Telegram Web
📰 تأثیر پاندمی کووید-۱۹ بر مصرف داروهای ضدقارچ و مقاومت گونه‌های کاندیدا در بخش‌های مراقبت ویژه

📢 پاندمی کووید-۱۹ تأثیرات گسترده‌ای بر مدیریت بیماری‌های عفونی داشته است و یکی از این تأثیرات، تغییر الگوی مصرف داروهای ضدقارچ و افزایش مقاومت در گونه‌های قارچی از جمله کاندیدا بوده است. بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بستری شده در بخش‌های مراقبت ویژه، شیوع گونه‌های کاندیدا، به‌ویژه گونه‌های غیرآلبیکنس، افزایش یافته است..

📢 بر اساس نتایج این مطالعه، در سال ۲۰۲۱ تعداد موارد ابتلا به گونه‌های غیرآلبیکنس کاندیدا به‌طور قابل توجهی افزایش یافت. این افزایش با نرخ بالاتر مقاومت به فلوکونازول و افزایش حداقل غلظت مهاری (MIC) برای اکی‌نوکان‌دین‌ها همراه بود. این داده‌ها نشان‌دهنده تغییرات جدی در مقاومت قارچی طی پاندمی هستند و می‌توانند چالش‌هایی را برای درمان بیماران ایجاد کنند.

📢 علاوه بر این، مطالعه نشان داد که مصرف وریکونازول نیز با افزایش MIC در هر دو گروه کاندیدا آلبیکنس و گونه‌های غیرآلبیکنس همبستگی مثبت داشت. این یافته‌ها نشان می‌دهد که استفاده گسترده از وریکونازول می‌تواند به افزایش مقاومت دارویی منجر شود و کارایی این دارو را در درمان عفونت‌های قارچی کاهش دهد.

📢 این تحقیق اهمیت مصرف منطقی و هوشمندانه داروهای ضدقارچ، به‌ویژه در دوران پاندمی‌هایی مانند کووید-۱۹ را برجسته می‌کند. استفاده بی‌رویه یا نامناسب از این داروها نه‌تنها می‌تواند مقاومت‌های دارویی را افزایش دهد، بلکه مدیریت عفونت‌های قارچی را در بیماران بدحال دشوارتر می‌کند.

📢 به‌منظور پیشگیری از بروز مقاومت‌های بیشتر، تدوین راهبردهای مناسب برای مدیریت عفونت‌های قارچی و بهینه‌سازی مصرف داروهای ضدقارچ ضروری به‌نظر می‌رسد. همچنین، نظارت بر مقاومت قارچی و انجام آزمایش‌های حساسیت دارویی برای انتخاب درمان مؤثر در بیماران، به‌ویژه در بخش‌های مراقبت ویژه، باید در اولویت قرار گیرد.

#کووید۱۹ #عفونت_قارچی #کاندیدا #مقاومت_دارویی #بخش_مراقبت_ویژه #داروهای_ضدقارچ
🌐 لینک دسترسی به مقاله

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴فردا تهران تعطیل نیست

✏️استانداری تهران اعلام کرد: فعاليت كليه مدارس، ادارات، بانک‌ها ،دانشگاه‌ها و شهردارى ها در سراسر استان تهران فردا يكشنبه ٢١ بهمن ماه داير بوده و همه دستگاهها طبق روال عادى به ارائه خدمات خواهند پرداخت.

🔺مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
انا لله و انا الیه راجعون

🏴درگذشت دکتر یوشیا پیره را به خانواده محترم ایشان و جامعه بهداشت کشور تسلیت می گوییم. دکتر پیره درطول خدمت خود خدمات ارزشمند و ماندگاری در نظام مراقبت در شبکه های بهداشتی درمانی، و در بلایا و بحران ها از خود بجای گذاشت.

👈دکتر حسین ملک افضلی درباره دکتر پیره گفته اند: هیج کس را به اندازه دکتر پیره پر کار، پی گیر، با معرفت، میهن دوست و مردم دوست در پنجاه سال اخیر نیافتم.
👈دکتر پرویز وزیریان درباره ایشان گفته اند: شادروان دکتر پیره از افراد خبره در نظام مراقبت بیماری‌ها بودند، خدمات ایشان در دوران دفاع مقدس در منطقه سوسنگرد بسیار مهم واستراتژیک بود، زحمات زنده یاد دکتر پیره در نظام مراقبت مبارزه با بیماری‌های انگلی روده ای و اپیدمیولوژی بیماری‌های منتقله از راه غذا نقش بسیار مهمی در مرکز مدیریت مبارزه با بیماری‌ها داشت. صداقت، اخلاص، پاکی، عشق و خدمت و تلاش گرانسنگ او نمونه ای ارزشمند و به یاد ماندنی در بین همکاران و نظام مراقبت های بهداشتی درمانی در خاطره ها بر جای گذاشته است.

روحش شاد و یادش گرامی باد.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴 کدام استان‌ها فردا یکشنبه ۲۱ بهمن ماه تعطیل هستند؟

به دلیل برودت هوا و بارش برف و باران، مدارس و ادارات در برخی استان‌های کشور فردا تعطیل اعلام شده‌اند.
☑️ قزوین: آموزش تمامی مدارس استان به صورت غیرحضوری و در بستر پیام رسان شاد برگزار خواهد شد. ادارات استان قزوین با یک ساعت تاخیر فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

☑️ ایلام: تمامی مدارس و ادارات ایلام تعطیل اعلام شد.

☑️ زنجان: فعالیت مدارس به صورت غیر حضوری و در بستر شاد برگزار خواهد شد. ادارات و دانشگاه‌ها تعطیل نیستند.

☑️ کردستان: مدارس سنندج فردا در شیفت صبح تعطیل و به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد. فعالیت ادارات شهرستان سنندج جز دستگاه‌های خدمات‌رسان، برای فردا یکشنبه با دو ساعت تاخیر آغاز می‌شود.

☑️ مازندران: همه دستگاه‌های اجرایی، ادارات، موسسات غیردولتی و بانک‌ها تعطیل هستند. فعالیت مدارس و مراکز آموزش عالی در بستر فضای مجازی و به صورت برخط انجام می‌شود.

☑️ همدان: کلیه مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در کل استان تعطیل می‌باشند. کلاس‌های مدارس در تمام مقاطع تحصیلی در سراسر استان همدان در نوبت صبح و بعدازظهر به صورت مجازی و در بستر شبکه شاد فعال می‌باشند.

☑️ دماوند و فیروزکوه: مدارس شهرستان در تمامی مقاطع بصورت غیر حضوری و آموزش از طریق فضای مجازی دنبال خواهد شد.

☑️ گلستان: فعالیت همۀ ادارات و مراکز آموزشی تعطیل است.

☑️ سیستان و بلوچستان: مدارس شهرستان‌های زاهدان، خاش، میرجاوه، تفتان، سراوان، سیب و سوران، مهرستان و گلشن در ۲ نوبت صبح و عصر به صورت غیرحضوری خواهد بود.

☑️ خراسان شمالی: ادارات استان تعطیل است و فعالیت مدارس به صورت مجازی تشکیل می‌شود.

☑️ آذربایجان غربی: مراکز آموزشی، دانشگاه‌ها، مدارس و ادارات استان تعطیل است.

☑️ خراسان جنوبی: تمامی ادارات دولتی، موسسات عمومی، بانک‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان تعطیل است.

☑️ سمنان: کلیه ادارات و مؤسسات دولتی، آموزشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، کلیه شعب بانک‌ها و شهرداری‌ها تعطیل خواهد بود.

☑️ خراسان رضوی: مدارس، ادارات دولتی، مؤسسات عمومی، بانک‌ها و دانشگاه‌ها تعطیل است.

☑️ گیلان: همه واحدهای آموزشی اعم از مدارس و دانشگاه‌ها، ادارات استان و نیز بخش خصوصی و بانک‌ها تعطیل هستند.

☑️ یزد: تمامی مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات، دستگاه‌های اجرایی و شعب بانک‌های این استان، تعطیل خواهند بود.

☑️ اردبیل: مدارس در همۀ مقاطع تحصیلی تعطیل اعلام می‌‌شود.

☑️ کرمانشاه: تمام ‌‌ادارات، مؤسسات اداری، مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تعطیل است.

👈 نکات مهم:
🟠 ادارات خدمات ضروری و اورژانسی مانند بیمارستان‌ها، نیروهای امدادی و خدماتی فعال خواهند بود.
🟠 امتحانات دانش‌آموزان و دانشگاه‌ها در روزهای تعطیل به زمان دیگری موکول خواهند شد.
🟠 از شهروندان درخواست می‌شود برای جلوگیری از مشکلات ناشی از سرما، در مصرف گاز و انرژی صرفه‌جویی کنند.
🟠 برای اطلاع از آخرین وضعیت تعطیلی‌ها، اخبار تکمیلی را از طریق منابع رسمی مانند استانداری‌ها و آموزش و پرورش استان‌ها پیگیری کنید.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📰 شناسایی ویروس‌های کرونا جدید مرتبط با سندرم تنفسی خاورمیانه در خفاش‌های برزیل: تهدیدی برای سلامت عمومی

📢 یک تیم تحقیقاتی موفق به شناسایی هفت ویروس کرونا (CoVs) متفاوت در خفاش‌های شمال شرقی برزیل شده است. این ویروس‌ها شامل گروه‌های آلفا (229E-مرتبط) و بتاکروناویروس‌ها (Nobecovirus، Sarbecovirus، و Merbecovirus) هستند. از میان این ویروس‌ها، یکی از آن‌ها شباهت ژنتیکی بالایی با ویروس کرونا مرتبط با سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) نشان داده و پوشش ژنومی آن به ۸۲.۸ درصد رسیده است. این کشف حاکی از تنوع ژنتیکی گسترده ویروس‌های کرونا در خفاش‌ها و نقش مهم اپیدمیولوژیک این حیوانات به عنوان مخازن ویروسی است.

📢 در این مطالعه، ۴۲۳ نمونه بزاق و مدفوع از ۱۶ گونه مختلف خفاش جمع‌آوری و با استفاده از آزمون‌های مولکولی، توالی‌یابی RNA و تحلیل‌های تکاملی بررسی شدند. نتایج نشان داد که ژن مرتبط با پروتئین اسپایک در برخی از این ویروس‌ها دارای شکاف‌هایی بوده که برای تکمیل داده‌ها، محققان مجبور به طراحی پرایمرهای جدید و استفاده از روش‌های توالی‌یابی سنگر شدند. این داده‌ها شباهت بالای این ویروس‌ها به سویه‌های MERS مرتبط با انسان‌ها و شترها را تأیید کردند.

📢 یکی از یافته‌های مهم این مطالعه، شناسایی توالی های باقی‌مانده‌ کلیدی در پایانه اتصال به گیرنده (RBD) پروتئین اسپایک این ویروس‌ها بود که نشان می‌دهد این ویروس‌ها توانایی بالقوه برای تعامل با گیرنده DPP4 (گیرنده اصلی ویروس MERS در انسان‌ها) را دارند. این موضوع نشان‌دهنده احتمال انتقال این ویروس‌ها به انسان است و باید تهدیدی بالقوه برای سلامت عمومی محسوب گردند.

📢 علاوه بر این، شواهدی از بازآرایی ژنتیکی در میان ویروس‌های کرونا در این مطالعه مشاهده شد که احتمال ایجاد سویه‌های جدید با قابلیت‌های انتقال و بیماری‌زایی متفاوت را افزایش می‌دهد. این بازآرایی‌ها می‌توانند زمینه‌ساز ظهور ویروس‌های جدید با پتانسیل‌های همه‌گیری باشند.

📢 نتایج این تحقیق بار دیگر بر اهمیت نظارت مستمر بر ویروس‌های کرونا در مخازن حیوانی مانند خفاش‌ها تأکید می‌کند. با توجه به نقش خفاش‌ها در انتقال ویروس‌هایی مانند SARS، MERS و حتی SARS-CoV-2 به انسان، اقدامات پیشگیرانه و پایش فعال در این حوزه برای جلوگیری از شیوع ویروس‌های جدید ضروری است.

#ویروس_کرونا #خفاش #MERS #پایش_ویروس #تنوع_ژنتیکی #ویروسهای_نوپدید
🌐 لینک دسترسی به مقاله

مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟢 از آنفلوآنزای پرندگان (Bird Flu) بیشتر بدانیم

🔸آنفلوآنزای پرندگان، نوعی ویروس آنفلوآنزا است که در پرندگان وحشی و طیور شیوع گسترده‌ای دارد و می‌تواند به انسان منتقل شود. انتقال این ویروس به انسان از طریق تماس با ترشحات آلوده حیوانات (بزاق، مخاط، مدفوع، شیر) یا تماس با چشم، بینی یا دهان صورت می‌گیرد.

🔸علائم و عوارض:
علائم آنفلوآنزای پرندگان، مشابه آنفلوآنزای فصلی، شامل تب، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، قرمزی چشم، دردهای عضلانی، سردرد و خستگی است که معمولاً ۲ تا ۷ روز پس از مواجهه ظاهر می‌شوند. عوارض شدید شامل پنومونی، نارسایی تنفسی و مننگوانسفالیت است.

🔸زیرگونه‌های ویروس:
شایع‌ترین زیرگونه‌های ویروس در انسان H5N1 و H7N9 هستند. از سال ۱۹۹۷ بیش از ۹۲۵ مورد H5N1 در ۲۰ کشور و بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ بیش از ۱۵۰۰ مورد H7N9 در چین گزارش شده است. انتقال انسانی نادر بوده و معمولاً پس از تماس طولانی‌مدت با بیماران آلوده رخ داده است.

🔸طغیان کنونی در ایالات متحده:
از آوریل ۲۰۲۴ شیوع H5N1 در آمریکا آغاز شد. تا ژانویه ۲۰۲۵، ۶۶ مورد تأییدشده انسانی گزارش شده که بیشتر در میان کارگران طیور و دام بوده است. علائم غالب شامل قرمزی چشم، تب و علائم تنفسی بوده و تاکنون انتقال انسانی گزارش نشده است.

🔸تشخیص:
افرادی که علائم آنفلوآنزا دارند و با حیوانات یا انسان‌های آلوده تماس داشته‌اند، باید آزمایش شوند. تشخیص با سواب بینی-گلو یا سواب ترکیبی بینی-دهان انجام می‌شود. در موارد قرمزی چشم، سواب پلک نیز استفاده می‌شود.

🔸پیشگیری:
- اجتناب از تماس مستقیم با پرندگان یا دام‌های بیمار یا مرده.
- استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) مانند دستکش و ماسک.
- عدم مصرف شیر خام.
- واکسن‌های فصلی اثری بر آنفلوآنزای پرندگان ندارند، اما واکسن‌های خاص در دست توسعه‌اند.
- درمان با داروی ضدویروسی (اوسلتامیویر) برای افراد در معرض خطر پیشنهاد می‌شود.

🔸درمان:
تجویز اوسلتامیویر دو بار در روز به مدت ۵ روز برای تمام بیماران توصیه می‌شود. درمان باید در ۴۸ ساعت اولیه بیماری آغاز شود تا از پیشرفت علائم جلوگیری شود.
لینک خبر

#آنفلوانزای پرندگان

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🛑 تانزانیا طغیان ویروس ماربورگ در این کشور را تایید کرد

🔹️ رئیس جمهور تانزانیا، سامیه سولوهو حسن، در یک کنفرانس مطبوعاتی که با حضور تدروس آدهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت (WHO) در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ در شهر دودوما، پایتخت این کشور برگزار شد، طغیان ویروس مرگبار ماربورگ در شمال غرب این کشور را تایید کرد که تاکنون یک مورد ابتلا تایید شده است.

🔹️ هفته گذشته وزیر بهداشت تانزانیا طغیان این بیماری در این کشور آفریقایی را تکذیب کرده بود . این تکذیب پس از آن صورت گرفت که WHO اعلام کرد گزارش های موثقی دریافت کرده است مبنی بر اینکه ۸ نفر بر اثر موارد مشکوک ویروس ماربورگ در همان منطقه در ۱۰ ژانویه جان خود را از دست داده اند. قربانیان با علائم معمول این بیماری از جمله سردرد، تب بالا، کمردرد، اسهال، استفراغ خونی، ضعف عضلانی و خونریزی خارجی مراجعه کرده بودند.

🔹️ سامیه سولوهو حسن گفت که یک تیم واکنش سریع برای پیگیری همه موارد مشکوک و تلاش برای مهار طغیان این بیماری به منطقه اعزام شده است. او گفت که حداقل ۲۵ مورد مشکوک وجود داشت که تست همه آنها منفی شده است.

🔹️ تدروس گفت که WHO سه میلیون دلار از (صندوق اضطراری WHO برای موارد اضطراری) برای حمایت از تلاشها برای مهار طغیان این بیماری در تانزانیا اعطا میکند.

🔹️ این دومین طغیان بیماری ویروسی ماربورگ در تانزانیا است. در سال ۲۰۲۳ نیز، در مجموع ۹ مورد ابتلا و ۶ مورد مرگ گزارش شد.

لینک خبر

#ویروس_ماربورگ
#تانزانیا

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴بررسی اپیدمیولوژیک تب دانگ در افغانستان در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲

🔺مطالعه‌ای با هدف بررسی ویژگی‌های اپیدمیولوژیک و تظاهرات بالینی موارد تب دانگ، به تحلیل روند گسترش آن و شناسایی چالش‌های پیش‌رو پرداخت.تب دانگ، به‌عنوان یک بیماری نوپدید در افغانستان، طی سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است. این بیماری که نخستین شیوع آن در سال ۲۰۱۹ گزارش شد، در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به‌طور چشمگیری در ننگرهار گسترش یافت.

🔺نتایج این پژوهش نشان داد که میانگین سنی افراد مشکوک به تب دانگ ۳۰/۴ سال بود و ۷۰/۷ درصد از مبتلایان را مردان تشکیل می‌دادند. بیشتر موارد (۹۷/۹ درصد) از ننگرهار گزارش شدند که نشان‌دهنده تمرکز این بیماری در شرق افغانستان است.

🔺علائم رایج تب دانگ شامل تب، سردرد و درد عضلانی بود که در اکثر بیماران مشاهده شد. از ۴۹۷ مورد مشکوک، ۳۷۹ مورد (۷۶/۳ درصد) با استفاده از روش مولکولی تأیید شدند. در این میان، ۹۷/۶ درصد بیماران با داروهای تب‌بر درمان شدند و کمتر از۵ درصد نیاز به بستری در مراکز درمانی داشتند. تنها دو مورد مرگ گزارش شد که نشان‌دهنده میزان مرگ‌ومیر بسیار پایین (۰/۱ درصد) است. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که روند شیوع تب دانگ در افغانستان، به‌ویژه در سال ۲۰۲۲، رو به افزایش بوده است.
لینک مطالعه
#تب‌دانگ

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴ارزیابی خطر اپیدمیولوژیک مالاریا و احتمال انتقال در قطر

🔺مطالعه ای با هدف بررسی ویژگی‌های اپیدمیولوژیک موارد مالاریا و ارزیابی پراکندگی ناقلان مالاریا در این کشور قطر پرداخته است. این مطالعه داده‌های مربوط به موارد مالاریا از ژانویه ۲۰۱۶ تا دسامبر ۲۰۲۲ را شامل اطلاعات دموگرافیک، اپیدمیولوژیک، تاریخچه سفر و نتایج تشخیصی گردآوری و تحلیل کرده است. یافته‌ها نشان می‌دهند که در مجموع ۲۶۹۳ مورد مالاریا گزارش شده است، که میانگین بروز آن ۱۳ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده و از ۱۸/۸ مورد در سال ۲۰۱۶ به ۵/۵ مورد در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است.

🔺بیشتر موارد شامل پلاسمودیوم ویواکس (۵۷/۴٪) و پلاسمودیوم فالسیپاروم (۴۰/۴٪) بوده‌اند. میانگین سنی بیماران ۳۲/۹ سال و اکثر آنها مرد (۸۶/۷٪) و خارجی (۹۹/۶٪) بوده‌اند. این موارد عمدتاً در ماه‌های گرم سال (ژانویه تا سپتامبر) گزارش شده و منشأ اصلی آنها مناطق مدیترانه شرقی، آفریقا و جنوب شرق آسیا بوده است. در این مدت، هیچ گزارشی از مرگ‌ومیر یا انتقال بومی در قطر ثبت نشده است.

🔺همچنین، بررسی‌های میدانی که در سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۲ انجام شده، حضور پشه Anopheles stephensi را در نقاط مختلف کشور قطر تأیید کرده است. اگرچه هیچ‌کدام از نمونه‌های این گونه ناقل بیماری پلاسمودیوم شناسایی نشدند، اما وجود این گونه و شرایط محیطی مساعد قطر، خطر بالقوه‌ای برای انتقال محلی مالاریا به شمار می‌رود.
لینک مطالعه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🟡 توسعه واکسن‌های مبتنی بر اسیدهای نوکلئیک علیه تب دانگ و سایر فلاوی‌ویروس‌های منتقله توسط پشه

🔰
فلاوی‌ویروس‌های منتقله توسط پشه، از جمله ویروس تب دانگ (DENV)، ویروس زیکا (ZIKV)، ویروس انسفالیت ژاپنی (JEV)، ویروس تب زرد (YFV) و ویروس نیل غربی (WNV)، به دلیل گسترش جغرافیایی وسیع و شیوع مکرر، تهدیدات جدی برای سلامت عمومی جهانی محسوب شده و منجر به عدم تعادل‌های اقتصادی قابل توجهی در سراسر جهان شده‌اند.

🔰شیوع جهانی این ویروس‌ها عمدتاً ناشی از سفرهای بین‌المللی گسترده و اختلالات اکولوژیکی است که شرایط مساعدی برای تکثیر گونه‌های پشه‌های Aedes و Culex، ناقلین این پاتوژن‌ها، ایجاد می‌کند. در حال حاضر، واکسن‌هایی تنها برای تب دانگ، تب زرد و ویروس انسفالیت ژاپنی در دسترس هستند، اما این واکسن‌ها با چالش‌هایی از جمله نگرانی‌های فرآیندهای طولانی تولید و مشکلات توزیع، به ویژه در مناطق با منابع محدود، مواجه هستند. این چالش‌ها نیاز فوری به رویکردهای نوآورانه در توسعه واکسن را نشان می‌دهند.

🔰پلتفرم‌های مبتنی بر اسیدهای نوکلئیک، از جمله واکسن‌های DNA و mRNA، به عنوان گزینه‌های امیدوارکننده مطرح شده‌اند. این واکسن‌ها به دلیل توانایی در القای پاسخ‌های ایمنی قوی، تسهیل توسعه سریع و امکان تولید در مقیاس گسترده، توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند.

🔰این مطالعه، به‌روزرسانی جامعی از پیشرفت‌های اخیر در توسعه واکسن‌های DNA و mRNA علیه فلاوی‌ویروس‌های منتقله توسط پشه ارائه می‌دهد و تلاش‌های اولیه و استراتژی‌های فعلی را که منجر به تولید کاندیداهای واکسن با کارایی محافظتی قابل توجه و ایمونوژنیسیته قوی در مدل‌های پیش‌بالینی شده‌اند، بررسی می‌کند. علاوه بر این، جهت‌گیری‌های آینده برای پیشبرد کاندیداهای واکسن اسید نوکلئیک، که پتانسیل تحول‌آفرینی در ارتقای سلامت جهانی دارند، مورد بررسی قرار می‌گیرند.

🔰
فلاوی‌ویروس‌های منتقله توسط پشه تهدیدات جدی برای سلامت جهانی هستند. واکسن‌های فعلی با چالش‌هایی مانند ایمنی و توزیع مواجه هستند.

🔰واکسن‌های مبتنی بر اسیدهای نوکلئیک (DNA و mRNA) گزینه‌های نویدبخشی هستند. این واکسن‌ها قابلیت توسعه سریع، تولید در مقیاس گسترده و القای ایمنی قوی را دارند. پیشرفت‌های اخیر در مدل‌های پیش‌بالینی امیدوارکننده بوده‌اند. آینده این فناوری می‌تواند تحول‌آفرین باشد.

لینک مطالعه
#واکسن‌های‌نوین

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
⚠️تب دانگ چقدر خطرناک است؟ /چه افرادی نوع شدید تب دانگ را می‌گیرند

#تب_دانگ

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴دکتر رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد

🔺ساماندهی خدمات سلامت با تکمیل شبکه بهداشت کشور

🔺۴۰۰ پروژه بهداشتی آماده بهره برداری است

🔺۲۲۵ پروژه بهداشتی در دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی شیراز، اصفهان، کرمان، ارومیه، بوشهر، ایرانشهر، جیرفت، کرمانشاه، گیلان، همدان، سیرجان، هرمزگان، یزد، شوشتر، یاسوج، چابهار، ایران و بجنورد افتتاح شد.

🔺سلامتِ جمعیت هدف نهایی بهداشت است تا نیاز به تخت ها و تجهیزات بیمارستانی کاهش یابد.

لینک خبر

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
🔴پادکست با موضوع" تعارض منافع"

✍️ نگارش:  دکتر فریبا اصغری

📝 ویرایش: دکتر فرزانه شیرانی، فرشاد شاه‌کرمی.

🎙 گوینده: دکتر پیام کبیری

💢 این مجموعه با حمایت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران ساخته می‌شود.

لینک
🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
⭕️ اولین همایش کشوری تعیین کننده های دیجیتال سلامت زمستان ۱۴۰۳

🔷 زمان: دوشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳

🔷ساعت ۹ الی ۱۲

🔷 لینک ثبت نام:
https://formsaz.ssu.ac.ir/view.php?id=1867110

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
‎⁨سازمان جهانی سلامت؟⁩.pdf
454.5 KB
🔴سازمان جهانی بهداشت یا سازمان جهانی سلامت؟

🔺در مقاله جدیدی که در نشريه فرهنگ و ارتقای سلامت فرهنگستان علوم پزشكی منتشر شده، استدلال شده است که به جای عبارت "سازمان جهانی بهداشت" باید از عبارت "سازمان جهانی سلامت" برای ترجمه World Health Organization (WHO) استفاده شود.

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍افزایش نگران‌کننده شیوع تریکوفایتون ایندوتینائه به عنوان عامل اصلی درماتوفیتوز پوستی در ایران

🔹 یک مطالعه اخیر به افزایش نگران‌کننده شیوع گونه قارچی تریکوفایتون ایندوتینائه، که مقاومت دارویی بالایی دارد، به عنوان عامل اصلی درماتوفیتوز پوستی در ایران اشاره کرده است. این گونه که پیش‌تر به عنوان یک زیرگروه کمتر شناخته‌شده از مجموعه تریکوفایتون منتاگروفایتس شناخته می‌شد، اکنون به سرعت از سایر درماتوفیت‌ها، از جمله تریکوفایتون روبروم که پیش‌تر عامل اصلی عفونت‌های پوستی بود، پیشی گرفته است.

🔹این پژوهش که بین تیر تا آذر ۱۴۰۲ انجام شد، ۱۹۴ ایزوله درماتوفیت را از بیماران چهار شهر ایران مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. نتایج نشان داد که ۶۸/۰۴ درصد از این ایزوله‌ها به عنوان تریکوفایتون ایندوتینائه شناسایی شدند که به مراتب بیشتر از سایر گونه‌ها مانند ترایکوفایتون تونسورانس (۱۴/۴۳ درصد) و ترایکوفایتون روبروم (۷/۲۲ درصد) بود.

🔹این مطالعه همچنین شامل تحلیل تاریخی ۷۳ ایزوله جمع‌آوری‌شده در دهه گذشته بود. نتایج نشان‌دهنده افزایش قابل توجه شیوع تریکوفایتون ایندوتینائه از ۴۳/۸۳ درصد در سال‌های گذشته به غالب شدن این گونه در حال حاضر است که بیانگر یک تغییر اپیدمیولوژیک جدی است. محققان با تجزیه و تحلیل فیلوژنتیکی تنوع ژنتیکی این گونه را بررسی کردند و در میان ۲۱۴ ایزوله تریکوفایتون منتاگروفایتس، ۱۶۴ مورد را به عنوان تریکوفایتون ایندوتینائه شناسایی کردند که ۲۶ مورد دارای تغییرات نوکلئوتیدی بودند.

🔹 هشداری برای سلامت عمومی
افزایش شیوع تریکوفایتون ایندوتینائه به دلیل مقاومت احتمالی آن در برابر داروها، نگرانی‌های جدی در مورد درمان‌های پوستی ایجاد کرده است. این گونه به سرعت جایگزین تریکوفایتون روبروم که پیش‌تر عامل اصلی عفونت‌های قارچی پوستی بود، شده است و نشان‌دهنده روندی نگران‌کننده برای بیماران و سیستم‌های بهداشتی است.

🔹 لزوم اقدامات پیشگیرانه
پژوهشگران بر ضرورت پایش مداوم و ارتقای توان تشخیصی برای نظارت و کنترل گسترش این درماتوفیت مقاوم تأکید کرده‌اند. این تحقیق به عنوان زنگ خطری برای متخصصان پوست، میکروبیولوژیست‌ها و مسئولان بهداشت عمومی عمل کرده و خواستار یک واکنش هماهنگ برای مقابله با تهدید فزاینده تریکوفایتون ایندوتینائه در ایران و دیگر مناطق شده است. لینک مطالعه
#تریکوفایتون‌اندوتینائه

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍بررسی طاعون در پستانداران کوچک ارتفاعات مرکزی ماداگاسکار

🔹 مطالعه ای که در منطقه بومی طاعون در ارتفاعات مرکزی ماداگاسکار انجام شد، نقش پستانداران کوچک، به‌ویژه موش‌های سیاه راتوس راتوس، را در اکولوژی باکتری عامل طاعون، یرسینیا پستیس، روشن کرده است. این مطالعه که بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ در منطقه آنکازوبه انجام شد، تلاش داشت تا عوامل موثر در ماندگاری و شیوع این پاتوژن را بهتر درک کند.

🔹محققان طی شش دوره تله‌گذاری در شش محل مختلف، در مجموع ۲۷۶۲ پستاندار کوچک از شش گونه شامل راتوس راتوس، راتوس نوروژیکوس، موس موسکولوس،Setifer setosus، Suncus murinus و Tenrec ecaudatus را شکار کردند. راتوس راتوس ۸۸ درصد از کل نمونه‌ها را تشکیل دادند و بیشترین تعداد آن‌ها در فصل خشکسالی (ژوئن تا اوت ۲۰۱۹) مشاهده شد.

🔹 یافته‌های کلیدی
اگرچه هیچ‌یک از حیوانات با استفاده از روش‌های مولکولی یا کشت باکتریایی به یرسینیا پستیس آلوده نبودند، ۱۱ مورد سرم مثبت با آزمایش الایزا شناسایی شدند که نشان‌دهنده تماس قبلی با این باکتری است. این موارد شامل شش راتوس راتوس، دو موس موسکولوس و سه حشره‌خوار آسیایی (S. murinus) بودند و میزان کلی سرم‌مثبت‌ها ۰/۴ درصد محاسبه شد.

🔹این مطالعه همچنین تأثیر شدید فصل‌ها بر جمعیت راتوس راتوس را نشان داد، به‌طوری‌که تعداد آن‌ها در فصل خشکسالی به اوج خود می‌رسید. این یافته اهمیت کنترل جمعیت موش‌های سیاه را در دوره‌های تولیدمثل بالا، پیش از فصل خشکسالی، برای جلوگیری از افزایش جمعیت و کاهش خطر انتقال طاعون برجسته می‌کند.

🔹 پیامدهای بهداشتی
اگرچه موش‌های سیاه به دلیل تسلط بر جمعیت پستانداران کوچک و نقش احتمالی آن‌ها به‌عنوان مخزن طاعون در مرکز توجه قرار دارند، شناسایی موارد سرم مثبت در S. murinus و موس موسکولوس سوالاتی را در مورد نقش این گونه‌ها در اپیدمیولوژی طاعون در ماداگاسکار ایجاد کرده است. محققان خواستار تحقیقات بیشتر در مورد سهم این گونه‌ها در پویایی طاعون شده‌اند.

🔹این یافته‌ها بینش‌های مهمی در مورد اکولوژی مخازن طاعون ارائه می‌دهند و بر نیاز به نظارت مستمر و اقدامات کنترل جوندگان در مناطق بومی مانند ارتفاعات مرکزی ماداگاسکار تأکید می‌کنند، جایی که طاعون همچنان یک نگرانی جدی بهداشت عمومی است. لینک مطالعه
#طاعون

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍شناسایی پستانداران کوچک در شمال ایران به‌عنوان مخازن لیشمانیا زئونوز

🔹 یک مطالعه جدید نقش پستانداران کوچک در شمال ایران را به‌عنوان مخازن لیشمانیای زئونوز، یکی از عوامل بیماری‌زای مهم پزشکی و دامپزشکی، برجسته کرده است. پستانداران کوچک نه‌تنها برای کشاورزی و منابع غذایی مهاجم هستند، بلکه در انتشار بیماری‌های زئونوز در سراسر جهان نقش مهمی ایفا می‌کنند. این پژوهش، زیستگاه‌های اکولوژیکی، فراوانی و پتانسیل این موجودات را به‌عنوان مخازن بیماری‌های منتقله توسط ناقلان بررسی کرده است.

🔹بین سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲، محققان ۲۹۴ نمونه از پستانداران کوچک را از شمال ایران جمع‌آوری کردند. یافته‌ها نشان داد که مناطق جنگلی بیشترین تنوع گونه‌ای را داشتند، درحالی‌که مناطق شهری و روستایی کمترین تنوع را با تنها چهار گونه به ثبت رساندند.

🔹 یافته‌های کلیدی
در این مطالعه، چهار گونه با بیشترین فراوانی شامل Rhombomys opimus، راتوس نوروژیکوس، موس موسکولوس و Microtus obscurus شناسایی شدند. از میان این گونه‌ها R. opimus، راتوس نوروژیکوس، و مریون لیبیکوس بالاترین سطح عفونت به لیشمانیا را نشان دادند و به‌عنوان عوامل مهم در انتشار این بیماری معرفی شدند.

🔹برای درک بهتر رابطه بین توزیع مخازن و عفونت‌های انگلی، محققان همچنین میزان شیوع لیشمانیا در میزبان‌های زئونوز و گزارش‌های مربوط به آن را در ده سال گذشته تحلیل کردند. این تحلیل نشان داد که برخی زیستگاه‌ها، به‌ویژه مناطق جنگلی، خطر بالاتری برای انتقال زئونوز دارند.

🔹 پیامدهای مدیریت بیماری
این مطالعه بر نیاز به تحقیقات جامع درباره عفونت‌های لیشمانیا در پستانداران کوچک تأکید می‌کند تا مخازن جدید شناسایی و خطرات بیماری به‌طور مؤثری مدیریت شوند. با شناسایی محیط‌های اکولوژیکی که به‌عنوان زیستگاه این مخازن عمل می‌کنند، می‌توان اقدامات کنترل جمعیت هدفمند را برای کاهش خطر انتقال بیماری‌های زئونوز اجرا کرد.

🔹این یافته‌ها اطلاعات حیاتی برای مدیریت بهداشت عمومی و محیط زیست ارائه می‌دهد و خواستار تحقیقات بیشتر برای مقابله با تهدید فزاینده عوامل بیماری‌زای زئونوز مرتبط با پستانداران کوچک در ایران و سایر نقاط جهان است. لینک مطالعه
#لیشمانیا

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍پایش ژنومی اشریشیا کلای در استرالیا

🔹 یک تحلیل جامع ژنومی از سویه‌های اشریشیا کلای در استرالیا، بینش‌های ارزشمندی درباره ارتباطات پیچیده انتقال این پاتوژن میان انسان، حیوانات، غذا و محیط زیست ارائه کرده است. این مطالعه که در طول ۳۶ سال انجام شده، اهمیت رویکرد سلامت واحد را در درک روابط ژنومی و ارتباطات فیلوژنتیکی این باکتری رایج برجسته می‌کند.

🔹محققان ۵۴۷۱ توالی ژنومی اشریشیا کلای را تحلیل کردند که از منابع مختلف شامل انسان (۲۹۹۶ نمونه)، حیوانات وحشی (۸۷۰ نمونه)، دام (۶۴۹ نمونه)، حیوانات خانگی (۳۷۵ نمونه)، نمونه‌های محیطی (۲۹۲ نمونه) و غذا (۲۸۹ نمونه) جمع‌آوری شده بودند. در این مطالعه ۸۲۷ نوع توالی چند مکانی (ST) شناسایی شد. این موارد شامل ST131 بسیار کلونال، ST95 به‌عنوان یکی از سویه‌های همه‌گیر زئونوز و ST1193 که یک سویه نوپدید بیماری‌زای انسانی است، بودند.

🔹 یافته‌های کلیدی
این پژوهش نشان داد که استفاده از آستانه شباهت ژنومی ≤100 پلی‌مورفیسم تک‌نوکلئوتیدی (SNP) امکان شناسایی ارتباطات انتقال بین منابع مختلف را فراهم می‌کند. این رویکرد گسترده‌تر به محققان اجازه داد حرکت سویه‌ها بین میزبان‌ها و محیط‌های مختلف را بهتر ردیابی کرده و تصویری شفاف‌تر از تکامل و دینامیک انتقال این پاتوژن ارائه دهند.

🔹 پیامدها برای پایش سلامت واحد
این مطالعه بر ضرورت ادغام داده‌های ژنومی از منابع متنوع برای درک پیچیدگی‌های انتقال اشریشیا کلای در چارچوب سلامت واحد تأکید دارد. یافته‌ها نشان می‌دهند که استفاده از آستانه‌های انعطاف‌پذیر ژنومی می‌تواند شناسایی ارتباطات بین منابع را به‌طور قابل‌توجهی بهبود بخشد و استراتژی‌های نظارت و کنترل موثرتری را امکان‌پذیر کند.

🔹این تحقیق برجسته، چارچوبی برای تلاش‌های آینده در زمینه پایش ژنومی ارائه می‌دهد و درک بهتری از چگونگی گردش پاتوژن‌های زئونوزی مانند اشریشیا کلای بین انسان، حیوانات و محیط زیست فراهم می‌کند. با اتخاذ رویکرد یک سلامت، سیاست‌گذاران و دانشمندان می‌توانند چالش‌های بهداشت عمومی ناشی از سویه‌های نوظهور و همه‌گیر اشریشیا کلای را بهتر مدیریت کنند. لینک مطالعه
#اشریشیا‌کلای

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
📍داروی جدید اچ آی وی ممکن است فقط ۴۰ دلار در سال برای هر بیمار هزینه داشته باشد

🔹 یک مطالعه پیشگامانه نشان می‌دهد که داروی اچ آی وی لنکا کاپاویر، که در حال حاضر با قیمت ۴۲۲۵۰ دلار برای سال اول درمان به فروش می‌رسد، ممکن است به‌طور بالقوه برای ۴۰ دلار در سال برای هر بیمار قابل تولید باشد، که کاهش بیش از هزار برابری نسبت به قیمت فعلی آن است. این کشف، درخواست‌هایی برای عرضه دارو به قیمت بسیار کمتری در سراسر جهان ایجاد کرده است، که می‌تواند گامی بزرگ در پیشگیری از اچ آی وی باشد.

🔹در حال حاضر، لنکا کاپاویر تحت نام تجاری سانلنکا توسط شرکت داروسازی آمریکایی گیلاد فروخته می‌شود و به‌صورت یک تزریق شش‌ماهه تجویز می‌شود. این دارو در پیشگیری از عفونت اچ آی وی و سرکوب ویروس در افراد مبتلا، نویدبخش است. یک آزمایش بالینی اخیر که در آفریقای جنوبی و اوگاندا انجام شد نشان داد که این دارو ۱۰۰ درصد حفاظت برای بیش از ۵ هزار زن در برابر عفونت اچ آی وی فراهم کرده است.

🔹با وجود پتانسیل آن برای پیشگیری، لنکا کاپاویر در حال حاضر فقط برای درمان مجوز دارد. با این حال، پژوهشگران اکنون تعیین کرده‌اند که حداقل هزینه تولید یک نسخه ژنریک از این دارو—با در نظر گرفتن مواد اولیه، تولید و ۳۰ درصد سود—فقط ۴۰ دلار در سال خواهد بود اگر سالانه ۱۰ میلیون نفر از آن استفاده کنند. این قیمت ممکن است با گسترش تولید برای رسیدن به ۶۰ میلیون نفر در بلندمدت کاهش یابد.

🔹محققان لنکا کاپاویر را نزدیک‌ترین چیزی که تا به حال به واکسن اچ آی وی بوده است توصیف کرد. آنها تأکید کردند که گزینه تزریقی دو بار در سال برای پیشگیری از اچ آی وی می‌تواند تحولی بزرگ در جلوگیری از این بیماری به ویژه برای گروه‌های پرخطر باشد.

🔹سازمان های بهداشتی از گیلاد می‌خواهند تا مجوزهای ژنریک برای لنکا کاپاویر را به ویژه در کشورهای با درآمد پایین و متوسط (LMICs) که اکثریت قریب به اتفاق عفونت‌های اچ آی وی جهانی در آنجا رخ می‌دهد، صادر کند. مکانیسم‌های مشابهی برای درمان اچ آی وی وجود داشته است که در آن کشورهای ثروتمند قیمت‌های بالاتری نسبت به کشورهای فقیرتر می‌پردازند. اگر چنین مجوزهایی صادر نشود، محققان پیشنهاد می‌کنند که کشورهای جهان باید به صدور مجوزهای اجباری برای تولید ژنریک در مواجهه با وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اچ آی وی فکر کنند.

🔹گیلاد در پاسخ اعلام کرد که هنوز برای قیمت‌گذاری لنکا کاپاویر برای پیشگیری زود است، و به نیاز به داده‌های آزمایشی بالینی و مجوزهای احتمالی اشاره کرد. با این حال، این شرکت وعده داد که استراتژی‌ای برای دسترسی گسترده و پایدار به این دارو در سطح جهانی در نظر خواهد گرفت، از جمله تأمین دارو برای مناطق با نیاز بالا تا زمانی که شرکای مجوزدهنده داوطلب بتوانند نسخه‌های ارزان قیمت و با کیفیت از لنکا کاپاویر را تأمین کنند.

🔹همچنان که فعالان جهانی خواستار دسترسی عادلانه به لنکا کاپاویر به‌ویژه در جنوب جهانی هستند، کارشناسان توافق دارند که اطمینان از دسترسی جهانی به این داروی احتمالی تحول‌آفرین برای رسیدن به هدف پایان دادن به انتقال‌های جدید اچ آی وی تا سال ۲۰۳۰ ضروری است. لینک خبر
#اچ_آی_وی

🔺 مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:
تلگرام و ایتا و بله
2025/07/13 11:17:56
Back to Top
HTML Embed Code: