Telegram Web
برنامهٔ گرامی‌داشت دکتر فیرحی
انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🎧 پوشهٔ شنیداری برنامهٔ گرامی‌داشت مرحوم دکتر داود فیرحی

با سخنرانی:
دکتر عباس آخوندی
دکتر سیدعلی میرموسوی
دکتر رضا تاران
دکتر فیروز محمودی جانکی

- شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳
- تالار شیخ انصاری، دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
گزارشی از رونمایی دو اثر دکتر داود فیرحی؛ محمدی: قرائت قراردادگرایانه از سیره سیاسی پیامبر، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای فکری فیرحی است/ حقیقت: دکتر فیرحی در ارتباط با نواندیشی دینی و اصلاح‌طلبی نقش بسزایی ایفا کرده است

🔷به مناسبت چهارمین سالگرد درگذشت حجت الاسلام والمسلمین داود فیرحی، از دو کتاب «پیامبری و قرارداد» و «عاشورا، فساد و اصلاح» رونمایی شد.

🔷 اکبر محمدی (عضو هیات علمی پژوهشکده اندیشه دینی معاصر)، پژوهشگر کتاب پیامبری و قرارداد که کار تهیه و تنظیم این اثر به همت او انجام شده است در ابتدای مراسم به ارائه گزارشی از شکل‌گیری این کتاب پرداخت.

https://fa.shafaqna.com/news/1924165/

جزئیات👆👆👆
🌍 | خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔 @shafaqna_farsi
Forwarded from عکس نگار
🔰گزارش شفقنا از مراسم گرامیداشت دکتر فیرحی؛ #میر_موسوی: استاد فیرحی پروژه فکری مشخصی را دنبال می کرد/ #آخوندی: «ملت» گمشده ای در منظومه فکری مرحوم فیرحی است/ #تاران: دکتر فیرحی مدلی از «اسلام رحمانی» را در مقابل «اسلام اجبار» ارایه کرد/ محمودی: هر سیستم حقوقی که نتواند همزیستی مسالمت آمیز ایجاد کند، محکوم به شکست است


🔻#دکتر_تاران: استاد فیرحی مدلی از «اسلام رحمانی» را در مقابل «اسلام اجبار» ارایه کرد

🏷#دکتر_رضا_تاران(پژوهشگر فقه و سیاست) سخنرانی خود را با طرح پرسشی آغاز کرد و گفت: در حوزه علمیه از منظر اندیشه سیاسی اسلام، جایگاه دکتر فیرحی کجا بود؟ اگر بیش از چهل سال دوره جمهوری اسلامی را در نظر بگیریم، در حوزه علمیه قم سه پرسش حول اندیشه سیاسی شکل گرفت. از سال ۵۷ تا ۷۶ پرسش این بود که آیا حکومت دینی حول ولایت فقیه مشروعیت دارد یا ندارد؟ در این خصوص دو طیف اصلی شکل گرفت، طیفی که طرفداران جمهوری اسلامی و شاگردان و ارادتمندان حضرت آیت الله خمینی(ره) بودند و باور به اسلام سیاسی داشتند و تأکید می کردند که اسلام می تواند به اقتصاد، سیاست، اجتماع و همه مسایل پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: طیف دوم سنتی هایی بودند که تأکید داشتند در دوران غیبت تکلیفی برای تشکیل حکومت نداریم لذا کسانی که معتقد بودند، حکومت در دوره غیبت نامشروع است، طبیعتاً کنار رفتند و دکتر فیرحیِ جوان، باور به اسلام سیاسی دارد.

🔻دکتر فیرحی جمهوریت را اولویت قرار می داد
وی به پرسش دوم اندیشه سیاسی در حوزه علمیه قم اشاره و اظهار داشت: از سال ۷۶ تا اواسط دهه ۸۰، پرسش این است که نسبت بین اسلامیت و جمهوریت چیست؟ از همان جریانی که معتقد به اسلام سیاسی هستند، دو طیف از هم جدا می شوند، کسانی که معتقدند اسلامیت مقدم است و کسانی که معتقدند جمهوریت مقدم است. دکتر فیرحی در طیف دوم قرار دارد یعنی اولویت جمهوریت.

🏷وی بیان کرد: بعد از تحولات سال ۸۷، ۹۶ و ۹۸ پرسش سومی مطرح شد و آن اینکه آیا حکومت بر پایه دین کارآمدی دارد یا ندارد؟ در این خصوص چهار جریان شکل گرفت، گروه اول حرفشان این بود که درست است ما به آرمان های انقلاب به صورت کامل نرسیدیم، اما علت آن این است که حکومت ها و دولت ها در دست کسانی بودند که به اسلام سیاسی باور حقیقی نداشتند. آنها معتقد بودند که راهکار این است که از جمهوری اسلامی به حکومت اسلامی کوچ کنیم. این طیف اکنون هستند و در سال های گذشته هم قدرتمند بودند.

🏷گروه دوم، سنتی های به حاشیه رفته اول انقلاب بودند که دوباره با نیروهای جدید بازگشتند و حرفشان این بود که ما از ابتدا گفتیم که دین نباید پایه حکومت قرار بگیرد و روحانیت باید به رسالت های تاریخی خود برگردد و نهایتاً امور مهم(چه دینی و چه غیر دینی) را دولت ها اداره می کنند بنابراین روحانیت کاری جز فتوا و در نهایت امر به معروف ندارد.
گروه سوم نیز معتقد بودند که باید به جمهوریت و اسلام دموکراتیک بازگردیم که دکتر فیرحی در این گروه قرار داشت و به فکر بازسازی و دموکراتیزه کردن جمهوری اسلامی بود.
گروه چهارم در حوزه علمیه معتقد بودند که نهاد دین باید از نهاد سیاست جدا شود، این طیف عمدتاً کسانی بودند که در حاشیه حوزه، در دانشگاه ها هم تحصیل می کردند و با علوم جدید آشنا شدند، اما تجربه ۴۰ ساله را نیز دیدند.

🏷وی در ادامه به سه دوره فکری دکتر فیرحی اشاره و اظهار کرد: دوره اول فکری، از سال ۷۸ تا اواسط سال ۸۰ است. در این دوره کتاب «قدرت، دانش و مشروعیت در اسلام» تألیف می شود. استاد فیرحی در این کتاب بررسی می کند که فقه اقتدارگرا در چه زمینه و بافتی شکل گرفته است. کتاب دوم «نظام سیاسی و دولت در اسلام» است که دکتر فیرحی در این کتاب تلاش می کند آرای سیاسی اهل سنت و شیعه را بررسی کند و ببیند که چه مقداری توانستند وارد تفکرات جدید شوند، اما در نهایت باز توضیح و تفصیل فقه اقتدارگراست. کتاب سوم «تاریخ تحول دولت در اسلام» است. چون دکتر فیرحی رویکرد فوکویی داشت، دوره های گسست یعنی صدر اسلام و دوره مشروطه را بررسی می کرد و در حال رفت و برگشت میان این دو دوره بود.

🎧فایل صوتی
🌐پیوند به متن کامل


https://www.tgoop.com/majmaqomh
Forwarded from جرعه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️داود فیرحی در خصوص مواجهه روشنفکران با فقه سخن می‌گوید🔺

@joreah_journal

www.instagram.com/joreah_journal
Forwarded from میرموسوی (علی میرموسوی)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💠 مراسم گرامیداشت چهارمین سالروز رحلت زنده یاد استاد دکتر داود فیرحی، با حضور و سخنرانی جمعی از استادان فرهیخته، توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در تالار شیخ انصاری این دانشکده برگزار شد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 دکتر داوود فیرحی؛ آیا نظریات او می تواند برخی بنیان های سنتی را به چالش بکشد؟

🎥 دیدن مشروح برنامه در utv
🎥 دیدن مشروح برنامه در youtube

#دکتر_فیرحی

@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
نشست بزرگداشت و بررسی اندیشه دکتر فیرحی
گزارش صوتی


🔶 نشست
بزرگداشت و بررسی اندیشهٔ دکتر داود فیرحی

👤سخنرانان:

▫️جناب دکتر قدیر نصری
-عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی و رئیس پژوهشکده مطالعات پیشرفته خاورمیانه

▫️جناب دکتر سعید طاووسی مسرور
-عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

▫️جناب دکتر عبدالمجید مبلغی
- عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

▫️دبیر نشست:جناب آقای نوید شیدایی

-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-‌-

@utpsaa
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
«إذا مات العالم ثلم في الإسلام ثلمة، لا يسدها شيء إلى يوم القيامة»

▪️منتشرشده در برنامهٔ گرامی‌داشت مرحوم استاد دکتر داود فیرحی؛ روحشان شاد و یادشان گرامی🌱

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدهٔ حقوق و علوم‌ سیاسی دانشگاه تهران
  ◻️یادداشتی درباره کتاب «پیامبری و قرارداد»

          اکبر محمدی(عضو هیئت علمی پژوهشکده اندیشه دینی معاصر)

🔹فیرحی در کتاب «پیامبری و قرارداد»، دستاورد دانش‌های جدید از جمله تاریخ، سندشناسی، تحلیل محتوا، هرمنوتیک و زبان‌شناسی را فرصت مغتنمی می‌شمارد(ص180) که در پرتو آن می‌توان خوانشی نو از تاریخ صدر اسلام ارائه داد و دیدگاه غالب در این زمینه را(خوانش اقتدارگرایانه از دولت پیامبر) به چالش کشید.

اُسوه‌گی پیامبر
🔹فیرحی طبق مشی علمی متاخر خویش، در این کتاب نیز از مفهوم استعاره کمک گرفته و تلاش کرده است »استعاره راه» را در توضیح سیره سیاسی پیامبر به خدمت بگیرد. در این استعاره، زندگی به راه رفتن تشبیه می‌شود که مبدا، مقصد و راه و روش مشخصی دارد(ص28) و انسان موحد، همواره به دنبال راهنما و الگویی مناسب برای پیمودن این مسیر است. معیار طی طریق مسلمانان، ائمه معصومین و خصوصا پیامبر گرامی اسلام می باشد(ص30) و از این رو پرداختن به سیره پیامبر اهمیت دارد. فیرحی به این نکته توجه می‌دهد که او در این اثر به دنبال نقل تاریخ زندگانی پیامبر نیست بلکه در پی کشف الگوهای پایدار زندگی آن حضرت است که می‌تواند الهام بخش سیاست ورزی مسلمانان در دنیای معاصر باشد. از این‌رو فیرحی، سیره را «الگوی پایدار عمل» می‌داند که بارها تکرار شده و نشانگر قاعده‌مندی خاصی در رفتار پیامبر است(ص27).
فیرحی با استناد به مرجعیت قرآن در میان مسلمانان به آیه 21 سوره احزاب ارجاع می‌دهد که پیامبر را اسوه و الگوی مسلمانان معرفی می‌کند. اسوه‌گی پیامبر از نظر فیرحی، دست نیافتنی نبوده و ناشی از عنصر عقلایی و جهان‌شمولِ نهفته در عملکرد آن حضرت است که امکان بهره برداری از آن را برای دیگران فراهم می‌کند. در نتیجه پیروی از آن حضرت را نباید صرفا یک شیفتگی شخصی ناموجه دانست(ص40).  

سیره سیاسی پیامبر: اقتدارگرا یا دموکراتیک
🔹فیرحی در این کتاب به تفکیک سیره اقتدارگرا و دموکراتیک می‌پردازد و خوانش اقتدارگرا از سیره سیاسی پیامبر را متخذ از سه نظریه مطرح در این زمینه یعنی نظریه رهبری(دیدگاه‌ کلاسیک)، نظریه امامت(دکتر شریعتی) و نظریه تفکیک امامت مذهبی از امامت سیاسی(مدرسی طباطبایی، عبدالکریم سروش، کدیور) معرفی می‌کند. در مقابل، به نظر فیرحی قرائت دموکراتیک از سیره سیاسی پیامبر را باید در ادبیات ابن‌خلدون و میرزای نائینی جستجو کرد. در نگاه دموکراتیک به دولت نبوی، اساس زندگی بر رضایت و توافق استوار است و هنر پیامبر به عنوان رهبر این گونه از سیاست‌ورزی دموکراتیک در این است که چگونه به خوبی توانسته است این قراردادها را پیش ببرد(ص53تا58). 

🌐مطالعه متن کامل در سایت پژوهشکده اندیشه دینی معاصر

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
⚡️پروژه فکری استاد فیرحی «دولت‌پژوهی» بود. تمام آثار اعم از مکتوب و غیرمکتوب را می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان ذیل این پروژه مهم‌ و مسئله‌خیز، مطالعه‌، تحلیل و ارزیابی کرد. 

◻️فیرحی؛ نواندیش مصلح
       یوسف خانمحمدی

🔹فیرحی در عمر کوتاه اما با برکت خود با خلق آثار ابتکاری فضای جدیدی را در اندیشۀ سیاسی اسلام گشود و بر مهم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین مشکله و بحران جهان اسلام و ایران انگشت گذاشت. از دیدگاه فیرحی بحران‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های موجود در ایران و جهان اسلام به یک مسئله مهم برمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گردد و آن مسئله‌، «مسئله دولت اقتدارگرا»‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ است.

1⃣فیرحی الگوی ارتقایافته: فیرحی فرزند حوزه و دانشگاه بود. وی تحصیلات حوزوی را از سال 1360 در مدرسه ولی عصر زنجان شروع کرد. از خوشبختی فیرحی، حوزه علمیه زنجان در آن دهه با دگرگونی ویژه‌ای مواجه شده بود. برخی از علمای تحصیل‌کرده حوزه علمیه نجف اشرف و حوزه علمیه قم از جمله آیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌الله محمدتقی خاتمی‌، آیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌الله شیخ ابراهیم محمدی اصلی‌، حجت‌الاسلام‌ سیدابوطاهر علوی‌، حجت‌الاسلام شیخ ابوالفضل مصطفوی‌، حجت‌الاسلام و شیخ توکل بیات و حجت‌الاسلام شیخ بیت‌الله بیات در صدد ساماندهی حوزه علمیه زنجان برآمدند و تصمیم گرفتند مدرسه‌ای با سبک جدید تأسیس کنند تا با گزینش و پرورش جوان‌های با استعداد، به اسلام و جامعه اسلامی خدمت کنند.

2⃣شاخصه دیگر اینکه دین برای آسایش و آرامش مردم نازل شده است. نواندیشان معاصر از جمله شیخ هادی نجم‌آبادی و سیداسدالله خرقانی بر این باور تأکید می‌کردند که دین را از کارآمدی آن در جامعه و میوه‌هایش در صحنه زندگی باید شناخت. احکام دینی نباید در عرصه اجتماعی ایجاد محدودیت کند. 

🌐مطالعه متن کامل در سایت پژوهشکده اندیشه دینی معاصر

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
Audio
🎙فایل صوتی

به مناسبت چهارمین سالگرد درگذشت حجت الاسلام و المسلمین دکتر داود فیرحی، مراسم رونمایی از دو اثر ایشان، "کتاب پیامبری و قرارداد" و "کتاب عاشورا، فساد و اصلاح" رو نمایی شد. این مراسم به همت پژوهشکده اندیشه دینی معاصر و با سخنرانی آقایان دکتر سید صادق حقیقت ، استاد محمد اسفندیاری و پژوهشگران این دو اثر آقایان اکبر محمدی و دکتر علی مهجور در 24 آبان 1403 در محل پژوهشکده برگزار شد.

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
🔺نوزدهمین نشست علمی فصلی انجمن دوستداران تاریخ و فرهنگ زنجان
🔹یادمان اندیشمند فقید زنجانی استاد داود فیرحی.
🔹پنجشنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ الی ۱۲.
🔹زنجان، سالن همایش‌های انجمن مهرانه.

@feirahi
Audio
📚همایش نکوداشت دکتر فیرحی

♦️دولت پاسخگو ،
در نگاه فقه و حقوق


*انواع پاسخگویی
*پاسخگویی در سنت اسلامی
*چگونگی حذف پاسخگویی
*محدودیت پاسخگویی در ج.ا.ا.

▪️زنجان . ۲۹ آذر ۱۴۰۳

@mohammadsorooshmahallati
🔵گزارش نوزدهمین نشست علمی/فصلی انجمن دوستداران تاريخ و فرهنگ زنجان 

✳️ عنوان نشست: یادمان اندیشمند فقید زنجانی استاد داود فیرحی (ره)

نوزدهمین نشست علمی/فصلی انجمن دوستداران تاریخ و فرهنگ زنجان با همکاری انجمن خیریه مهرانه و سازمان فرهنگی،اجتماعی و ورزشی شهرداری زنجان و اتاق بازرگانی صنایع،معادن وکشاورزی زنجان طبق اعلام قبلی در ساعت۱۰:۰۰ روز پنجشنبه ۲۹آذرماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از فضلای حوزه و دانشگاه و علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ زنجان در سالن همایش انجمن مهرانه برگزار گردید.
نشست با تلاوت آیات نورانی قرآن کریم توسط سعید بیات از قاریان ممتاز کشوری و اجرای سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. در ابتدا جلسه دکتر افضلی مدير عامل انجمن دوستداران تاريخ و فرهنگ زنجان با اعلام تقارن نشست امروز با آغاز هشتمین سال فعالیت رسمی انجمن، ضمن گرامی داشت یاد و خاطره دانشمند فقید زنده ياد دکتر فیرحی و خوش آمد گویی به حضار، از همکاری انجمن مهرانه و شهرداری زنجان و اتاق بازرگانی در برگزاری اين مراسم سپاسگزاری و تقدیر نمود.
در ادامه مجید هادی از شاگردان دکتر فیرحی و پژوهشگر اندیشه سیاسی، قطعه شعری را که در فقدان و تمجید آن مرحوم سروده بود را قرائت کرد.
سخنران اول برنامه دکتر رضا تاران از شاگردان و مدیر تنظیم و نشر آثار دکتر فیرحی بود. از نظر وی مسأله و پروژه پژوهشی استاد فیرحی،اندیشه سیاسی اسلام می‌باشد.کتاب«قدرت دانش و مشروعیت در اسلام»که تز دکترای فيرحی بود به طرح این سوال که چرا نظریه های دولت در جهان اسلام اقتدارگرا هستند و پاسخ آن پرداخته است.یافته های او حاکی از وجود زمینه های اجتماعی برای اقتدارگرایی سیاسی دارد. حال آن که نصوص هم جنبه‌های دموکراتیک و هم جنبه اقتدارگرایی دارند.(نصوص قابل تفسير و تاويل به اقتدار گرايی و دموکراتيک هستند.) در کتاب «نظام سیاسی و دولت در اسلام» زمینه های پیش گفته و طیفی از نظریه های مطرح در میان علمای شیعه وسنی مورد بررسی قرار گرفته است. کتاب سوم استاد«تاریخ تحول دولت در اسلام »است که از شکل گیری دولت در زمان حضرت پیامبر(ص) تا دورة صفویه و تحولات دولت و حکمرانی را بیان می کند. در این کتاب دو نوع تقسیم بندی از دولت در صدر اسلام ارايه می‌شود مدل مکه و مدل مدینه که مدل مکی اقتدارگرا و مدل مدینه شورایی است. پاسخ به چرایی برجسته شدن الگوی مکی و بازگشت به ساختار قبیله گی مورد بررسی قرار گرفته در واقع این سه کتاب تبار شناسی نظریه دولت در اندیشه سیاسی اسلام است. این دوره را می‌توان دوره طرح و فهم و ریشه یابی نامید. دورة دوم پروژه فکری استاد با کتاب «فقه و سیاست در ایران معاصر» آغاز می‌شود که مطالعة اندیشه سیاسی پیش از مشروطه و اجتهادی که مشروطه را پذیرفت را مورد شناسایی و تدقیق قرار می‌دهد. در کتاب «آستانه تجدد» که شرحی برکتاب تنبیه الامه و تنزیهالمله علامه نائینی میباشد تفاوت استنباطات نائینی با علمای دیگر مورد بررسی قرار گرفته است. در کتاب«حکمرانی حزبی» پاسخ به این سوال که آیا فعالیت حزبی مشروعیت فقهی دارد یانه؟ جستجو می‌شود.کتاب مفهوم قانون در دورة مشروطه و بحران دولت و قانون را می‌توان متعلق به دورة سوم اندیشة فیرحی برشمرد. در درسگفتار «پیامبری و قرارداد»وی به تشریح حکومت پیامبر اسلام(ص) در مدینه و جامعه‌ای که بر اساس قرارداد و بر مبنای مصالح عمومی نظام سیاسی خود را سامان بخشیده پرداخته است. مرحوم دکتر فیرحی در ادامة مسیر پژوهشی خود به این نکته اشاره می‌کند که برای ادارة جامعة جدید باید علاوه بر فقه از مفروضات الهیاتی کمک گرفت. دکتر تاران در فراز دیگر سخنرانی خود به نقد متقابل اندیشه و نظریة استاد فیرحی با اندیشه های سیاسی معاصر اشاره و این نقد متقابل را با سه گروه عمده تقسیم بندی نمود. گروه نخست نواندیشان و روشنفکران دینی که به نقش پررنگ دین در نظام سیاسی اعتقاد ندارند.گروه دوم معتقدان به نظریة ایرانشهری و گروه سوم کسانی که مدافع نظریة اقتدارگرایانه در نظام سیاسی دینی هستند .

🔴انجمن دوستداران تاريخ و فرهنگ زنجان
🇮🇷 https://eitaa.com/joinchat-191889690C9f66ad960a‌
@feirahi
سخنران بعدی جلسه آیت ا... سروش محلاتی بود. وی ضمن گرامیداشت یاد و نام و خاطره مرحوم دکتر فیرحی و ذکر شخصیت ممتاز ایشان در محترم شمردن علم و عالم و منطق استوار وی در سخن و استدلال مسیر علمی و پژوهشی او را در چهار مرحله برشمرد. نخست ورود به حوزة علمیه و فراگیری علوم اسلامی و مرحلة دوم ورود به دانشگاه و آشنایی با مفاهیم و اندیشه های سیاسی جهان و مرحلةسوم تطبیق و مقایسة دست آوردها و آموزه‌های دو مرحلة پیشین و مقایسة علوم اسلامی و اندیشه سیاسی غرب و مرحلة چهارم که در واقع به دلیل درگذشت ایشان نا تمام ماند، این بود که مرحوم فیرحی به جد معتقد بود باید با بازخوانی منابع اصیل اسلامی و اجتهاد به همان معنای شناخته شده در حوزه‌های علمیه و با
روش‌های متقن علمی از کتاب و سنت در کنار تجربه‌های بشری به نظرات جدید و پاسخگو به نیاز جهان معاصر رسید. وی ادامة این مسیر را که میراث ارزشمند آن مرحوم است را وظیفه پژوهشگران و محققان دانست. فراز دیگر سخنرانی وی تقسیم بندی دولت‌ها به دولت پاسخگو و دولت غیر پاسخگو بود، اصل پاسخگویی را در سه حوزة قضایی و حقوقی، سیاسی (عزل و نصب‌ها و رویه های سیاسی)،امور مالی و دخل و خرج حکومت قابل طرح دانسته و نمونه‌های تاریخی از رفتار امام علی (ع) و خلیفة دوم را ذکر نمود.
در ادامه برنامه کلیپی که توسط دکتر زين‌العابدين صفوی درباره زندگینامه استاد فیرحی تهیه شده بود برای حاضران پخش شد و سپس لوح یادبود انجمن دوستداران تاریخ و فرهنگ  زنجان تقدیم فرزند پسر ايشان به نيابت از خانوادة استاد فيرحی گردید.
بخش پایانی و پیوست نشست بازدید حاضران از موزة مهرانه بود.
لازم به ذکر است کتاب 《پیامبری و قرارداد نظریهای دربارة سیرة حکمرانی پیامبر اسلام (ص) بر اساس الگوی قرار داد》درسگفتارهای مرحوم استاد فیرحی با تنظيم و تحقیق اکبر محمدی که توسط اتاق بازرگانی تهیه شده بود به مدعوين اهداء گردید.

🔴انجمن دوستداران تاريخ و فرهنگ زنجان
🇮🇷 https://eitaa.com/joinchat-191889690C9f66ad960a
@feirahi
عصر دوشنبه‌های بخارا

به مناسبت انتشار کتاب «اسلام، دولت، مشروعیت» به اهتمام زنده‌یاد دکتر داود فیرحی،  سی و هفتمین عصر دوشنبه‌های بخارا با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انتشارات نگارستان اندیشه به رونمایی و معرفی این کتاب اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر دوشنبه بیست و چهارم دی‌ماه ۱۴۰۳ با حضور: احمد موثقی، زهیر صیامیان گرجی، یاسر قزوینی و علی دهباشی برگزار خواهد شد.

کتاب «اسلام، دولت، مشروعیت» نخستین بار در بهار سال ۱۳۸۲ در قالب یکی از شمارگان فصلنامۀ «فرهنگ اندیشه» به سردبیری زنده‌یاد دکتر داود فیرحی منتشر شده است. لیکن با گذشت بیش از دو دهه از انتشار آن، مقالات این مجموعه محل رجوع پژوهشگران و علاقه‌مندان به مباحث علوم انسانی است. در این کتاب تلاش شده با نگاهی به مهم‌ترین چالش‌های مشروعیت امر سیاسی به مباحثی نظیر نسبت اجتهاد و سیاست، اجتهاد و مشروطیت، اصلاح‌طلبی دینی، عدالت و نظایر آن پرداخته شود.
این نشست روز دوشنبه ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ برگزار می‌شود و حضور علاقه‌مندان در آن بلامانع است.

مرکز مطالعات خاورمیانه: تهران، بلوار کشاورز ، خ نادری، پلاک ۶

نگارستان اندیشه
🏷 اسلام، دولت، مشروعیت
▫️به کوشش: داود فیرحی
بانوشته هایی از:
داود فیرحی
سيدعلی ميرموسوی
منصور ميراحمدی
محمود شفيعی
نجف لک زایی
آیت قنبری

▫️وزیری / شومیز / ۳۳۶ ص / ۲۵۰ هزار تومان
▫️تهران: نگارستان اندیشه ۱۴۰۳

کتاب حاضر یکی از شمارگان فصلنامه فرهنگ اندیشه است که در دهه هشتاد در مؤسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی تحت اشراف مهندس میرحسین موسوی منتشر می‌شد. با گذشت بیش از پانزده سال از توقف انتشار آن، همچنان مباحث و مقالات منتشر شده در آن محل رجوع و استفادۀ پژوهشگران است. از این‌رو، شمارگان سابق نشریه در قالب کتاب مجدداً بازنشر شده است. کتاب «اسلام، دولت، مشروعیت» نخستین بار در بهار سال ۱۳۸۲ به عنوان شماره پنجم فصلنامۀ «فرهنگ اندیشه» به سردبیری زنده‌یاد دکتر داود فیرحی منتشر شده است. در این کتاب تلاش شده با نگاهی به مهم‌ترین چالش‌های مشروعیت امر سیاسی به مباحثی نظیر نسبت اجتهاد و سیاست، اجتهاد و مشروطیت، اصلاح‌طلبی دینی، عدالت و نظایر آن پرداخته شود.

نگارستان اندیشه: ناشر تخصصی علوم انسانی
.
Forwarded from جرعه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️داود فیرحی ایده‌ای در حاکمیتِ امام علی(ع) را بیان می‌کند🔺

@joreah_journal

www.instagram.com/joreah_journal
2025/01/24 05:03:43
Back to Top
HTML Embed Code: