Telegram Web
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R.Monjazeb)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 دکتر محمدحسین عادلی رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی: اگر چین کمی مقابل ترامپ کوتاه بیاید و صادرات نفت ایران فقط ۱ میلیون بشکه کم شود، احتمال دارد کسری بودجه و تورم ما افزایش یابد.

🔵 ترکیه به پنج شریک اول تجاری خودش ۴۰ درصد وابستگی دارد، وابستگی عربستان هم ۶۲ درصد است، میدانید وابستگی ما چند درصد است؟ ۹۴ درصد! این خیلی خطرناک است، هر چه سریعتر باید اوضاع را اصلاح کنیم.




♦️
کانال تخصصی اقتصاد
⭕️همه چیز در مورد پانل دیتا (داده های ترکیبی) ✍️دکتر محمدرضامنجذب


🔹یکی از مفاهیم با کاربرد بالا در مدل های اقتصادسنجی، مبحث پانل دیتا یا داده های ترکیبی است. خوشبختانه در فضای مجازی تلگرام فایلهای خوب و مناسبی در راستای مباحث پانل همراه با نرم افزار مرتبط بارگذاری شده است. هریک از عناوین زیر را کلیک نموده و مبحث مورد نظر را مطالعه یا فایلش را دانلود کنید:

🔹درس پانل فضایی + استاتا

🔹فیلم آموزشی پانل فضایی در استاتا

🔹نمونه مقاله و تخمین به روش پانل کوانتایل (همراه با منابع مفید).
🔹شرحی بر مدل پانل کوانتایل همراه با استاتا

🔹بحث متنوعی از خانواده پانل همراه با استاتا و ایویوز

🔹مراحل تخمین مدل های پانل دیتا

🔹درس پانل نامتوازن 1

🔹درس پانل نامتوازن 2

🔹فیلم آموزشی پانل نامتوازن همراه با استاتا

🔹آزمون های انتخاب نوع مدل در پانل دیتا
🔹فیلم ها و فایل های آموزشی پانل دیتا

🔹صفر تا صد اجرای پانل دیتا در استاتا همراه با مثال عددی
🔹درس پانل ۱

🔹درس پانل ۲

🔹معرفی پنل سیستمی

🔹 تخمین پانل کوانتایل در آر

🔹خانواده پانل

🔹
فیلم آموزشی پانل نامتوازن در استاتا


🌐 کانال دکتر منجذب
Capture.PNG
310.2 KB
🔵 Analyzing the Heterogeneity of Economic Development and Carbon Emissions in the GCC Countries: Based on Panel Quantile Regression Approach

🔵 نمونه مقاله پانل کوانتایل به همراه فلوچارت مراحل کار



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی
🔵 تاثیر دور اول ریاست جمهوری ترامپ بر متغیرهای کلان ایران

🔴 دکتر محمدرضا منجذب


🔹 بر مبنای داده های مستخرج از سایت بانک مرکزی، تمامی متغیرها، از جمله درآمد خالص ملی، خالص صادرات، مصرف بخش خصوصی و سرمایه گذاری به قیمت ثابت 95 و میلیارد ریال بعد از خروج ترامپ از برجام (در سال 1397) کاهش داشته است. این متغیرها هنوز به شرایط قبل از 97 برنگشته اند. ضمن اینکه جمعیت ایران در این سالها افزایش داشته است و از 80 میلیون نفر به 86 میلیون نفر افزایش یافته است. در نتیجه متغیرهای سرانه کاهش بیشتری داشته است.


🔹 این در شرایطی است که سرمایه گذاری بدلیل تحریم ها از سال 90 سیری نرولی داشته و میزان آن حتی نتوانسته جبران استهلاک را بنماید. مصرف کل و به تبع آن مصرف سرانه کاهشی شدید داشته است. ضمنا ترکیب مصرف ایرانیان نیز بدلیل تورم شدید و افزایش خط فقر از ترکیب بهینه و مورد نیاز دور شده است.



❄️
کانال دکتر منجذب
❇️مدل های از خانواده VAR شامل فایل و فیلم آموزشی (1) ✍️دکتر محمدرضا منجذب ♦️با سلام. خوشبختانه طی دوره اخیر فایل های آموزشی مناسبی را در فضای مجازی بارگذاری کردم. در اینجا سعی میکنم عنوان و لینک دانلود آنها را یک جا خدمتتان عرضه نمایم: 💢کتاب شامل VAR ، خانواده آن و نحوه انتخاب+همراه با نرم افزار https://www.tgoop.com/drmonjazeb/93
💢 پانل ور در ایویوز
https://www.tgoop.com/eghtesadd/991
💢آموزش پانل ور به زبان اصلی
https://www.tgoop.com/eghtesadd/1005
💢فایل پانل ور در استاتا به همراه دستورات آن
https://www.tgoop.com/eghtesadd/1092
💢Forecasting in VAR with STATA
https://www.tgoop.com/Economtrics/1620
💢The use of GARCH models in VaR estimation
https://www.tgoop.com/Economtrics/1342
💢Bayesian VARs in EViews
https://www.tgoop.com/Economtrics/1462
💢VAR, SVAR and SVEC Models: Implementation Within R Package vars
https://www.tgoop.com/Economtrics/1459
💢Quantitative Macroeconomic Modeling with Structural Vector Autoregressions – An EViews Implementation
https://www.tgoop.com/Economtrics/1460



❄️
کانال دکتر منجذب
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 خالق ChatGPT از ابزار جدید Operator رونمایی کرد: تحولی در انجام کارهای اینترنتی

شرکت OpenAI، خالق هوش مصنوعی ChatGPT از ابزار جدید خود به نام Operator رونمایی کرده است که می‌تواند به‌طور خودکار وظایف مختلف آنلاین را انجام دهد.

این ابزار با استفاده از مرورگر داخلی خود، قادر است صفحات وب را مشاهده کرده و با آن‌ها تعامل کند. از جمله قابلیت‌های آن می‌توان به تایپ، کلیک و اسکرول در صفحات وب اشاره کرد.

همچنین Operator از هوش مصنوعی پیشرفته استفاده می‌کند و به کاربران این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به انجام اقدامات دستی، کارهای اینترنتی خود را انجام دهند.

این ابزار ابتدا برای مشترکان نسخه پرو ChatGPT در آمریکا در دسترس خواهد بود و OpenAI قصد دارد آن را به سایر کاربران نیز گسترش دهد./دیجیاتو


💠 کانال مدل های اقتصادسنجی
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R.Monjazeb)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌑 کف خواسته‌های ترامپ در قبال ایران شروط ۱۲ گانه پمپئو است (اینجا را ببینید)/ این شروط، خواسته تمام هیات حاکمه آمریکاست و ربطی به جمهوری‌خواه و دموکرات‌ ندارد

🌑 امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا: ترامپ چهار سال رئیس جمهور بوده و عملکردش مشخص است؛ البته من معتقدم هدف گذاری دولت ترامپ حل تمامی مشکلات با ایران است/ دموکرات‌ها می‌خواستند مشکلات با ایران را فاز به فاز حل کنند اما جمهوری‌خواهان اینطور نیستند.



♦️
کانال تخصصی اقتصاد
آموزش_شناسایی_و_برطرف_نمودن_خودهمبستگی.pdf
3.9 MB
💢 آموزش شناسایی خودهمبستگی در داده های سری زمانی و نحوه رفع آن در نرم افزار EViews



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی
❇️مدل های از خانواده VAR شامل فایل و فیلم آموزشی (2) ✍️محمدرضا منجذب

♦️با سلام. خوشبختانه طی دوره اخیر فایل های آموزشی مناسبی را در فضای مجازی بارگذاری کردم. در اینجا سعی میکنم عنوان و لینک دانلود آنها را یک جا خدمتتان عرضه نمایم: 💢 آموزش تخمین مدل SVAR در ایویوز +Svars
💢دانلود فایلهای گلوبال ور https://www.tgoop.com/Economtrics/401
💢معرفی مدل VAR https://www.tgoop.com/Economtrics/495
💢آموزش مدل های: VARs,+SVARs+and+VECMs https://www.tgoop.com/Economtrics/425
💢Mixed Frequency VAR Estimation in EViews 11 https://www.tgoop.com/Economtrics/1012
💢افزونه ایویوز: اعمال محدودیت های کوتاه و بلند مدت برای مدل های SVAR https://www.tgoop.com/Economtrics/1335
💢VAR models with exogenous variables https://www.tgoop.com/Economtrics/1149
💢تشخیص مدل میان VAR و ECM و UECM بر مبنای آزمون مانایی و هم انباشتگی https://www.tgoop.com/Economtrics/439
💢نقشه راه انتخاب مدل های اقتصادسنجی، بررسی موردی دو مدل ARDL و SVAR https://www.tgoop.com/drmonjazeb/211

🌐 کانال دکتر منجذب
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R.Monjazeb)
🟣 تاثير ترامپ در نوسانات بازارهاي ايران


🟣 دکتر مرتضی عزتی

با حضور ترامپ در كاخ سفيد بايد منتظر چه تغييرات و تحولاتي در نظم و نظامات بازارهاي كشورمان باشيم؟ آيا ريزش روزهاي اخير بورس ايران، ارتباطي با حضور ترامپ در كاخ سفيد دارد يا نه؟ اينها بخشي از پرسش‌هايي است كه پس از حضور ترامپ در كاخ سفيد در فضاي اقتصادي و عمومي كشور مطرح مي‌شود. در اين يادداشت تلاش مي‌كنم، به چرايي بروز فراز و فرودهاي اخير اشاره كنم:

۱) شخصا معتقدم نوسانات اخير در بازارهاي كشور تحت تاثير حضور ترامپ در كاخ سفيد نيست و ارتباطي با اين موضوع ندارد. طي ماه‌هاي اخير جوي در كشورمان در خصوص افزايش نرخ ارز ايجاد شد و تصوراتي درباره آزاد شدن دامنه فعاليت‌ها در سود شكل گرفت كه باعث افرايش سود و بازدهي برخي شركت‌هاي خاص در بازار سرمايه شد.

در حال حاضر اين روند متوقف شده، بنابراين برخي ريزش‌ها در بازار سرمايه نمايان شده است. اين فراز و فرود ارتباطي با حضور ترامپ در كاخ سفيد ندارد.

هر اندازه كه افزايش نرخ ارز مي‌توانست روي عايدي و قيمت سهام آنها فشار بياورد، اين فشار وارد شد و نرخ سهام صعودي شد. امروز كه نرخ ارز روند كاهشي پيدا كرده و نزولي شده، احتمالا چشم‌انداز افرايش نرخ ارز، كاهشي شده است.

۲) عامل مهم بعدي در بروز شرايط فعلي، طرح استيضاح وزراي اقتصادي كابينه توسط برخي نمايندگان است. وقتي اصلي‌ترين حاميان افزايش نرخ ارز و به تبع آن بهبود وضعيت شاخص‌هاي برخي صنايع مانند پتروشيمي‌ها، فلزات اساسي و...زير سوال بروند و زمينه استيضاح آنها در مجلس فراهم شود، بازارهاي مالي ممكن است احساس خطر كرده و تزلزل در نرخ‌ها رخ دهد.

برخي تحليل‌ها حاكي از آن است دليل اصلي افت قيمت‌ها و سهام ناشي از اين عوامل است. به ‌هر حال مدت‌هاست كه پيش‌بيني‌ها حاكي از حضور ترامپ در هيات حاكمه امريكاست، دو ماه هم هست كه حضور ترامپ قطعي شده و او پيروز انتخابات امريكا نام گرفته است.

۳) به نظرم اينكه ترامپ امروز در كاخ سفيد بيايد يا فردا، تفاوت اساسي در شاخص‌هاي بازار سرمايه ايران ايجاد نمي‌كند.

مساله اساسي راهبرد ايران در مواجهه با امريكا و احتمال رفع تحريم‌هاست. اينطور نيست كه افرايش شاخص‌هاي اقتصادي ايران طي ماه‌هاي قبل به معناي عدم حضور ترامپ باشد بلكه روشن بود كه ترامپ به عنوان رييس‌جمهور امريكا سكان هدايت ساختار اجرايي امريكا را به دست مي‌گيرد. بنابراين افزايش‌ها يا كاهش شاخص‌ها، تحت تاثير عوامل ديگري ظهور و بروز پيدا كرده‌اند. در واقع بنگاه‌ها نتوانسته‌اند اقلام خود را به فروش برسانند. اين روند، نزول شاخص‌ها را در پی داشته و باعث برخي ريزش‌ها
شده است.

۴) پرسش مهم بعدي ان است كه اگر ترامپ به عنوان رييس‌جمهور امريكا پالس‌هاي مذاكره یا تشديد فشار را ارسال كند، واكنش بازارهاي ايران چه خواهد بود؟ ترامپ بارها اعلام كرده كه اولويت او حل معادلات ارتباطي از طريق گفت‌وگو است.

در واقع او قصد دارد است كه معادلات ميان ايران و ايالات متحده را از طريق مذاكره حل و فصل كند. وقتي در صندلي رياست‌جمهوري جلوس كند هم همين گارد را گرفته و حرفش را تغيير نمي‌دهد. دوره‌اي زمان مي‌گذرد و او در عين صحبت كردن از مذاكره، تهديد هم انجام‌ مي‌دهد.

سرنوشت روابط به پاسخ طرف مقابل يعني ايران بستگي دارد. ابهام اصلي در اين ميان، پاسخي است كه ايران به تقاضاي طرف مقابل مي‌دهد. طرف مقابل شفاف نظرش را گفته و حالا اين ايران است كه بايد به درخواست طرف مقابل پاسخ دهد.

اگر مسير مذاكره انتخاب نشود، ساير گزينه‌ها روي ميز مي‌آيد.‌ به نظرم اتفاق خاصي در كوتاه‌مدت و طي روزهاي‌ آینده رخ نمي‌دهد، مگر اينكه ايران سياست متفاوت و خاصي را در پيش بگيرد./تعادل



♦️
کانال تخصصی اقتصاد
2025/01/28 02:59:56
Back to Top
HTML Embed Code: