Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
939 - Telegram Web
Telegram Web
Qaved-Feqeh-2-Jaza.pdf
2 MB
#جزوه
#جزوه_فقه

💢جزوه قواعد فقه ۲
🖋ملاکریمی

🕊️@dadjo_law⚖️
#مفاهیم_سیاسی

🔸انواع حق حکمرانی:

🔹حق الهی: حکمرانی براساس این نظریه منشاء  زمینی ندارد، و حق حکمرانی بنا بر اقتضاء،  از جانب خداوند به شخص حکمران تفویض می گردد.. در دوره های مختلف تاریخی امپراطوران و سلاطین و دیگرحکمرانان؛ برای مشروع دانستن قدرت سیاسی، از این حق ( حق الهی) استفاده کرده اند. وخود را نماینده خداوند معرفی نموده اند.

🔹حق فلاسفه ودانشمندان:  حق‌ حکمرانی فیلسوفان وعلما،  بیشتر در نظرات فلاسفه ایده آلیست، مطرح گردید، افلاطون با طرح نظریه "مدینه فاضله"، موضوع حکومت فیلسوفان را مطرح کرد ودیگر  فلاسفه با تاسی از دستگاه فکری و وفلسفی افلاطون ، بر آن (حاکمیت فلاسفه) تاکید کردند۰ حاکمیت فلاسفه در عالم نظر، باقی ماند و هیچ گاه در عالم سیاست تحقق پیدا نکرد. ودر هیچ کشوری فلاسفه نتوانستند حکومت  کنند.

🔹حق حکومت دینی (قانون شریعت): در اروپای مسیحی و در عصرقرون وسطی، حق حکومت دینی به شخص پاپ واگذار شدودر دوران معاصر هم، حق حکومت دینی در  کشور ایران به ولی فقیه و در کشور افغانستان به امیرالمؤمنین ملاهبت اله آخندزاده واگذار شده است. 

🔹حق ملی: این حق بعد از فروپاشی حکومت دینی کشیشان در اروپای قرون وسطی تحقق پیدا کرد. وهمانطور که قبلا گفته شد: "پیمان وستفالی در سال 1648 و پس از جنگ‌های سی‌ سالۀ مذهبی (1648-1614)، در اروپای مرکزی،  کشورهای اروپایی یک پیمان صلح چندجانبه امضا کردند و تصریح کردند؛  به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذارند حقوق برابر واحدهای سیاسی مستقل را به رسمیت بشناسندو تاکید کردند کشورهای مستقل؛ حق تعیین سرنوشت خود را دارند؛ و حق دخالت در امور یکدیگر را ندارند.

🕊 @dadjo_law
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تعریف سیاست به معنای (توزیع آمرانه ارزش ها برای جامعه) از کیست؟ | تالیفی
Anonymous Quiz
16%
رابرت دال
29%
هارولد لاسول
35%
دیوید ایستون
19%
کاتلین
🔹نمونه دادخواست تامین دلیل:

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی شهرستان ...

با سلام و احترام؛

اینجانب … فرزند … به شماره ملی …، ساکن …، به واسطه بروز مشکلات در موضوع موردنظر و برای جلوگیری از تضییع حقوق خود، دادخواست تأمین دلیل را به شرح ذیل به محضر آن مقام محترم تقدیم می‌نمایم:

۱. اینجانب به عنوان خواهان، در تاریخ … در رابطه با موضوع … (بیان موضوع مشخص) دچار اختلاف با خوانده محترم آقای/خانم … فرزند …، به شماره ملی …، ساکن …، شده‌ام.

۲. با توجه به اهمیت ادله و مدارک موجود برای رسیدگی به این اختلاف و احتمال از بین رفتن شواهد یا وقوع تغییراتی که بر نتیجه پرونده تاثیرگذار خواهند بود، تقاضای تأمین دلیل در خصوص موضوع … (بیان دقیق موضوع یا دلایلی که قرار است تأمین شود، مانند وضعیت ملک، مدارک مالی، وضعیت اشیاء و...) را دارم.

۳. اینجانب از آن مقام محترم درخواست دارم تا در اسرع وقت نسبت به تأمین و ثبت دلایل و مستندات موجود، از طریق کارشناسان رسمی دادگستری یا هر روش دیگری که به نظر آن دادگاه محترم مناسب است، اقدام فرمایند.

لذا با توجه به شرایط پیش‌آمده و به منظور حفظ حقوق قانونی اینجانب، تقاضای رسیدگی به این درخواست و صدور دستور تأمین دلیل به‌منظور جلوگیری از ضایع شدن حق خواهان را دارم.

با تشکر از توجه و مساعدت جنابعالی.

🕊️@dadjo_law⚖️
از دیدگاه سزار بکاریا، مبنای اصل قانونی بودن جرم چیست؟ | ارشد ۹۵ (جزای عمومی)
Anonymous Quiz
28%
جبر اجتماعی
25%
پیمان اجتماعی
19%
اخلاق
28%
عدالت طبیعی
زمان تاسیس سازمان امنیت و همکاری اروپا کدام است؟ | کنکور ۹۹ (سازمان های بین المللی)
Anonymous Quiz
27%
پایان جنگ سرد
15%
یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱
37%
پایان جنگ جهانی اول
22%
ابتدا دهه شصت میلادی
#مفاهیم_سیاسی

🔸لیبرالیسم را به بیان ساده بشناسیم:

🔰اصول و مبانی لیبرالیسم
که مهم ترین آنها به عبارت زیر می باشند:

🔹1. فردگرایی (اصالت فرد): فردگرایی جوهره و رکن بسیار مهم لیبرالیسم است. فردگرایی، یعنی فرد و حقوق او بر همه چیز مقدم است. اگر دولت هم تشکیل شده است، باید در خدمت خواسته های افراد جامعه باشد. دین، اخلاق، متفکران و... حق ندارند به افراد دستور دهند و مهم فرد و خواسته های اوست.

🔹2. اصالت آزادی : یعنی آزادی فوق همه ارزشهاست. بر اساس این اصل، انسان هر خواسته ای که دارد، اعم از بی بند و باری جنسی و خلاف دین و اخلاق و غیره، باید آنها را محترم شمرد و به او آزادی داد، و ایجاد هرگونه مانع در این راه جایز نیست! به بیان دیگر، هیچ چیز در برابر خواسته های من مهم نیست. مهم آن است که من می خواهم.

🔹تنها حد آزادی در نظر لیبرالها آزادی افراد دیگر است. بنابراین، اگر خواست طرف شما موافق با میل و خواست شما باشد، هر رفتاری مجاز است!

🔹3. انسان‌مداری (اومانیسم): یعنی باید تمام چیزها ـ حتی اخلاق و دین ـ بر اساس تمایلات و نیازهای انسان توجیه شود.

🔹4. سکولاریسم : یعنی تفکیک دین از امور زندگی. بر اساس این دیدگاه، دین باید به حاشیه رانده شود. دین حق ندارد در مسائل مهم زندگی دخالت کند.

🔹5. سرمایه‌داری (کاپیتالیسم): لیبرالیسم به گونه ای با سرمایه داری و اقتصاد بازار آمیخته شده که بسیاری از متفکران به ویژه چپ گرایان معتقدند که لیبرالیسم ایدئولوژی سرمایه داری است.

🔹6.عقل‌گرایی : یعنی باور به کفایت و بسندگی خرد انسانی. در این تفکر، همه انسانها از نیروی خرد بهره مند هستند. خردمندی و آزادی دو جزء جدایی ناپذیر محسوب می شوند. نفی خرد ورزی آدمی مترادف با نفی آزادی اوست.

✔️و نیز تجربه گرایی، علم گرایی، سنت ستیزی، تجددگرایی، پلورالیسم معرفتی، پیشرفت باوری و تسامح و تساهل، از جمله اصول لیبرالیسم محسوب می شوند.

🕊 @dadjo_law
#مفاهیم_سیاسی

📚کورپوراتیسم


کورپوراتیسم (Corporatism) یا صنف‌گرایی، نوعی رژیم یا سامان سیاسی است که می‌تواند در دولت‌های دموکراتیک یا غیردموکراتیک پدید آید.
به طور خلاصه باید گفت دولت‌های کورپوراتیست، رابطۀ سه‌جانبه‌ای بین دولت و اتحادیه‌های کارگران و کارفرمایان وجود دارد.

کورپوراتیسم در واقع تلاشی برای کاهش تضاد بین طبقات سرمایه‌دار و کارگر در یک جامعۀ دموکراتیک و امکان همزیستی مسالمت‌آمیز این دو نیروی اجتماعی مهم بوده است.

🕊 @dadjo_law
کدام مورد جزو گونه های پایان سیاست نیست؟
Anonymous Quiz
21%
پایان کارکرد
30%
پایان قانونی
6%
پایان سازمان
42%
پایان اختیاری
#مفاهیم_حقوقی

🔰تعزیر به صورت خلاصه:

🔸تعریف:
🔹نه حد، نه قصاص، نه دیه
🔹ارتکاب محرمات شرعی یا نقض مقررات حکومتی
🔹احکام آن توسط قانون تعیین می‌شود (نوع، مقدار، کیفیت، تخفیف، تعلیق و ...)

🔸ویژگی‌ها:
🔹اختیار قاضی در افزایش یا کاهش مجازات
🔹اصل فردی بودن (در مقابل اصل شخصی بودن)

🔸تقسیم‌بندی:
🔹منصوص شرعی: تعزیراتی که در شرع مشخص شده‌اند.
🔹غیر منصوص: تعزیراتی که در شرع مشخص نشده‌اند و توسط قانون‌گذار تعیین می‌شوند.

🔸قانون کاهش مجازات حبس تعزیری (مصوب ۱۳۹۹):
🔹اصل بر حداقل مدت قانونی حبس است.
🔹افزایش مجازات نیاز به ذکر دلیل مستدل در رای دارد.
🔹عدم ذکر دلیل مستدل: مجازات انتظامی درجه ۴ برای قاضی.

🕊️@dadjo_law⚖️
#vocabulaire_juridique

Crime - جنایت 

Délit - جنحه (جرم کم‌اهمیت‌تر از جنایت) 

Contravention - خلاف (جرم بسیار جزئی) 

Juge d'instruction - قاضی تحقیق 

Procureur - دادستان 

🕊️@dadjo_law⚖️
🔸نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1403/67
شماره پرونده : 1403-76-67ح
تاریخ نظریه : 1403/06/04

استعلام :
با عنایت به رأی وحدت رویه شماره 832 مورخ 30/3/1402 هیأت عمومی دیوان‌ عالی کشور که دعوای الزام به فک رهن را از سوی خریدار قابل استماع دانسته است، آیا دعوای ابطال معامله معارض با حق مرتهن قابلیت استماع دارد؟ در صورتی که همزمان هر دو دعوا از سوی خریدار و مرتهن مبنی بر الزام به فک رهن و در مقابل ابطال معامله منافی حق مرتهن مطرح شود، دادگاه چه تصمیمی باید اتخاذ کند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
اولاً، رأی وحدت رویه شماره 832 مورخ 30/3/1402 هیأت عمومی دیوان عالی کشور در واقع قصد صریح یا ضمنی راهن در ضمن عقد بیع به رفع موانع انتقال را تعهدی مستقل تلقی و بر این اساس، دعوای الزام به وفای آن و فراهم ساختن موجبات فک رهن را مسموع دانسته است؛ اما این امر مانع از آن نیست که عقد بیع تا زمان اجرای تعهدات مربوط به پرداخت مطالبات مرتهن، به عنوان عقدی غیر نافذ باقی بماند. ثانیاً، عدم نفوذ معامله یا مراعا بودن معاملات عین مرهونه (ماده 793 قانون مدنی) امری متفاوت از عدم نفوذ معاملات فضولی (ماده 247 قانون مدنی) است؛ زیرا در معامله فضولی پس از رد، اجازه مؤثر نیست (ماده 250 قانون مدنی) و به صرف رد معامله باطل می‌شود؛ اما صرف اعلام عدم رضایت مرتهن نسبت به معامله راهن، آن را باطل نمی‌کند و امکان رفع مانع با پرداخت دین یا جلب رضایت مرتهن وجود دارد؛ بنابراین، در فرض جلب نکردن رضایت مرتهن، استماع دعوای ابطال معامله و صدور حکم به ابطال آن با منع قانونی مواجه نیست.

🕊️@dadjo_law⚖️
#مفاهیم_سیاسی

📌 الزام سیاسی به چه معناست؟

🔺 تعهد و الزام سیاسی یکی از مباحث اساسی ‌در فلسفه سیاسی است که بیانگر روابط اخلاقی بین فرد و دولت است و در معنای خاص خود با این پرسش بنیادین مواجه است که چرا و بنا به کدام دلایل اخلاقی باید از دولت اطاعت کرد.

🔹این بحث، به‌ویژه از سوی آن دسته از فیلسوفان سیاسی طرح شده است که معتقدند افراد تنها نسبت به قدرت و نظم سیاسی مشروع الزام و تعهد دارند و هیچ تکلیف اخلاقی نسبت به اطاعت از حکومت مبتنی بر زور ندارند، بنابراین باید دلایل قانع‌کننده‌ای یافت که لزوم اطاعت شهروندان از حکومت را توجیه کند.

🔸الزام سیاسی در این معنا یک رابطه یک‌سویه است که بیانگر وظایف و تعهدات فرد نسبت به دولت است؛ اما برخی از نویسندگان گستره معنایی الزام سیاسی را شامل وظایف دولت نسبت به شهروندان نیز دانسته‌اند.

🔹جان هورتن الزام سیاسی ‌را طرحی از فیلسوفان برای شناسایی و ارتباط دسته‌ای از مسائل مربوط به روابط فرد و نظام سیاسی می‌داند.

🕊 @dadjo_law
از جمله مهمترین مباحث در کنفرانس ریو ۱۹۹۲ مورد توجه قرار گرفت کدام است؟ | ارشد ۱۴۰۰
Anonymous Quiz
21%
مسئولیت مشترک اما متفاوت
32%
همبستگی کشور های ضعیف
11%
تعهد کشور های قدرتمند
36%
توسعه پایدار
#مفاهیم_حقوقی

🔸نظام دادرسی مختلط (فرانسوی):

🔹نظام دادرسی کشور ما نظام دادرسی مختلط است. در نظام مختلط تفکیک دو مرحله تحقیق و محاکمه را داریم به این صورت که در مرحله تحقیق ما از نظام تفتیشی (غیر علنی،کتبی،غیر ترافعی،وجود مرجعی برای تعقیب و تقاضای محاکمه متهم) پیروی می کنیم و در مرحله محاکمه از نظام اتهامی (لزوم طرح شکایت برای رسیدگی،علنی،شفاهی،ترافعی) پیروی میکنیم.

نکته: علاوه بر این سه نوع نظام نظام اسلامی هم داریم.

🕊️@dadjo_law⚖️
Qaved-Feqeh-1-Madani.pdf
2.7 MB
#جزوه
#جزوه_فقه

💢جزوه قواعد فقه ۱
🖋ملاکریمی

🕊️@dadjo_law⚖️
در خصوص مصادیق فساد مدام مورد در کنوانسیون مریدای ۲۰۰۳ وجود ندارد؟ | ارشد ۱۴۰۰
Anonymous Quiz
7%
ارتشا
25%
حیف و میل
50%
حبس بدون محاکمه
18%
اختلاس اموال در بخش خصوصی
#vocabulaire_juridique

Propriété - مالکیت

Succession - ارث

Testament - وصیت‌نامه

Hypothèque - رهن

Bail - اجاره

🕊️@dadjo_law⚖️
2024/09/22 01:44:48
Back to Top
HTML Embed Code: