tgoop.com/ENVNEW/7312
Last Update:
#اختصاصی
📃دیپلماسی محیطزیستی؛ فرصتی در میانه اختلافات آمریکا و اروپا
✍امتداد-اشکان اشعریون*: دیپلماسی محیطزیستی در دهههای اخیر به یکی از محورهای کلیدی تعاملات بینالمللی تبدیل شده است. اثرات تغییر اقلیم، بحرانهای محیطزیستی و افزایش آگاهی عمومی در سراسر جهان موجب شده تا مسائل محیطزیستی بیش از پیش در سیاستگذاریهای جهانی اهمیت پیدا کنند.
🔹خروج ایالات متحده از توافق پاریس در دوره اول ریاستجمهوری دونالد ترامپ بهعنوان نشانهای از کاهش تعهد آمریکا به مبارزه با تغییرات اقلیمی تلقی شد و واکنش منفی بسیاری از کشورها، بهویژه کشورهای اروپایی را به همراه داشت.
🔹تفاوت نگاه آمریکا و اروپا به مسائل محیطزیستی در دوره ترامپ، به انزوای نسبی آمریکا در این حوزه منجر شد. آمریکا با خروج از توافق پاریس و کاهش تعهدات خود نسبت به کاهش گازهای گلخانهای، اعتبار خود را در صحنه جهانی به چالش کشید. در مقابل اروپا بر پایبندی خود به توافق پاریس تأکید کرد و تلاش کرد سایر کشورها را نیز به همراهی در این مسیر ترغیب کند.
🔹با روی کار آمدن بایدن، آمریکا دوباره به توافق پیوست و تلاش کرد این شکاف را پر کند و نشان دهد که آمریکا هنوز متعهد به همکاری جهانی است. با این حال، این تغییرات رفت و برگشت باعث شد کشورهای دیگر نسبت به ثبات و قابل پیشبینی بودن سیاستهای آمریکا در این زمینه تردید کنند
🔹اکنون در حالی که ترامپ برای دومین بار به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شده و با توجه به سخنرانی وی در روز تحلیف و صدور فرمان اجراییای که آمریکارا از توافق پاریس خارج میکند، مشخص است که او سیاستهایی مشابه دوره اول خود را در مسائل مربوط به محیط زیست در پیش میگیرد. ترامپ بارها نشان داده که مسائل اقتصادی و حمایت از صنایع داخلی (مثل نفت، گاز و زغالسنگ) را به اولویتهای محیطزیستی ترجیح میدهد. بهویژه که معتقد است که مقررات مربوط به کاهش گازهای گلخانهای و حفاظت از طبیعت به اقتصاد و اشتغال آمریکا آسیب میزند.
🔹با توجه به رویکرد قابل پیشبینی دولت ترامپ در دور جدید میتوان مطمئن بود اختلافات قدیمی بین آمریکا و اروپا دوباره به وجود خواهند آمد و این اختلافات، شرایطی منحصر به فرد برای ایران فراهم میکند تا با تأکید بر تعهدات خود و ارائه راهحلهای خلاقانه، جایگاه خود را در عرصه بینالمللی ارتقا داده و روابط خود را با اروپا تقویت کند.
🔹شکاف میان آمریکا و اروپا فرصتی برای ایران ایجاد خواهد کرد تا با نشان دادن تعهد به توافقات بینالمللی از این شکاف برای نقد رفتارهای آمریکا در نهادهای جهانی استفاده کرده و امکانات بیشتری در مذاکره با طرفهای اروپایی داشته باشد.
🔹ایران بهواسطه موقعیت جغرافیایی، تنوع زیستی، و منابع طبیعی غنی، ظرفیتهای زیادی در حوزه دیپلماسی محیطزیستی دارد. وجود چالشهایی مانند بیابانزایی، بحران آب، آلودگی هوا، و تخریب زیستگاهها مسائل محیطزیستی هستندکه میتوانند محور همکاریهای بینالمللی قرار گیرند.
🔹در این میان، توافقات و کنوانسیونهای جهانی، ابزارهایی مهم برای ایران به شمار میروند تا از طریق آنها نقش فعالتری در صحنه بینالمللی ایفا کند.
*فعال محیط زیست
@ENVNEW
🔺متن کامل
BY خبر محیط زیستی
Share with your friend now:
tgoop.com/ENVNEW/7312