tgoop.com/DoingPhilosophy/530
Last Update:
📝 تأملی در نسبت حکومتهای توتالیتر با حکومتهای دیکتاتوری و استبدادی در دیدگاه هانا آرنت/ #دکتر_حمیدرضا_سعادت_نیاکی /قسمت دوم
📺 2. یکی دیگر از تفاوتها در دیدگاه #هانا_آرنت این است که حکومتهای توتالیتر افزون بر اِرعاب (ایجاد وحشت) از ابزار پروپاگاندای دولتی پرهزینه و سنگین برای اقناع تودهها و تسخیر ذهن آنها با اثرگذاری بر تخیل، و نه عقلشان، سود میجویند. تبلیغات سیستم توتالیتر مشحون از دروغ، دشمنسازی، توهم توطئه و تبلیغ دائمی ایدئولوژیِ حکومت است که بهطرز بیمارگونهای از رسانههای رسمی پخش و در و دیوار شهرها نمایان میشود. کارکرد این نوع پروپاگاندا باهزینههای هنگفت و سرسامآور، سلب امکان کشف واقعیت در شهروندان و نابودکردن قوۀ تمییز میان راست و دروغ در آنها است.
در یک حکومت استبدادی و اقتدارگرا این سنخ و این اندازه از پروپاگاندا مشاهده نمیشود.
💥3. ویژگی دیگر متمایزکنندۀ حکومتهای توتالیتر با حکومتهای خودکامه این است که در حکومتهای خودکامه صرفاً آزادی افراد در قلمرو اجتماعی و عمومی محدود میشود؛ اما در حکومتهای توتالیتر همۀ عرصهها اعم از حریم خصوصی و قلمروهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حوزۀ عمومی (سیاسی) تحت سلطه، نفوذ و تسخیر حکومت توتالیتر است و حریم خصوصی با تفسیرهای تمامیتخواهانۀ ایدئولوژیک بهنفع قلمرو اجتماعی و عمومی مصادره و حذف میشود. برای مثال، در 1947، جلسهای برای نحوۀ پوشش زنان در شوروی استالینیستی تشکیل و در مورد آن تصمیمگیری شد.
ادامه دارد...
https://www.tgoop.com/DoingPhilosophy
لینک قسمت اول: https://www.tgoop.com/DoingPhilosophy/527
BY فلسفه ورزی
Share with your friend now:
tgoop.com/DoingPhilosophy/530