئر رسید. بنظر می‌رسد اشاره صریح این کانال به پوشش اخبار جنگ در جذب این میزان مخاطب اثرگذار بوده است و به‌همین خاطر از کانال «خبر فوری» نیز بیشتر جذب مخاطب داشته است.

🔸پس از دو کانال «اخبار فوری» و «خبر فوری»، کانال‌های تلگرامی مربوط به ارائه پروکسی، بیشترین افزایش مخاطب را داشتند. با توجه به محدودیت دسترسی به اینترنت و تلگرام در طول دوره جنگ، پروکسی‌های ارائه شده توسط این کانال‌ها با مخاطبان بیشتری روبرو شد؛ در کنار آن، انتشار اخباری که در این کانال‌ها بازنشر می‌شد نیز تا حدی مورد توجه قرار گرفت.

🔹در میان کانال‌های منتقد و مخالف جمهوری اسلامی، کانال «وحید آنلاین» بیشترین مخاطب را در طول دوره جنگ بدست آورد. نه بی‌بی‌سی فارسی، نه ایران‌اینترنشنال و نه کانال مملکته، هیچ کدام به اندازه کانال وحید آنلاین در جذب مخاطب موفق نبودند و اختلاف معناداری با این کانال داشتند. علت این امر شاید تمرکز کانال وحید آنلاین بر پوشش سریع اخبار جنگ بوده است که توانسته اعتماد کاربران مختلف را بدست بیاورد و بیش از ۲۶۰ هزار فالوئر در بازه زمانی ۲۲ خرداد تا ۵ تیرماه بدست بیاورد.

🔸در میان کانال‌های تلگرامی که به یک رسانه یا جریان سیاسی رسمی در داخل کشور منتسب هستند نیز، کانال خبری بامداد نو با جلب بیش از ۶۰ هزار فالوئر در بازه زمانی مورد بررسی، بیشترین مخاطب را بدست آورد.

🔹در مجموع می‌توان گفت که علاوه بر کانال‌های ارائه دهنده پروکسی، در میان کانال‌های خبری کانال «خبرفوری جنگ ایران‌اسرائیل» در میان کانال‌های منتقد و مخالف جمهوری اسلامی کانال «وحید آنلاین» و در میان کانال‌های منتسب به جریان‌های سیاسی داخل کشور کانال «بامداد نو» بیشترین مخاطب را جذب کردند.

🔸ذکر این نکته ضروری است که در این بررسی، افزایش فالوئر به صورت تقلبی بررسی نشده است و اگر هر یک از این کانال‌ها به صورت جعلی اقدام به خرید فالوئر کرده باشند، در بررسی لحاظ نشده است. با این حال نمودار افزایش مخاطبان اکثر این کانال‌ها از پیش از آغاز جنگ تا پس از آن، تقریبا از یک الگوی مشابه پیروی کرده و لذا می‌توان نتایج بدست آمده را نسبت دقیق ارزیابی کرد.

📲@socialMediaAnalysis
🆔 @commac
1
🟣سواد رسانه‌ای،چشمان باز و ذهن نقاد در دنیای اطلاعات

✍🏻مهدی بذرافکن

▪️ما در دورانی زندگی می‌کنیم که اخبار جعلی، شایعات و اطلاعات گمراه‌کننده می‌توانند در عرض چند دقیقه افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهند، به‌ویژه در شرایط حساس مانند بحران‌های سیاسی، اجتماعی یا اقتصادی.

▪️به عنوان یک رسانه نگار بر این باورم که سواد رسانه‌ای و راستی‌آزمایی اخبار یک انتخاب و یک ضرورت است. سواد رسانه‌ای به ما کمک می‌کند تا منابع خبری را با دقت ارزیابی کنیم.

💻متن کامل این مطلب را در سایت رسانه نگاران بخوانید


📱همراه با رسانه نگاران در فضای مجازی:

🔗سایت ▫️🔗اینستاگرام ▫️🔗واتساپ▫️🔗تلگرام
🆔 @commac
👍1👎1
🔴هشدار امنیتی گوگل: کاربران اندروید فوراً اتصال به شبکه 2G را غیرفعال کنند


شفقنا- شرکت گوگل با صدور هشداری امنیتی، از تمامی کاربران تلفن‌های هوشمند، به‌ویژه دستگاه‌های اندرویدی، خواست که قابلیت اتصال به شبکه‌های نسل دوم (2G) را فوراً غیرفعال کنند. این اقدام به‌دلیل خطرات جدی امنیتی مرتبط با این شبکه‌های قدیمی صورت گرفته است.

https://media.shafaqna.com/news/567408/
🆔 @commac
👌1
یادداشت:
◀️ تفکر سناریویی و عملیات رسانه‌ای

🖌 سعید غفاری
تحولات اخیر و حمله رژیم صهیونیستی به خاک ایران، نشان داد که جنگ روایت‌ها و نبرد رسانه‌ای، به اندازه میدان نظامی اهمیت دارد. رسانه‌ها نه فقط راوی واقعیت، بلکه بازیگر اصلی در میدان نبرد ادراکی هستند. تجربه اخیر ثابت کرد که واکنش رسانه‌ای ایران، با وجود تلاش‌های فراوان، همچنان نیازمند بازنگری جدی و تقویت رویکردهای آینده‌نگر است.
🔹یکی از ابزارهای کلیدی که می‌تواند رسانه‌های ما را از واکنش صرف به کنش راهبردی ارتقا دهد، «تفکر سناریویی» است. این رویکرد به جای پیش‌بینی یک آینده قطعی، چندین مسیر ممکن و محتمل را ترسیم می‌کند و امکان آمادگی برای مواجهه با شرایط مختلف را فراهم می‌سازد. اگر رسانه‌ها سناریوهای مختلف بحران را از پیش طراحی و برای هرکدام برنامه عملیاتی داشته باشند، می‌توانند روایت ملی را حفظ کرده و در برابر روایت‌سازی دشمن، موثر و فعال عمل کنند.
🔸در بحران اخیر، برخی چالش‌ها مانند غافل‌گیری ساختاری، ناهماهنگی روایی، تمرکز صرف بر خبر و غفلت از تحلیل، و نبود عملیات رسانه‌ای پیش‌دستانه، ضعف‌های اصلی رسانه‌ای کشور را آشکار ساخت. با این حال، ظرفیت‌های جدیدی نیز در رسانه‌های جوان‌تر و شبکه‌های اجتماعی دیده شد که نشان می‌دهد با سیاست‌گذاری منعطف‌تر و بهره‌گیری از نخبگان رسانه‌ای، می‌توان آینده‌ای متفاوت رقم زد.
راه عبور از مدیریت لحظه‌ای بحران، حرکت به سمت طراحی سناریوهای رسانه‌ای و عملیات روایت‌محور است؛ مسیری که نیازمند آموزش، نهادسازی، فناوری‌های نوین و همکاری همه‌جانبه میان رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی است.
🔺متن کامل این تحلیل و پیشنهادهای راهبردی را به زودی منتشر خواهم کرد ...

#پارک_آینده_پژوهی
https://www.tgoop.com/parkfs📍
🆔 @commac
👌1
ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در مدارس هلند

از اول ژانویه ۲۰۲۴، استفاده از تلفن‌های همراه و سایر دستگاه‌های الکترونیکی در مدارس هلند ممنوع شده است.

بر اساس مطالعه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد و به سفارش دولت هلند انجام شده، به نظر می‌رسد این تصمیم در حال ثمر دادن است.

به گزارش لوفیگارو، سه چهارم دبیرستان‌های مورد بررسی اظهار داشتند که شاهد بهبود تمرکز دانش‌آموزان بوده‌اند.

این مطالعه که بین ۳۱۷ مدرسه متوسطه انجام شده همچنین نشان می‌دهد که تقریباً دو سوم مدارس از بهبود فضای مدرسه خبر داده‌اند.

یک سوم مدارس حتی پیشرفت تحصیلی را گزارش کردند. ماریل پل، وزیر آموزش ابتدایی و متوسطه به مطبوعات محلی گفت: "حواس‌پرتی کمتر، توجه بیشتر در طول درس و دانش‌آموزان اجتماعی‌تر شده اند".

وی افزود: "عدم وجود تلفن همراه در کلاس درس اثرات فوق‌العاده مثبتی داشته و خیلی خوب است که مدارس چنین تعهد محکمی می‌دهند".

این ممنوعیت شامل مدارس ابتدایی نیز می‌شود اگرچه کودکان معمولاً فقط در سال‌های آخر مدرسه از تلفن‌های خود استفاده می‌کنند.

همچنین، این ممنوعیت ممکن است استثنائاتی داشته باشد به ویژه برای دانش‌آموزانی که برای اهداف پزشکی به دستگاه‌های الکترونیکی مانند سمعک متصل به تلفن هوشمند نیاز دارند.

چندین کشور اروپایی در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده در مورد سلامت روان و پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان، در حال بررسی وضع مقررات بیشتر برای استفاده از تلفن‌های همراه در مدارس هستند.

ایتالیا نیز با ممنوعیت تلفن‌های هوشمند از آغاز سال تحصیلی آینده، گامی بزرگ برداشته است.

✍🏼مهدی حیدری
@NewJournalism
🆔 @commac
👌1
📄دل‌های آتشین، مغزهای سرد درس‌هایی از قلب گوگل برای ما

✍🏻شرق-ایمان رحمتی‌زاده: پس از حمله‌ی اخیر رژیم صهیونیستی به مرزهای کشور، نیاز به ریشه‌یابی صحیح و عمیق نقاط ضعفی که منجر به این حمله شد احساس می‌شود. این یادداشت توسط یکی از مدیران ایرانی گوگل برای همین منظور نوشته شده که سعی دارد با الهام از فرهنگ ریشه‌یابی آن شرکت، به ضرورت تغییر رویکرد در مواجهه با آسیب‌ها در کشورمان اشاره کند تا بتوان آنها را به‌درستی از ریشه‌ها برطرف کرد.

🔹 دلهای آتشین، مغزهای سرد: تفکر منطقی و مبتنی بر داده، فارغ از هیجانات و شعارزدگی، در کنار عشق به وطن و مردم، کلید حل مشکلات است.

🔹 استقبال از شناسایی آسیب‌ها: مشکلات را فرصتی برای یادگیری و اصلاح بدانیم و از زیر ذره‌بین گذاشتن خود نترسیم. این امر مستلزم ایجاد فضایی امن برای شناسایی آسیب‌هاست.

🔹 ریشه‌یابی به جای مقصریابی: به جای سرزنش افراد، ضعف ساختارها، فرآیندها و سیستم‌ها را شناسایی و اصلاح کنیم.

🔹 دوری از رفتارهای خودخواهانه و خودشیفته‌گرایانه: همه ما سرنشین یک کشتی هستیم و باید بر رسیدن به بهترین نتیجه تمرکز کنیم، نه اثبات خود.

🔹 نتیجه‌محوری به جای مناسک‌محوری: ریشه‌یابی صرفاً یک فرآیند صوری نیست؛ هدف اصلی، اصلاح مشکلات، محافظت از جان ایرانیان و تضمین امنیت و رفاه ملی است.

🔹 روش ۵ چرا (5 Whys): ابزاری قدرتمند برای رسیدن به علل بنیادین مشکلات و جلوگیری از راه‌حل‌های سطحی.

#امتداد
@emtedadnet
🆔 @commac
👍1👌1
🪙 کاربرد فزاینده هوش مصنوعی در پهپادهای جنگی

🔺کارشناسان ادعا کردند که تعداد فزاینده‌ای از شرکت‌های اروپایی با الهام از موفقیت‌های اوکراین در میدان نبرد شروع به استفاده از پهپادهایی با ویژگی‌های هوش مصنوعی کرده‌اند.

🔻یکی از عناصر عملیات اخیر تار عنکبوت (Spider Web) اوکراین در اول ژوئن امسال، یک حمله پهپادی مخفی که در اعماق روسیه انجام شد، تا حد زیادی نادیده گرفته شد: نقش حمایتی هوش مصنوعی بود.

🔻 طبق گزارش مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی احتمالاً در آموزش نرم‌افزار پهپادهای انفجاری و دید اول شخص بسیار مهم بوده‌اند.

🔹این ابزارها به پهپادها کمک کردند تا تهدیدها را شناسایی کنند، نقاط حمله احتمالی را برای هر یک نشان دهند و در صورت عدم ارتباط با اپراتور، آنها را به سمت اهداف هدایت کنند.

❤️ گزارش کامل

#هوش_مصنوعی #اوکراین #جنگ_الکترونیک #فناوری

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🔹🔹 @cyberbannews_ir
🆔 @commac
1
🔴 چرا پس از جنگ، حتی بدون آسیب مستقیم، احساس غم و سرگشتگی یا رخوت می‌کنیم؟

احساس ناامنی جمعی پس از جنگ، بر روان فرد سایه می‌اندازد.
همچنین حافظهٔ جمعی و روایت‌های رسانه‌ای، غم و رخوت را در دل‌ها زنده نگه می‌دارند. حتی وقتی فرد مستقیماً آسیب ندیده، تصاویر، خبرها و روایت‌های جمعی جنگ، او را در فضای غم‌زده نگه می‌دارند.

فناوری‌های نوین می‌توانند ابزار بازتوانی روانی پس از جنگ باشند

ابزارهایی مانند اپلیکیشن‌های مراقبه، بازی‌های درمانی و جلسات روان‌درمانی آنلاین، به بهبود حال روانی کمک می‌کنند.

فناوری‌های دیجیتال امکان دسترسی به تمرین‌های آرام‌سازی، آموزش ذهن‌آگاهی و مشاوره‌های حرفه‌ای را حتی در دورافتاده‌ترین مناطق فراهم کرده‌اند. این ابزارها می‌توانند روند بازسازی روانی را شخصی‌سازی کنند و پیگیری پیشرفت فرد را آسان‌تر سازند. استفاده آگاهانه از فناوری، بخشی از راهکارهای مدرن برای خروج از رخوت پس از جنگ است
متن کامل:
https://www.1pezeshk.com/archives/2025/07/indirect-psychological-impact-of-war.html

🆔 @commac
🟣وقتی مدیران رسانه کاسبی ندانند

✍🏻عیسی محمدی/سفر به دیگر سو

▪️اصحاب رسانه در ایران، عموما جزو گروه‌هایی هستند که درآمد خوبی ندارند. زندگی‌ها هم که در حال حاضر سخت شده. نتیجه؟ غالبا می‌روند به شغل‌های هم‌سو؛ مثل روابط عمومی و تولید محتوا برای شرکت‌ها و … . چنین می‌شود که رسانه‌ها، مدام از خبرنگاران و روزنامه‌نگار پر و خالی می‌شود و این نیروها معمولا زمان زیادی در آن‌جا ماندگار نمی‌شوند.

▪️پول و درآمد، هدف یک رسانه نیست؛ اما در اولویت، هم‌ردیف اکسیژن است؛ اگر نباشد، یعنی مرگ. چه بسیار مدیران رسانه را دیده‌ام که برای چندرغاز درآمد و پرداخت هزینه و حقوق نیروهای خود، عملا همه استانداردهای رسانه را قربانی یک قرارداد و مقداری پول کرده‌اند. نتیجه؟ رسانه فاقد اثرگذاری می‌شود و فقدان اثرگذاری، باعث فقدان توجه سرمایه‌داران و شرکت‌ها و دیگران می‌شود و همه این‌ها یعنی، همین چیزی که الان داریم در رسانه‌های‌مان می‌بینیم…

متن کامل را در سایت رسانه نگاران بخوانید

📱همراه با رسانه نگاران در فضای مجازی:

🔗سایت ▫️🔗اینستاگرام ▫️🔗واتساپ▫️🔗تلگرام
@commac
نتیجه یک پژوهش داده‌کاوی نشان داد:
🔸انسجام ملی به روایت داده‌ها: حمایت تنها ۷ درصد کاربران مجازی از اسرائیل

🔹طبق یک پژوهش داده کاوی، حتی از میان کاربران مجازی با گرایش مخالف جمهوری اسلامی، بیش از ۸۱ درصد از حمله اسرائیل به شکل علنی حمایت نکرده اند و این، گویای شکست عملیات رسانه‌ای اسرائیل حتی در جذب و همراهی مخالفان حاکمیت پس از سالها سرمایه‌گذاری است.

🔹در پی حمله نظامی اسرائیل و متعاقباً آمریکا به جمهوری اسلامی ایران در ۲۶ خرداد تا ۲ تیر، فضای مجازی به محلی برای تولید و انتشار محتوا درباره این رویداد تبدیل شده است. محتوای تولید شده به شکل طبیعی بعضاً دارای داوری‌های احساسی، تحلیل‌های شتاب‌زده و روایت‌های متعارض است. حجم انبوه اطلاعات منتشر شده از کامنت‌های لحظه‌ای کاربران تلگرام و اینستاگرام گرفته تا پوشش‌های رسانه‌ای رسمی و غیررسمی از یکسو به شکل‌گیری افکار عمومی می‌انجامد و از سوی دیگر می‌تواند بر تصمیم سازی‌های سیاسی امنیتی و حتی اقتصادی اثرگذار باشد.

لینک خبر
tv.irna.ir
@IRNA_1313
@commac
وضعیت بحرانی آزادی مطبوعات در جهان

سازمان “گزارشگران بدون مرز (RSF)” می‌گوید در سال ۲۰۲۵ آزادی مطبوعات به پایین‌ترین سطح در ۲۳ سال گذشته رسیده است. بیش از نیمی از جمعیت جهان (حدود ۴.۲۵ میلیارد نفر) در کشورهایی با وضعیت بسیار بد قرار دارند. کشورهایی مانند چین، هند، پاکستان و روسیه جزو بدترین رتبه‌ها هستند

عفو بین‌الملل نیز هشدار داده است که فشارها و سانسور رسانه‌ها نشانه‌ای از روندی شدید به سمت اقتدارگرایی است. در اروپای شرقی و آسیای مرکزی، دولت‌ها با استفاده از نظارت غیرقانونی و قوانین مبهم در حال سرکوب رسانه‌ها هستند .

در بنگلادش، وضعیت وخیم است: حمله فیزیکی به روزنامه‌نگاران، تعطیلی دفاتر روزنامه‌ها، اخراج بیش از ۴۰۰ خبرنگار و بازداشت فعالان مطبوعاتی صورت گرفته است.

در کامرون، گزارش‌ها حاکی از تهدید روزنامه‌نگاران، و سانسور ترجیحی پیش از انتخابات ۲۰۲۵ است .

در جمهوری آذربایجان، دستگیری و بدرفتاری با خبرنگاران مستقل، از جمله اولویه علی و احمد ممدلی، محکوم شده است.

@NewJournalism
@commac
گزارش اختصاصی ایرنا از بازار کتاب؛

🔸اجازه ندهیم کتاب‌فروشی‌ها تعطیل شوند

🔹کتاب‌فروشان در روزهای جنگ و بعد از آن شرایط سختی را تجربه می‌کنند، زیرا خرید مردم روی کالاهای اساسی متمرکز شده است، در چنین شرایطی ضرورت حمایت حقیقی و سریع از این گروه بیش از گذشته شده است.

🔹یکی از درخواست‌های کتاب‌فروشان در روزهای جنگ و بعد از آن، به عقب افتادن زمان پرداخت چک‌های شرکت‌های پخش است. این در حالی است که مدیر کتاب‌فروشی «دیدآور» شرکت‌های پخش را فاقد این توانایی می‌داند، زیرا آن‌ها هم باید چک‌های خود به ناشران را پرداخت کنند، در ایران شاید یک یا دو شرکت پخش توانایی به عقب انداختن چک‌ها را داشته باشند.

لینک خبر
tv.irna.ir
@IRNA_1313
نمودار شرکت‌های پیشرو در عصر هوش مصنوعی

## ۱۰ شرکت برتر هوش مصنوعی:

### 🥇 رتبه ۱: ANDURIL - ارزش ۳۱ میلیارد دلار
- فعالیت: ساخت و آزمایش پهپادها برای نیروی هوایی آمریکا
- کشور: آمریکا 🇺🇸

### 🥈 رتبه ۲: OpenAI - ارزش ۳۰۰ میلیارد دلار
- فعالیت: خالق ChatGPT، DALL-E 3 و Sora
- کشور: آمریکا 🇺🇸

### 🥉 رتبه ۳: Databricks - ارزش ۶۲ میلیارد دلار
- فعالیت: سازماندهی و تجزیه و تحلیل داده‌ها در فضای ابری
- کشور: آمریکا 🇺🇸

### سایر شرکت‌های مهم:

۴. ANTHROPIC (۶۲ میلیارد دلار) - سازنده Claude AI با تمرکز بر ایمنی

۵. Canva (۳۲ میلیارد دلار) - پلتفرم طراحی خلاقانه با ۳۹ میلیون طرح روزانه

۶. Ramp (۱۳ میلیارد دلار) - مدیریت کارت اعتباری و صورتحساب با AI

۷. Flock Safety (۸ میلیارد دلار) - فناوری امنیتی و نظارتی پلیس

۸. AlphaSense (۴ میلیارد دلار) - استخراج بینش از اسناد با AI

۹. Octopus Energy (۹ میلیارد دلار) - بزرگترین تامین‌کننده انرژی انگلستان 🇬🇧

۱۰. Stripe (۹۶ میلیارد دلار) - زیرساخت پرداخت برای شرکت‌ها

## نکات کلیدی:

- OpenAI با ارزش ۳۰۰ میلیارد دلار بالاترین ارزشگذاری را دارد
- اکثر شرکت‌ها آمریکایی هستند (۸ از ۱۰)
- حوزه‌های متنوعی از دفاعی تا خلاقانه پوشش داده شده
- معیارهای ارزیابی، شامل: فروش، تعداد کاربران، رشد کارکنان و کیفیت سرمایه‌گذاران


@SCMEDIA
🆔 @commac
📱ارزان‌ترین گوشی هوش مصنوعی دنیا عرضه شد


▫️شرکت تازه‌تأسیس +Ai به رهبری مدیرعامل پیشین ریلمی، مادهَو شِث با دو گوشی جدید Ai+ Pulse و Ai+ Nova ۵G وارد بازار هند شده است. این گوشی‌ها نه‌تنها اولین محصولات برند +Ai هستند، بلکه نخستین دستگاه‌هایی محسوب می‌شوند که با سیستم‌عامل بومی NxtQuantum OS عرضه می‌شوند؛ پلتفرم مبتنی‌بر اندروید ۱۵ که به‌طور کامل در هند توسعه یافته است.

▫️هر دو گوشی Pulse و Nova ۵G به دوربین دوگانه با حسگر اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و قابلیت‌های هوش مصنوعی مجهز شده‌اند و دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی دارند.

▫️قیمت گوشی جدید Pulse از حدود ۶۰ دلار و Nova ۵G از حدود ۹۶ دلار شروع می‌شود. /زومیت

📌 توضیحات تکمیلی را در لینک زیر بخوانید:
khabaronline.ir/xnLq7


@KhabarOnline_ir | khabaronline.ir
🆔 @commac
📱 آموزش ساده و کاربردی ChatGPT؛ ترفندهایی که کیفیت پاسخ‌ها را چند برابر می‌کند

⬅️آیا تا به حال از خودتان پرسیده‌اید چرا بعضی‌ها جواب‌های دقیق‌تری از ChatGPT می‌گیرند؟ در این مطلب یاد می‌گیرید چطور فقط با چند روش ساده، مثل یک حرفه‌ای با هوش مصنوعی صحبت کنید و بهترین نتیجه را بگیرید.

۱. نقش بدهید تا نتیجه بهتر بگیرید
⬅️چت جی‌پی‌تی می‌تواند خودش را جای شخصیت‌های مختلف بگذارد. مثلاً اگر بگویید:
«طوری توضیح بده که من دوازده سالمه»
پاسخ ساده‌تری دریافت می‌کنید.
اما اگر بنویسید:
«فرض کن استادی هستی با سی سال سابقه در جامعه‌شناسی»
پاسخ علمی‌تر و تخصصی‌تری دریافت خواهید کرد.

۲. مثال بزنید تا جواب دقیق‌تری بگیرید
⬅️فرض کنید از ChatGPT می‌خواهید یک ایمیل کاری برای شما بنویسد. اگر فقط بگویید «برایم یک ایمیل بنویس»، ممکن است جوابی که دریافت کنید ، عمومی باشد.
اما اگر یک نمونه از نوشته‌های خودتان را هم به او بدهید، یا توضیح دهید لحن رسمی را ترجیح می‌دهید یا دوستانه، نتیجه خیلی بهتر می‌شود.

۳. بگویید دوست دارید جواب چطور باشد
⬅️اگر دوست دارید جواب‌ها کوتاه باشند، یا لحن طنز و یا خیلی رسمی باشند، حتماً به ChatGPT بگویید. مثلاً بنویسید:
«پاسخ کوتاه و مستقیم بده»
یا
«جواب رو با لحن طنز بگو»
این کار کمک می‌کند تا سبک پاسخ دقیقاً همان چیزی باشد که شما می‌خواهید.

۴. از ChatGPT بخواهید فکرش را توضیح بدهد
⬅️اگر با یک سؤال چندمرحله‌ای یا پیچیده طرف هستید (مثل سوالات و مسائل ریاضی، یا پرسش‌های تحلیلی)، از ChatGPT بخواهید که مراحل فکر کردنش را توضیح دهد.
مثلاً بگویید:
«مرحله به مرحله توضیح بده چطور به این نتیجه رسیدی»
این کار باعث می‌شود بهتر متوجه پاسخ شوید و اگر مرحله‌ای به اشتباه برخوردید، راحت‌تر آن را پیدا کنید.

⬅️چت جی‌پی‌تی ابزاری قدرتمند است، اما نوع تعامل شما با آن، کیفیت پاسخ‌ها را تعیین می‌کند. با استفاده از این ۴ تکنیک ساده می‌توانید:

• سریع‌تر به جواب درست برسید
• پاسخ‌هایی دقیق‌تر و حرفه‌ای‌تر دریافت کنید
• تجربه بهتری از کار با هوش مصنوعی داشته باشید

🔗 متن کامل

🔹@ITNA_IR
🆔 @commac
💢واکنش‌های آنلاین به مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون: برخی از حامیان ترامپ از رویکرد دوگانه رسانه‌ها و دولت‌های غربی انتقاد کردند

🔹مصاحبه مسعود پزشکیان با تاکر کارلسون، روزنامه‌نگار و یوتیوبر شناخته شده آمریکایی، که با پیگیری رسانه «آزاد» انجام شده بود، در روزهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. در توییتر، دو پست تاکر کارلسون راجع به این مصاحبه روی هم رفته حدود ۳۲ میلیون بار دیده شده است و در یوتیوب نیز این ویدئو، ۱.۵ میلیون بار دیده شده است؛ امری که نشان می‌دهد میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان این گفت‌وگو را مشاهده کرده‌اند.

🔸تاکر کارلسون در سیاست داخلی آمریکا جایگاه خاصی دارد؛ او که از حامیان انتخاباتی دونالد ترامپ بود، یکی از شخصیت‌های رسانه‌ای جریان MAGA است و بشدت مخالف ورود آمریکا به جنگ است. بسیاری از حامیان ترامپ برنامه‌های او را مشاهده می‌کنند و به‌همین جهت مصاحبه‌های او اثرگذاری ویژه‌ای بر حامیان ترامپ در آمریکا دارد. به‌همین جهت، فهم دیدگاه مخاطبان تاکر کارلسون از مصاحبه او با مسعود پزشکیان، می‌تواند نشان دهد که این مصاحبه تا چه اندازه اثرگذار بر بخشی از حامیان ترامپ بوده است.

🔹تحلیل محتوای کامنت‌های ویدئوی منتشر شده در یوتیوب، نشان می‌دهد که بسیاری از مخاطبان تاکر کارلسون، ضمن حمایت از این مصاحبه، استاندارد دوگانه رسانه‌های جریان اصلی و دولت‌های غربی در مواجهه با ایران و اسرائیل را زیر سؤال برده‌اند.

🔸بر همین اساس، مضمون « انتقاد از رسانه‌های جریان اصلی در مواجهه با اسرائیل و تمجید از تاکر کارلسون» در میان کامنت‌های منتشر شده بیشترین لایک‌ها را به‌خود اختصاص داده و ۵۱٪ لایک‌ها (۱۲۳ هزار لایک) را شامل شده است. کاربرانی که این مضمون را بکار برده‌اند، عمدتا تاکر کارلسون را یک روزنامه‌نگار واقعی توصیف کرده‌اند که به دنبال فهم حقیقت است و در طرف مقابل از رسانه‌هایی نظیر CNN، فاکس نیوز، نیویورک تایمز و ... انتقاد کرده‌اند. در یکی از پرلایک‌ترین کامنت‌ها، یکی از کاربران با کنایه به این رسانه‌ها نوشته است: «این گفتگو چیزی است که ما آن را روزنامه‌نگاری واقعی می‌نامیم».

🔹دومین مضمونی که بیشترین لایک‌ها را به‌خود اختصاص داده، « انتقاد از آیپک و استاندارد دوگانه غرب در مواجهه با اسرائیل» بوده که ۲۶٪ لایک‌ها را شامل شده است. در این مضمون، کاربران مختلف از رویکرد آیپک (کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل) و حضور آن در آمریکا انتقاد کرده‌اند و با اشاره به سخنان مسعود پزشکیان، استاندارد دوگانه کشورهای غربی در مواجهه با ایران و اسرائیل را یادآور شده‌اند. در یکی از پرلایک‌ترین کامنت‌ها، یکی از کاربران نوشته «دکمه حذف آیپک از آمریکا»؛ این عبارت به این معناست که اگر طرفدار حذف آیپک از آمریکا هستید، این کامنت را لایک کنید و آنگاه ۲۰۹۵۹ کاربر آن را لایک کرده‌اند. یکی دیگر از کاربران نیز در کامنتی با ۵۹۵۴ لایک نوشته است «آژانس انرژی اتمی چه زمانی از برنامه اتمی و بمب‌های هسته‌ای اسرائیل بازدید می‌کند؟».

🔸سومین مضمون پرلایک «جملات صلح‌طلبانه، مخالف با جنگ با ایران و کشته شدن بخاطر اسرائیل» بوده است که ۱۲٪ از لایک‌ها را شامل شده است. در این کامنت‌ها، بسیاری از کاربران آمریکایی ضمن اشاره به محل زندگی خودشان، گفته‌اند که «ایران دشمن من نیست» و یا این که «من بخاطر اسرائیل نمی‌خواهم بمیرم». رویکردی که برآمده از سخنان مسعود پزشکیان است و به این شکل در کامنت‌ها متبلور شده است.

🔹چهارمین و پنجمین مضمون پرلایک نیز به «حمایت از شنیدن روایت‌های دیگر از جمله روایت ایران» و «خاطرات شخصی افراد در حمایت از ایران و یا مواضع ایرانیان» اختصاص داشته است که روی هم رفته ۹٪ لایک‌ها را شامل شده است. در اینجا کاربران بر این موضوع تأکید کرده‌اند که بجای روایت‌های اسرائیلی، باید روایت ایران را نیز شنید و به‌همین خاطر از تاکر کارلسون برای باز کرده پنجره‌ای به روایت ایرانیان تشکر کرده‌اند. همچنین بسیاری از آن‌ها با ذکر خاطره‌ای از مواجهه با ایران و ایرانیان، مردم ایران را مردمانی مهربان و صلح‌طلب توصیف کرده‌اند.

🔸ابر کلمات این کامنت‌ها نیز به‌خوبی بیانگر همین مضامین است؛ از جمله مخالفت با AIPAC، انتقاد از رسانه‌های جریان اصلی نظیر CNN و FoxNews و پروپاگاندای آن‌ها و اهمیت صلح.

🔹در مجموع بنظر می‌رسد تأثیر مصاحبه مسعود پزشکیان با تاکر کارلسون بر مخاطب آمریکایی، مثبت بوده و توجه بخشی از حامیان ترامپ را به استاندار دوگانه رسانه‌ها و دولت‌های غربی در مواجهه با ایران و اسرائیل جلب کرده است. این در حالی است که برخی انتقاداتی که راجع به کیفیت ضبط و پخش برنامه در فضای داخلی نسبت به این برنامه مطرح شد، به چشم مخاطب آمریکایی نیامده و در کامنت‌های بررسی شده، هیچ موردی به این موضوع اشاره نداشت.

📲@socialMediaAnalysis
🆔 @commac
مرکز تحقیقات پیو: «شبکه‌های اجتماعی» مهم‌ترین تهدید سلامت روان نوجوانان است

🔹براساس یک پیمایش، نوجوانان و والدین آنها در اینکه مهم‌ترین خطر سلامت روان کودکان «شبکه‌های اجتماعی» است، اتفاق نظر دارند.

🔹نکته مهم دیگر این پیمایش، تفاوت اهمیت «توقعات و انتظارات» و «آزار» از نظر نوجوانان و والدین آنهاست.

@kakhresaneh
🆔 @commac
2025/07/13 10:09:18
Back to Top
HTML Embed Code: