Telegram Web
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه
داوری هفتمین جایزه داستان سیمرغ آغاز شد
@daricheh93
dariche93.ir
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه

مدیر انجمن و جایزه داستان سیمرغ نیشابور در اباره این جشنواره گفت: مهلت ارسال داستان برای شرکت در هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ، یکشنبه ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۴ به پایان رسید. در این مرحله، تعداد ۶۰۰ نویسنده از داخل و خارج از کشور داستان ارسال کردند که بیشترین داستان‌ها به ترتیب از استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس، اصفهان، گیلان، خوزستان و کرمانشاه ارسال شده است.
مصطفی بیان در خصوص بخش بین الملل این جایزه ادبی گفت: از کشورهای آمریکا، کانادا، آلمان، استرالیا، سوئد، اتریش، امارات و افغانستان نیز داستان‌هایی به دبیرخانه این جایزه ادبی رسیده است.
بیان ادامه داد: مرحله اول داوری داستان‌های ارسالی به هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ آغاز شده و پیش‌بینی شده است که در نیمه اول شهریور ماه، اسامی راه یافتگان به مرحله نیمه پایانی این جایزه ادبی اعلام شود.
هدف از این جایزه تولید آثار خلاق داستانی است
مدیر انجمن داستان سیمرغ نیشابور گفت: جایزه ادبیِ مستقل و مردمیِ «داستان سیمرغ نیشابور» از سال ۹۴ به ابتکار «انجمن داستان سیمرغ نیشابور» و با مشارکت بخش خصوصی پایه‌گذاری شد و هدف از برگزاری این جایزه ادبی، کشف، معرفی و تولید آثار خلاق و برتر داستانی است.
وی افزود: «هفتمین جایزه داستان سیمرغ» در دو بخش ملی (ویژه نویسندگان فارسی زبان) و منطقه‌ای (ویژه نویسندگان نیشابوری) و با حضور شش داور مطرح کشوری برگزار می‌شود.
مصطفی بیان اظهار کرد: داستان‌های رسیده در دو مرحله داوری می‌شوند و اسامی داستان‌های رسیده به مرحله دوم، پیش از داوری نهایی در وبلاگ، اینستاگرام و کانال تلگرامی «انجمن داستان سیمرغ نیشابور» با آدرس Simurgh_Dastan منتشر خواهد شد. در این دوره، سه داور در بخش هیئت انتخاب و سه داور در بخش هیئت داوری حضور دارند. در بخش هیئت انتخاب، سه نویسنده و صاحب نظر در زمینه ادبیات داستانی و نقد ادبی از نیشابور و خراسان رضوی حضور دارند و در بخش هیئت داوری از سه نویسنده مطرح کشوری دعوت شده است.
این داستان‌نویس تصریح کرد: برای رعایت عدالت در داوری‌های اولیه و نهایی و نیز رفع هر گونه شائبه‌ای، آثار به صورت کدبندی شده در اختیار داوران قرار گرفته است و تا هنگام داوری نهایی، هیچکس از هویت نویسندگان آثار برتر، اطلاعی نخواهد داشت.
وی افزود: براساس فراخوان، جوایز این جایزه ادبی در بخش ملی، تندیس سیمرغ و جایزه ۲۰ میلیون تومانی به نفر برگزیده تعلق گرفته و به سه نفر شایسته تقدیر نیز لوح تقدیر و یک میلیون تومان اعطا می‌شود؛ همچنین در بخش منطقه‌ای (ویژه نویسندگان نیشابوری) به نفر برگزیده تندیس سیمرغ و ۱۰ میلیون تومان تعلق گرفته و به سه نفر شایسته تقدیر نیز لوح تقدیر و یک میلیون تومان اهدا می‌شود.
@daricheh93
dariche93.ir
3
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه

نامزدهای شورای کتاب کودک برای جایزه «لیندگرن»
@daricheh93
dariche93.ir
3
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه


شورای کتاب کودک «آرمان آرین» را در بخش نویسندگان و «هدا حدادی» را در بخش تصویرگران به عنوان نامزدهای جایزه‌ی یادبود آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۶ معرفی کرد. 
شورای کتاب کودک نامزدهای این نهاد را برای جایزه‌ یادبود آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۶ مشخص  کرده و درباره دلایل انتخاب آن‌ها نوشته است.

در بخش نویسندگان، «آرمان آرین»، به‌عنوان یک نویسنده پیشرو در بازآفرینی اسطوره‌ها و مفاهیم کهن ایرانی برای مخاطب کودک و نوجوان، از سوی شورای کتاب کودک برای دریافت جایزه‌ آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۶ نامزد شده است.
او با خلق مجموعه‌هایی منسجم، متنوع و ساختارمند توانسته است پیوندی نو میان نسل امروز و میراث فکری و فرهنگی ایران برقرار سازد. آثار آرین، با الهام از متونی چون اوستا، شاهنامه، بندهش و دیگر منابع اسطوره‌ای نه در بازگویی صرف، بلکه با بازآفرینی خلاقانه، به روایت‌هایی تازه، پرکشش و معناگرایانه بدل شده‌اند.
از ویژگی‌های برجسته‌ آثار او می‌توان به شخصیت‌پردازی عمیق و چندلایه، جهانی‌سازی اسطوره‌ای به شکلی نوآورانه، فضاسازی سینمایی، و تلفیق سبک‌های سنتی و مدرن در روایت اشاره کرد. داستان‌های او کودک و نوجوان را نه مخاطبی منفعل، بلکه کنشگری اندیشمند در متن می‌بیند. آرین با خلق شخصیت‌هایی زنده و مستقل، در دل روایت‌هایی سرشار از تعلیق، عمق روان‌شناختی، و درون‌مایه‌های فرهنگی، تخیل را به ابزاری برای گفت‌وگو با دغدغه‌های معاصر بدل کرده است. در آثار او، مضامینی چون صلح‌جویی، نفی جنگ، خرافه‌پرستی، جایگاه زن، ارزش‌های خانوادگی و مشارکت اجتماعی با زبانی داستانی و غنی مطرح می‌شوند.

در بخش تصویرگران «هدا حدادی»، نویسنده و تصویرگر، به عنوان نامزد جایزه‌ آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۶ از طرف شورای کتاب کودک  معرفی شده است.
این انتخاب به‌دلیل نقش تاثیرگذار او در خلق جهانی زنانه، طبیعت‌گرایانه، سرشار از صلح و متاثر از ادبیات غنی فارسی در آثار تصویرگری است. حدادی با بهره‌گیری هنرمندانه و چیره‌دستانه از تکنیک کلاژ، رنگ و نقوش، تصاویری منحصر به‌فرد خلق می‌کند. سال‌ها فعالیت و تجربه‌ او در حوزه‌ تدریس به گروه‌های سنی مختلف و کسب جوایز متعدد و معتبر در حوزه‌ی تصویرگری از دیگر دلایل این انتخاب است.

جایزه‌ یادبود آسترید لیندگرن(آلما)، به مناسبت بزرگداشت نویسنده محبوب سوئدی و یکی از پرطرفدارترین نویسندگان جهان از سال ۲۰۰۲ توسط دولت سوئد بنیان نهاده شده است. جایزه نقدی آلما به مقدار ۵ میلیون کرون سوئد، به‌عنوان بزرگ‌ترین و گران‌ترین جایزه ادبیات کودکان و نوجوانان و دومین جایزه بزرگ ادبیات، پس از جایزه هانس کریستین اندرسن در جهان مطرح است.
در حال حاضر، شورای کتاب کودک، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و انجمن نویسندگان کودک و نوجوان چهار نهاد ایرانی هستند که امتیاز معرفی نامزد برای دریافت این جایزه را دارا هستند.
@daricheh93
dariche93.ir
°❀°🌸°❀°
🌸°❀°
°❀°
#دریچه_بزرگان

‌ما فکر می‌کنیم که با فراموش کردن، قوی می‌شویم. اما قدرت واقعی، در یادآوردن و باز هم ادامه دادن است. در نگاه کردن به زخم‌هایمان و گفتن این‌که: «هنوز ایستاده‌ام!»

#مزایای_منزوی_بودن
#استیفن_چباسکی
@daricheh93
http://Dariche93.ir                 
°❀°
🌸°❀°
°❀°🌸°❀°
8👍2🔥1💔1
°❀°🌸°❀°
🌸°❀°
°❀°
#دریچه_بزرگان

درست زندگی کن و ایمان داشته باش که نیکی از تو به دیگران جاری خواهد شد، حتی اگر خود از آن نیکی‌ها آگاه نباشی.

#درمان_شوپنهاور
#اروین_د_یالوم
@daricheh93
http://Dariche93.ir                 
°❀°
🌸°❀°
°❀°🌸°❀°
5
°❀°🌸°❀°
#دریچه_سینما
نام فیلم: بهشت
نام کارگردان: ران هاوارد
محصول کشور: امریکا
درجه نمایش: R بزرگسال
درصد پسندیده شدن: ۷۱ ٪
سال انتشار: ۲۰۲۴
موضوع: دلهره آور. برای بقای
@daricheh93
http://Dariche93.ir                 
°❀°🌸°❀°
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه

انتشار مجموعه «پیش از آنکه قهوه‌ات سرد شود»
@daricheh93
dariche93.ir
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه


«پیش از آنکه قهوه‌ات سرد شود»، «قصه‌های کافه کوچک قدیمی»، «پیش از آنکه خداحافظی کنیم»، «پیش از آنکه خاطره‌ات محو شود» و «پیش از آنکه مهربانی از خاطرمان برود» عنوان کتاب‌های مجموعه «پیش از آنکه قهوه‌ات سرد شود» است.
«پیش از آنکه قهوه‌ات سرد شود» نوشته توشیکازو کاواگوچی با ترجمه ساجده تقی‌زاده در ۲۰۰ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه منتشر شده است. این کتاب اولین‌بار با عنوان «Before the Coffee Gets Cold» در سال ۲۰۱۵ منتشر شد.
 در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: اگر می‌توانستی به گذشته برگردی دوست داشتی چه کسی را ببینی؟

همه ما در زندگی کسانی را از دست داده‌ایم و اکنون در حسرت دیدار مجددشان و حرف‌هایی که باید می‌گفتیم و نگفتیم، می‌سوزیم.

در یکی از کوچه‌های باریک شهر توکیو، کافه‌ای وجود دارد که بیش از صد سال است که مشتری‌هایش می‌توانند تجربه‌ای منحصربه‌فرد داشته باشند: تجربه سفر در زمان!

اما این سفر در زمان بی‌خطر نیست. مشتری باید روی یک صندلی خاص بنشیند، نمی‌تواند از کافه خارج شود و باید قبل از اینکه قهوه سرد شود، به زمان حال برگردد اگر نه تبدیل به روح می‌شود.

توشیکازو کاواگوچی در این کتاب زیبا و تأثیرگذار سؤال می‌کند که اگر می‌توانستی فقط یک‌بار به گذشته برگردی، دوست داشتی چه کسی را ملاقات کنی؟
توشیکازو کاواگوچی با روایتی گرم و زیبا به این می‌پردازد که انسان‌ها چطور بار گذشته‌شان را به دوش می‌کشند و برای آخرین دیدار با کسی که همچنان دوستش دارند حاضرند چه کارهایی بکنند.
isna.ir/xdTJYj
@daricheh93
dariche93.ir
°❀°🌸°❀°
🌸°❀°
°❀°
#دریچه_بزرگان

بسیاری از افراد آرزو می‌کنند که اتفاقات شگفت‌انگیزی برایشان رقم بخورد امّا افراد موفق و برجسته یاد گرفته‌اند که خوشان این اتفاقات را رقم بزنند.

#رابین_شارما
@daricheh93
http://Dariche93.ir                 
°❀°
🌸°❀°
°❀°🌸°❀°
7👍2
°❀°🌸°❀°
🌸°❀°
°❀°
#دریچه_بزرگان

به آدم‌ها به خاطرِ سهم‌شان از شادی حسادت نکنید، چرا که سهمِ غمِ آنها دیده نمی‌شود.

#ادهم_شرقاوی
@daricheh93
http://Dariche93.ir                 
°❀°
🌸°❀°
°❀°🌸°❀°
👍71
#پاراگراف_طلایی

وقتی صبح‌ها از خواب برمی‌خیزید؛ به دلیل روشنایی روز از خداوند سپاسگزاری کنید، به دلیل بهره‌مندبودن از نعمت زندگی و همه‌ی توانایی‌های بی‌نظیرتان از خداوند سپاسگزاری کنید. به دلیل غذایی که برای خوردن دارید یا شادی ناشی از زنده‌ بودنتان از خداوند سپاس‌گزاری کنید. اگر برای سپاسگزاری‌کردن دلیلی نمی‌یابید؛ ایراد و اشکال کار بی‌تردید در وجود خودتان نهفته است. “ تیکامسی


#معجزه_شکر_گزاری📔
#راندا_برن


@daricheh93
Dariche93.ir
👍2
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه

لیلا ابوالعلا برنده جایزه «پن پینتر» شد
@daricheh93
dariche93.ir
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه


جایزه «پن پینتر» سال ۲۰۲۵ به لیلا ابوالعلا نویسنده سودانی، به‌پاس آثاری که با نگاهی انسانی به مهاجرت، ایمان و زندگی زنان مسلمان در تبعید می‌پردازند، اعطا شد.
اعضای هیات داوران در ستایش از این نویسنده، آثار او را به خاطر «نگاه‌های دقیق و غنی به موضوعاتی که در جهان امروز بسیار حیاتی‌اند—ایمان، مهاجرت و آوارگی» مورد تمجید قرار دادند و نوشتند: «نوشته‌های او مرهم، پناه‌بخش و الهام‌بخش هستند.»
ابوالعلا که در خارطوم سودان رشد یافته و از سال ۱۹۹۰ در آبردین اسکاتلند زندگی می‌کند، نویسنده شش رمان است که از جمله آن‌ها می‌توان به «مناره»، «مترجم» (که در فهرست ۱۰۰ کتاب برتر سال نیویورک تایمز قرار گرفت) و «کوی ترانه‌ها» اشاره کرد. او همچنین دو مجموعه داستان کوتاه منتشر کرده است.
مجموعه داستان اخیر او با عنوان «در جایی دیگر، خانه» موفق به کسب جایزه سال ادبیات داستانی سالتایر (Saltire Fiction Book of the Year Award) شد.
جدیدترین رمان او نیز با عنوان «روح رودخانه» که در سال ۲۰۲۳ منتشر شد، به دوره پیش از اشغال سودان توسط بریتانیا در سال ۱۸۹۸ می‌پردازد و ابعاد انسانی پیچیده‌ای از تقابل میان بریتانیا و سودان، مسیحیت و اسلام، و استعمارگر و استعمارشده را به تصویر می‌کشد.
به گزارش عرب نیوز، ابوالعلا پس از دریافت جایزه ادبی پن پینتر گفت:  «برای فردی مانند من، یک مهاجر مسلمان سودانی که از چشم‌اندازی دینی می‌نویسد و مرزهای تحمل سکولار را می‌سنجد، این جایزه  واقعا معنا دارد. این جایزه به مفهوم آزادی بیان و اینکه چه داستان‌هایی شنیده می‌شوند، عمق و گسترش می‌بخشد.»

isna.ir/xdTKDm
@daricheh93
dariche93.ir
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه

راه‌یابی ۴۲ رمان و داستان کوتاه به فهرست بلند مهرگان ادب
@daricheh93
dariche93.ir
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه

دبیرخانه جایزه مهرگان نتایج داوری ۱۸۴۹ عنوان کتاب شامل ۱۰۲۲ رمان و ۸۲۷ مجموعه داستان چاپ اول سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را منتشر کرد.
در این دوره ۱۱۸ رمان و مجموعه داستان چاپ اول منتشر شده در خارج از ایران نیز ارزیابی شده است. این آثار در مدت ۱۹ ماه از سوی ۱۲ داور بررسی شده و ۲۱ رمان و ۲۱ مجموعه داستان کوتاه با رأی اکثریت داوران به فهرست بلند جایزه مهرگان ادب راه یافته است.
داوری جایزه مهرگان ادب در مرحله مقدماتی توسط طلا نژادحسن، مانی پارسا، سودابه سلگی، کامران سلیمانیان مقدم و آرزو چربدست انجام شده و هلن اولیایی‌نیا، حسین آتش‌پرور، قباد آذرآئین، ابوتراب خسروی، محمد کشاورز، علیرضا آبیز و سیاوش گلشیری داوری آثار را در مرحله نهایی بر عهده داشته‌اند.
در این دوره با توجه به محدود بودن تعداد عناوین منتشرشده در حوزه ادبیات زبان مادری، فهرست بلند این بخش اعلام نمی‌شود و آثار برگزیده همزمان با مراسم نهایی اهدای جایزه مهرگان ادب معرفی خواهند شد.
علیرضا زرگر، بنیان‌گذار و مدیر جایزه مهرگان، با اشاره به سختی دوچندان کار برای نهادهای مستقل فرهنگی در شرایط فعلی گفت: ادبیات پلی برای گذر از رنج‌هاست. 

برای اطلاع از اسامی برگزیدگان به لینک زیر مراجعه شود
ibna.ir/x6zG6

@daricheh93
dariche93.ir
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه
روایت رابطه عمیق دو ملت ایران و افغانستان در یک رمان
@daricheh93
dariche93.ir
Forwarded from Marzi Ganji
#اخبار‌دریچه

"قِزل‌آهو» اثری از ام‌البنین ماهر، نویسنده اهل افغانستان و ساکن مشهد مقدس ساکن است.
کتاب «قِزل‌آهو» در ۸۲ فصل نوشته شده و واژه‌نامه‌ای نیز در صفحه آخر آن آمده است. این اثر برگزیده سیزدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب است و به‌دلیل اشتراکات فرهنگی، دینی و مذهبی و زبانی بین دو کشور ایران (شهر مشهد) و افغانستان (شهر کابل) در آمد و شد است.
نویسنده در کنار بستر شکل‌گیری منطقه طلاب مشهد، سعی دارد خون شریکی و رابطه عمیق دو ملت را به تصویر بکشد. وی تلاش می‌کند در لایه‌های زیرین، هدف دیگری را نیز نشانه بگیرد و آن، برگشت به خود و هویت اصلی است؛ به‌طوری که یکی از شخصیت‌های رمان به‌دلیل اوضاع بد زمانه مجبور است در شهر کابل و کشور افغانستان هویت اصلی خود را پنهان کند اما در شهر مشهد کنار امام مهربانی‌ها این هویت را دوباره پیدا می‌کند.
در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «نامت صدرا بود، اما همه صدایت می‌زدند «دکتر صدرا باهر». گاهی هم‌پالکی‌هایت خط‌ها را می‌شکستند و «صدری» می‌خواندندت. به‌خصوص طیلا، که گاهی نامت را «باهرجان» می‌گفت و تو داد می‌زدی: «جانِ باهرجان. آن‌روز شنیده بودی فیلمِ مرجان را، بعد از سه سال، قرار است سینما «شهرزاد» اکران کند. هر طوری بود، خودت را رأسِ ساعت شش رساندی سینما. وقتی رویِ صندلی آرام گرفتی، تازه یخِ دلت شکست و به دلیلِ آمدنت خندیدی؛ دیدنِ فیلمی تکراری فقط به یادِ طیلا؛ طیلایی که وقتی شنید کارگردانش شهلا ریاحی است و اولین کارگردان زنِ ایرانی مثلِ دختربچه‌ها لحظه‌شماری کرد برای دیدنش. عاقبت بلیت خریدی و دونفری مهمانِ دلِ هم شدید و میزبانِ فیلم هم شهرزاد.»

@daricheh93
dariche93.ir
°❀°🌸°❀°
🌸°❀°
°❀°
#دریچه_بزرگان

ترک کردن جایی که می‌دانی هیچ تعلقی به آن‌جا نداری یعنی پختگی، فقط عاجز‌ها به ماندن اصرار می‌کنند.

#ویکتور_هوگو
@daricheh93
http://Dariche93.ir                 
°❀°
🌸°❀°
°❀°🌸°❀°
3
2025/07/14 01:39:00
Back to Top
HTML Embed Code: