tgoop.com/EmergingInfDis/26855
Last Update:
🔴جهش در پروتئین سطحی ویروس آنفلوانزای پرندگان H5N1 نگرانیها را درباره احتمال انتقال آسانتر به انسانها را برانگیخته است
🔹تحقیقات جدیدی که با حمایت موسسات ملی بهداشت (NIH) انجام شده است، نشان میدهد که جهش در پروتئین سطحی ویروس آنفلوانزای پرندگان H5N1 که در حال حاضر در گاوهای شیرده ایالات متحده در گردش است، میتواند انتقال ویروس به انسانها را آسانتر کند. این مطالعه بر لزوم نظارت و پایش مستمر این ویروس به منظور شناسایی تغییرات ژنتیکی که ممکن است موجب انتقال آسانتر آن به انسانها شود، تأکید میکند.
🔹اگرچه سویههای فعلی ویروس H5N1 در گاوها قادر به انتقال میان انسانها شناخته نشدهاند، اما مواردی از ابتلا در افرادی که با پرندگان وحشی، مرغها، گاوهای شیر ده و سایر پستانداران آلوده در تماس بودهاند، گزارش شده است. بهعنوان بخشی از تلاشهای آمادگی برای پاندمی، محققان سالهاست که ویروس H5N1 را برای درک جهشهای ژنتیکی که بهطور طبیعی در آن ایجاد میشود، تحت نظر دارند و تأثیر این جهشها بر قابلیت انتقال ویروس را بررسی میکنند.
🔹ویروسهای آنفلوانزا برای اتصال به سلولها از پروتئین سطحی به نام هماگلوتینین (HA) استفاده میکنند. این پروتئین به گیرندههای مولکولی قند (گلیکان) روی سطح سلولها متصل میشود تا عفونت را ایجاد کند. ویروسهای آنفلوانزا پرندگان، مانند H5N1، بهدلیل عدم وجود گیرندههای سلولی در دستگاه تنفسی فوقانی انسانها، بهندرت انسانها را آلوده میکنند. با این حال، دانشمندان نگرانند که ویروسها بتوانند تکامل یابند تا گیرندههای نوع انسانی را در دستگاه تنفسی فوقانی شناسایی کرده و قادر به آلوده کردن انسانها و انتقال آن بین افراد شوند.
🔹به گفته محققان مشاهده جهش Q226L به تنهایی نشاندهنده این نیست که ویروس H5N1 در آستانه ایجاد یک پاندمی گسترده باشد. جهشهای ژنتیکی دیگری احتمالاً لازم خواهند بود تا ویروس بتواند میان انسانها منتقل شود. با توجه به افزایش موارد ابتلا به H5N1 در انسانها که ناشی از تماس مستقیم با حیوانات آلوده است، یافتهها بر لزوم ادامه تلاشها برای کنترل گسترش و پایش ژنومی مستمر برای شناسایی تغییرات ژنتیکی ویروس H5N1 و حفظ آمادگی عمومی بهداشت تأکید میکند. لینک خبر
#آنفلوانزا_پرندگان
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
BY بیماری های نوپدید و بازپدید
Share with your friend now:
tgoop.com/EmergingInfDis/26855