tgoop.com/Derafsh_Magazine/1026
Last Update:
💠تاریخ نگاری در کره
🖋️به قلم: خانم کیمیا نجفی/ دانشجوی کارشناسی تاریخ دانشگاه شهید بهشتی
🔸این که اولین بار در چه دورهای اولین تاریخنگاری در کره صورت گرفته است، محل اختلاف میان مورخان کرهای است ولی با این حال نکتهی حائز اهمیت این است که کره همچون ژاپن تاثیر بسیاری از فرهنگ و تاریخ نگاری چین گرفته است.
🔹برخی از مورخان کرهای، اولین مورد ثبت تاریخ را به دورهی پادشاهی جین هیونگ [Jinheung/ 진흥왕] که بیست و چهارمین شاه شیلا [Silla dynasty/ 신라] بود نسبت میدهند که او پس از پیروزی بر قلمرو جنوبی کره که گایا نام داشت، دستور داد که شرح پیروزی اش را بر تکه سنگی حک کنند ولی برخی دیگر از مورخین، اولین شواهد تاریخنگاری را به قرن 12 و 13 میلادی و دورهی کوریو [Koryeo / 고려 시대] نسبت میدهند که دو اثر مهم سامگوک ساگی یا تاریخچهی سه پادشاهی [Samguk Sagi/ 삼국사기] و سامگوک یوسا یا اسطورههای شه پادشاهی [Samguk Yusa/ 삼국유사] توسط مولفان آنها در زمان بیست و پنجمین امپراتور گوریو، چونگ نیول [Chung nyul/충뉼 ] به رشتهی تحریر در آمدند و تاریخ سرزمین کره – اعم از کرهی شمالی و کرهی جنوبی- را از دورهی اسطورهای تانگون [Tangun/ 단군] تا دورهی سه پادشاهی شیلا، پکجه و کوگوریو شامل میشوند.
🔸پیش از دوران گوریو، در دوران شیلا کتابی ادبی موسوم به هیانگ گا [Hyang ga/ 향가] وجود داشت که از جمله منابع ادبی شیلا به شمار میرود که البته امروزه از این کتاب چیز خاصی باقی نمانده است ولی احتمال میرود که منبع بسیاری از کتب تاریخی بعد تر بوده باشد.
🔹سامگوک یوسا، توسط راهبی بودایی بنام ایل یون به رشته تحریر درآمد. کتاب سامگوک یوسا شامل پنج جلد است که هرجلد نه بخش دارد و این بخشها حاوی نسب نامهها، داستانها، افسانهها و اسطورههای تاریخی میشود. در این کتاب اولین بار از تانگون به صورت اسطوره صحبت به میان میآید تا بدین ترتیب به کرهایها، هویت ملی و اسطورهای ببخشد. این کتاب از داستانهای بودایی نیز گفته است، زیرا نویسندهی آن یک راهب بود و میخواست از منابع و فرهنگی که توسط مغولان در این دوره از بین رفته بود محافظت کند. سامگوک ساگی نیز توسط فردی بنام کیم بوشیک که محقق و دولت شناس با گرایشهای کنفوسیوسی بود، نوشته شده است.
🆔️ @Derafsh_magazine
📌ادامه مطلب در لینک زیر:👇🏻👇🏻
https://telegra.ph/تاریخ-نگاری-در-کره-05-11
BY نشریه درفش
Share with your friend now:
tgoop.com/Derafsh_Magazine/1026