Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
«پرورده با گرگان»
معرفی سریال

جنگ بزرگی زمین را ویرانه کرده و تمدن انسانی را به پایان رسانیده است. آخرین گروه‌های انسانی با سفینه‌ای بزرگ، زمین را ترک کرده‌اند. یکی از گزینه‌ها برای سکونت، سیاره‌ای به نام کپلر است. آنها که در جنگ آخرزمان پیروز شده‌اند، پرستندگان خدایی باستانی به نام «میترا» هستند. آنها که شکست خورده‌اند، خداناباورانی بوده‌اند که اعتقاد به علم و فن (تکنیک) را برای بهروزی انسان کافی می‌دانسته‌اند. 

اما مرد دانشمندی از میان آنها، در آخرین روزهای زمین، با دستکاری کردن روباتی از گونه‌ی اندروید که در اصل برای کشتار خداناباوران ساخته و تنظیم شده بود، «مادر»ی خلق می‌کند تا بتواند جنین‌های انسانی را با خود به کپلر برده، و برمبنای تعلیم و تربیتی علمی و به دور از هر گونه «ایمان»، نسل جدیدی از انسان‌های معقول و خردورز و علم‌گرا پرورش دهد. «مادر» در کنار یک روبات دیگر به نام «پدر»، چنین مأموریت بزرگی بر دوش دارد. آنها در یک سفینه‌ی کوچک که سریع‌تر در فضاهای بین‌ستاره‌ای حرکت می‌کند، زودتر از سفینه‌ی پرستندگان میترا، به کپلر می‌رسند. به این ترتیب، جدال میان دو ایدئولوژی، در کپلر ادامه پیدا می‌کند.
 
مجموعه تلویزیونی «پرورده با گرگان» (Raised by Wolves)، که توسط ریدلی اسکات تهیه‌کنندگی شده و بخشی از آن توسط خود او کارگردانی شده است، یک سریال علمی-تخیلی است که از شبکه HBO Max در حال پخش است. این سریال برای اولین بار در سپتامبر ۲۰۲۰ پخش شد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد.

«پرورده با گرگان» به خاطر داستان خلاقانه، جلوه‌های ویژه بصری چشمگیر و کارگردانی ریدلی اسکات مورد تحسین قرار گرفته است. به لحاظ حسی، قاب‌ها یادآور موقعیت‌های کهن‌الگویی به ویژه در معنای دینی و اسطوره‌ای‌ست. 
آیا ایمان انسان را رستگار خواهد کرد یا معرفت؟ پاسخ فرقه‌های غنوصی، معرفت بود. همین جدال در اروپای مدرن با ظهور گروه اجتماعی ساینتیست‌ها (علم‌گرایان) صورت دیگری به خود گرفت و به جدال میان ایمان و علوم تجربی و دقیق بدل شد. با ظهور فن‌آوری‌های جدید و فوق‌پیشرفته، صورت مسأله نیاز به بازنگری دارد؛ اما بنیان اختلاف بر سر جای خود باقی‌ست. تماشای سریال «پرورده با گرگان» را به کسانی که خواهان تعقیب این مناقشه‌ی قدیمی در صورت‌های به‌روزتر و جدیدتر هستند، پیشنهاد می‌شود. 


https://dialog.tavaana.org/raised-by-wolves/

#رواداری #خداباوری #خداناباوری #ایمان #علم #آخرزمان

@dialogue1402
@dialogue1402

«مهدویت یمانی»

خبرگزاری هرانا گزارش داده است که دستگاه‌های اطلاعاتی در یک همکاری بی‌سابقه یا کم‌سابقه با هم اعضای جریان یمانی را در تربت حیدریه دستگیر و بازداشت کرده‌اند. اگرچه امید بستن به ج.ا. و عناصرش عبث است اما این یک درخواست معقول و انسانی‌ست که با آنها صرفنظر از عقایدشان، مطابق با قوانین انسانی رفتار کنند.

جریان یمانی به هواداران شخصی به نام احمدالحسن گفته می‌شود که مدعی‌ست از امام دوازدهم شیعیان برای زمینه‌سازی قیام آخر دستور دارد. احمدالحسن که مطابق با مدخلی به همین نام در ویکی‌شیعه، نام کاملش احمد اسماعیل بصری‌ست، با استناد به روایات شیعی، خود را همان سید یمانی می‌خواند که پیش از ظهور امام آخر، ظهور خواهد کرد. هواداران او از سالها پیش در فضای مجازی و واقعی به تبلیغ مشغول‌اند و در ایران نیز هوادارانی دارند.

در ویکی‌فقه که یک دایره‌المعارف حکومتی‌ست و نقش تبلیغاتی را برای حکومت شیعه مستقر در ایران ایفاء می‌کند، اتهاماتی علیه او از جمله وابستگی مستقیم یا غیرمستقیم به حزب بعث عراق را طرح می‌کند؛ این در حالی‌ست که بسیاری از هواداران تندرو رهبر فعلی جمهوری اسلامی، در خصوص جایگاه معنوی او غلو می‌کنند و او را نایب امام زمان می‌خوانند؛ این قبیل مبالغه‌ها له برخی رهبران دینی که در سنت شیعه سابقه بسیار دارد، تاریخا بارها به اختلاف در جامعه مسلمانان و به ویژه شیعیان منجر شده ست.

عباس فتحی یکی از کسانی‌ست که در یوتیوب به تبلیغ و تبیین دعوت احمدالحسن مشغول بوده است؛ در مقابل برخی چهره‌های حکومتی مانند رائفی‌پور علیه این شخص و هوادارانش، تولید محتوا کرده‌اند.

#رواداری #گفتگو #حقوق_بشر #آزادی
@dialogue1402
سنت‌گرایی؛ نزاع با مدرنیته از خاستگاه سنت

در ایران مرام و مشرب سنت‌گرایی با سید حسین نصر و داریوش شایگان دو تن از اعضای انجمن (سابق) شاهنشاهی فلسفه و موسسه‌ پژوهشی حکمت و فلسفه (فعلی) به یاد آورده می‌شود. چهره‌های جدیدتر این مشرب فلسفی و دینی در ایران، از جمله سعید بینای مطلق، بابک عالیخانی و نصرالله حکمت هستند اما به‌ نظر می‌رسد که حلقه‌ سنت‌گرایی در ایران به صورت نیمه‌پنهان جلسات خود را برگزار می‌کند.

این مشرب اگرچه در میان دانشگاهیان ایرانی هواخواه دارد، اما بنیان‌گذارش، رنه گنون (Rene Guenon) فرانسوی‌ است که با نام عبدالواحد یحیی، در سال ۱۹۱۲ مسلمان شد و به تصوف گرایید.

سید حسین نصر در کتاب معرفت و امر قدسی می‌نویسد: «گنون برای انجام وظیفه مجبور بود به یک معنی افراطی باشد. او ناچار بود زمینه را به‌ طور کامل فراهم کند تا امکان هر خطایی از بین برود؛ لذا یک لحن مصالحه‌ناپذیر و جدلی داشت و اغلب این لحن مانع از این می‌شد که بسیاری از مردم توصیف وی از حکمت سنتی را درک کنند.»

یکی از مهم‌ترین آثار رنه گنون، به نام سیطره‌ی کمیت و علائم آخرزمان توسط یک دانشگاهی ایرانی به نام علی‌محمد کاردان به فارسی ترجمه شد. کاردان علی‌رغم این‌که از شاگردان تجددخواهان نسل اول ایرانی، مانند علی‌اکبر سیاسی، عیسی صدیق و محمدباقر هوشیار بود، دست به ترجمه‌ اثری برد که می‌توان آن را منشور سنت‌گرایی مدرن تلقی کرد.

سنت‌گرایان (traditionalists)، همان‌طور که از نامشان برمی‌آید، آثار خود را برمبنای یک دوگانه‌ مفهومی میان سنت و تجدد (مدرنیته) استوار می‌کنند. آنها معتقدند که تمامی کلان‌روندهایی که در اروپای پس از عصر روشن‌گری پدید آمد و به‌ اصطلاح امر مدرن را تاریخا محقق نمودند، انحراف‌هایی از امر سنتی حاوی معنویت بود. بنابراین می‌توان گفت که سنت‌گرایی، شکلی از دفاع از امر معنوی و دینی با دفاع از امر سنتی به‌ طور کلی در برابر امر مدرن است.

چنین موضعی آنها را به‌ ویژه در جدلیات سیاسی، در مظان اتهام به ارتجاع (reaction) یا واکنش کور به تجدد (مدرنیته) قرار می‌دهد.

نظر شما چیست؟

در وبسایت گفت‌وشنود بیشتر بخوانید:
https://dialog.tavaana.org/nonbelievers-3/

#گفتگو_توانا #سنت_گرایی #سیدحسین_نصر #ارتجاع_ایرانی

@dialogue1402
تفاوت عقاید به معنای نزاع عقاید نیست؛ بلکه فرصتی برای یادگیری همزیستی و احترام به تنوع است.

یکی از مثال‌های برجسته در این زمینه ایالات متحده آمریکا است. این کشور محل همزیستی بین جوامع مذهبی مختلف مانند مسیحیان، یهودیان، مسلمانان و افراد بدون مذهب است.

در شهرهایی مانند نیویورک و لس‌آنجلس، افرادی با باورهای مختلف در کنار هم زندگی می‌کنند و در تعاملات روزمره، محل کار، مدرسه و فعالیت‌های اجتماعی با یکدیگر همکاری دارند.

برای مثال، می‌بینیم که افراد در پروژه‌های خیریه مشترک همکاری می‌کنند، به مدارس چندفرهنگی می‌روند، و حتی مراسم‌ها و جشن‌های دینی مختلف را درک و احترام می‌گذارند.

پدران بنیان‌گذار ایالات متحده، از جمله جورج واشنگتن، توماس جفرسون و جیمز مدیسون، با دیدگاهی عمیق و مترقی نسبت به آزادی عقیده و مذهب، بنیان‌های کشور را بر اساس احترام به تنوع مذهبی و عقیدتی بنا نهادند.

آن‌ها معتقد بودند که یکی از اصول اصلی جمهوری جدید، عدم دخالت دولت در امور مذهبی و حق هر فرد برای انتخاب باورهای شخصی خود است.

در قانون اساسی آمریکا و به‌ویژه در متمم اول آن، این اصل با تاکید بر آزادی مذهب و جدایی کلیسا و دولت تبلور یافت.

در همین زمینه این مطلب را در وبسایت گفت‌وشنود بخوانید:
https://dialog.tavaana.org/john-adams/

#پدران_بنیانگذار #تفاوت_عقاید #ایالات_متحده #گفتگو_توانا

@dialogue1402
یکی از معلمان کرمان در تجمعات اعتراضی به درستی گفت، اگر دانش‌آموزان علاقه به آموزش‌های مذهبی داشتند، به حوزه‌های علمیه مراجعه می‌کردند، نه مدارس عمومی.

طی این سال‌ها نیز شاهد بوده‌ایم که بسیاری از پدران و مادران ایرانی نیز با حضور طلبه‌ها در مدارس مخالف هستند. دلیل اصلی شما چه می‌تواند باشد؟

چرا با حضور طلبه‌ها در مدارس مخالف هستید؟ آیا این مخالفت از نگرانی برای رشد فکری و استقلال فرزندانتان ناشی می‌شود؟ یا دلایل دیگری را عرضه می‌دارید؟

#آموزش_آزاد #حقوق_دانش‌آموزان #آموزش_پرورش #گفتگو_توانا

@dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دیگرپذیری و تنوع سبک‌ زندگی، گم‌شده‌ی ایران تحت سلطه‌ی روحانیت

- به تصاویر و فیلم‌های قبل از انقلاب ۵۷ در ایران که نگاه می‌کنیم، عده‌ای را با چادر و عده‌ای را بدون حجاب و روسری می‌بینیم. آلبوم‌های عکس قدیمی هم در میان خانواده‌ها همین تنوع را نشان می‌دهد.

- به کشورهای مسلمانی چون ترکیه، مالزی، امارات متحده عربی و … هم می‌نگریم، این موضوع را می‌بینیم. حجاب امری شخصی و اعتقادی است و توریست خارجی یا شهروند غیرمعتقد به حجاب را مجبور به رعایت آن نمی‌کنند.

- اما تنها در ایران تحت سلطه‌ی روحانیت است که مردم را در برابر مردم قرار داداه‌اند و سخت‌گیری و بگیرو‌ببند حاکم‌ است. اینجا دیگر خبری از اعتقاد هم نیست. حجاب تبدیل به پرچم یک حکومت ظالم شده و برداشتن آن را معادل افتادن پرچم حکومت می‌دانند.

#حجاب_اجباری #گفتگو_توانا #سبک_زندگی

@Dialogue1402
پرسش از شما

شرایط ایجاد برابری عقیدتی در یک جامعه با اکثریت مسلمان چیست؟

در یک جامعه مانند ایران که اکثریت جامعه باورهای اسلامی دارند و در عین حال هم اقلیت‌های مذهبی دارد و هم باورمندان به دین‌ناباوری و خداناباوری حضور پررنگی دارند چگونه می‌توان برابری عقیدتی ایجاد کرد؟

این پرسشی است که قطعا برای ایجاد یک شرایط دموکراتیک شهروندان ایرانی بایستی مدام به آن بیندیشند.

فراموش نبایستی کرد که اکثریت لزوما حامل حقیقت نیست و حقیقت از تضارب آرای مختلف پدید می‌آید.

ایجاد یک شرایط دموکراتیک برای تضارب مسالمت‌آمیز آرا چگونه پدید می‌آید و شهروندان با باور اسلامی برای پدیدآمدن آن چه نقشی می‌توانند داشته باشند؟

لطفا باورهای خود را با احترام به یکدیگر در میان بگذاریم.

#گفتگو_توانا #حقوق_خداناباوران #آزادی_عقیده

@Dialogue1402
در دنیای امروز، دیدگاه‌های مختلفی درباره مسلمان بودن وجود دارد. باورهای هر فرد و نحوه پیاده‌سازی باورها در زندگی روزمره می‌تواند متفاوت باشد.

برخی از مسلمانان بر اساس ارزش‌های اخلاقی، احترام به حقوق دیگران و خدمت به جامعه عمل می‌کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است دیدگاه‌ها و رفتارهایی داشته باشند که به دیگران آسیب بزند.

نظر شما چیست؟ چرا هم مسلمان خوب داریم و هم مسلمان بد داریم؟

#گفتگو_توانا #اسلام #اخلاق_سکولار #اندیشه #ملت_ایران

@Dialogue1402
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
علیه ایده‌ی حکومت دینی

این ویدئو را پیش از این نیز منتشر کرده بودیم.

ایاد جمال‌الدین، روحانی عراقی، در سخنان تندی علیه ایده حکومت دینی، به نقد این نوع نظام‌ها و تأثیرات منفی آن‌ پرداخته بود.

او معتقد است که حکومت دینی بستر ناروایی‌ها را فراهم می‌کند.

هرچند ویدئوی این سخنان جدید نیست، اما پیام او همچنان به علت اهمیت آن، پررنگ و تأثیرگذار است.

نظر شما چیست؟

#گفتگو_توانا #حکومت_دینی #ایاد_جمال_الدین #نقد_دین

@Dialogue1402

حسین رحیمیان موحد، مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه، گفت:‌ «خاصیت حوزه علمیه این است که انسان‌های جامع و بزرگ پرورش می‌دهد.»

او افزود: «البته نمی‌خواهم بگویم که هرکس به حوزه علمیه آمد، می‌شود خمینی یا طباطبایی، اما امثال این بزرگان در حوزه پرورش می‌یابند.»

براساس تعاریف عرفی، جامعه کسانی را "انسان‌های بزرگ" می‌نامد که تأثیرات مثبت بزرگی بر جامعه و سرزمین خود و یا حتی در سطح بین‌المللی برجای گذاشته باشد و خدماتی در خور تقدیر بر انسان‌ها انجام داده باشد، حال بر این اساس شما در مورد خروجی حوزه‌های علمیه چطور فکر می‌کنید؟
آیا در پروش انسان‌های بزرگ موفق بوده است؟

#گفتگو_توانا #حوزه_علمیه #انسان #نقد_دین

آموزش مذهبی به کودکان در نظام حکومتی ایران با هدف بهره‌برداری سیاسی، پیامدهای منفی شخصیتی و اجتماعی قابل توجهی به همراه دارد.

این نوع آموزش که به صورت اجباری و یک‌جانبه به کودکان تحمیل می‌شود، باعث محدود شدن تفکر خلاق و انتقادی در آنها می‌گردد، زیرا آنها به جای داشتن آزادی در انتخاب باورهای شخصی، مجبور به پذیرش یک سری آموزه‌های مذهبی مشخص هستند. این فشار باعث ایجاد نوعی از دوگانگی شخصیتی می‌شود که در آن کودکان در برابر خانواده، جامعه و حکومت رفتارهای متفاوتی از خود بروز می‌دهند.

از نظر اجتماعی، این رویکرد به تقویت تعصبات مذهبی و تشدید تبعیض‌ها دامن می‌زند، چرا که کودکان از سنین پایین به دیدگاه‌هایی خاص و بدون شناخت کامل از تفاوت‌های فرهنگی و دینی دیگر جوامع تربیت می‌شوند.

در نتیجه، این تربیت به رشد بی‌اعتمادی اجتماعی، گسترش عدم تحمل و حتی خشونت منجر می‌شود.

نهایتاً، این نوع آموزش، ابزاری برای بهره‌برداری سیاسی است که هدف اصلی آن ایجاد حمایت سطحی و ناآگاهانه از سیاست‌های حکومتی و ایجاد یک جامعه منسجم حول محور ایدئولوژی خاصی است.

#آموزش_مذهبی #شیعه_گری #تعصب #رواداری #گفتگو_توانا


یک قطعه سنگ مرمر به ارتفاع حدودا ۶۰ سانتی‌متر و وزن ۵۲ کیلوگرم که بر روی آن ده فرمان موسی، پیامبر یهودیان به زبان عبری حک شده، قرار است در حراجی نیویورک به فروش برسد.

این قطعه سنگ در سال ۱۹۱۳ در هنگام ساخت راه‌آهن در اسرائیل امروزین کشف شد و بعدا بدون توجه به ارزش تاریخی آن در قسمت ورودی یک خانه نصب شد به‌طوری که افراد زیادی از روی آن عبور می‌کردند.

پیش‌بینی می‌شود این سنگ که تقریبا یک هزار و ۵۰۰ سال از عمر آن می‌گذرد و احتمالا کامل‌ترین سنگی است که ده فرمان بر روی آن حک شده، روز ۱۸ دسامبر در حراجی ساتبیز نیویورک بین یک تا دو میلیون دلار به‌فروش برسد.

به باور یهودیان و مسیحیان، ده فرمان از جانب یهوه بر موسی در کوه سینا وحی و بر دو لوح سنگی حک شده‌اند. این فرمان‌ها محور شریعت محسوب می‌شوند.

در سال ۱۹۵۶ نیز بر مبنای زندگی موسی، فیلم "ده فرمان" با نقش‌آفرینی چارلتون هستون، یول برینز و آن بکستر اکران شد که با کسب جایزه اسکار بهترین جلوه‌های ویژه، ششمین فیلم پرفروش تاریخ سینما لقب گرفت.

#ده_فرمان #یهودی #مسیحی #یهوه #موسی #گفتگو_توانا
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM


جرج کارلین کمدین و نویسنده آمریکایی، با طنز تند و انتقادی‌اش از مذهب و ساختارهای اجتماعی شناخته می‌شود.

او به خاطر دیدگاه‌های بی‌پروای خود نسبت به مذهب، آن را منبع نفاق و کنترل اجتماعی می‌دانست و اغلب با زبان تیز و صریح خود تعصبات دینی و باورهای مرسوم را به چالش می‌کشید.

کارلین در کمدی خود از مسائل مذهبی برای برانگیختن اندیشه و نقد دیدگاه‌های سنتی استفاده می‌کرد و به عنوان یکی از صدایان برجسته تفکر آزاد و نقادانه شناخته می‌شود.

#جرج_کارلین #استند‌آپ #نقد_اجتماعی #نقد_دین #آزاد_اندیش
#گفتگو_توانا

چگونه می‌توانید از تأثیرات ناخودآگاه باورهای شخصی خود در فرایند استخدام جلوگیری کنید تا اطمینان حاصل شود که تصمیم‌گیری شما بر اساس مهارت‌ها و صلاحیت‌های حرفه‌ای افراد است؟

آیا فکر می‌کنید که تنوع مذهبی و اعتقادی در محیط کار می‌تواند به بهره‌وری و نوآوری بیشتر کمک کند؟

چگونه می‌توانید یک محیط کاری فراگیر ایجاد کنید که به همه افراد، صرف‌نظر از باورهایشان، احترام بگذارد؟

اگر شما یک کارفرما هستید و نیاز به نیروی کار دارید، آیا باور افراد یا مذهب و آیین آن‌ها در انتخاب شما تأثیر دارد و چرا؟


https://dialog.tavaana.org/discrimination-schools-universities/

#مدارای_مذهبی #تبعیض_شغلی #باورمندان #ناباورمندان #خداناباوران #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
دیگری‌سازی: تکرار الگوهای دشمن‌تراشی در فرایندهای هویت‌سازی

در بسیاری از جوامع، فرایند هویت‌سازی غالباً با ایجاد و تعریف یک «دیگری دشمن» یا «دیگری متخاصم» همراه است. این الگو که بر اساس نظریات روانشناختی فروید ریشه‌های عمیقی در ذهن انسان دارد، به افراد و جوامع کمک می‌کند تا با برون‌ریزی خشم و نفرت خود، به نوعی احساس انسجام و هویت دست یابند. این روند در جوامع مختلف با شکل‌ها و مصادیق متفاوتی بروز یافته و در تاریخ نیز مثال‌های فراوانی از آن دیده می‌شود.

به باور فروید، انسان برای تخلیه خشم و نارضایتی خود، نیازمند یافتن بهانه‌ای است. این بهانه در بسیاری از جوامع، از جمله جوامع مسلمان و مسیحی، به طور سنتی «یهودیان» بوده‌اند. اما در جامعه ایران، به ویژه از اواخر دوره قاجار تاکنون، این الگوی دیگری‌سازی، اهداف متفاوتی را نشانه گرفته است. در جامعه معاصر ایرانی، گروه‌هایی همچون بابی‌ها و بهاییان، به گونه‌ای ناخواسته همان نقشی را ایفا کرده‌اند که یهودیان در دیگر جوامع داشتند. این گروه‌ها در فرآیند هویت‌سازی و برساختن «دیگری» برای جامعه ایرانی، نقش محوری داشته‌اند، نقشی که گاه از تفاوت‌های مذهبی و فرهنگی فراتر می‌رود و به نوعی ابزار برای قوام‌بخشی به هویت‌های جمعی تبدیل می‌شود.

رویکرد دیگری‌سازی و دشمن‌تراشی برای تعریف هویت‌های جمعی، به جای ایجاد تفاهم و همدلی، بر شکاف‌ها و تنش‌های اجتماعی می‌افزاید. اندیشیدن به این الگوی تکرارشونده، به ویژه در جوامعی مانند ایران، می‌تواند به بازشناسی نقش تفاوت‌ها و تقویت پذیرش تنوع کمک کند. برای جامعه‌ای که به دنبال صلح و پایداری است، درک این فرایند و جایگزینی آن با همبستگی و گفت‌وگو، اهمیت ویژه‌ای دارد.

در وبسایت گفت‌وشنود درباره بحث بالا بخوانید و بشنوید:
https://dialog.tavaana.org/podcast_others_2/

#گفتگو_توانا #دیگری_سازی #هویت_جمعی #تاریخ_ایران

@Dialogue1402
آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که گروه‌هایی در سراسر جهان وجود دارند که هدفشان ترویج حقوق بی‌خدایان و گسترش درک و احترام به جهان‌بینی‌های متفاوت است؟

یکی از این سازمان‌ها اتحادیه جهانی خداناباور یا Atheist Alliance International (AAI) است؛ شبکه‌ای بین‌المللی از گروه‌های مستقل خداناباور که در سال ۱۹۹۱ بنیان‌گذاری شد.

این اتحادیه با چشم‌اندازی به سوی ایجاد جوامعی که بی‌خدایی را به رسمیت بشناسند و به آن احترام بگذارند، فعالیت‌های متنوعی را برای حمایت از حقوق بشر خداناباوران و ارزش‌های عقل و تجربه‌گرایی انجام می‌دهد.

معرفی کوتاهی از این سازمان را در وبسایت «گفت‌وشنود» بخوانید:
https://dialog.tavaana.org/secular-organizations-2-atheist-alliance-international-aai/

#اتحادیه_جهانی_خداناباور #بی_خدایی #حقوق_بشر #آزادی_عقیده #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
حسن تقی‌زاده: از پیشروان مشروطه‌خواهی و تجددگرایی ایرانی

تقی‌زاده یکی از چهره‌های پرشور و تأثیرگذار مشروطه‌خواهی در تاریخ ایران است. او که در مهرماه ۱۲۵۷ به دنیا آمد، در دوران جوانی به‌عنوان نماینده تبریز در مجلس شورای ملی نقش مهمی در پیشبرد آرمان‌های مشروطه ایفا کرد.

تقی‌زاده در یکی از مهم‌ترین تحولات سیاسی ایران، یعنی انقلاب مشروطه، به‌عنوان نماینده صنف تجار تبریز وارد مجلس شد. تبریز، به‌عنوان مرکز روشنفکری و سیاسی آن زمان، بستر مناسبی برای فعالیت‌های او فراهم کرد.

نقش در احیای تقویم ایرانی
یکی از اقدامات شاخص تقی‌زاده، تلاش برای تغییر تقویم از هجری قمری به هجری خورشیدی و احیای نام‌های فارسی ماه‌ها بود. این حرکت نشان‌دهنده علاقه او به هویت تاریخی ایران بود، اما در عین حال دیدگاه او درباره توسعه جامعه ایرانی، بیشتر به آینده‌نگری و الگوگیری از مدل‌های اروپایی متمرکز بود.

دیدگاه‌های تجددگرایانه
تقی‌زاده، به‌عنوان یک تجددگرای سرسخت، بر این باور بود که ایران برای پیشرفت باید از تمدن اروپایی الگوبرداری کند. جمله مشهور او مبنی بر اینکه ایرانیان باید «از فرق سر تا نوک پا فرنگی شوند» با واکنش‌های زیادی روبه‌رو شد. بااین‌حال، او در سخنرانی خود در باشگاه مهرگان در سال ۱۳۳۹، بر این دیدگاه پافشاری کرد و آن را متناسب با نیازهای زمانه دانست.

درباره حسن تقی‌زاده در وبسایت گفت‌وشنود بیشتر بخوانید:
https://dialog.tavaana.org/hassan_taghizadeh/

#حسن_تقی‌زاده #مشروطه‌خواهی #تجددگرایی #ایران_مدرن #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
در بسیاری از کشورها، تشکیل ائتلاف‌ها میان گروه‌هایی که هر یک به نوعی در مبارزه میان تبعیض نقشی دارند به عنوان ابزاری بسیار قدرتمند برای پیشبرد و دفاع از قوانین حافظ برابری اجتماعی موثر بوده است.

گسترش رویکردهای جامع و وحدت‌آفرین ساده و بدون چالش نیست. در ارمنستان، تشکیل ائتلاف ملی برابری و تنوع (NDEC) ریشه در این شناخت داشت که پرداختن به تبعیض مستلزم همکاری میان بخش‌های متنوعی از جامعه مدنی است. تشکیل آن ائتلاف بیش از ده سازمان جامعه مدنی را گرد هم آورد، اما در مقابل محدودیت‌های تمرکز گروه‌ها بر موضوع‌های واحد و جدا از هم و نیز ماهیت تفرقه‌انگیز بعضی جریان‌ها، مانند بعضی گروه‌هایی که به شکلی ستیزه‌جویانه بر مطالبات مبتنی بر هویت تاکید دارند، به کاهش اثرگذاری فعالیت‌های ضد تبعیض می‌انجامد.

در ارمنستان تجربیات دیگری نیز در زمینه کار مشترک برای ارائه راهکار و ایجاد خط‌مشی‌های ضد تبعیض وجود دارد که ائتلاف ملی برابری و تنوع به عنوان عضو در آن شرکت می‌کند.

به عنوان یک نمونه، در سال ۲۰۱۸ گروهی متشکل از دست‌کم بیست سازمان غیردولتی در این کشور برای ترویج قانون‌گذاری بدون تبعیض راهکاری پیشنهاد کردند که شامل ارائه دیدگاهی جامع‌تر از مفهوم تبعیض بود که نابرابری میان شهروندان در امور درمانی، خانوادگی و مانند آن را نیز در بر می‌گرفت. همچنین پیشنهاد شده بود دسترسی به نهادهای حافظ عدالت برای همگان تسهیل شود و روش‌هایی برای جبران صدمات ناشی از تبعیض اندیشیده شود.

درباره تجربیات مختلف مبارزه با تبعیض در کشورهای مختلف در وبسایت «گفت‌وشنود» بخوانید:
https://dialog.tavaana.org/path-to-equality/

#گفتگو_توانا #تبعیض_جنسیتی #تبعیض_مذهبی #همبستگی_ملی

@Dialogue1402

ورق بزنید

در تصویر گفت‌و‌گوی یک کاربر باورمند و یک کاربر ناباورمند در مورد محور باور آنها را در کامنت های این صفحه می‌خوانیم.

آنچه که بارها در این صفحه بر آن تأکید شده، نیاز جامعه به گفت و شنود و رواداری بدون نگاه به گرایش سیاسی و یا تأکید و پافشاری بر حقانیت فردی در موضوع باورهاست.

تمرین این گفت‌وگوها علاوه بر فهم بیشتر از دیگر باورها امکان زیست اجتماعی مسالمت آمیز فراباور که پیش نیاز دموکراسی و جامعه متکثر است را فراهم می‌کنند.

#گفتگو_توانا #رواداری #مدارا #خداناباوران #ناباورمندان #باورمندان
2024/11/16 01:12:06
Back to Top
HTML Embed Code: