tgoop.com/IRBioinformatics/1416
Last Update:
پس برای این کار با موسسه تحقیقاتی Parexel همکاری کرد و این آزمایشها تو بیمارستان نورثویک پارک لندن انجام شد. شش نفر داوطلب شدن که هر کدوم حدود ۲ هزار پوند دریافت کنن و این دارو رو تزریق کنن. اونا فکر میکردن یه آزمایش بیخطر و ساده رو تجربه میکنن؛ اما اوضاع خیلی زود تبدیل به فاجعه شد.
فقط چند دقیقه بعد از تزریق، داوطلبها دچار علائم شدید و غیرمنتظرهای شدن. بدنشون شروع به تورم کرد و این واکنش به قدری شدید بود که سیستم ایمنی بدنشون به خودش حمله کرد. این اتفاق به «طوفان سایتوکاینی» معروفه و میتونه باعث تخریب بافتها و تورم شدید بشه. تورم بدن یکی از داوطلبها اونقدر شدید بود که بهش لقب «مرد فیلنما» دادن. بعضی از اونها به مشکلات تنفسی، افت فشار خون و حتی نارسایی اعضا دچار شدن.
بدترین قسمت ماجرا این بود که یکی از داوطلبها انگشتهای دستش رو از دست داد. آزمایش روی میمونها و نتایج مثبت، تصور ایمنی این دارو رو به اشتباه القا کرده بود. این نشون داد که حتی با آزمایش روی حیوانات هم نمیشه به قطعیت رسید. بعد از این فاجعه، FDA و دیگر نهادهای داروسازی اومدن و قوانین سختتری برای ایمنی آزمایشها وضع کردن و تاکید شد که داروها باید قبل از آزمایش انسانی تحت بررسیهای بیشتری قرار بگیرن.
یکی از اشتباهات کلیدی در این آزمایش، تفاوت واکنش بین سیستم ایمنی انسان و حیواناتی بود که برای آزمایشها استفاده شده بودند. داروی TGN1412 با تحریک گیرندههای سلولی CD28، پاسخ شدید ایمنی را در بدن انسان برانگیخت که در حیوانات به این شدت مشاهده نشد. حتی دوز بسیار پایینتری (۱/۵۰۰ از دوز حیوانی) هم نتوانست از این بحران جلوگیری کنه که نشاندهنده تفاوت حساسیت و نحوه پاسخدهی سلولهای انسان به این دارو بود.
در تحقیقات بعدی مشخص شد که نبود پیشآزمایش مناسب با استفاده از سلولهای انسانی بهصورت آزمایشگاهی (in vitro) و عدم استفاده از مدلهای پیشرفتهتر برای پیشبینی واکنش ایمنی، به این فاجعه منجر شد. بعد از این حادثه، مقررات جدیدی در اروپا برای اولین آزمایشهای انسانی داروها وضع شد و روشهای آزمایشی پیشرفتهتری برای شناسایی پتانسیل واکنشهای ایمنی قبل از ورود به مراحل بالینی توسعه یافتند تا از بروز چنین بحرانهایی در آینده جلوگیری شود.
جزییات این آزمایش مرگبار را می توانید در این مقاله که در ژورنال Lancet با عتوان Lessons from TGN1412 چاپ شده است مطالعه کنید.
BY کانال بیوانفورماتیک محققان ایرانی
Share with your friend now:
tgoop.com/IRBioinformatics/1416