Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زیان ۴۳ میلیارد دلاری قرار کرسنت

اشتباه محاسباتی و اغراض سیاسی چه بلایی بر سر منافع ملی آورد؟

قرارداد کرسنت قرار بود منبعی برای درآمدهای کاری ایران باشد. قرار بود گازهایی که هدر می‌رفت صادر شود و برای کشور درآمد بیافریند. چه شد که نه تنها کرسنت اجرا نشد و به درآمد نرسیدیم، بلکه مجبور شدیم میلیاردها دلار خسارت هم بدهیم؟

در این ویدیو به زبان ساده داستان کرسنت را تعریف کرده‌ایم.

#فرهیختگان راهی به رهایی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
معرفی و نقد کتاب «کژ نگریستن» نوشته‌ی اسلاوی ژیژک توسط شروین وکیلی

#فرهیختگان راهی به رهایی
Audio
سخنرانی دکتر محمدمهدی جعفری به مناسبت سی‌امین سالگرد درگذشت مهندس مهدی بازرگان در شیراز


وفاق بدان معناست که افراد و گروه‌ها در یک جامعه و کشور با اندیشه و باورهای گوناگون برای رسیدن به هدفی که منافع ملی را تأمین می‌کنند، در روش و راهبرد به توافق می‌رسند.

همه گروه‌ها و جناح‌ها در راه رسیدن به آن هدف، اختلافات را کنار می‌گذارند و با مدیرانی که به وسیله آراء عمومی یا روش دیگری کشور را اداره می‌کنند، همکاری صادقانه انجام می‌دهند و برای برداشتن مشکلات و موانع موجود، دست به دست هم می‌دهند و با همدلی و هماهنگی به سوی هدف مشترک و فراهم ساختن زمینه و شرایط مناسب به پیش می‌روند.

هیچ ملتی و مردمی در هیچ زمانی بدون اینکه از منافع شخصی و جناحی گذشته باشند و برای رسیدن به منافع ملی با هم متحد شده باشند، به پیشرفت و توسعه دست نیافته‌اند.

📌 بازرگان از نخستین روزهای ورود به فعالیت‌های علمی و اجتماعی در دانشگاه و جامعه با اعتقاد و ایمان به وحدت و وفاق و همکاری دست‌جمعی تلاش کرد تا همه نیروها را در مسیری که در پیش داشت و به منظور بالا بردن آگاهی و خرد جمعی و فرهنگ اجتماعی با هم متحد کند.

#فرهیختگان راهی به رهایی
Audio
سخنرانی دکتر محسن آرمین به مناسبت سی‌امین سالگرد درگذشت مهندس مهدی بازرگان در شیراز


مرحوم مهندس بازرگان به لطف عمر طولانی که خداوند به او عطا کرده بود، از جمله معدود شخصیت‌هایی است که تاریخ معاصر ایران را از دوره مشروطه تا انقلاب ١٣۵٧ و پس از آن به مفهوم واقعی کلمه زیسته است.

او شخصیتی چند بعدی دارد: هم شخصیتی علمی است که با علم روز دنیا مثل فیزیک و ترمودینامیک کاملاً آشنا بود و هم یک چهره و رهبر سیاسی است که در بخش مهمی از دهه‌های ۳۰ و ۴۰ و ۵۰ و ۶۰ نقش مهمی ایفا کرد.

بازرگان یک روشنفکر دینی و نظریه‌پرداز در حوزه نواندیشی دینی و شخصیتی نهادساز است؛ بدین معنا که نهادها و موسسات متعددی را در عرصه‌های مختلف سیاسی و فرهنگی و علمی تاسیس کرده و یک مفسر قرآن است.



#فرهیختگان راهی به رهایی
آقای پزشکیان، شما و تیم‌تان در دولت راه رازینی و مقیسه را با قدرت ادامه بدهید
در دنیا رهرویشان باشید و در اخرت همنشین‌شان


مهدی محمودیان

آقای پزشکیان و تیم همراهشان در بیانیه‌ای فرموده‌اند "بی‌شک راه و مسیر روشن این قضات پرتلاش و باسابقه دیوان عالی کشور که همه عمر خود را وقف تحقق مقابله با جرایم گوناگون علیه امنیت ملی و دفاع از حقوق ملت کردند، با قوت تداوم خواهد یافت و خللی در روند اجرای عدالت در کشور ایجاد نخواهد شد."

خواستنم عرض کنم شما و تیم‌تان در دولت راه این دو نفر (رازینی و مقیسه) را با قدرت ادامه بدهید. در دنیا رهرویشان باشید و در اخرت همنشین‌شان.

وفاق‌تان با هم مستحکم باد

#فرهیختگان راهی به رهایی
«ترور» چیست؟ و «تروریست» کیست؟

هر کشتن یا قتلی «جنایت» نیست و هر آدم‌کشی را «آدمکش» نمی‌توان گفت! سربازان و نیروهای داوطلب جنگجو و غیرنظامی (غیرحرفه‌ای) در جنگ به آدم‌کشی دست می‌زنند و به خاطر آن مبارز و مجاهد نامیده می‌شوند، و اگر کشته شوند «شهید» گفته می‌شوند. به همین سان است کار مبارزان نهضت‌های آزادیبخش، اگر واقعا چنین باشند! بنابراین، می‌باید میان مبارزات آزادیبخش و جنگ‌های چریکی و جنگ‌های مسلحانه برضد دولت‌های خودکامه و گروه‌های صرفاً تروریستی با اهداف سیاسی صرفاً قدرت‌طلبانه یا فرقه‌ای و مذهبی تفاوت گذاشت. دولت و دولتمردان جنایتکار و ستمگری را که شهروندان هیچ راه مسالمت‌آمیزی برای تغییر و برکنار کردن‌شان ندارند و افراد با کوچکترین نافرمانی در خطر از دست دادن مال و آزادی و جان خودشان هستند چگونه باید از سر راه برداشت؟ آیا مبارزات سیاسی همواره می‌تواند بدون خشونت باشد یا بماند؟ و اگر خشونت لازم شد چه قواعدی باید داشته باشد؟ آیا «جنگ» و «ترور» و «خشونت» هم اخلاق خاص خود را دارد؟ بخشی از فلسفۀ سیاسی معاصر پاسخ به همین پرسش‌ها را بر عهده‌ دارد و مایکل والزر، فیلسوف امریکایی، یکی از مشهورترین نظریه‌پردازان آن است.

در میانۀ جنگ جهانی دوم، سازمان‌های اطلاعاتی انگلستان دو شهروند چک را برای اجرای «قتل» یا «ترور» ژنرال آلمانی راینهارت هایدریش به انگلستان بردند و آموزش دادند و سپس آنها را با چتر در خاک چک فرود آوردند. آنان نیز مأموریت‌شان را با موفقیت در پراگ انجام دادند. آیا آنها «تروریست» بودند؟ فیلم «مأموریت سپیده‌دم» (۱۹۷۵)، ساختۀ لوئیس گیلبرت، همین ماجرا را روایت می‌کند.

* این نوشته نخستین بار در وبلاگ فل‌سفه، چهارشنبه، ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۴ منتشر شده است.


محمدسعید حنایی کاشانی
دو‌شنبه، ۱ بهمن، ۱۴۰۳


#فرهیختگان راهی به رهایی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
حسین انتظامی:
مایه خجالت است که ایران پُرقانون‌ترین کشور دنیا است!


ما پرقانون‌ترین کشور دنیا هستیم و این اسباب خجالت است.

در ۱۲۰ سال گذشته، ما یازده هزار قانون داشته‌ایم!

سیستم مدیریتی ما، شهوت مقرره‌نویسی دارد.

فکر می‌کنند با نوشتن قانون مسئله حل می‌شود.

ما اصلا تئوری توسعه‌ی ملی نداریم؛ اما اسناد توسعه‌ی ملی متعددی داریم.


#فرهیختگان راهی به رهایی
این هم شد احتمال؟

لیندسی گراهام سناتور متنفذ و جمهوریخواه آمریکا احتمال موفقیت دیپلماسی برای حل مسئلۀ هسته‌ای ایران را یک در تریلیون اعلام کرده است!
یکی پیدا نشد به او بگوید که مرد حسابی! یک در تریلیون هم شد احتمال؟ صاف و پوست کنده می‌گفتی صفر و خیال خودت و دیگران بخصوص براندازان و دلواپسان داخلی را راحت می‌کردی!
گویند واعظی بر منبر بود و از مشقات عبور از پل صراط سخن می‌گفت و هشدار می‌داد که از مو باریک‌تر و از شمشیر تیزتر است و گذشتن از آن بی‌نهایت دشوار و قریب به محال است. در آن میان یکی از بین جمعیت برخاست و به واعظ گفت؛ یک باره بگو پلی در کار نیست و خیال‌مان را راحت کن!
احمد زیدآبادی

#فرهیختگان راهی به رهایی
میرزاده، رییس اسبق سازمان برنامه و بودجه: روسیه و چین به ما گفته‌اند به FATF بپیوندید

پیام نپذیرفتن اف ای تی اف این است که در عداد کره شمالی و میانمار هستیم!

۱۶ ماه دیگر پرزیدنت FATF که الآن یک خانم مکزیکی است و مواضعش هم با مواضع ما تقریبا تطابق دارد، عوض می‌شود و شنیده شده که ممکن است یک نفر از اسرائیل جایگزین ایشان شود. چون ما در قبول استانداردهای FATF خیلی تأخیر هم داشته‌ایم، ممکن است آنها بدجنسی کنند و همان ۱۹ موردی که ما تطابق داریم و قبول هم کرده‌اند را بگویند از اول بنویسید؛ یعنی خیلی کار برای کشور ما سخت می‌شود.

استانداردسازی مسائل پولی و بانکی را ۲۰۰ کشور در این مجموعه پذیرفته‌اند و دو کشور آنتیک مثل کره شمالی و میانمار نپذیرفته‌اند. یعنی واقعا آن ۲۰۰ کشور عقل معاش نداشته‌اند؟!

همه ما می‌دانیم که اگر FATF تصویب شود، تحریم‌ها حل نمی‌شود اما بهانه از دست دشمنان ما گرفته می‌شود. در همین قرارداد استراتژیکی که آقای رئیس جمهور امضا کرده‌اند، خود روس‌ها گفته‌اند به FATF بپیوندید و چینی‌ها هم این را گفته‌اند.

#فرهیختگان راهی به رهایی
درگذشت جلال متینی
میلاد عظیمی
(بخش هشتم)

ث. تحفة الغرائب. با نسخهٔ این کتاب در سفر به تاشکند سال ۱۳۴۹  آشنا شد و دست‌نویس‌های دیگری هم یافت و سال ۱۳۵۰ در مقاله‌ای آن را معرفی کرد. در سال ۱۳۷۱ تصحیح تحفة الغرائب چاپ شد (انتشارات معین). اما چه چاپ شدنی که کتاب شهید شد و بر دل استاد دقیق‌النظر کمال‌طلب داغی نهاده شد. 
تحفة الغرائب در زمرهٔ کتب به‌اصصلاح «دانش‌نامه» و در واقع عجایب‌نامه است. گویا کهن‌ترین کتاب فارسی در این موضوع باشد. منسوب است به محمد بن ایوب الحاسب الطبری از دانشمندان و پارسی‌نویسان نامور قرن پنجم. این کتاب از منابع کهن و بسیار پرمایه برای شناخت فولکلور و فرهنگ عامه و از مراجع بایسته برای فهم بسیاری از نکات تاریک و باریک متون ادبی است. ارزش‌های زبانی آن به کنار. 
متینی نوشته که چون در ایران نبوده و نشد که بر کار طبع نظارت داشته باشد،  کتاب آن طور که باید و شاید درست چاپ نشده است.
خدا به دکتر رسول جعفریان عزت و عافیت کرامت کناد که با تجدید چاپ  تحفة الغرائب در  انتشارات کتابخانهٔ مجلس، آب رفته را به جوی باز آورد و این کتاب مهم  به شکلی شایسته در دسترس محققان قرار گرفت. با اصلاح و تکمیل بسیار (۱۳۹۱). 

ج. کوش‌نامه. از منظومه‌های کهن حماسی که حدود یک سده پس از شاهنامه سروده شد. ناظمش ایران‌شان بن ابی‌الخیر است. هم از لحاظ زبانی و هم از حیث مباحث مرتبط با حماسهٔ ملی اهمیت دارد. مفصل است و نزدیک به ده‌هزار بیت. ابتدا قرار بود متینی و دکتر یوسفی  با هم آن را تصحیح کنند و دانشگاه فردوسی ناشرش باشد. بعد از انقلاب دانشگاه از نشر آن منصرف شد. و یوسفی به سعدی پرداخت. در سال ۱۳۷۷ انتشارات علمی آن را منتشر کرد. مثل همیشه با مقدمهٔ مفصل نکته‌بینانه و با فهرست لغات و ترکیبات عالی و دقیق در ۱۵۸ صفحه. بله در ۱۵۸ صفحه.
بنویسم که متینی مقالاتی هم دربارهٔ کوش‌نامه نوشته است.
  

ب. مقالات

مقاله‌نویسی بخش مهمی از کارنامهٔ علمی متینی است. مقالات او پیش از انقلاب بیشتر در مجلهٔ دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد و پس از انقلاب در ایران‌نامه و ایران‌شناسی منتشر شده است. جز این در مجلات یغما، نامهٔ آستان قدس، آینده، نامهٔ فرهنگستان و نامهٔ بهارستان مقالاتش منتشر شده است. در یادنامه‌ها و جشن‌نامه‌ها و مجموعه‌های ادواری نیز مقالات متینی چاپ شده است.  مثل:  هفتادسالگی فرخ، جشن‌نامهٔ صفا، به یاد محمد قزوینی و…
 
وقتی مجموعهٔ مقالات او در چندین جلد با نمایه‌های کارآمد منتشر شود، پهنای کار مرد در این وادی معلوم خواهد شد.
 
باری باید در مبحث مفصلی به مقالات او پرداخته شود و من اینجا تیمنا به سرفصل‌های عمدهٔ مقالات تحقیقی او اشاره می‌کنم: 

۱.رسم‌الخط متون کهن و تلفظ قدیم لغات: در این زمینه تتبعات متینی مبنایی و ماندنی و مرجع است. نقطهٔ عطف است. ریزنگرانه است و مبتنی بر خواندن دقیق شمار زیادی متن و بخصوص دست‌نویس‌های کهن پارسی و دقت در رسم‌الخط آنها. با استنتاج‌های استوار و مستند.
توجه خاص او بر متون نثر برای استنباط تلفظ‌ها  هوشمندانه است. این مبحث از سال‌های جوانی تا پیری مورد مطالعهٔ متینی بود. او در چاپ متون قدیم به اختصاصات رسم‌الخطی توجه زیادی داشت. چنانچه به دلیل قدمت و اهمیت رسم‌الخطی نسخهٔ هدایة المتعلمین را با همان رسم‌الخط نسخهٔ اساس چاپ کرد. یا به دلیل اینکه رونویس‌گر دست‌نویس تفسیر عشری حرف ژ  را به‌شکل خاصی کتابت می‌کرد، همان کتابت نسخه را در متن چاپی اعمال کرد. همچنین متینی کلمات مشکول را با دقت تمام ثبت می‌کرد و درنتیجه  متن‌هایی که تصحیح کرده، از نظر مطالعات در تلفظ لغات قدیم ارج‌دار است.

مقالات مهمی در این زمینه نوشته است. مثل: «رسم‌الخط فارسی در قرن پنجم هجری»، «تحول رسم‌الخط فارسی از قرن ششم تا قرن سیزدهم» ، «رسم‌الخط بخشی از شرح تعرف؛ ذیلی بر مقالهٔ "رسم‌الخط فارسی در قرن پنجم هجری"»، «رسم‌الخط نسخۀ ختم‌الغرایب مورخ۵۹۳ق»، «طرز نگارش هاء هوز در نسخه‌های خطی قدیمی فارسی»، «رسم‌الخط علی‌نامه». و همچنین مقالهٔ مهم «رسم‌الخط نسخه‌های خطی فارسی» که تحریر تکمیل‌شدهٔ آن را سالها بعد در کتاب به یاد محمد قزوینی منتشر کرد و بی‌شک  نقطهٔ عطفی در این مبحث پژوهشی است.

۲. مسائل تاریخ زبان و ویژگی‌های دستوری و لغوی متون پیشینه. در این زمینه فعلا این مقالات در خاطرم هست و برای نمونه نام می‌برم: «ما آمدیم‌مان، مترسیتان (از مباحث تاریخ زبان فارسی)»، «اهمیت آثار فارسی یهودیان» و مقاله «خیابان».
چهل سال پیش، در آن تلاطم امواج فتن، در غربت تبعید، دور از کتابخانهٔ شخصی و یادداشت‌های علمی به غارت‌رفته، بی مدد گنجور و گوگل و نورلایب و پیکرهٔ فرهنگستان، آن‌همه شاهد برای «خیابان» را از کجا یافته بودی  استاد؟! 

بخش هفتم
ادامه دارد👇👇👇


#فرهیختگان راهی به رهایی
درگذشت جلال متینی
(بخش نهم و آخر)

۳.شاهنامه و مباحث مربوط به حماسهٔ ملی. در این موضوع مقالات زیاد و مفصلی نوشته. دربارهٔ فریدون و کاووس و افراسیاب و رستم و....
مقالهٔ «شاهنامه متن دشوار آسان‌نما» خوب به یادم مانده. اولین مقاله‌ای که از متینی خواندم هم دربارهٔ شاهنامه بود. بیست و پنج‌شش سال پیش مقالهٔ «فردوسی در هاله‌ای از افسانه‌ها». لابد کارنامهٔ شاهنامه‌پژوهی متینی را دکتر سجاد آیدنلو بر خواهد رسید و یا شاید هم بررسیده باشد و من ندیده‌ام. 

جز اینها متینی مقالات پرشماری دربارهٔ  معاصران اعم از شخصیت‌های فرهنگی و یا سیاسی (مثل رضاشاه و مصدق) نوشته است. چون مردی شناسنده بود،  قدر و اهمیت کارهای این و آن را خوب می‌دانست و در قدرشناسی هم بی‌دریغ بود.  البته در نقد، هم تیزبین بود و هم زبان بی‌پروا و تندی داشت. فراموش نمی‌کنم آن دو مقالهٔ معروفش دربارهٔ دکتر حسین نصر را.
  آن چه در بزرگ‌داشت ناموران فرهنگی نوشته و یا در مجله چاپ کرده، چشم‌گیر و ارزشمند است. بعضاٰ برخی اطلاعات در آن‌ها هست که گویا در نوشته‌های دیگر نیست. البته گاهی نیز به هیجان می‌آمد و شاید قدری بی‌انصاف می‌شد.
سیاست‌زدگی عارضه‌ای همه‌گیر است.
 
مقالاتی که دربارهٔ دکتر شریعتی و دکتر مصدق نوشته بعدا کتاب شده است. اعتقاد ندارم کتابش دربارهٔ دکتر مصدق از اوجیات کارهای اوست.

جز این‌ مقولات و موضوعات، در موضوعات دیگر هم مقاله نوشته است. مقالات خوب و جاندار.  برخی کاملا علمی و برخی آمیخته با اشاراتی به مباحث روز یا در پرتو آنچه در زمانه می‌گذشت. این مقالات هم به نظرم ماندنی است. و مورد توجه و بررسی اهلش قرار خواهد گرفت.

فراموشم نشود بنویسم که چون متینی مدیر ایران‌نامه و ایران‌شناسی بود، طبعا نامه‌های زیادی به او نوشته شده که امیدوارم ان نامه‌ها و مکاتبات دیگرش باقی‌مانده باشد و کسی متصدی نشر گزیده‌ای از اهمّ آن گردد. تکه‌هایی از شماری از آن نامه‌ها را در مقالات و نیز در ایران‌نامه و ایران‌شناسی نقل کرده است.
*

سال‌هاست که آثار متینی را خوانده‌ام. باز هم خواهم خواند. نه فقط آثار پژوهشی تخصصی‌اش را که مکتوبات عمومی‌ترش را.  شخصیت دانشگاهی او مرا به یاد منش دانشگاهی علی‌اکبر سیاسی و یحیی مهدوی و غلامحسین صدیقی می‌اندازد. دانشگاهیان بااصول سربلند کاردان. جدی. آزادمرد.
متینی با ایران‌نامه و ایران‌شناسی در صفوف روشنگران ایران است و تلقین و درس اهل نظر یک اشارت‌ است. اگر بخواهم از اصطلاحات ایرج افشار استفاده کنم باید بنویسم که متینی روشنگری  روشن بود. چنگ‌زده به مبانی ملیت ایرانی.

متینی را با عشق شگرفش به ایران به یاد خواهم آورد. او را با مقالاتش دربارهٔ آذربایجان و اران و ایران در گذر روزگاران و مویه‌اش بر فتح ایران بر دست تازیان به یاد خواهم آورد. به عشقش به  نوروز. به نگاهش به روستاها به عنوان کانونی برای حفظ فرهنگ ملی. به اهتمامش به قلمرو تاریخی و تمدنی ایران. به غیرتش به زبان فارسی و به شیفتگی‌اش به شاهنامه.  مکتوباتش دلم را گرم می‌کند.

روانش از باران آرامش ایزدی سیراب باد که در دفاع از منافع ملی ایران مردی بااصول بود. وقتی سخن از دفاع از حقوق ایران و بخصوص تمامیت ارضی به میان بود، پای به میدان می‌گذاشت. به قول خودش در «برج عاج‌» نمی‌نشست و ملاحظه‌کار و محافظه‌کار نمی‌شد.. حرف خود را شجاعانه می‌زد. از مستشرق فرنگی تا روشنفکر چپ تا حواری مصدق تا دیگری و دیگری آماج نقدهای صریح دشمن‌تراشانه‌اش بودند.  
متبرک باد نام او و متبرک باد نام احسان یارشاطر که متینی را به ایران‌نامه و ایران‌شناسی سوق داد تا این گنج شایگان در زمانهٔ عسرت بماند. 


تمام شد.
https://www.tgoop.com/n00re30yah
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
از غزه تا بازرگان
عبدالکریم سروش

#فرهیختگان راهی به رهایی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ظریف: ایران هراسی و اسلام هراسی ابزاری است که می خواهند ایران را به وسیله آن منزوی کنند

معاون راهبردی رئیس‌جمهور در اجلاس داووس: نتانیاهو ادعا می کند از سال ۱۹۹۴ مشغول تولید بمب هسته ای است

الان نزدیک به ۲۰ سال گذشته است و همان حرف ها را تکرار می کند

ایران یک تهدید هسته ای نیست


مقاومت تا زمانی که اشغالگری ادامه پیدا کند، باقی خواهد ماند.

اعضای محور مقاومت هرگز از ایران دستور نمی‌گیرند.

ما از هفتم اکتبر اطلاعی نداشتیم و ما نیز شوکه شدیم.

#فرهیختگان راهی به رهایی
خاطرات تازه منتشره عالیخانی نشون میده محمدرضا بشدت نسبت به هر مسئولی که عملکرد خوبی داشت و محبوبیتی پیدا میکرد حساس بود و آنها را از مسئولیت و حتی از کشور دور میکرد از امینی تا ارسنجانی. غافل از اینکه اینها ستون‌های کارآمدی نظام سیاسی بودند. او به پاهای خودش شلیک کرد.

صادق الحسینی


#فرهیختگان راهی به رهایی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
صحبت‌های صحیح مشایخی در برنامه شیوه

نزدیک به ۱۰۰ شورای عالی زیر نظر نهاد رهبری هست ،همه اختیارات را به رهبری بدهید و دولت را تعطیل کنید

علینقی مشایخی، ( استاد سابق دانشگاه صنعتی شریف ) : ما رهبری داریم که قدرتش فوق العاده است و تصمیم گیر نهایی است برای آنکه تصمیمات دولت هم از خط رهبری  خارج نشود مدام شورا عالی درست کرده‌ایم

نزدیک به ۱۰۰ شورای عالی زیر نظر نهاد رهبری داریم؛ که موازی با وزارتخانه های دولت هستند ، با این وضع به هیچ نحو کار جلو نمی‌رود و
نمی‌توان پاسخگو بود.

خب همه اختیارات اجرایی را هم به رهبری بسپارید و دولت را تعطیل کنید .



#فرهیختگان راهی به رهایی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ویدئوی کامل به زبان انگلیسی از گفتگوی دکتر محمدجواد ظریف معاون راهبردی رییس جمهور با فرید زکریا در پنل «گفتگوی ویژه درباره ایران» اجلاس داووس




#فرهیختگان راهی به رهایی
بیانیه اعتراضی ۲۳۰ نفر از فعالان فرهنگی و اجتماعی و سیاسی در #نه_به_اعدام

خشونت زدایی از قوانین و محاکم‌ قضایی ضرورت امروز ایران است


به‌نام هستی‌بخش

‌‌موج اعدام در ایران چنان است که تقریباً همه روزه نامی در صف است تا جانی به‌تلخی ستانده شود. هر روز دل‌هایی آشفته از این فاجعه می‌لرزند و خانواده‌هایی در اندوه عزیزانشان می‌نشینند. بنا بر اعلام کمیسر حقوق بشر و معاون دبیر کل سازمان ملل، با کمال تاسّف در سال ۲۰۲۴ میلادی دست‌کم ۹۰۱ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

اعدام‌های مداوم چه از نوع سیاسی و امنیتی و چه از نوع اجتماعی، جدا از دوری از انصاف و بی‌عدالتی، موج‌های دیگری از کینه و نفرت و آسیب‌های اجتماعی عدیده‌ای را نیز به همراه خواهدداشت و در صورت تداوم، احتمالاً موّاج‌تر نیزمی‌گردد. آن‌چه در صدور بی‌رویّه‌ی احکام اعدام مفقود است، خویشتن‌داری و انعطاف و‌ گذشت قضایی است چنان‌که گویا محاکم‌ ما فراموش کرده‌اند سخن‌پیامبر اکرم را که فرمود: ":كادَ الْحَليمُ أَنْ يَكونَ نَبيّا؛ انسان بردبار به پيامبرى نزديك است" و امام علی نیز گفت: اَلْحِلْمُ نورٌ جَوهَرُهُ الْعَقْلُ بردبارى نورى است كه جوهره آن عقل است". حِلم و بردباری چنان‌چه فراتر از یک خصیصه‌ی اخلاقی، در ساختارها و بنیان‌های حقوقی دستگاه قضایی ایران تعریف شود، به‌طور قطع شاهد خشونت‌زدایی از دادگاه‌ها و احکام محاکم قضایی خواهیم بود.

نقد و اعتراض به اعدام‌های‌ بی‌رویه، بارها و بارها در قلم‌ها و سخن‌ها به‌طور مبسوط بیان شده، امّا بدون اندک توجّهی از سوی حاکمان، باز هم احکام تلخ مجازاتِ مرگ یکی پس از دیگری اعلام می‌شود. از جمله خیل این احکام، صدور حکم مجازات اعدام برای پخشان عزیزی مددکار اجتماعی و فعال مدنی کرد و وریشه مرادی است ‌که وکلای آنها اتهامات وارده را کاملاً رد کرده‌اند.

ما امضا کنندگان زیر ضمن ناروا دانستن این احکام ناعادلانه ، مصراً خواستار توقف کلیّه احکامِ با مجازات اعدام هستیم و برای تحقق شعار کلیدیِ "نه - به اعدام" بر این مطالبه‌ی بشردوستانه هم چنان پای می‌فشاریم .

▪️اسامی:

مسعود آقایی, رضا آقاخانی, زهرا آقاخانی, ابوطالب آدینه‌وند, محمّد آزادی, حمید آصفی , محمدرضا آهني, عبدالکریم حکیمی , هادی احتظاضی , محمدصادق احمدآخوند, شهروز احمدی, محمدرضا احمدی , پیمان احمدی , محمد اسحق‌قمی, آزیتا اسکندریون, زهرا اسکویی, شمس افرازی‌زاده , مرتضی افشار, مهدی اقبال, عباس اقبال, اعطم اکبرزاده, زهره امانی , الهه امیرانتظام, هوشیار انصاری‌فر, مصطفی بادکوبه‌ای‌هزاوه‌ای, هاشم باروتی , محمود باقری, مجتبی بدیعی , افسانه برزویی, امیر بهمنی, بهنام بیات , فاطمه بیگدلی‌آذری, مطهره پارسی, شهریار پاک‌نیا, مسعود پدرام, مهدی پناهی , عباس پوراظهری , پارسـا پـورغفارمغفرتي, حبیب‌الله پیمان , علی تک فلاح, مجید تولّایی , درخشنده تیموریان, حسین ثاقب, حسین جزایری , محمد جمادی , فرشته جمشیدی, جعفر جودکی امین چالاکی , حسین حدادنژاد, علی حدیثی, طیبه حسنلو , محمدعلی حسن‌نژاد , حبیب حسن‌نژاد, سیدعلی حسینی, خلیل حسینی‌عطار, تقی حق بین, بهزاد حق‌پناه, مسعود حکمت, هادی حکیم‌شفایی, منصوره حمصیان , سوشیانت خاشعی‌پور, خشایار خاشعی‌پور, علیرضا خاشعی‌پور, حوری خانپوری, شبنم خان‌مصدق , نگار خدادادی, امیر خرم , شیرین خسروشاهی , محمدحسین خوربک, ابراهیم خوش‌سیرت, اکبر دانش‌سرارودی, ناصر دانشفر, رضا دبیر , امیرخسرو دلیرثانی, معصومه دهقان, نظام الدین قهاری, عباس راستی‌بروجنی, محمدصادق ربانی‌املشی, علیرضا رجایی , حسین رجایی, سهیلا رجایی, محمّدجواد رجاییان, مهدی رجبی, علیرضا رجبیان, محترم رحمانی , محسن رحمانی , جواد رحیم‌پور , زهرا رحیمی , احسان رزاقی, مجتبی رستم‌فرد‌طهرانی, جلال رستمکلایی, یونس رستمی , محمدرضا تحویلداری , امیر رضایی, محمّد رضایی, حسین رفیعی, محمّدصادق رهبری, جواد روشن‌زاده , تورج ریحانی, حمیده زارع, رقیه زارع‌پورحیدری , اکرم زینالی, رضا ژند, علیرضا ساریخانی, نرجس سالاری, نشاط سحابی, عیسی سحرخیز, حسین سربندی....


متن و اسامی کامل:
https://cutt.ly/Je8sHbHy




#فرهیختگان راهی به رهایی
سخنگوی قوه قضائیه:

حکم حمید قره‌حسنلو که به ۱۵ سال حبس در تبعید در زندان یزد محکوم شد، قطعی و در حال اجراست

نقش آقای قره‌حسنلو در اغتشاشات مزبور که منجر به شهادت شهید عجمیان شد، احراز نگردید؛ پرونده از این حیث قابل بررسی مجدد نیست

جزئیات در
https://www.entekhab.ir/003YBM


#فرهیختگان راهی به رهایی
2025/01/23 05:19:52
Back to Top
HTML Embed Code: