Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
1425 - Telegram Web
Telegram Web
آشنایی با "tortured phrase" در متن مقالات علمی
به طور کلی "tortured phrase" به معنای عبارتی است که به شکلی غیرطبیعی، پیچیده یا ناهنجار بیان شده باشد. این نوع عبارت‌ها معمولاً برای انتقال یک ایده یا مفهوم به کار می‌روند، اما به دلیل انتخاب کلمات نامناسب، ساختار گرامری نامتعارف یا تلاش بیش‌ازحد برای زیبا یا پیچیده نشان دادن، واضح و روان نیستند. این عبارت نامفهوم و غیرعادی معمولا توسط نرم افزارهای ویرایش متن هوش مصنوعی یا نرم افزارهای پارافریزر ایجاد میشن و یکی از دلایل اصلی ریترکشن برخی مقالات علمی هستند که نویسندگان بابه کار بردن آنها تلاش در دور زدن نرم افزارهای تشخیص پلاجیاریسم متنی مانند iThenticate دارند.
الگوی باند تکراری و تصاویر دستکاری شده با فتوشاپ که عمدتا با ابزار کلون فتوشاپ ایجاد می شوند بیشترین نوع تقلب علمی در سطح بین المللی را به خود اختصاص داده اند. این شیوه تقلب علمی نویسندگان با بهره گیری از تکینک های ویرایش عکس تصاویری شبیه تصاویر اصلی ولی برای نشان دادن اثر مختلف درست می کنند که در نهایت ابزارهایی مانند imagetwin موفق به شناسایی آنها می شوند و برای نویسندگان مربوطه مشکلاتی را ایجاد می کنند.
با افزایش #سن به تدریج عضلات بدن تحلیل رفته و دچار #پیری می شوند. یکی از دلایل بیولوژیک این پدیده را می توان در درون میتوکندری ها جستجو کرد جایی که کارخانه های انرژی سازی سلولی هستند و وظیفه جابجایی کلسیم موردنیاز برای تامین انرژی در هنگام ورزش یا فعالیت بدنی را بر عهده دارند.
پژوهشگران کشف کرده‌اند که عضلات در حال پیری به دلیل کاهش سطح تنظیم‌کننده‌ای به نام MCUR1 دچار کاهش جذب کلسیم در میتوکندری می‌شوند. این کاهش باعث اختلال در متابولیسم #انرژی شده و به خستگی عضلات و #سارکوپنی (از دست دادن #عضلات مرتبط با افزایش سن) منجر می‌شود. براساس تحقیقات جدید Oleuropein - یک ترکیب فنولی طبیعی تولید شده در درخت زیتون- می تواند این فرآیند پیری عضلات را به تعویق بی اندازد.... مشاهده ادامه داستان...
آزمایش TGN1412 و فاجعه‌ای در اتاق آزمایش

ماجرای داروی TGN1412 یکی از اون رویداد‌های تکان‌دهنده‌ حوزه داروسازی و بیوتکنلوژیه که یادآوری می‌کنه چقدر توی فاز آزمایش‌های انسانی ریسک وجود داره. داستان این بود که شرکت داروسازی آلمانی به نام TeGenero در سال ۲۰۰۶ یه داروی جدید به اسم TGN1412 رو برای درمان بیماری‌های خودایمنی و سرطان ساخت. این دارو به شکل آنتی‌بادی عمل می‌کرد و قرار بود سیستم ایمنی رو تقویت کنه. تا اون موقع آزمایش‌های حیوانی خوبی داشت و مشکلات خاصی نشون نداده بود، پس شرکت تصمیم گرفت برای مرحله بعدی بره سراغ آزمایش انسانی.
کانال بیوانفورماتیک محققان ایرانی
آزمایش TGN1412 و فاجعه‌ای در اتاق آزمایش ماجرای داروی TGN1412 یکی از اون رویداد‌های تکان‌دهنده‌ حوزه داروسازی و بیوتکنلوژیه که یادآوری می‌کنه چقدر توی فاز آزمایش‌های انسانی ریسک وجود داره. داستان این بود که شرکت داروسازی آلمانی به نام TeGenero در سال ۲۰۰۶…
پس برای این کار با موسسه تحقیقاتی Parexel همکاری کرد و این آزمایش‌ها تو بیمارستان نورث‌ویک پارک لندن انجام شد. شش نفر داوطلب شدن که هر کدوم حدود ۲ هزار پوند دریافت کنن و این دارو رو تزریق کنن. اونا فکر می‌کردن یه آزمایش بی‌خطر و ساده رو تجربه می‌کنن؛ اما اوضاع خیلی زود تبدیل به فاجعه شد.

فقط چند دقیقه بعد از تزریق، داوطلب‌ها دچار علائم شدید و غیرمنتظره‌ای شدن. بدنشون شروع به تورم کرد و این واکنش به قدری شدید بود که سیستم ایمنی بدنشون به خودش حمله کرد. این اتفاق به «طوفان سایتوکاینی» معروفه و می‌تونه باعث تخریب بافت‌ها و تورم شدید بشه. تورم بدن یکی از داوطلب‌ها اونقدر شدید بود که بهش لقب «مرد فیل‌نما» دادن. بعضی از اون‌ها به مشکلات تنفسی، افت فشار خون و حتی نارسایی اعضا دچار شدن.

بدترین قسمت ماجرا این بود که یکی از داوطلب‌ها انگشت‌های دستش رو از دست داد. آزمایش روی میمون‌ها و نتایج مثبت، تصور ایمنی این دارو رو به اشتباه القا کرده بود. این نشون داد که حتی با آزمایش روی حیوانات هم نمی‌شه به قطعیت رسید. بعد از این فاجعه، FDA و دیگر نهادهای داروسازی اومدن و قوانین سخت‌تری برای ایمنی آزمایش‌ها وضع کردن و تاکید شد که داروها باید قبل از آزمایش انسانی تحت بررسی‌های بیشتری قرار بگیرن.

یکی از اشتباهات کلیدی در این آزمایش، تفاوت واکنش بین سیستم ایمنی انسان و حیواناتی بود که برای آزمایش‌ها استفاده شده بودند. داروی TGN1412 با تحریک گیرنده‌های سلولی CD28، پاسخ شدید ایمنی را در بدن انسان برانگیخت که در حیوانات به این شدت مشاهده نشد. حتی دوز بسیار پایین‌تری (۱/۵۰۰ از دوز حیوانی) هم نتوانست از این بحران جلوگیری کنه که نشان‌دهنده تفاوت حساسیت و نحوه پاسخ‌دهی سلول‌های انسان به این دارو بود.

در تحقیقات بعدی مشخص شد که نبود پیش‌آزمایش مناسب با استفاده از سلول‌های انسانی به‌صورت آزمایشگاهی (in vitro) و عدم استفاده از مدل‌های پیشرفته‌تر برای پیش‌بینی واکنش ایمنی، به این فاجعه منجر شد. بعد از این حادثه، مقررات جدیدی در اروپا برای اولین آزمایش‌های انسانی داروها وضع شد و روش‌های آزمایشی پیشرفته‌تری برای شناسایی پتانسیل واکنش‌های ایمنی قبل از ورود به مراحل بالینی توسعه یافتند تا از بروز چنین بحران‌هایی در آینده جلوگیری شود.

جزییات این آزمایش مرگبار را می توانید در این مقاله که در ژورنال Lancet با عتوان Lessons from TGN1412 چاپ شده است مطالعه کنید.
Lessons from TGN1412.pdf
44.9 KB
Lessons from TGN1412
Publication History:
Published November 4, 2006
DOI: 10.1016/S0140-6736(06)69651-7
این مقاله تازه متنشر شده مدل 𝐆𝐄𝐍𝐳𝐲𝐦𝐞 را معرفی می‌کند، یک چارچوب محاسباتی نوآورانه برای طراحی de novo (از ابتدا) آنزیم، که از واکنش کاتالیز شده به عنوان ورودی اصلی استفاده می‌کند. این مدل با تمرکز بر دقت کاتالیتیکی و ویژگی اختصاصی سوبسترا، چالش‌های کلیدی مهندسی آنزیم را برطرف می‌کند.
Paper: https://arxiv.org/abs/2411.16694
GitHub: https://github.com/WillHua127/GENzyme?tab=readme-ov-file
Introduction to AI for Protein Design
لینک مشاهده وبینار به زبان انگلیسی
Link
The Opportunities and Challenges of Integrating AI in Biotech
لینک مشاهده وبینار به زبان انگلیسی
Link
با این ابزار به راحتی می توانید تصاویر را در فرمت های دلخواه از داخل فایل های pdf استخراج کنید و برای ارائه های خود استفاده کنید
لینک ابزار
New Scientist - December 7, 2024

New Scientist covers the latest developments in science and technology that will impact your world. New Scientist employs and commissions the best writers in their fields from all over the world.

Our editorial team provide cutting-edge news, award-winning features and reports, written in concise and clear language that puts discoveries and advances in the context of everyday life today and in the future.
2024/12/24 00:54:16
Back to Top
HTML Embed Code: