tgoop.com/IE_twitter/668
Last Update:
معرفی #گرایشهای_مهندسی_صنایع، بخش 8
رشته «آموزش مهندسی» یه شاخۀ خاص و میانرشتهایه که به بررسی روشها و اصول آموزشی در مهندسی میپردازه. اگه کسی بخواد این رشته رو توی مقطع ارشد بخونه، باید توی یکی از کنکورهای #مهندسی_صنایع، مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی معدن، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی کامپیوتر، و یا معماری شرکت کنه. این گرایش مستقیماً زیرمجموعه #مهندسی_صنایع نیست. هدف این رشته، تربیت متخصصانیه که بتونن برنامهریزی، مدیریت، و بهبود فرآیندهای آموزشی در حوزه مهندسی رو بر عهده بگیرن. فارغالتحصیلان این رشته میتونن در حوزههای زیر فعالیت کنن:
برنامهریزی و مدیریت آموزش مهندسی در دانشگاهها و صنایع
نظارت بر اجرای برنامههای آموزشی و تضمین کیفیت
پژوهش درباره چالشهای آموزش مهندسی
نیازسنجی و اجرای برنامههای بازآموزی و آموزش ضمن خدمت در صنعت
ارتقای یادگیری دانشجویان مهندسی
تاریخچه:
از اوایل قرن 21، این موضوع مطرح شد که روشهای سنتی آموزش مهندسی دیگه نمیتونن پاسخگوی نیازهای صنعت و چالشهای پیش روی مهندسان باشن. با رشد سریع آموزش مهندسی در ایران و افزایش تعداد دانشگاهها، دانشجویان، و اعضای هیات علمی، نیاز به متخصصانی که بتونن این سیستم رو بهروز کنن، بیشتر حس شد.
برنامه کارشناسی ارشد آموزش مهندسی، با همکاری کُرسی یونسکو در آموزش مهندسی و دانشگاه تهران تهیه شد و در سال ۱۳۹۷ به تصویب وزارت علوم رسید. اولین دوره این رشته در مهر ۱۳۹۸، در دانشکده علوم مهندسی پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد.
بازار کار:
این رشته توی ایران بازار کار خیلی محدودی داره و شغلهای مستقیم مرتبط با اون بهندرت پیدا میشن. فارغالتحصیلان این گرایش ممکنه بتونن در نقشهای مدیریتی یا مشاورهای توی دانشگاهها، صنایع، یا مراکز آموزشی فعالیت کنن. با این حال، این گرایش هنوز توی ایران شناختهشده نیست و فرصتهای شغلی خاصی براش تعریف نشده.
مهاجرت تحصیلی:
این رشته برای مهاجرت تحصیلی گزینه مناسبی نیست، چون رشتهای خاص و محدود محسوب میشه و فقط در دانشگاههای معدودی در جهان ارائه میشه. البته اگه به آموزش مهندسی علاقه شدیدی داشته باشی و به حوزههای پژوهشی مرتبط علاقهمند باشی، ممکنه بتونی در دانشگاههای معتبر دنیا در این زمینه ادامه تحصیل بدی.
کدام دانشگاهها این گرایش رو ارائه میدن؟
در حال حاضر، فقط یک دانشگاه توی ایران این گرایش رو ارائه میده:
دانشگاه تهران (دانشکده علوم مهندسی)
نکته جالب اینه که این رشته برای هر کنکور فقط یک نفر ظرفیت داره، یعنی 1 نفر ظرفیت برای کسانی که توی کنکور مهندسی صنایع شرکت کردن، یک نفر ظرفیت برای کسانی که کنکور مهندسی برق شرکت کردن و... کلا میشه 9 تا ظرفیت توی 9 تا کنکور. و این خودش نشوندهنده خاص بودن و محدود بودن این گرایشه.
جمعبندی:
رشته «آموزش مهندسی» یه گرایش خاص و محدود در ایرانه که اگه به حوزه آموزش و ارتقای کیفیت برنامههای مهندسی علاقه داری، میتونه جذاب باشه. اما بازار کارش توی ایران خیلی محدود و فرصتهای شغلیش کمتر از حد انتظار هستن. برای مهاجرت تحصیلی هم این گرایش گزینه چندان قویای محسوب نمیشه، مگه اینکه واقعاً به پژوهش در آموزش مهندسی علاقهمند باشی.
پ.ن: کُرسی یونسکو (UNESCO Chair) یه برنامه بینالمللیه که یونسکو تو دانشگاهها ایجاد میکنه تا متخصصها و پژوهشگرها از سراسر دنیا تو یه موضوع خاص مثل آموزش، علوم یا فرهنگ همکاری کنن. هدفش اینه که دانش رو به اشتراک بذارن و توی اون زمینه پیشرفت کنن. مثلاً کرسی یونسکو در آموزش مهندسی تو دانشگاه تهران، روی بهبود روشهای آموزش مهندسی کار میکنه.
@IE_twitter
@vahidrezvanpoor
BY مهندسی صنایع | توییتر
Share with your friend now:
tgoop.com/IE_twitter/668