Telegram Web
دکتر هادی خانیکی
📖📚🗣🇨🇫👥 📖 📖 نشر وزن دنیا و شهرکتاب مرکزی برگزار می‌کنند: نشست نقد و بررسی کتاب «عصر تاریکی» عصر تاریکی اثر برایان تیتلی است که توسط حمید هاشمی کهندانی به فارسی ترجمه شده و به روایت مسیر سیاسی امپراتور بوکاسا، دیکتاتور آفریقای مرکزی می‌پردازد. این برنامه…
نشست نقد و بررسی کتاب «عصر تاریکی» با حضور هادی خانیکی، حسینعلی نوذری، حامد زارع و حمید هاشمی کهندانی، مترجم اثر یکشنبه ۱۶ دی در شهرکتاب مرکزی برگزار شد.

کتاب «عصر تاریکی» نوشته برایان تیتلی، به روایت زندگی سیاسی امپراتور بوکاسا، دیکتاتور کشور آفریقای مرکزی می‌پردازد.

دکتر هادی خانیکی به جنبه‌های جذاب مطالعه بوکاسا در ادبیات استعماری و پسااستعماری پرداخت و با اشاره به نسل خود گفت: ما شاهد انتشار و تاثیرگذاری آثار مهمی چون «انقلاب آفریقا» و «چهره استعمارگر و چهره استعمارزده» نه تنها در ایران، بلکه در سطح جهانی بوده‌ایم.

دکتر خانیکی با اشاره به کتاب «انسان‌ها در عصر ظلمت» نوشته هانا آرنت، به تحلیل مفهوم عصر ظلمت برگرفته از اشعار برتولت برشت پرداخت و آن را معادل عصر تاریکی دانست.

او با خواندن بخش‌هایی از نوشته‌های برشت، توضیح داد: در عصر ظلمت مورد اشاره آرنت، مفاهیم دچار اغتشاش می‌شوند و تنها راه خروج از این وضعیت، روی آوردن به گفت‌وگو است.

این استاد علوم ارتباطات با اشاره به اینکه اعمال بوکاسا در تاریخ بی‌سابقه نیست، ادامه داد: اما آنچه یک دوره را به عصر ظلمت تبدیل می‌کند، آشفتگی در مفاهیم است. به عنوان مثال می‌توان به اختصاص یک‌چهارم بودجه دولتی به مراسم تاج‌گذاری بوکاسا اشاره کرد و با یادآوری جمعیت اندک آفریقای مرکزی، این پرسش را مطرح کرد که چگونه رهبر کشوری چنین کوچک، خود را امپراتور می‌خواند.

دکتر خانیکی در پایان تاکید کرد: در عصر ظلمت، پیوند میان نظریه و عمل از هم می‌گسلد، دال‌ها بی‌مدلول می‌شوند، سنت‌ها می‌میرند و مراجع اقتدار رو به زوال می‌روند. این فقدان سنت و اقتدار، موجب سستی جوامع می‌شود و در چنین فضایی، نه تنها گفت‌وگویی وجود ندارد، بلکه امکان آن نیز از میان می‌رود.

🆔 @hadikhaniki
◇تاریخ شفاهی دانشگاه تهران چطور نوشته شد؟

◇چهارمین نشست از سلسله نشست های معرفی تازه های انتشارات اطلاعات در سالن جلال رفیع با موضوع رونمایی از «دانشگاه، جامعه و دانایی» با روایتگری محمود نیلی رئیس دانشگاه تهران در موسسه اطلاعات امروز چهارشنبه برگزار شد. 

◇گزارش را اینجا بخوانید👇
ettelaat.com/xGmV

🗞 @ettelaatonline
🟠 دکتر هادی خانیکی: روابط عمومی باید صداهای به حاشیه رانده شده را به متن جامعه برگرداند

شبكه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: روابط عمومی باید جایی برای شنیده شدن صداهای به حاشیه رانده شده‌، باشد و گفتمان نهادهای خارج از قدرت را وارد متن جامعه کند تا از درون آن یک سامان‌دهی جدید برای افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی حاصل شود.

به گزارش ایرنا، دکتر هادی خانیکی سه‌شنبه شب در نشست شب‌های فرهنگی مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر فردا که با عنوان شب روابط عمومی برگزار شد، در سخنرانی با عنوان "ایران امروز و آینده روابط عمومی" اظهار داشت: روابط عمومی در کشور نیازمند یک چرخش پارادایمی است تا از با عبور از نقش "بلندگویی برای تبلیغ و تامین رضایت مدیران"، فضای گفت‌وگو را در جامعه سامان دهد و بتواند روابط افقی را در جامعه ترویج کند.

وی تصریح کرد: هم اکنون "مهندسی اجماع" که دنبال تامین رضایت به کمک تکنولوژی است به محور فعالیت روابط عمومی تبدیل شده و در این مسیر به خوبی از فناوری‌های جدید استفاده می‌شود ...

@sharapr
🆔 @commac
📖📚🗣💉🦠🦠👥 📖 📖

انجمن ایرانی تاریخ اجتماعی علم و فناوری و شهرکتاب مرکزی برگزار می‌کنند:

نشست گفت‌وگو درباره‌ی کتاب چشم‌اندازهای ارتباطی پاندمی

با حضور:

هادی خانیکی
سید محمد مهدی‌زاده
حمیدرضا نمازی
حبیب راثی تهرانی



📆 یک‌شنبه ٢٣ دی ۱۴۰۳
ساعت ١٨
📍شهرکتاب مرکزی

#رویداد_فرهنگی
#معرفی_کتاب
#نقد_کتاب
#نشست_کتاب
#پاندمی
#شهرکتاب_مرکزی


🆔 @bookcity_central 📚
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from امتداد
هادی خانیکی: دولت به فکر تقویت ارتباطات بحران، سلامت و محیط زیست باشد

🔹هادی خانیکی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نخستین نشست از سری نشست‌های تخصصی در حوزه اطلاع‌رسانی بحران، ضمن تاکید بر اهمیت موضوع اطلاع‌رسانی در مواقع بحران و کنار هم قرار گرفتن مطالعات ارتباطی و مطالعات بحران، اظهار کرد: پیشنهاد این است که دولت در این شرایط پیچیده جامعه، به فکر تقویت سه  حوزه «ارتباطات بحران»، «سلامت» و «محیط زیست» باشد.

🔹مسائل بحران‌زا می‌تواند ما را نگران کند، اما در متن این تهدید، فرصتی هم از منظر ارتباطی وجود دارد و آن هم فرصت احیا و بازسازی وجهی از ارتباطات است که در جامعه آسیب دیده است.

🔹در جامعه ما نسبت به مسائل پیرامون نوعی کرختی به وجود آمده است، بعد از سیل نوروز ۱۳۹۸، رئیس‌جمهور وقت هیاتی را برای بررسی سیلاب تشکیل داد و برای نخستین بار ابعاد اجتماعی و فرهنگی سیلاب مورد بررسی قرار گرفت.

🔹در استان گلستان وقتی مراجعه کردیم، اولین مساله نهادهای رسمی این بود که در میان ساکنان هیچ توجهی به هشدارهای نهادهای رسمی نشد و در نهایت سخنان نهادهای مورد اعتمادشان از جمله گروه‌هایی که آموزش معارف دینی را می‌دادند، پذیرفتند. در استان خوزستان نیز در میان اقوام عرب می‌گفتند که این سیل به صورت عمد برای جابه‌جایی اجباری آن‌ها بوده است.

🔹 از این تجربه‌ها به کرات در سوانح مختلف وجود داشته است. بنابراین ارتباطات باید از طریق سرمایه اجتماعی، همبستگی، مشارکت و امید اجتماعی ایجاد شود و اگر این چهار مورد نباشد کار حکمرانی دچار اختلال می‌شود.

#امتداد
@emtedadnet
Forwarded from جماران
☑️ خانیکی: در شرایط امروز وفاق یک انتخاب نیست، اجبار است

☑️ در هیچ زمینه‌ای از زمینه‌های عدالت، کمتر از ۵۱ درصد احساس بی‌عدالتی در جامعه ما وجود ندارد

✔️هادی خانیکی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست «چیستی، چرایی و چگونگی وفاق ملی» گفت:
به نظر من روی آوردن به وفاق نتیجه سه مؤلفه اجتماعی است که در جامعه ما قابل مشاهده بود. یکی از آنها احساس بی‌عدالتی در کف جامعه است؛ که تقریبا همه پیمایش‌های ۲۰ سال گذشته در ایران نشان می‌دهد که یک روند فزاینده دارد. موج چهارم ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان می‌گوید در هیچ زمینه‌ای از زمینه‌های عدالت، کمتر از ۵۱ درصد احساس بی‌عدالتی در جامعه ما وجود ندارد.

✔️ دومین مسأله‌ای که خیلی ملموس و قابل مشاهده بود، مسأله «فرسایش سرمایه اجتماعی و بالا رفتن احساس بی اعتمادی در جامعه» و سومی که بیشتر در عرصه سیاست بود و منجر به انتخابات اخیر در ۱۴۰۳ شد، «بالا رفتن سطح نارضایتی» است که نوع مشارکت را در انتخابات قبل خودش و انتخابات مجلس هم نشان داده بود. به نظر من این سه موضوع قابل مطالعه است./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1645146

◼️ @jamarannews
Forwarded from جماران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حرفهای هادی خانیکی، استاد ارتباطات که مخصوصا برای مسئولین صداوسیما مفید است

👈 روایت یک اتوبان یک طرفه نیست؛ باید برای دهان هر گوینده، یک گوش شنوده‌ای هم وجود داشته باشد
/ جماران

🕌 @jamarannews
Forwarded from جماران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هادی خانیکی، استاد ارتباطات: صدا و سیما تنها مسیر لمس روایت جنگ نیست

وقتی به مناطق جنگ‌زده می‌روید باید با پوست و گوشت و استخوان آن را حس کنید
/ جماران

🕌 @jamarannews
Forwarded from جماران
دکتر هادی خانیکی
هادی خانیکی، استاد ارتباطات: صدا و سیما تنها مسیر لمس روایت جنگ نیست وقتی به مناطق جنگ‌زده می‌روید باید با پوست و گوشت و استخوان آن را حس کنید/ جماران 🕌 @jamarannews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🚨 هادی خانیکی: باید درک کنیم با جامعه‌ای یا نسلی سروکار داریم که از کنار مسئله جنگ می‌گذرد یا می‌خواهد فراموشش کند

🔸هادی خانیکی، استاد ارتباطات
گفت: ما می‌توانیم آسیب‌ها و ضعف‌هایی روایت جنگ را امروز ببینیم و به همین دلیل از مسأله‌ای که می‌تواند حتی زمینه‌هایی از یک بحران زبانی نسلی را هم نشان بدهد، جلوگیری کنیم./ جماران

🕌 @jamarannews
Forwarded from جماران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️ روایت جالب هادی خانیکی از دو چهره انقلابی الجزایر

🔸روانپزشک فرانسوی در کنار الجزایری ها مقابل کشورش فرانسه ایستاد و گمنام بود

🔸جمیله انقلابی که در ایران هم مشهور بود بعدها جمیله کارخانه دار شد و نخواست در مورد انقلاب حرف بزند!


🔹هادی خانیکی استاد ارتباطات گفت: نسل ما خیلی نگاه نوستالوژیک به انقلاب الجزایر داشته است و همیشه مشابهت‌های زیادی بین این انقلاب و جامعه ما حس کرده است. به همین دلیل هم من سفرهای متعددی به الجزایر داشتم. / جماران

🕌 @jamarannews
Forwarded from جماران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خانیکی، استاد ارتباطات: در انعکاس پدیده جنگ درکنار درستی و دوری از گزافه، باید نگاه‌های انتقادی نسبت به آن نیز مطرح گردد

🔸خود پدیده جنگ، اینکه دفاع مردمی چه جوری شکل گرفت و نمونه‌های موفق آن که بخش اسناد را می‌سازد، مهم است و هم انعکاس آن مهم است.

🔸در انعکاس پدیده جنگ درکنار درستی و دوری از گزافه، باید نگاه‌های انتقادی نسبت به آن نیز مطرح گردد؛ چون یک پدیده گفتمانی است و شرایط فهم ما بعد از جنگ متفاوت با شرایط زمان جنگ است./ جماران

🕌 @jamarannews
Forwarded from جماران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خانیکی، استاد ارتباطات: به مخاطب حق بدهید که متفاوت باشد

نتیجه روایت پروپاگاندایی، منجر به نشنیدن بیشتر این روایت می‌شود


🔸به نظر من اشکال در فهم و توصیف درست تغییرات و به رسمیت شناختن یا نشناختن آن تغییرات است.

🔸یعنی در اینجا از نظر ارتباطی با پدیده‌ای رو به رو می‌شویم تحت عنوان سواد روایت و عملاً می‌توانیم بگوییم که ما با بی‌سوادی در روایت رو به روییم. بی‌سوادی در روایت، روایت غلط می‌دهد

🔸جریان ارتباط از مخاطب شروع می‌شود؛ فهم مخاطب شروع ارتباط است. ببینید امروز مخاطب کیست و چگونه می‌فهمد؟ به او حق بدهید که متفاوت باشد./ جماران

🕌 @jamarannews
Forwarded from جماران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 خانیکی، استاد ارتباطات: با نسلی مواجه هستیم که مسأله‌اش مسأله ی «زندگی» است

🔴 خیلی از مسائلی که برای ما مهم بوده و است، برای آن نسل اهمیتی ندارد و در حاشیه رفته است

🔻هادی خانیکی، استاد ارتباطات
گفت: نسل الان حتی به‌ضرورت رهایی از خاطره‌ها فکر می‌کند؛ چون این خاطره‌ها برایش دست و پاگیر شده است.

🔻خاطره‌ها برای ما عاطفی و نوستالوژیک است، اما این خاطره‌ها برای این نسل رنج دهنده و آزاردهنده است./ جماران
🕌 @jamarannews
Forwarded from جماران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 درس‌های خانیکی، استاد ارتباطات برای صداوسیما و رسانه‌های رسمی:

فضا را باید گشود؛ فضا الآن محدود و بسته‌ است

در فضای محدود و بسته فقط یک قصه گو است ولی کسی نمی‌شنود، حتی اگر به زور آنها را پای تلویزیون بنشانید!

🔻هادی خانیکی، استاد ارتباطات
گفت: در فضای محدود و بسته فقط یک روایت است که امکان گفتن و امکان بروز و ظهور را پیدا می‌کند.

🔻چنین فضایی، یک قصه‌گو دارد که می‌خواهد همه هم بشنوند، اما نمی‌شنوند. چه‌کارش بکنند؟ به‌زور بگویند که بشنوند؟ اگر به‌زور هم پای تلویزیون بنشینند، حاضری است که غایب خواهد بود./ جماران

🕌 @jamarannews
Forwarded from جماران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚨خانیکی، استاد ارتباطات: یک قصه برای «همگان» جواب نمی‌دهد

🚨انتشار کتاب به ۵۰۰ نسخه رسیده است!

ملت ما در هشت سال جنگ علی‌رغم صف‌آرایی جهانی علیه خودش، یک قطعه از سرزمینش را هم از دست نداد

این پدیده به‌گونه‌ای ساخته شود که مخاطبان در آن حضور داشته باشند و شرمنده ایرانی بودن و مسلمان بودن‌شان نباشند

✔️هادی خانیکی، استاد ارتباطات در میزگرد جماران
گفت: همگان کثیرند، همگان متنوع‌اند، همگان امروزه از نظر ارتباطی‌ها جامعه‌ای شبکه‌ای شده؛ هرکسی هم قصه‌ و روایت خودش را دارد

✔️آن فضای بسته‌ای که نه اجازه گفتن را می‌دهد و نه اجازه شنیدن را دیگر وجود ندارد. اینکه می‌گویم اجازه، یعنی اینکه به صورت رسمی اجازه گفتن و شنیدن داشته باشند؛ نه اینکه به‌صورت زیرزمینی و به‌صورت غیررسمی روایت‌ها و نظرها بیان شود.

✔️الآن در تولیدهای هنری، چه چاپ کتاب باشد، چه تولید موسیقی باشد، چه اجرای نمایش‌نامه و... باشد، خود شما می‌دانید که سهم زیرزمینی از سهم رو زمینی‌اش بیشتر است./ جماران

jamaran.news
🕌 @jamarannews
🔹پنل «مفهوم‌سنجی وفاق ملی» برگزار شد. این پنل یکی از ۱۰ پنل گفت‌وگویی همایش «گفت‌وگوی ملی برای وفاق ملی» است که امروز ۲۰ دی در محل همایش‌های کتابخانه ملی در حال برگزاری است. دبیر پنل «مفهوم‌سنجی وفاق ملی» محمد مهدی مجاهدی، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، بود.

🔸سید صادق حقیقت، استاد علوم سیاسی دانشگاه قم و امام باقر در شروع بحث از اهمیت تدوین منشور وفاق در دولت چهادهم گفت و این وظیفه را متوجه معاونت راهبردی دانست. به گمان او این کار، بسیار مهم و کلیدی است چرا که «فرصت دولت ۱۴ تکرار نشدنی است، اگر موفق نشویم معلوم نیست چه می‌شود.»

🔸هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، از پنج زمینه صحبت کرد که باید وفاق را در متن آن فهمید. اول «زمینه اجتماعی» است و زمینه دوم آن «جامعه مدنی». به گفته او اولی به سمت فردگرایی رفته و دومی به شدت ضعیف شده است. 
🔗از نظر خانیکی زمینه سوم حکمرانی است. در این زمینه هم شدت اختلاف‌ها بالاست و مستلزم توجه عاجل. زمینه چهارم و پنجم هم روابط بین‌الملل و فرهنگ است که هر دو وضعیت خطرناکی پیدا کرده‌اند.

🔸سعید معیدفر، رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران، بحث خودش را اما معطوف به منطق تحقق وفاق کرد: مسایل اجتماعی ایران چیست؟ مشکلات فراوانی داریم از نظر کمیت و کیفیت در حال زیاد شدن هستند. اگر بخواهیم فائق بیاوریم باید اولویت‌بندی کنیم. اما تجربه من نشان می‌دهد نتوانستیم بین اولویت‌ها به توافق برسیم؛ نه بین دانشگاهیان و نه در حاکمیت.

🔸ابوالفصل دلاوری، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائي، تاکیدش بر این بود که بحث بر سر کلمه نیست بلکه باید «وفاق» را در بستر موضوعش فهمید. از نگاه این استاد دانشگاه بستر موضوع -به عبارت دقیق فضای سیاسی کشور- همواره «تنازعی» بوده است: در سیاست تنازعی همه بازیگران تلاش می‌کنند تمام موضوعات را به محل نزاع تبدیل می‌کنند.
📌این مقدمه به دلاوری اجازه داد تا فهم خود را از وفاق به روشنی توضیح دهد: مفهوم وفاق قرار است الگو و پادزهری برای این الگو باشد؛ سیاست توافقی.
البته او تاکید کرد که وفاق چند سطح دارد. نازل‌ترین سطح آن پرهیز از تنش (conflict avoidence) است. به گمان دلاوری در چند ماهی که از دولت چهاردهم می‌گذرد این سطح از وفاق دیده می‌شود اما اگر نتوان وفاق را عمیق‌تر و نهادی‌تر کرد قطع همین سطح هم شکست می‌خورد.
او لازمه پایداری وفاق را این‌طور عنوان کرد: برای پایدار شدن وفاق، دو طرف باید چیزهایی از دست بدهند و انعطاف داشته باشند.

🔸سید حسین سیدحسین طباطبایی قانون اساسی جمهوری اسلامی را عرصه‌ی تلاقی دو سنت اسلامی و رومی-ژرمنی دانست و وجه حقوقی وفاق را ناظر بر توافق‌افکنی میان این دو سنت حقوقی معرفی کرد.

📌اما پس از این مقدمه طباطبائی به امید خود برای حل این مساله اشاره کرد: نقطه امیدوار کننده این است که این نظام حقوقی در برهه‌هایی نشان داده امکان برقراری تعادل بین این دو سنت وجود دارد.
به گمان او: از دید حقوقی، وفاق پاسخی است به این عدم تعادل بین دو سنت حقوقی پایه.

🔸دبیر پنل، محمد‌مهدی مجاهدی، در انتها وارد گفت‌وگو شد در تکمیل بحث دلاوری گفت: نه تعارض را می‌توان از سیاست زدود و نه مصالحه را. سیاست وفاق راهی برای هم‌افزا کردن تعارضات هم‌فرساست.

🆔 https://www.tgoop.com/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident
به نام آنکه می‌ماند

چهل روز
در داغ و یاد ستاره آسمان آرزوهایمان گذشت.

سهیل ابوفاضلی
از میان ما رفت و در دل‌هایمان ماند.

آن یار کز او خانه ما جای پری بود
سر تا قدمش چون پری از عیب بری بود

برای تجدید دیدارش روز پنجشنبه ۲۷ دی ماه بر مزارش گرد هم می آییم و سپس برای صرف ناهار مهمان او می‌شویم.

📍مراسم: قطعه ۸۰ بهشت زهرا ردیف ۸۴ شماره ۵۱
📆 پنجشنبه ٢٧ دی‌ماه ١۴٠٣
🕔ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۲:۳۰

📍 پذیرایی: باقرشهر، جنب بانک صادرات، تالار فردوس طلایی
🕔 ساعت ۱۳:۳۰


🆔 @hadikhaniki
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from جماران
هادی خانیکی: وفاق محدود به گروه‌های درون قدرت نمی‌شود

وفاق یک امر اجباری و از بالا به پایین نیست

🔸هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در نشست «از دال وفاق تا مدلول سیاست»
گفت: وفاق یکسان کردن یک جامعه متنوع یا حذف صداهای به حاشیه رانده شده و یا شکل دادن یک نوع اجماع درون قدرت سیاسی علیه صداهای متفاوت و متنوع هم نیست.

🔸وفاق یک ائتلاف سیاسی بین جریان‌های رقیب هم نیست و محدود به گروه‌های درون قدرت نمی‌شود.

🔸ارتباط و همسخنی با جامعه متکثر از جمله کسانی که بیرون از نظم سیاسی قرار گرفته‌اند، هست؛ و این از الزاماتی است که اگر رعایت شود وفاق را به گفتمان نزدیک‌تر می‌کند.

🔸هسته اصلی وفاق را می‌شود فهم مشترک از مسائل ایران و پاسخی به ضرورت گفت‌وگو، توافق، مذاکره و حتی مصالحه در عرصه سیاست دانست./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1655705

🕌 @jamarannews
2025/01/17 05:09:52
Back to Top
HTML Embed Code: