tgoop.com/EconoAcademy/1667
Last Update:
چرا دلار همیشه برنده است؟
گزارشهای افول دلار، به صورت حیرتآوری بزرگنمایی میشوند. نوسانات فرسایشی سهم دلار آمریکا از ذخایر ارزی جهانی، همراه با افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی، صحبتها درباره پایان دادن به سلطه پول ایالات متحده را دوباره برانگیخته است. در واقع، وضعیت کلی بدون تغییر باقی میماند. نقش بزرگی که ایالات متحده در بازارهای سرمایه، تجارت و بدهی ایفا میکند، وضعیت موجود را تقویت میکند. تا زمانی که اقتصاد جهانی تحت بازنگری کامل قرار نگیرد، دلار همچنان در صدر خواهد بود.
ایالات متحده از ارز خود به عنوان سلاحی در برابر دشمنانش استفاده میکند. پس از حمله روسیه به اوکراین، آمریکا و متحدانش نزدیک به نیمی از 640 میلیارد دلار ذخایر ارزی این کشور را مسدود کردند. ایالات متحده همچنین دلارهای افغانستان، ایران و ونزوئلا را هدف قرار داده است. این در حالی است که بانکهایی که تحریمهای آمریکا را دور میزنند با جریمه های سنگینی روبرو هستند.
در حال حاضر کنترل دلار بر اقتصاد جهان مانند همیشه پابرجا است. بر اساس گزارش بانک تسویه حسابهای بینالمللی، دلار در آوریل سال گذشته 88 درصد از کل مبادلات ارزی را تشکیل میدهد. فدرال رزرو تخمین میزند که بین سالهای 1999 تا 2019، دلار 96 درصد از صورتحسابهای تجاری در قاره آمریکا، 74 درصد در منطقه آسیا-اقیانوسیه و 79 درصد در بقیه جهان را به خود اختصاص داده است. بانکها برای حدود 60 درصد از کل سپردهها و وام های بینالمللی از دلار استفاده کردهاند.
همچنین عوامل ساختاری نیز دخیل هستند. بازارهای سرمایه ایالات متحده به اندازه کافی عمیق و نقدشونده هستند که بتوانند پساندازهای کشورهای نوظهور و توسعهیافته را جذب کنند. بنابراین عواید حاصل از «مازاد پسانداز» بینالمللی در داراییهای ایالات متحده هضم میشوند.
عملکرد دلار به عنوان تسهیلکننده فعالیتهای اقتصادی در سطح جهان تأثیر مهم دیگری نیز دارد: دلار قویتر، تجارت جهانی را بهتر تحت کنترل میگیرد. تحقیقات والنتینا برونو از امریکن یونورسیتی و هیون سونگ شین از BIS نشان میدهد که وقتی ارزش پول ایالات متحده افزایش مییابد، تجارت برای شرکتهای کشورهای دیگر، گرانتر میشود. این امر اثر سنتی افزایش صادرات کشور صاحب پول داخلی ضعیفتر را خنثی میکند.
برای اینکه این عوامل تهدیدی جدی برای دلار باشند، باید باعث تغییر در جریان سرمایه شوند. چین باید پسانداز خود را در داخل تعدیل کند و برای اولین بار از سال 1993 با کسری حساب جاری مواجه شود. سرمایهگذاران ژاپنی باید حداقل بخشی از 1.3 تریلیون دلار اوراق قرضه خزانهداری ایالات متحده را به کشور بازگردانند. در همین حال، بانکهای مرکزی باید یک ارز جایگزین امن و نقدشونده پیدا کنند، یا دارایی رمزنگاریشدهای را مبنا قرار دهند.
در گذشته چنین انقلابهای مالی عموماً با تحولات دیگری مانند جنگهای جهانی همزمان بودهاند. در غیاب چنین شوکی، دلار همچنان بر تخت سلطلنت باقی خواهد ماند.
💭 ترجمه: کانال انجمن علمی اقتصاد از رویترز
دسترسی به ترجمه کامل :
https://telegra.ph/چرا-آمریکا-همیشه-برنده-است-04-10
@anjoman_elmi_eqtesad
BY 🔵 آکادمی اقتصاد 🔵

Share with your friend now:
tgoop.com/EconoAcademy/1667