tgoop.com/IE_twitter/677
Last Update:
معرفی #گرایشهای_مهندسی_صنایع، بخش 17 (آخر)
گرایش «مهندسی سیستمهای محیط زیست» یه شاخۀ میانرشتهایه که سراغ مسائل زیستمحیطی میره و با ابزارهایی مثل شبیهسازی، بهینهسازی، یادگیری ماشین و مدلسازی، دنبال پیدا کردن راهحل برای مشکلات محیط زیستیه. هدفش اینه که با یه دید سیستمی، اثرات منفی فعالیتهای انسانی روی طبیعت رو کم کنه. فارغالتحصیلای این رشته معمولاً مهارتهای زیر رو پیدا میکنن:
طراحی مدلهای شبیهسازی و بهینهسازی برای مسائل زیستمحیطی
ارزیابی چرخه حیات محصولات و فرآیندها
مدیریت ریسک زیستمحیطی و ارزیابی اثرات پروژهها
استفاده از فناوریهایی مثل GIS و RS
توسعه سیستمهای پایدار و اقتصاد چرخشی
تاریخچه:
گرایش «مهندسی سیستمهای محیط زیست» از دهه 1970 با رشد آگاهی نسبت به مسائل زیستمحیطی شکل گرفت. در ابتدا، مسائل محیط زیست زیرمجموعه مهندسی عمران و شیمی بودن، اما با پیچیدهتر شدن مشکلات، نیاز به یک دیدگاه سیستمی باعث شد این گرایش بهصورت مستقل توسعه پیدا کنه.
در ایران، دانشگاه تهران اولین بار این گرایش رو در مقطع ارشد ارائه کرد تا متخصصایی رو تربیت کنه که با ابزارهای پیشرفته مثل مدلسازی و بهینهسازی بتونن به حل چالشهای محیط زیستی کمک کنن.
دروس تخصصی الزامی:
مبانی مدلسازی در محیط زیست
ارزیابی و مدیریت ریسک در محیط زیست
مدیریت سیستمهای محیط زیست
سیستمهای خبره و کاربرد اونها
شناخت و کنترل آلودگیها
کاربرد GIS و RS
ارزیابی اثرات زیستمحیطی
اکولوژی صنعتی
دانشگاههایی که این گرایش رو ارائه میدن:
این گرایش فقط توی دانشگاه تهران ارائه میشه و برای ورود بهش باید از طریق کنکور ارشد مهندسی صنایع یا مهندسی عمران اقدام کنین.
بازار کار:
بازار کار این گرایش توی ایران چندان خوب نیست. فارغالتحصیلای این رشته معمولاً باید دنبال شغلهای غیرمستقیم باشن، مثل مشاوره زیستمحیطی یا ارزیابی اثرات پروژهها.
مهاجرت تحصیلی:
توی سطح بینالمللی، این گرایش بیشتر از ایران شناخته شدهست، ولی بازم نمیشه گفت گزینه ایدهآلی برای مهاجرت تحصیلیه. این گرایش بیشتر به درد کسایی میخوره که علاقه خاصی به حوزه محیط زیست دارن و میخوان توی این زمینه پژوهش کنن.
جمعبندی:
گرایش «مهندسی سیستمهای محیط زیست» یه گرایش خاصه که برای کسایی جذابه که دغدغه محیط زیست دارن و دوست دارن توی این حوزه فعالیت کنن. ولی به خاطر بازار کار محدود و نبود جایگاه شغلی مشخص، بهتره قبل از انتخابش حسابی فکر کنین و اگه علاقه زیادی بهش ندارین، سراغ گرایشهای دیگه برین.
@IE_twitter
@vahidrezvanpoor
BY مهندسی صنایع | توییتر
Share with your friend now:
tgoop.com/IE_twitter/677