tgoop.com/IFDAnews/10675
Last Update:
🔶به گزارش ایفدانا، متن پیام دکتر اکبر عبداللهی اصل به این شرح است:
همکاران گرامی، داروسازان، مسؤولین فنی زنجیره تأمین دارو و مواد اولیه، کارشناسان، کارکنان و مدیران محترم تولید و واردات دارو، مدیران و معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی و سایر خدمتگزاران حوزه سلامت
🔹سال جدید را در حالی آغاز میکنیم که مردم عزیز کشورمان با چالشهای بزرگی از جمله نگرانیهای اقتصادی، افزایش هزینههای زندگی و دغدغههای ناشی از تحولات منطقهای روبهرو هستند. بیماران و خانوادههایشان با سختی بسیاری در تأمین داروها و هزینههای دارویی مواجهاند و شرکتهای داروسازی، تولیدی و سایر تأمینکنندگان نیز با مشکلاتی همچون کمبود نقدینگی، نوسانات ارزی، تأمین مواد اولیه و بستهبندی و تأخیر در پرداخت مطالبات دستوپنجه نرم میکنند.
🔸 با وجود این دشواریها، سالی که گذشت شاهد تلاشهای جمعی همه فعالان حوزه دارو بودیم. در سازمان غذا و دارو، با همراهی وزیر محترم بهداشت، دولت، سازمانهای بیمه، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، سازمان هدفمندی یارانهها، بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و تأیید مقام معظم رهبری، توانستیم قدمهای مهمی در جهت تأمین ارز، بازپرداخت دیون و تأمین نقدینگی زنجیره تولید برداریم.
🔸تمامی ارز تعهد شده برای دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافت و با همراهی بیمهها، اصلاح قیمت داروها متناسب با تورم عمومی کشور برای استمرار فعالیت شرکتهای داروسازی و تداوم دسترسی بیماران به داروها میسر شد. در این راستا، با اصلاح حاشیه سود پخش و داروخانه، قسمتی از هزینههای بر دوش زنجیره توزیع و عرضه دارو نیز جبران شد.
🔹 اما این مسیر بدون همراهی شما، تولیدکنندگان دارو و مواد اولیه، واردکنندگان، توزیعکنندگان و داروخانههای سراسر کشور امکانپذیر نبود. از همه آنهایی که در سختترین شرایط، تأمین، توزیع و عرضه دارو را متوقف نکردند و حتی در ایام تعطیلات نوروز امسال، برای تولید محلولهای همودیالیز و سایر اقلام حیاتی بهصورت شبانهروزی تلاش میکنند، صمیمانه سپاسگزاریم.
🔸 در سال ۱۴۰۳ به میزان ۲۲۰ همت (هزار میلیارد تومان) دارو در کشور تولید و به نظام درمانی تحویل شد که ۱۸ درصد افزایش نسبت به سال قبل نشان میدهد. با احتساب ۴۵ همت یارانه مابهالتفاوت نرخ ارز و نزدیک به ۵۷ همت تعهد بیمهها و با لحاظ فروش داروهای بدون نسخه و میزان انبارش داروخانههای جدید، سهم پرداخت از جیب بیماران از هزینههای دارویی به ۴۶ درصد رسید (در حد سال گذشته) که این سرانه سالانه برابر با ۹۵۰ هزار تومان است.
اگرچه این عدد در میانگین هزینه سبد خانوار عدد بزرگی نیست، ولی برای خانوادههایی که چند بیمار دارند یا حقوق و درآمد مکفی ندارند، فشار سنگینی محسوب میشود. این موضوع برای نظام سلامت، بیمه و رفاه کشور تکلیف ایجاد میکند که بودجهها و یارانههای خود را معطوف به بیماران صعبالعلاج، افراد ناتوان و کمدرآمد کنند.
🔹 مهمترین برنامههایی که در سال جدید بر آن تمرکز خواهیم کرد، سادهسازی فرایندهای اداری، رفع موانع غیر فنی برای تولید دارو، برونسپاری و حمایت حداکثری از تولید خواهد بود. از ایجاد کسبوکارهای خصوصی، جدید و خلاقانه برای افزایش مقاومت اقتصادی، افزایش تولید ناخالص ملی و افزایش اشتغال حمایت میکنیم. همچنین، هرگونه یکپارچگی کسبوکار از طریق ادغام، تملک و تعاونیسازی مورد حمایت خواهد بود.
🔸 با همراهی دولت، بانک مرکزی، سیستم بانکی، صندوق توسعه و سازمان مدیریت و برنامهریزی، ذخیرهسازی راهبردی و بازسازی و نوسازی صنعت دارو را در اولویت قرار میدهیم. همچنین، با سازمانهای بیمهگر و سازمان مدیریت کشور تلاش خواهیم کرد که یارانههای دارویی عادلانهتر به سمت انتهای زنجیره تأمین و بیماران هدایت شده و فشار بر بیماران برای پرداخت از جیب هزینههای دارویی کمتر شود.
🔹 امیدواریم که سال جدید، سالی سرشار از ثبات، آرامش و گشایش برای صنعت دارو و مردم عزیزمان باشد. با همدلی و تدبیر، از دشوارترین بحرانها عبور کنیم و دسترسی بیماران به داروهای مورد نیازشان را بیش از پیش بهبود بخشیم. همچنین، با همت جمعی برای کاهش رفتارهای آسیبزا و حفظ سلامت غذا، آب، هوا، روان و محیطزیست خود و هموطنانمان تلاش کنیم تا انواع بیماریها و هزینههای متعاقب آن کاهش یابد.
@IFDAnews 🍏💊
BY IFDAna رسانه غذا و دارو
❌Photos not found?❌Click here to update cache.
Share with your friend now:
tgoop.com/IFDAnews/10675