Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این ویدئو چندان جدید نیست ولی موضوع آن در جمهوری اسلامی دردی همیشه تازه است؛ یعنی امور سیاسی نرمال را به جای امور قدسی نشاندن!

در اینجا می‌بینیم که دو تن از نیروهای رسانه‌ای وابسته به جمهوری اسلامی در حال تلاش برای گره‌زدن یک امر سیاسی - رای‌دادن - به یک امر قدسی - شهادت شهدا - هستند.

این روند و ترفندی است که جمهوری اسلامی سال‌هاست آن را پی می‌گیرد و به نظر می‌رسد هیچ هدفی را دنبال نمی‌کند جز آنکه بخواهد به زور به دنیا بقبولاند که رژیم مشروع و مقبول ملت ایران است.

اما شما در این میان چه نگاهی به این مسئله دارید؟ به نظر شما پیوند زدن بین امر قدسی و امر سیاسی در چنین قالب‌هایی برای ملت ایران پذیرفتنی است؟

#گفتگو_توانا #امر_قدسی #شهادت

@Dialogue1402
"اتهام من این است که بهائی هستم. من چگونه می‌توانم محارب با خدا باشم؟ مگر کسی می‌تواند با خدا محاربه کند؟"

این جمله را ⁧ #عباس_ایدلخانی⁩ در جلسه‌ی دادگاه خود و خطاب به حاکم شرع گفته بود. ۳۸ سال پیش در چنین روزی، ۱۰ مرداد ۱۳۶۴، او را پس از بازجویی‌های سخت و شکنجه‌های بسیار با اتهاماتی از جمله "محاربه با خدا و رسول خدا" در زندان اوین اعدام و پیکر بی‌جانش را بدون اطلاع خانواده دفن کردند. او به هنگام اعدام ۵۰ سال داشت.

در قسمتی از وصیت‌نامه‌ی عباس ایدلخانی خطاب به همسرش آمده است: "همسر عزیز و بسیار خوب و مهربانم...امیدوارم که حال شما خوب باشد...اگر از حال من بخواهی بحمدالله خوب هستم...و به وجود همسر شجاع و مهربان افتخار می‌کنم. پروین جان، تو همیشه در قلب من هستی، چه در این عالم و چه در عالم دیگر...درست است که من در زندان هستم ولی فکر می‌کنم که شماها بیش از من در زحمت هستید..."

یادش گرامی

*برگرفته از کتاب "سرکوب و کشتار دگراندیشان مذهبی در ایران" جلد دوم

- برگرفته از توییتر «ژینوس فروتن»

https://twitter.com/zhinoosforootan/status/1686345590966489088?s=46

#گفتگو_توانا #حقوق_بهاییان

@Dialogue1402

جان اشتاین‌بک در سال 1902 در کالیفرنیا متولد شد. پس از تحصیل علوم در دانشگاه استانفورد، مدتی به عنوان کارگر ساده، متصدی داروخانه، میوه چین و غیره به کار پرداخت.

نخستین داستان او به نام فنجان زرین، درباره مورگان، دزد دریایی، در سال 1929 انتشار یافت.

از جمله سایر نوشته‌های وی عبارت‌اند از خوشه‌های خشم، که در سال 1939 منتشر و به دریافت جایزه پولیتزر نایل شد، شرق عدن، موش‌ها و آدم‌ها، مروارید، پنجشنبه شیرین.

اشتاین بک در سال 1962 به دریافت جایزه نوبل ادبیات موفق گردید. وی در سال 1968 درگذشت.

کتاب خوشه‌های خشم در لیست ۱۰۰ کتاب برتر قرن توسط چند نهاد مختلف قرار گرفته است.

#خوشه‌های_خشم #جان_اشتاین_بک #کتاب_بخوانیم
@Dialogue1402
اذان صبح در ایران؛ قربانی حکومت دینی

نوای اذان در ایران پیش از جمهوری اسلامی حتی برای اقشار غیرمذهبی نیز طنینی نوستالژیک داشت.

این نوستالژی چنان تاثیرگذار بود که هایده - خواننده مشهور ایرانی - در یکی از آوازهای خود از طنین مشابه طنین اذان بهره می‌گیرد و می‌خواند: «صدای اذون میاد / صدای اذون میاد / می‌پیچه تو نفس ساده صبح / رو لبم نشسته آه و دلم غرق گناه / سر بذارم روی سجاده صبح»

بسیاری از ایرانیان همچنین با اذان موذن‌های مشهوری همچون موذن‌زاده اردبیلی خاطرات فراوان دارند.

اما اکنون اذان صبح برای ایرانیان مترادف شده است با اعدام جوانان میهن. جوانان معترضی که برای ایفای حق و حقوق خود به وضعیت کنونی و استبداد دینی معترض بودند.

کار به جایی رسیده است که ملت در دیوارنویسی‌ها علیه اذان صبح شعار می‌نویسند.

این نشان‌دهنده‌ی مسئله‌ای است که پیش از این نیز در این صفحه روی آن تاکید شده بود و آن اینکه اگر مسلمانانی در ایران واقعا نگران دین و آبروی دین خود هستند بایستی پیشگام مبارزه با استبداد دینی باشند.

صرفا در فضای مداراجویانه و همگام با احترام‌نهی به عقاید دیگر است که مسلمانان نیز می‌تواند شاهد آبروداری دین خود باشند.

#اذان_صبح #حکومت_دینی #گفتگو_توانا #هایده

@Dialogue1402
پیام همراهان

«یادم است پیش از این شما هم در صفحه خود نوشته بودید که کافری یعنی ناسپاسی. در قرآن برای خداناباوران از مفهوم کافر استفاده می‌شود. تعبیر توهین‌آمیز و تندی است که معنای آن همین ناسپاس بودن است. می‌خواستم به این نکته اشاره کنم اتفاقا خداناباوران بسیار بابت بودن در این دنیا سپاسگزار هستند. من خود خداناباوری هستم که شکرگذار این هستم که شانس این را داشتم که در این دنیا زندگی کنم و تجربه زندگی را داشته باشم. اصلا اینکه خداناباوران تلاش می‌کنند زندگی خود را بهتر کنند به همین علت است. مگر همه کسانی که برای رهایی ایران از چنگ جمهوری اسلامی می‌جنگند خداباور هستند؟ قطعا خیلی از آنان خداناباور هستند. ما تنها فرقی که با خداباوران داریم این است که مانند آنان باور نداریم که یک خدا ما را به وجود آورده. همین. وگرنه ما هم مانند آنان از بودن در این دنیا شادمان سپاسگزاریم. لطفا به ما کافر نگویید. ما ناسپاس نیستیم»

- متن ارسالی از همراهان

این همراه درباره مفهوم کافر درست می‌گوید. کافر ریشه در مفهوم کفر دارد و کفر یعنی ناسپاسی کردن و عدم اعتنا به نعمت. سپاس از همراهان گرامی بابت ارسال نظرات خودشان.

— شما درباره نظر این همراه گرامی چه می‌اندیشید؟

#گفتگو_توانا #حقوق_خداناباوران #مدارای_مذهبی #جامعه_ایران

@Dialogue1402
براساس اصل ۱۱۵ قانون اساسی فعلی جمهوری اسلامی، رئیس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی و معتقد به اصول جمهوری اسلامی و مذهب رسمی کشور (شیعه اثنی‌عشری) انتخاب شود.
هر چند تفسیر روشنی از رجال سیاسی هم در دست نیست و این خود مانعی برای نامزد شدن زنان است، این شرط به طور عملی اقلیت‌های مذهبی و افراد غیر مذهبی و ناباورمندان به خدا و دین را از کاندیداتوری محروم می‌کند.

همچنین براساس نگاه ایدولوژیک و فرقه‌ای علی خامنه‌ای، عملا فشارها و موانع فراقانونی بیشتری نیز براساس خواست او، بر گروهایی مثل باورمندان به ادیان و مذاهب دیگر غیر از مذهب رسمی، ناباورمندان به دین و خداناباوران و حتی طیفی از افراد باورمند با تفسیر متفاوت از تفسیر حکومتی از دین، اعمال شده و آنها را به حاشیه رانده و عملا از مشارکت سیاسی و اجتماعی منع کرده.
حال نکته قابل توجه اینجاست که این گروه‌ها اساسا چرا باید با مشارکت سیاسی که حق سلب شده آنهاست، قصد بیعت با علی خامنه‌ای داشته باشند؟

#انتخابات_تبعیض‌_محور #خداناباوران #ناباورمندان #حکومت_مذهبی


@Dialogue1402
‏آیا دین و تفکر، ناسازگارند؟

‏از دنیل دنت، ویدئویی با زیرنویس فارسی دست به دست می‌شود با این مضمون که دین‌ورزی، مانع تفکر کردن است. دنت، درست ‌همان‌طور که شیوه‌ی رایج متفکران انگلیسی‌زبان است، خیلی ساده می‌گوید که یک فرد دیندار، نیازی به تفکر کردن ندارد! چون او قانع شده که پاسخ سوالات مهم و بنیادین چیست. او می‌داند چه چیز درست یا نادرست، چه چیز زیبا یا زشت، و چه چیز اخلاقاً نیک یا بد است.

‏سخنان این اندیشمند مشهور آمریکایی، برای ایرانیان یادآور مواضع زنده‌یاد آرامش دوستدار در کتاب «امتناع تفکر در فرهنگ دینی»ست. دوستدار در این کتاب به تفصیل بحث می‌کند که در یک فرهنگ مسلط دینی، حتی پرسش و پاسخ هم حالت نمایشی و از پیش طراحی‌شده دارد! او با استناد به مثنوی مولانا، به اصطلاح «مستفید اعجمی» می‌پردازد که به معنای تجاهل کردن به قصد آگاه کردن دیگران است! در دفتر چهارم مثنوی، مولانا حکایتی از موسی نقل می‌کند که مبتنی بر آن موسی از خداوند سوال می‌کند که چرا این همه را آفریدی، و چرا آفریده‌های خود را می‌کشی؟! مولانا می‌گوید موسی، خود را به ناآگاهی (اعجمی) می‌زند تا عوام را آگاه سازد. در حقیقت، در فرهنگ دینی، آن کس که از پاسخ‌های از پیش آمده اطلاع ندارد، گناهکار یا قاصر است! از آن بدتر کسی‌ست که پاسخ‌های از پیش آماده را نپذیرد و پاسخ‌های دیگری پیش آورد.

‏زنده‌یاد دوستدار می‌گوید در سراسر فرهنگی دینی ایرانیان، تنها جرقه‌هایی از تفکر تحصّلی (positive) می‌توان سراغ گرفت؛ در معنای تفکری که جستجوگری برای حقیقت را فدای شاعرانگی و ایدئولوژی تقدیس‌شده‌ی دینی نکند و به دنبال پاسخ‌های واقعی بگردد حتی اگر این پاسخ‌ها ناخوشایند یا تلخ باشد؛ یعنی آنچه از یک فیلسوف واقعی و از یک جستجوگر علم انتظار می‌رود. به اعتقاد دوستدار، آنچه به خیام نیشابوری نسبت داده شده و در قالب رباعی به طرح پرسش‌های بنیادین می‌پردازد و پاسخ‌های طراحی‌شده‌ی دینی را ریشخند می‌کند، از لحظات نادر ظهور تفکر تحصلی در میان ایرانیان است.

‏شما چه فکر می‌کنید؟ آیا دنت و دوستدار در این عقیده محق‌اند که دین‌دار بودن، بدیل یا جایگزین جستجوگری صادقانه‌ی حقیقت است یا می‌توان امیدوارانه به برخی پاسخ‌ها دل بست بی‌آنکه تفکر بی‌پروا و بی‌تعهد، تعطیل شود؟

‏دنیل دنت، فیلسوف آمریکایی متولد ۲۸ مارس ۱۹۴۲ در بوستون، ماساچوست، است. او یکی از تئوریسین‌های برجسته در فلسفه ذهن و زیست‌شناسی شناختی است و به خاطر نظریاتش در مورد آگاهی و آزادی اراده شناخته شده است. دنت بر این باور است که ذهن انسان محصول تکامل داروینی است و بنابراین باید با استفاده از ابزارها و روش‌های علوم زیستی مورد مطالعه قرار گیرد.

‏دنت در آثار خود به بررسی پیچیدگی‌های ذهن انسان و تأثیر فرهنگ و تکنولوژی بر ذهن پرداخته است. او معتقد است که ذهن انسان به شکلی پیچیده تکامل یافته است تا بتواند با چالش‌های محیطی و اجتماعی روبه‌رو شود و این تکامل می‌تواند به درک بهتری از آگاهی و تصمیم‌گیری‌های انسان منجر شود. از دیدگاه دنت، آزادی اراده به معنای توانایی تصمیم‌گیری بر اساس دلایل و مدارک است، نه نقض قوانین علمی.

‏او در آثار خود مانند کتاب «از باکتری تا باخ و بالعکس»، به این موضوع پرداخته است که چگونه زندگی و ذهن از فرایندهای بیولوژیکی ساده تا سیستم‌های پیچیده شناختی تکامل یافته‌اند. دنت با استفاده از مفاهیم فلسفی و داده‌های علمی تلاش کرده است تا چگونگی عملکرد ذهن انسان را در قالب تئوری‌های تکاملی توضیح دهد و نشان دهد که چگونه زبان، فرهنگ و تکنولوژی در شکل‌گیری توانایی‌های شناختی انسان نقش داشته‌اند.

‏⁧ #دنیل_دنت⁩ ⁧ #آرامش_دوستدار⁩ ⁧ #تفکر⁩ ⁧ #امتناع_تفکر⁩ ⁧ #دین⁩ ⁧ #دین_ورزی⁩ ⁧ #فرهنگ_دینی⁩ ⁧ #تفکر_تحصلی⁩ ⁧ #حقیقت⁩ ⁧ #رواداری

‏⁦ @Dialogue1402

اریک آرتور بلر با نام مستعار جورج اورول داستان نویس، روزنامه‌نگار، منتقد ادبی و شاعر انگلیسی بود.

او را بیشتر برای دو رمان سرشناش و پرفروشش مزرعه حیوانات و هزار و نهصد و هشتاد و چهار می‌شناسند. این دو کتاب بر روی هم بیشتر از هر دو کتاب دیگری از یک نویسنده قرن بیستمی، فروش داشته‌اند.
او همچنین با نقدهای پرشماری که بر کتابها می‌نوشت، بهترین وقایع نگار فرهنگ و ادب انگلیسی قرن شناخته می‌شود. 

#اندیشه #فکر #مذهب #باور

@Dialogue1402

دست بردن در داستان نویسندگان برای «نمازخوان کردن» شخصیتها!

همین چند سال پیش بود که مشخص شد داستانی از نادر ابراهیمی را تغییر داده اند و پس از آن باز هم مشخص شد که در کتاب فارسی هفتم چاپ ۹۹ و در قصه های مجید عباراتی به متن اصلی اضافه کرده اند!

- در واقع جمهوری اسلامی از کیسه نویسنده خرج کرده تا نماز را ترویج نماید!

#آموزش_ایدئولوژیک#جمهوری_اسلامی#گفتگو_توانا
@Dialogue1402


در تاریخ اروپای مدرن، اولین کاربست واژه‌ی «سکولاریسم» را به جورج هالیوک روزنامه‌نگار و اندیشمند انگلیسی‌زبان نسبت می‌دهند.

‏هالیوک در ۱۸۵۱ سکولاریسم را در معنای جدایی دین و دولت، بدون ستیزه‌گری با دین و باورمندی دینی طرح کرد. او که خود لاادری / آگنوستیک بود، واژه «خداناباوری» یا «لامذهبی» (آتئیسم) را برای توصیف دولت‌هایی که تلاش می‌کنند ملاحظات طبیعی را مبنای اداره جامعه قرار دهند، نامناسب تشخیص داد.

‏از زمان هالیوک به بعد، سکولاریسم در این معنا در فرهنگ اروپایی و به تبع آن فرهنگ جهانی جاافتاد. در زبان فارسی، ترکی و عربی، کم و بیش همین اصطلاح لاتین برای اشاره به جداسازی دین از دولت و مبنا قرار دادن عقل عرفی برای اداره جامعه، به کار می‌رود. سکولاریسم در این صورت، مانند اصطلاح «ماشین» که تولید فرهنگ اروپایی‌ست، و بسیاری اصطلاحات دیگر، معادل از پیش موجودی در فرهنگ‌های دیگر نداشته و حتی قابل ترجمه‌ی بی‌نقص نیست.

‏⁧ #سکولاریسم⁩ ⁧ #توانا_گفتگو⁩ ⁧ #جورج_هالیوک⁩ ⁧ #اصطلاح‌شناسی_مدرنیسم⁩ ⁧ #جدایی_دین_دولت
@Dialogue1402
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تفکیک نهاد دین از حکومت راه نجات جامعه است

«به عنوان یک خداباور می‌گویم که پاسداشت حقوق خداناباوران امری نیکو است. حق انتخاب مذهب، یا حق انتخاب بی‌دینی، از حقوق طبیعی آدمیان است که نه کسی به انسان عطا کرده و نه کسی می‌تواند از انسان سلب کند.» سروش دباغ، اسلام‌شناس، در برنامه بگو-بشنو ۵۱ با موضوع؛ روز آتئیست یعنی؟ می‌گوید: «تفکیک نهاد دین از حکومت راه نجات جامعه است.»

در این برنامه به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم که: آتئیسم دقیقا به چه معناست؟ آیا بی‌خدایی هم انواع مختلف دارد؟ تفاوت‌ هر کدام در چیست؟ چه درکی از آتئیسم و بی-دینی، یا دین‌داری و خدا-پرستی دارید؟ چه‌گونه به این نتیجه رسیدید؟

این برنامه ۸ فروردین ۱۴۰۳ با حضور شماری از شهروندان، صاحب‌نظران و کنشگران در اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا برگزار شده است.

لینک یوتیوب:
https://youtu.be/rbCV6q_Tkg4

لینک وبسایت:
https://dialog.tavaana.org/irreligion-in-iran/

لینک ساندکلاد:
https://on.soundcloud.com/kHLrPYp4rjYBgGi26

#گفتگو_توانا #دین_گریزی #حقوق_خداناباوران #خداناباوری

@Dialogue1402
رئیس مجمع طلاب حوزه علمیه قم سال گذشته گفته بود:

«کسانی که ناموس خود را دوست دارند، برای رأی دادن بشتابند»!

استفاده ابزاری معمم‌های شیعه از «ناموس»، ابعاد حیرت‌انگیزی پیدا کرده‌است. آنها برای لشگرکشی به سوریه و عراق هم ناموس ایرانی را بهانه ‌کردند و گفتند «اگر در سوریه نجنگیم، داعش ناموس ما در تهران را مورد تعرض قرار می‌دهد»!

این در حالی است که زن و دختر ایرانی همواره توسط گشت ارشاد و ماموران حکومت مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرد و در اعتراضات سراسری توسط سپاه بازداشت می‌شوند و مورد تجاوز قرار می‌گیرند و حتی نیروهای نظامی بیگانه هم در این سرکوب‌ها در کنار حکومت هستند!

#روحانیت_شیعه #گفتگو_توانا #انتخابات

@Dialogue1402
اندیشه سیاسی در اسلام معاصر
حمید عنایت
معرفی کتاب

برای دانش‌آموختگان رشته‌ فلسفه در ایران و علاقه‌مندان عمومی ادبیات فلسفی، حمید عنایت بیش‌تر با ترجمه‌اش از کتاب «فلسفه هگل»، اثر والتر استیس، مشهور است. اما این پژوهشگر که متأسفانه فقط پنجاه سال عمر کرد، از ترجمه و تألیف آثار متعددی از خود به جا گذاشت. با این حال، یک نگاه کلی به عناوین آثارش و از جمله همین کتاب «اندیشه‌ سیاسی در اسلام معاصر»، علاقه‌ی او را به اسلام‌گرایی و آنچه که تجدد فکر اسلامی و شیعی می‌خواند، نشان می‌دهد.

حمید عنایت از خانواده‌ای روحانی بود. گفته می‌شود که پدرش بر اثر اصلاحات دوران رضاشاه، لباس روحانیت را کنار گذاشت و محضرداری می‌کرد. مانند اغلب نخبگان ایرانی، عنایت سوابقی با حزب توده داشت و باز چنان که یک الگوی کلی و بسیار تکرار شونده در میان نخبگان ایرانی‌ آن سالهاست، پس از جدایی از حزب توده به جریان‌های اسلام‌گرا تقرب پیدا کرد. او سمپات با محمد مصدق و جبهه‌ی موسوم به ملی بود و به نظر می‌رسد که به مرور، به اصل خانوادگی خود که دیانت اسلام بود، بازگشته باشد. در بخش یاد و سپاس در انتهای مقدمه‌ای که عنایت بر کتاب خود «اندیشه‌ی سیاسی در اسلام معاصر» می‌نویسد، مرتضی مطهری را «متفکری اصیل و خلاق و مسلمانی به تمام معنی انسان‌دوست» معرفی می‌کند و می‌آورد: «اگر دوستی این‌جانب با مرحوم مرتضی مطهری استاد فلسفه‌ی اسلامی دانشگاه تهران نبود، اندیشه‌ی اصلی این کتاب به خاطرم خطور نمی‌کرد.»

اندیشه‌ی اصلی کتاب، مروری کلی بر دلالت‌های سیاسی سنت اسلامی بود؛ یعنی بازتابی از دلبستگی‌های سیاسی مرحوم عنایت و بسیاری از همفکران همنسل‌اش. آنها که عمری تحت سیطره‌ی حکومتی تجددخواه و توسعه‌گرا به سبک اروپایی زندگی کرده بودند، نسبت به میراث اسلامی خوش‌گمان بودند و تصور می‌کردند با احیاء فکر اسلامی و با تأکید بر نواندیشی و تجدد داخل پارادایم‌های اسلامی، می‌توان انتظار دورانی درخشان‌تر داشت.

خود او در مقدمه بر «اندیشه‌ سیاسی در اسلام معاصر» می‌نویسد: «… این کتاب آن‌قدرها که به اندیشه‌های اسلامی می‌پردازد به اندیشه‌هایی که مسلمانان طبق برداشت خود عرضه داشته‌اند نمی‌پردازد. منظور آن است که به اندیشه‌های اسلامی‌ای می‌پردازد که در جامه‌ی اصطلاحات و مقولات رسمی فقه و کلام و سایر معارف اسلامی بیان شده، هرچند ممکن است بسیاری از آنها غیرسنتی و غریب و نامعهود بنماید.» به عبارت دیگر، او در این کتاب نه چندان بر آن عده که تحت عنوان «روشنفکر دینی» یا «نواندیش دینی» مشهور شدند متمرکز بوده است که بر روحانیت نواندیش و تجددخواه. نمونه این روحانیت از جمله نعمت‌الله صالحی نجف‌آبادی‌ست که…

برای مطالعه ادامه این یادداشت به صفحه گفت‌وشنود مراجعه کنید:

https://dialog.tavaana.org/political-thought-in-islam/

#اسلام #اسلام‌گرایی #اندیشه_اسلامی #تجدد_دینی #نوگرایی_دینی #نواندیشی_دینی #حمید_عنایت #رواداری

@Dialogue1402
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دشمن اصلی اسلام، جمهوری اسلامی است

«مردم در مقابل قشری‌گری مقاومت می‌کنند. در این مساجد چه کسی نماز خواهد خواند؟ امام‌جمعه‌ای شبیه صدیقی که دزدی کرده و شما با رئوفت اسلامی از آن گذشته‌اید؟»

شارمین میمندی‌نژاد، موسس جمعیت امام‌علی، در برنامه بگو-بشنو ۵۲ با موضوع؛ مسجدسازی؟‌! حتی در پارک‌ها؟ چرا؟ می‌گوید: «دشمن اصلی اسلام، جمهوری اسلامی است.»

این برنامه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳، با حضور درسا جلالیان، کارشناس ارشد طراحی شهری در کانادا، مجید محمدی، جامعه‌شناس و برخی صاحب‌نظران و کنشگران در اتاق کلاب‌هاوس توانا برگزار شد.

لینک یوتیوب:
https://youtu.be/yBszmwJOjCE

لینک وبسایت:
https://dialog.tavaana.org/ir-enemy-of-islam/

لینک ساندکلاد:
https://on.soundcloud.com/ndA4JVvCMu66nTsX6

#گفتگو_توانا #دین_گریزی #حقوق_خداناباوران #خداناباوری

@Dialogue1402

روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه به عنوان یک ابتکار از سوی سازمان ملل متحد در ۲۶ ژوئن ۱۹۹۷ تعیین شد. این روز به یاد تصویب "کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه شکنجه و دیگر مجازات‌ها یا رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز" در ۲۶ ژوئن ۱۹۸۷ گرامی داشته می‌شود. هدف از این روز جلب توجه جهانی به موضوع شکنجه و اثرات مخرب آن بر افراد و جوامع است.

در طول تاریخ، بسیاری از افراد به دلیل باورهای دینی، سیاسی، و ایدئولوژیک خود مورد شکنجه قرار گرفته‌اند. خداناباوران، دین‌ناباوران، و افراد دارای باورهای متفاوت دیگر نیز از این قاعده مستثنی نبوده‌اند و در بسیاری از جوامع با تبعیض، آزار و شکنجه روبرو شده‌اند. شکنجه به عنوان یک ابزار سرکوب برای کنترل و ساکت کردن مخالفان و تقویت قدرت حاکمان استفاده شده است.

در ایران و حکومت جمهوری اسلامی بسیاری از افراد به‌ علت باورهای متفاوت، با خواست حکومت فرقه‌ای شیعه، زندانی و با شکنجه و در مواردی با احکام سلب حیات و اعدام مواجه می‌شوند.

ادامه مطلب

#تفتیش_عقاید #شکنجه #خداناباوران #دین_ناباوران

@Dialogue1402
https://www.ddinstagram.com/p/C8pjzMHybd3/?igsh=ZG8waWJkd3lmYWxz
*اطلاع‌رسانی بگو-بشنو ۶۳

*زمان: چهارشنبه ۲۶ جون/ژوئن ۲۰۲۴
۶ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۲۱ (به وقت ایران)

*موضوع: «رجال مذهبی و سیاسی» و ۴۵سال انواع حذف؛ چرا؟

*مهمان: ِدکتر نیره توحیدی (استادتمام بازنشسته، رئیس پیشین بخش مطالعات جنسیت و زنان، و مدیر و موسس دپارتمان مطالعات خاورمیانه و اسلام‌شناسی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا و مسئول سخنرانی‌های دو-زبانه درباره‌ی ایران در دانشگاه UCLA )
و محسن بنائی (پژوهشگر تاریخ اسلام و ایران)

*محل: کلاب‌هاوس توانا
https://www.clubhouse.com/invite/b36SAOnZRYR6ND5zR9gpYN0pNddieojz8Q:GKKNTNyQ53MiWy-FShTsenGDb8cFqlE5yU23a3n8LIw
*محور‌ها:
-شرط «رجال مذهبی و سیاسی» (در قوانین جمهوری اسلامی) نام بیشتر جمعیت ایران را از فهرست «انتخاب‌شونده»ها (لیست ِ داوطلبان برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری) خط زده است؛
-چرا؟
-و فقط جمعی خاص از «انتخاب‌کننده‌»ها را نگه داشت. چه‌گونه؟

-پس لغت «جمهوری» چه نقشی داشته/دارد؟

-«انتخابات» در ایران ِ تحت حاکمیت کنونی، به چه معنا و با چه هدفی است؟
-«بیعت» ِ مردان ِ «ملتزم به اصل ولایت مطلق فقیه»؟

-قدرت‌نمایی نظارت استصوابی شورای نگهبان و تایید «مقام معظم رهبری»؟
-نمایش «انتخابات اسلامی» به جهان؟
-یا چه؟

-اصلا عبارت «رَجُل/رجال مذهبی و سیاسی» دراصل ۱۱۵ قانون اساسی ج. ا. از کجا آمد؟

-چرا فقط «مردان» می‌توانند رئیس جمهور ایران شوند؟
-کدام «رجل»؟
-چه نوعی از «مذهب»؟
-چه‌ شکلی از «سیاست»؟

-آیا «رجل سیاسی» ِ این ۴۵سال ج. اسلامی، از روی کار آمدن ِ زنان (مسلمان یا غیر مسلمان)، یا مردان ِ بی‌دین، یا پیرو مذاهب/ادیان دیگر، یا از سکولارها، می‌ترسند؟ چرا؟

-هر گونه «تبعیض»، یعنی نقض منشور جهانی حقوق بشر. چرا قانون‌گذاران ج. اسلامی، از زیر پا گذاشتن معاهدات بین‌المللی، نگرانی نداشته‌اند؟

-اصولا چرا این‌همه را حذف («دشمن»-سازی و «دیگری»-هراسی/پرهیزی/ستیزی» کرده‌اند؟

*شما نیز دعوتید تا تحلیل، تجربه یا نظر خود را، مکتوب، صوتی یا تصویری، به آموزشکده‌ی جامعه‌ی مدنی توانا بفرستید.
T.me/Tavaana_Admin

#بگو_بشنو (رشته‌پنل‌های کلابهاوسی گروه #گفت‌_و_شنود #توانا ) #مکالمه است به قصد #مفاهمه بین #خداناباور ، #خداپرست #دین‌ـدار ،ِ #مومن ، #مداراگر و مدافع #حقوق‌_بشر ؛ برای گسترش ارزش‌های #آزادی ، #رواداری ، #سکولاریسم ، #پلورالیسم و #دموکراسی ، با نگاه به #ایران ِ آینده‌ و گذار سالم به بازسازی جامعه.
#گفتگو_توانا
بازکردن ذهن و دل به سوی «دیگری»

«به عنوان یک مسلمان این پیام را می‌دهم که اگر ما مسلمانان به جای باز کردن دهان، ذهن و دل خود را باز کنیم خیلی از مشکلات ما مسلمانان حل می شود. با باز کردن ذهن و دل به سوی «دیگری» است که مدارا کلید می‌خورد. بنویسید از طرف یک همراه مسلمان»

- متن ارسالی از همراهان

-- از این همراه عمیقا سپاسگزاریم. یکی از رموز پیشرفت کشورهای پیشرفته‌ی غربی خودانتقادی و خودتصحیح‌گری است. قطعا این قابلیت در میان باورمندان و دین‌داران نیز وجود دارد.

توضیح تصویر:

تصویر مربوط است به کشور اسرائیل. هر دو تکنسین خدمات پزشکی هستند. یکی مسلمان و دارد نماز می‌خواند و دیگری یهودی که به شیوه خود عبادت می‌کند. ‌مدارا سخت نیست اگر به انسانیت باورمند باشیم و حقوق انسان‌ها را فراتر از نوع دین و مذهب بدانیم و به صرف انسانیت، برای دیگران، حقوقی غیرقابل نقض قائل باشیم.‌

#گفتگو_توانا⁩ ⁧ #مدارا⁩ ⁧ #رواداری

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‌‌
اذان صبح در ایران؛ قربانی حکومت دینی

در ایران به ظاهر اسلامی و با حکومت فرقه‌ای شیعه، باورهای مسلمانان هم قربانی حکومت شده‌است.

#اذان_صبح #اعدام #حکومت_مذهبی #حکومت_فرقه_ای
@Dialogue1402
به مناسبت روز جهانی مبارزه با شکنجه و پشتیبانی از قربانیان شکنجه

طرح از بهنام محمدی
@behtoons

http://bit.ly/2IPaa4b

۲۶ ژوئن روز جهانی مبارزه با شکنجه و پشتیبانی از قربانیان شکنجه است.

#شکنجه #زندان #کارتون #توانا #شکنجه_سفید #سلول_انفرادی #حقوق_زندانی #منع_شکنجه #ایران #آموزشکده_توانا #حکومت_مذهبی #تفتیش_عقاید
بگو-بشنو، ۵۵: جنگ با زنان؛ چرا؟

روح‌الله خمینی، اردیبهشت سال ۱۳۴۲ گفت: «شرکت‌دادن زنان در انتخابات مانعی ندارد، ولی حق انتخاب‌شدن آن‌ها، فحشا به بار می‌آورد.». از اولین تبعات آن نظر، با استقرار جمهوری اسلامی، اعدام زنده‌یاد فرخ‌رو پارسا، وزیر آموزش و پرورش پیش از انقلاب، بود. سوال این است که جنگ ۴۵ساله‌ حاکمیت اسلامی ایران با حجاب اختیاری و برابری حقوقی، چه دستاوردی تا کنون داشته؟ چرا این حکومت با زنان سر جنگ دارد؟

پاسخ به این سوالات در بحث و گفت‌وگو در برنامه این هفته گفت‌وشنود خواهید شنید.

این برنامه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور زرین محی‌الدین، فعال حقوق بشر، صدرا عبدالهی، نویسنده و کارگردان و برخی صاحب‌نظران و کنشگران در اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا برگزار شده است.

گرداننده: ماهمنیر رحیمی، روزنامه‌نگار

@Dialogue1402
2024/06/26 12:43:21
Back to Top
HTML Embed Code: