Telegram Web
📌انجمن آرمان دانشجویان قصد دارد به صورت هفتگی به بررسی روزنامه های چاپ‌شده‌ی ایرانی، از زمان انتشار اولین روزنامه‌ی چاپی به زبان فارسی، روزنامه‌ی "کاغذ اخبار"، تاکنون بپردازد؛ برای اولین سری از این برنامه‌ی هفتگی به سراغ روزنامه‌ی قانون می‌رویم. روزنامه‌ای که پیش از مشروطه چاپ می‌شد و نقش بی‌بدیلی در بیداری افکار مردم و اهل قلم و سیاست در جنبش مشروطه داشت.

میرزا ملکم خان، پس از عزل از ۱۶ سال سفارت ایران در لندن در ۱۳۰۶ قمری، به نشر روزنامه‌ی قانون پرداخت و به گفته‌ی خودش بهترین وسیله خدمت او همین دوران برکناری و بیکاری‌اش بود.
لزوم حکومت قانون سال‌ها قبل از انتشار روزنامه‌ی قانون بر سر زبان‌ها بود. اقدامات میرزا حسین‌خان سپهسالار، ایجاد مصلحت‌خانه و تألیف رسالات گوناگون درباره‌ی قانون خود مؤید این معنی است. قانون عثمانی نیز که توسط "مدحت پاشا" نهاده شد در ایران بی‌تاثیر نبود. قانونِ مدحت از همان آغاز توسط مترجم وزارت امور خارجه به فارسی ترجمه شد و ترجمه دیگری از آن در روزنامه‌ی اختر چاپ عثمانی منتشر گشت و در شهر های ایران پخش گردید، روزنامه‌ی اختر همچنین برای اولین بار مقالاتی درباره‌ی فواید قانون انتشار داد، قانونِ عثمانی را وسیله‌ی نیک بختی "ملل شرقیه" و یا وسیله‌ی امنیت هر مملکت خواند و در مورد بسیاری از مسائل ایران از جمله امتیازات گوناگونی که به اروپاییان داده شد به مخالفت برخاست، همکاران روزنامه "اختر" همان کسانی بودند که بعد‌ها با روزنامه "قانون" همکاری می‌کردند.
هر چند جامعیت مقالات روزنامه‌ی اختر بیشتر از روزنامه قانون است و انتقادات اختر بیشتر معطوف به نظام سیاسی ایران بوده و نه به افراد، ولیکن روزنامه‌ی قانون به جهت سبک ساده و تکراری کلمات و جملات شعارگونه، تاثیر و نفوذ بیشتری به نسبت روزنامه‌ی اختر در میان مردم داشته است.
میرزا ملکم خان، خود قصد و هدف خویش را از انتشار روزنامه قانون در نامه ای به سفیر عثمانی در ایران بیان می کند :« زبده‌ی اصول فکری که من میخواهم به تدریج به وسیله یک روزنامه‌ی مردمی که در تمام ایران پخش می‌شود بیان کنم، اصولی است  بر پایه‌ی اسلام و مغایرتی با علم و اخلاق ندارد و هم‌چنین ادعای برابری با عقاید لیبرالیسم غربی نیز نمی‌کند بلکه فقط طالب حق است. به عنوان هدف فوری، خواست من بیش‌از‌این نیست که دولت به ما قانون بدهد. کدام قانون؟ همان قانونی که خود شاه خواهان آن است. قانونی که حداقل تامین جانی و مالی ما را تضمین نماید. قانونی که شاید بتواند ما را از هرج‌ومرج وحشتناک و دزدی های سازمان یافته در امان دارد... به ضرورت بگویم که وقتی من از فساد حکومت گفت‌وگو می‌کنم، قصد انتقاد از هیچ شخص به‌خصوصی را ندارم. این فساد زاییده نظام است و نه فرد.»

شماره‌ی اول روزنامه‌ی‌ قانون ۲۰ فوریه ۱۸۹۰ در لندن انتشار یافت و تنها شماره‌ای‌ست که ۸ صفحه دارد و باقی همه ۴ صفحه‌ای بوده‌اند. درباره‌ی بها و تعداد نمرات چاپ شده‌ی روزنامه، خود ملکم می‌نویسد :«از نگارشات سابق آنچه معلوم و ثابت است چهل-پنجاه نمره جریده قانون است و البته در نظر است که قیمت هر نمره در اول یک لیره بود بعد خیلی گران تر شد و رسید به یک ذره شعور.» هرچند روزنامه‌ی قانون به صورت رسمی در لندن چاپ می‌شد اما  در همان سال‌ها به صورت مخفی در تهران و به صورت آزاد در چاپخانه‌ی "تربیت" در تبریز تجدید چاپ می‌شد.

آنچه در ادامه منتشر می‌شود، خلاصه‌ای‌ست از سری دوم روزنامه‌ی قانون.
چاپ لندن، ۲۲ مارس ۱۸۹۰.

@IUSTArman
از فریاد و اخطارات مردم این‌دفعه فقط یک کلمه به خاک پای همایون عرض می‌کنیم.
یک شخص فاضل که بیش از هرکس واقف بطون اوضاع ماست می‌نویسد.
"یقین بدانید که حوصله‌ی ایران به سر رسیده. جوش این بغض که این اوقات در میان اهلِ نظام و در قلب مردم افتاده محال است که ننگ این اوضاع را بیش از این‌ها باقی بگذارد.
روح غیرت ایران هر قدر هم لگدکوب شده باشد ممکن نیست بیش از این‌ها متحمل بشود که یک غلام زاده‌ی بی‌تربیت از قاطرخانه بیرون بیاید و به دست‌یاری دو-سه نفر زن و بچه، عقل و نیک‌نفسی پادشاه را بدزدد و بر سینه‌ی سلطنت ایران بنشیند و در تهور سفاهت خود کل خلق این ملک را گوسفند قربانی خود تصور نماید."

اعضای مجلس نه اختیار حرف دارند و نه قدرت عمل. گاهی مطلب بسیار جزئی را محض اینکه برحسبِ ظاهر، یعنی اشخاص را مشغول کرده باشند می‌فرستند به مجلس که بر سر آن مطلب حرف بزنند. بعضی از اجزا به رسم اطاعت چند کلمه حرف بی ربط می‌زنند. بعضی دیگر ساکت و متحیر به روی هم نگاه می‌کنند و بعد از صرف ناهار و قلیان ‌می‌روند به خانه که به اتفاق کل خلق ایران مشغول دعای این اولیای دولت بشوند.

ادامه مطلب:
https://telegra.ph/قانون-شماره-دوم-12-29

@IUSTArman
🟥روایت خروش خوابگاه دخترانه

📌از شماره ۳۶ نشریه #آرمانشهر

🔹مجاورت اتاق‌های متراکم خوابگاه، واژگان مستعمل سیاسی را در ظرف‌ خبرهای روز اتاق به اتاق می‌گرداند. در نهایت آنچه از این ارتباطات یک به یک در عرصه‌ی اجتماعی خوابگاه‌ها برمی‌آید، پویشی به‌ظاهر خاموش اما پرتوان و هم‌بسته، به پشتیبانی یا در رویارویی با رخدادهای بیرون و درون دانشگاه‌ است. روایت‌های پیش رو، توصیفات دانشجویان خوابگاهی از وقایع اخیر خوابگاه با موضوعات اعتراضات، شعارهای دیوارنویس در تاریخ ۲۵مهر تا ۲آبان و سه شب پیاپی شعاردهی درمحوطه‌های ۵بلوک خوابگاه داخل دختران درتاریخ ۳۱مهر تا ۲آبان می‌باشد.

متن کامل این مطلب در ویرگول آرمانشهر به آدرس https://vrgl.ir/qCsYr در دسترس می باشد.

@IUSTArman
انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران
از فریاد و اخطارات مردم این‌دفعه فقط یک کلمه به خاک پای همایون عرض می‌کنیم. یک شخص فاضل که بیش از هرکس واقف بطون اوضاع ماست می‌نویسد. "یقین بدانید که حوصله‌ی ایران به سر رسیده. جوش این بغض که این اوقات در میان اهلِ نظام و در قلب مردم افتاده محال است که ننگ…
🔹یکی از جوانان ما که در دارالفنون طهران تربیت یافته خواهش می‌کند که این سوال و جواب را در اینجا چاپ نماییم.

-امتیازات این ملک را چرا به رعایای این ملک ندادند؟
به علت اینکه بنای ما این است که رعیت ما به قدر امکان فقیر بماند.

- چرا نمی‌گذارند مردم اولاد خود را در خارج تربیت بکنند؟
به علت اینکه می‌خواهیم رعیت ما به قدر امکان نادان و چشم بسته بماند.

- چرا به امضای سایر دول کرورها پول می‌دهند و به امضای دولت ما یک غاز نمی‌دهند؟
به علت اینکه خود دولت ما هر روز بر امضا و قرارهای خود هزار تف می‌کند.

- چرا پادشاه خود سه دفعه رفت به فرنگستان و در این چهل سال نگذاشت پسرهایش از جای خود حرکت بکنند؟
زیرا که مصلحت این شده است که شاهزادگان ما به قدر امکان جاهل و کم نام و بی‌مصرف باشند.

- چرا اشخاص بی‌علم و هنر را بر سایرین ترجیح می‌دهند؟
زیرا که می‌خواهیم اسم و رسمِ علم و هنر در ایران به کلی منسوخ بشود.

- چرا به این شدت منکر علم و دشمن فضل شده‌ایم؟
زیرا که علم چشم و گوش مردم را باز می‌کند و آن وقت مردم زبان و جرئت پیدا می‌کنند و می‌آیند می‌گویند ما حیوان نیستیم و می‌خواهیم مثل دیگران آدم باشیم و حقوق خود را مثل آدم حفظ بکنیم، و این البته خلاف قاعده است.

ادامه مطلب :
https://telegra.ph/قانون-شماره-دهم-01-05


@IUSTArman
گر چه سخت است، گر چه جان‌فرساست،
ما همه داغ‌دار و هم‌دردیم؛
خسته از جور این زمانه شدیم،
ولی از راه بر نمی‌گردیم.

🕯 به مناسبت سومین سال‌گرد ساقط گشتن هواپیمای اوکراینی و گرامی‌داشت یاد ۱۷۶ سرنشین آن.
#PS752

@IUSTArman
بازخوانی روزنامه قانون قسمت سوم


صاحب‌کمال: آبادی مملکت بسته به امنیت است و مسلما ایران در هیچ عهد مثل این اوقات امن نبوده.

آقای موستوفی: عجب فرمایشی می‌فرمایید! نا‌امنی بزرگ ایران امروز از خود دولت است. دولت می‌گوید هیچ حرف نزنید هیچ حق نخواهید. هیچ حرکت نکنید تا من هرطور که می‌خواهم مال و عیال و حقوق شما را بچاپم. آن امنیتی که از برای رؤسای غارت لازم است بلی آن امنیت را مسلما بهتر از هر عهد فراهم آورده‌اند.

ادامه مطلب :
https://telegra.ph/قانون-شماره-بیست-و-نهم-01-12

#آرمان_هفتگی
#قانون

@IUSTArman
بازخوانی روزنامه قانون، قسمت چهارم.

مشیرالدوله: حالا که حکم همایون بر بیان حقیقت است، عرض می‌کنم که در این عهد از عدالت زیاد می‌شنویم. ذات اقدس هم از روز اول به‌قدری که ممکن بود در این باب تاکید فرمودند. ولیکن ما باز به‌سبک سابق بی‌آن‌که به اوامر همایون و به هیچ‌یک از قوانینِ دنیا اعتنایی نماییم مال و ملک و همه چیز رعیت را به‌ میل خود ضبط می‌کنیم، مناصب و القاب و حکومت‌ها و سفارت‌ها به‌ دل‌خواه خود می‌فروشیم. شاهزادگان و مجتهدین و اعیان ملت را هر دقیقه که می‌خواهیم بدون سوال و جواب اخراج بلد می‌کنیم. گوش و دماغ و دست و سرِ مردم را به‌یک اشاره می‌بریم و بازهم می‌پرسیم وضع ما چه عیب دارد.

ادامه مطلب:
https://telegra.ph/قانون-شماره-چهل-و-یکم-01-20

#آرمان_هفتگی
#قانون

@IUSTArman
🟥 بیانیه ۱۳۹ تن از دانش آموختگان دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به بازداشت علی اسداللهی

ملت شریف ایران،
بیش از شصت روز از دستگیری دوست و همکلاسی قدیمی مان علی اسداللهی میگذرد. علی اسداللهی همکلاسی ما در دانشگاه علم و صنعت ایران بود که پس از وقایع هشتاد و هشت از تحصیل محروم شد و اکنون دانشجوی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران است. علی شاعر، منتقد ادبی و منشی کانون نویسندگان ایران است و همچون بسیاری دیگر دغدغه مردم و شرایط کشور را دارد. برای ما علی دوستی خونگرم، شوخ طبع، نیکوکار و شجاع است.

علی اسداللهی از تاریخ ۳۰ آبان توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده است. بر اساس اخبار رسیده به خانواده اش، بیش از ۳۰ روز در سلول انفرادی تحت ضرب و شتم و استنطاق برای پذیرش اتهام "اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام" بوده و سپس به زندان فشافویه منتقل شده است.
 
این حجم از شلختگی دستگاه قضایی و بی مسئولیتی و بی قانونی نیروهای امنیتی نسبت به حفظ سلامت و جان و کرامت انسان های دربند و خانواده های آن ها غیرقابل قبول و ناموجه است. ما نیز به مانند خانواده علی نگران سلامت و امنیت او هستیم. علی بی ایهام و تلمیح منتقد وضعیت کنونی کشور و شهروندان بوده و به حق به بیان این انتقادات پرداخته است. او نیز همچون بسیاری دیگر از محبوسان کنونی جرمی مرتکب نشده که مستحق زندان و ضرب و شتم باشد. ما دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه علم و صنعت، ضمن محکومیت این بازداشت، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط علی اسداللهی هستیم.

اسامی امضا کنندگان به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر می‌باشد: 

ابوالفضل طاهرپور، اتابک ماهرکیا، احسان ابوطالبی، احمد افشار، ارسلان موسویان، البرز میرزابیگی، الناز مختاری، الهام شفيعي، الهام شهسوارزاده، الهام موسوی، الهه باوی، امين عسگريان، امید میرزایی، امیرسهیل میرزائی، امین ابریشمی، امین قره سوفلو، امین نادی، امین نیکوکاران، آرمان قاسمی، آزاده کاشفی، آکو بهاری، آوا هدایتی، پوربهزاد زره‌داران، بهمرد سبزی‌پور، بهمن خبیری، پدرام معتمدی، پرنیان مداحی، پگاه کیانپور،  سعادت کیان، پوریا قلی‌زاده، پویا نجف، پیام مهاجری، جمال وردان، جواد شرافت پور، حسین نعمتی، حمید بیدار، حمید عموزاد خلیلی، حمیدرضا ابتهاج، حمیدرضا شادکام، حمیدرضا صحرایی، خورشید مرادیدنیا، بازیار رامین، علی کیارضا خدارحمی، رضا شاطری، رضا طاهري، رضا کاکاوند، رضا مازیار، روزبه افشار، زهرا خدادادی، زهرا صفارزاده کرمانی،  زهرا قاسمی، زهرا يارمحمدى، سپهر موقتی، سجاد حسینی‌فخر، سعید ایپچی لر، سعید سلیمانی،سمیه شهباز، سهیل ضیایی، سهیل مظهری، سودابه کریمی، سید رضا رفیعی، سیده میترا هاشمی، سینا ایرانی، سینا دادستان، شادی خوش آمدی، شبنم امینی، شبنم یثربی، شیوا محمد، صبا کاظم پور، صبا نائلی، طاها میرحسینی، طنین عصفوری، طهمورث امیران، عباس یدالهی‌نیا، علی بناگذار، علی بهنود،علی پازکی، علی حسینی، علیرضا ابوفاضلی، علیرضا سوادکوهی، غزاله اخوان، فرزام امیدی معاف، فرزانه بیاتی، فرهاد افشا، رفرید کردنژاد، فرید مسجدی، فوآد رضوی، کارو صدیقیانی، کاوه مهرزاد، ماجده‌ اسمی‌زاده، مجتبی ملکی، مجید سقایتی، محسن امرایی، محسن شهبازنژاد، محمد امین نیا، محمد حسین منصوری، محمد خلیلی، محمد سجادیان، محمد عواطف رستمی، محمد مهدی کاظمی مجدابادی،محمدتقی امین، محمدجواد صالحی، محمدحسن احمدی، محمدحسین ممویی، محمدعلی مرکباتی، محمودرضا هاشمی، مرتضی باقری، مرتضی محمودی مریم بهشتی، مریم توتونچی تبریزی، مریم سلیمی فر، مژگان هاشمیان، مصطفی احمدی ازغندی، مليحه وصفي نژادمهدي، رشيد مهدی پور، رحیم نجف آبادی، مهدی ممقانی‌زاده، مهدیس امیری، مهرداد کلانتر، مهری دهشیر، بمهیار حسین زاده، میرمحمدرضا صاحبی، ندا خانی‌پویانی، نسیم نویدمقدم، نگار پناهی، نواب رحیمی پور، نوید صحرائی، نوید عطایی،نيكناز ميرقلمي، نیلوفر داودیان‌فر،نیما حسین‌زاده، نیما محسنی، هادی جهانشاهی،هانیه عزیزپور، هدی انصاری، همایون تاشک، حجت جلالی، وحید بصائری، وحید مقصودی، یاسر خسروی زاده


@IUSTArman
⭕️ علی فتاحی، دبیر کمیته سیاسی انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی کشور» توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی عموزاد، به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.

این دانشجو در تاریخ ۱۱ آبان با پرونده‌سازی حراست دانشگاه و همکاری معاونت دانشجویی جلوی سردر دانشگاه توسط سازمان اطلاعات سپاه دستگیر و پس از تحمل ۳۵ روز بازداشت، به قید وثیقه آزاد شد.

@IUSTArman
«برای ایستادگی علی، برای وجودش که پر از زندگی است و صدایش که پر از آزادی است...»

✍️مریم انصاری

کانال انجمن آرمان – چهارشنبه ۱۱ آبان ماه:
«علی فتاحی دانشجوی مهندسی شیمی، ورودی ۹۸ دانشگاه علم و صنعت، امروز بعد از ظهر جلوی درب اصلی دانشگاه بازداشت شد...»
«گزارش تکمیلی از بازداشت علی فتاحی؛ روایتی عیان از همکاری آشکارای نهادهای امنیتی با دانشگاه برای دستگیری این دانشجو:
...به گفته مأمورین امنیتی حاضر در صحنه، وی به زندان اوین منتقل شده و ظرف یک یا دو روز آینده تفهیم اتهام خواهد شد.»
کانال انجمن آرمان – پنجشنبه ۱۲ آبان ماه:
«اولین روز بازداشت علی فتاحی، من از یادت نمی‌کاهم»
کانال انجمن آرمان – جمعه ۱۳ آبان ماه:
«دومین روز بازداشت علی فتاحی، من از یادت نمی‌کاهم»

کانال انجمن آرمان – چهارشنبه ۱۶ آذر ماه:
«علی فتاحی، دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی ورودی ۹۸ دانشگاه علم و صنعت، چهارشنبه مورخ ۱۶ آذر پس از 34 روز بازداشت به قید وثیقه آزاد شد.»
کانال انجمن آرمان – سه‌شنبه ۱۱ بهمن ماه:
«علی فتاحی، دبیر کمیته سیاسی انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی کشور» توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی عموزاد، به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شد...»
کانال انجمن را بالا و پایین می‌کنم و چندین بار جمله آخر را می‌خوانم، علی فتاحی به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شد! محمد مختاری در سلول‌های مغزم قلم می‌زند: 
«...دانشگاهی که حل می‌شود در زندانی و چشم اندازی که از هم می‌پاشد،
خوابی که می‌شِکَند در چشم و چشم که میخ می‌شود در نقطه‌ای
و نقطه
که می‌ماند مَنگ در گوشه‌ای از کاسه سَر که همچنان غلت می‌خورد
غلت می‌خورد
غلت می‌خورد...»

در چند ماه گذشته، شاهد فشار حداکثری بر بسیاری از اقشار اجتماعی و به ویژه دانشجویان بوده‌ایم. بازداشت‌های فله‌ای و طولانی مدت، احکام سنگین انضباطی، رفتارهای فراقانونی حراست دانشگاه‌ها، حضور نیروهای لباس‌شخصی در حریم دانشگاه‌ها و صدور احکام سنگین قضایی، ازجمله زندان برای دانشجویان، نشان از عزم جدی در سرکوب صدای مستقل برخاسته از دانشگاه‌ها دارد. فارغ از تمامی آثار اجتماعی این سرکوب‌ها، و فارغ از خطر جدی انفعال دانشگاه، به‌عنوان یک نهاد پیش‌رو و پیش‌ران در بسیاری از عرصه‌ها و موضوعات اجتماعی، این فشارها منجر به اثرات جبران ناپذیری در عرصه شخصی افراد جامعه خواهد شد. 
امروزه، ناامیدی، یکی از بارزترین الگوها و هیجانات قابل مشاهده در سطوح متعدد اجتماعی است. فقر و مشکلات اقتصادی، نبود آزادی‌های اجتماعی، اضطراب‌های فراوان برخاسته از سرکوب‌های متعدد و در یک کلام، دغدغه حیات و معیشت، منجر به ایجاد ناامیدی در افراد جامعه شده است. در میان این موج عظیم ناامیدی، بسیاری از فعالین مدنی و گروه‌های مختلف اجتماعی در تلاش برای احیای روحیه مقاومت و افزایش تاب‌آوری اجتماعی هستند. روزنامه‌نگارانی که قلمشان از نوشتن بازنمی‌ایستد، فعالین زنانی که برای احیای حیات و آزادی و برای احقاق حقوق زنان بی‌وقفه تلاش می‌کنند، معلمان و اساتیدی که با ایستادگی خود، درس آزادگی را آموزش می‌دهند، وکلایی که باوجود همه تهدیدها و فشارها، تا اجرای عدالت از پای نمی‌نشینند و دانشجویانی که در ابتدای صف مطالبه‌گری ایستاده‌اند و آگاهی اجتماعی را قلم می‌زنند. اما هزاران افسوس که صدای مستقل همه این گروه‌ها  با سرکوب شدید مواجه شده‌است. 
بازداشت ۳۴ روزه و حکم سه سال زندان علی فتاحی، دبیر کمیته سیاسی انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت نیز در امتداد همین سرکوب‌ها و ایجاد ناامیدی و ترس اجتماعی است. ما، گرچه پر از بهت و اضطراب برای عزیزمان خبر را بارها و بارها می‌خوانیم و «نمی‌فهمیم»، می‌دانیم که ناامید نخواهیم شد و به مقاومت ادامه خواهیم داد. پارک آسا، هنوز برای ما بوی ۸۸ می‌دهد و باد برای ما هنوز میان درخت‌هایش تنبور می‌نوازد. ما با قامتی پر از غم اما پر امید ایستاده‌ایم و می‌دانیم که روزی آزادی خواهد آمد...

#در_رثای_آزادی
برای علی فتاحی

@IUSTArman
🔰اعتصاب غذای خشک احمد رئیسی

⭕️ اکبر رئیسی، برادر #احمد_رئیسی، در حساب توییترش خبر داد که احمد در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده‌اش با وجود اتمام قرار بازداشت موقت یک‌ماهه از روز شنبه ۲۲ بهمن وارد اعتصاب غذای خشک می‌شود.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⛔️تداوم بازداشت و بلاتکلیفی علی اسداللهی

#علی_اسداللهی شاعر، نویسنده و دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، در تاریخ ۳۰ آبان ماه در منزل خود دستگیر شد.

به نقل از صفحه‌ی توییتر همسر علی اسداللهی، علی‌رغم پیگیری خانواده و دانشجویان از مسئولین دانشگاه، دانشگاه تهران تا بدین لحظه‌ هیچ اقدام عملی مبنی بر پیگیری وضعیت این دانشجو انجام نداده‌ است. وی پس از گذشت بیش از ۹۰ روز همچنان در بازداشت موقت به‌سر می‌برد.

#سرکوب_فراگیر
#دانشگاه_تهران
4⃣6⃣2⃣2⃣
🆔@senfi_uni_iran
🔰کمیته سیاسی انجمن آرمان قصد دارد تا در سلسه پست‌هایی فرم‌های حکومت را مختصرا توضیح دهد.

⭕️قسمت اول و مقدمه

۱) سقوط خداوندگاران زمین
همراه با آغاز بشریت، شروع کشاورزی سبب تجمع منابع و مدیریت آن‌ها توسط انسان‌هایی عادی شد که به سبب وظیفه‌ی نگه‌داری و نظم از طرف مردم و یا با زور و توان خود قدرتی یافتند. در واقع گذار از انسان‌های اولیه به تمدن‌های اولیه نشان داد انسان.های قدرتمند (پرزور) صاحب همه چیز هستند. همین که اولین تمدن‌ها شروع به کار کردند اولین ارگان‌های متمرکز قدرت دست به کار شدند، حکومت‌ها !
برای مردم باستان محصول را خداوندگاران آسمان می‌رساند و نگهبانان آن، مراقبان و صاحبان آن خداوندگاران زمین بودند که از طرف آسمان انتخاب می‌شدند. پادشاهان به خدایگان پیوند خوردند وخداوندگاران زمین شدند. مردم این عقیده را پذیرفته بودند که پادشاهان با خداوند آن‌ها نسبی دارند. هر پادشاهی هم با خداوند همان تمدّن و کشور نسب داشت انگار که بقیه خداها به درد فامیلی نمی‌خوردند!
وظیفه مردم چه بود؟ فرمان‌بری. شما که نمی‌توانی از یک خدا یا نماینده خدا سرپیچی کنی.

اوضاع تا قبل از رنسانس بدین‌گونه ادامه داشت، تنها تغییری که در ذات خداوندگاران زمین به وجود آمد این بود که آن‌ها خود را دیگر خدا نمی‌خواندند انگار که رفته رفته نسبتشان با خدا دورتر میشد و فامیلی‌ها تبدیل شد به دوستی ها و در نهایت خدمت‌کاری خداوند. ولی در اصل فقط کلمات عوض شد خلیفه‌ها (جانشین)، پادشاهان مقدس، امپراتورها و پاپ‌ها خدمتکاران خداوند بودند و مسئول اجرای اوامر آن‌ها.
اوضاع به‌هم‌ریخته‌ای که این خدمت‌کاران به وجود آوردند عده‌ای را به فکر برد. شاید آن‌ها واقعا با خدا نسبی ندارند؟
پروتستانیسم (اصلاحات دینی)، اومانیسم به سرعت شروع به انتشار کردند انگار که مردم یک حق گم شده را پیدا کرده بودند. حق تعیین سرنوشت. (البته که این اولین بار نبود)
به مرور زمان هر نفر سخنی جدید می‌گفت.
هابز: ما حق طبیعی داریم حاکم را انتخاب کنیم و به او اختیار تام بدهیم.
جان لاک‌: چرا به حاکم اختیار تام بدهیم؟ چرا خودمان را دخیل نکنیم؟
مونتسکیو: چرا یک حاکم؟ قدرت متمرکز فسادزاست. حکومت را به سه بخش مجزا تقسیم کنیم قوه مجریه(دولت)، مقننه(مجلس) و قوه قضاییه (دادگستری، دیوان‌ها و...). این بخش‌ها نباید یک‌جا اداره شوند.
این صحبت‌ها و صحبت‌های دیگر در چند کلمه خلاصه می‌شد ۱- دموکراسی (تعیین سرنوشت توسط اکثریت جامعه و نه گروه یا شخصی خاص)
۲- قرارداد اجتماعی بین حکومت و مردم: مردم به حکومت‌ها قدرت و رسمیت دهند و در عوض حکومت مراقب نظم، قوانین و مردم باشد.
پادشاهان به سرعت سقوط کردند حکومت‌های پادشاهی مشروطه و جمهوری های مختلف شروع به سر کار آمدن کردند. ایده‌، گذار به دموکراسی بود. بشریت به این نتیجه رسیده بود که دموکراسی کامل نیست اما بهترین گزینه ممکن است...


@IUSTArman
⭕️انجمن رویش دانشجویان، با همکاری انجمن آرمان برگزار میکند:

"مادر کشی"
اکران مستند مادر کشی و پرسش و پاسخ محیط زیستی

با حضور آقایان:
محمد درویش (فعال و کنشگر حوزه محیط زیستی)
کمیل سوهانی (کارگردان مستند مادرکشی)

🔻تا کجا مدیریت سازه ای و سد سازی های بی رویه در کشور ادامه خواهد یافت؟
🔻فاجعه اصلی تا چه حد نزدیک خواهد بود؟

زمان: دوشنبه ٨ اسفند، ساعت ١٢:٣٠
مکان: آمفی تئاتر دانشکده صنایع (سالن شهید شهبازی)


🆔@Rouyesh_IUST
🆔@IUSTArman
انجمن اسلامی رویش دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران
⭕️انجمن رویش دانشجویان، با همکاری انجمن آرمان برگزار میکند: "مادر کشی" اکران مستند مادر کشی و پرسش و پاسخ محیط زیستی با حضور آقایان: محمد درویش (فعال و کنشگر حوزه محیط زیستی) کمیل سوهانی (کارگردان مستند مادرکشی) 🔻تا کجا مدیریت سازه ای و سد سازی های بی…
🔰جلسه‌ی اکران مستند مادر کشی و پرسش و پاسخ محیط زیستی؛

📌با حضور: محمد درویش (رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو) و کمیل سوهانی (فعال و کنشگر حوزه محیط زیست و کارگردان مستند مادرکشی)

📎این برنامه در دو بخش پخش مستند مادرکشی و پرسش و پاسخ با مهمانان صورت گرفته و با استقبال گرم دانشجویان و اساتید همراه شد.

🔸دوشنبه ٨ اسفند ١۴٠١، آمفی تئاتر دانشکده صنایع

🆔@Rouyesh_IUST
🆔@IUSTArman
🟢 #علی_اسداللهی، دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات فارسی دانشگاه تهران، امروز سه‌شنبه ۹ اسفند پس از ۱۰۹ روز بازداشت، از زندان تهران بزرگ آزاد شد.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️ انجمن اسلامی آرمان دانشجویان برگزار میکند:

📖 حلقه مطالعاتی کتابِ قدرت بی‌قدرتان

از متن کتاب:
《نظام پساتوتالیتر همیشه و در هر قدم مردم را لمس می‌کند، اما همیشه با دستانی پوشیده در دستکش‌های ایدئولوژیک. برای همین است که زندگی در این نظام چنین آکنده از دورویی و ریا و دروغ است. لازم نیست مردم همه دروغ‌ها و مغلطه‌های این نظام را باور کنند، اما باید چنان رفتار کنند که گویی باورشان دارند، یا دست کم در سکوت از کنارشان بگذرند. لزومی ندارد این دروغ‌ها را بپذیرند. کافی است بپذیرند که با این دروغ‌ها و در بطن آن‌ها زندگی کنند، زیرا بدین‌ترتیب بر نظام صحه می‌گذارند، اطاعتشان را از نظام نشان می‌دهند، نظام را می‌سازند و اصلا خود نظام می‌شوند.》

⭕️ برای شرکت در حلقه و یا اطلاعات بیشتر به آیدی @ArmanCommunity پیام دهید.

@IUSTArman
🟢روز درخت‌کاری، یادبودی برای جنگل‌های ایران

🔹طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، سهم کشور ایران از بیش‌ از ۴ملیارد هکتار جنگل در جهان حدود ۱۴.۲ملیون هکتار است که این مقدار برای کشور پهناوری مانند ایران بسیار اندک می‌باشد و تنها حدود ۸.۶ درصد مساحت کشور را شامل می‌شود. این مطلب نشان‌دهنده آن است که باید نسبت به این منابع کمیاب ملی، رفتاری بسیار آگاهانه و مسئولانه داشت اما شواهد موجود از وضعیتی کاملا متضاد خبر می‌دهند!
برای سال‌های طولانی جنگل‌های ایران مورد هجمه‌های فراوانی قرار گرفته‌اند. جدای از عوامل طبیعی مانند خشکسالی، سیلاب و تغییرات اقلیمی، عوامل انسانی بیشماری وجود دارند که جان این سرمایه‌ی ملی را به خطر می‌اندازند، مواردی از قبیل ویلاسازی‌ و تجاوز به حریم جنگل، جاده‌سازی‌ها، سد سازی و طرح‌های عمرانی غیر کارشناسی و با دید کوتاه‌مدت و تخریب‌گر، قاچاق چوب و ذغال‌گیری و بسیاری فعالیت‌های نادرست و سهل‌انگارانه دیگر. به گفته کارشناسان با ادامه این روند تا پنجاه سال آینده چیزی از جنگل‌های ایران باقی نمی‌ماند.
🔹 جنگل های زاگرس ۴۰ درصد جنگل‌های ایران را تشکیل می‌دهند که حدود ۷۰ درصد تیپ گونه‌های جنگلی آن را بلوط‌ها  تشکیل داده‌اند. جنگل‌های بلوط زاگرس ریه‌های کشور محسوب می‌شوند و نقش بسزایی در جلوگیری از خطرات بحران‌های زیست‌محیطی ایفا می‌کنند. با این وجود در سال‌های اخیر آسیب‌های بسیاری به جنگل‌های بلوط حوزه زاگرس وارد شده‌ که این موضوع علاوه بر چالش‌های زیست‌محیطی، مشکلات فراوانی برای جوامع محلی ایجاد کرده‌است.
گفتنیست که در ۷۰ سال گذشته حدود ۷ میلیون هکتار از جنگل‌های زاگرس از بین رفته‌ است و این میزان رو به افزایش است.
به دنبال ممنوعیت بهره‌برداری از درختان شمال، تجارت و قاچاق چوب درختان بلوط زاگرس از سوی قاچاقچیان به منظور تامین چوب مورد نیاز صنایع تولیدی به شدت افزایش یافته و بی‌رحمانه شاهد رشد چشمگیر قاچاق درختان ارزشمند بلوط هستیم. همچنین خبر هایی در‌مورد آتش‌سوزی این جنگل‌ها منتشر شده است که اکثرا عمدی و با هدف تهیه ذغال صورت می گیرند.
🔹 نوار سبزی که بر روی دامنه‌های شمالی رشته‌کوه البرز قرار گرفته، جنگل‌های هیرکانی‌ است. موزه طبیعی ایران که سال‌های اخیر در معرض دخالت‌های متعددی بوده است. باتوجه به افزایش قیمت قطعات چوبی و برداشت‌های غیرقانونی، روز‌به‌روز بر تهدید‌های وارده به این‌ جنگل‌ها افزوده می‌شود؛ طرح‌های عمرانی ناسازگار با محیط و تغییر کاربری در اراضی مجاور جنگل‌، از مهم‌ترین آن‌هاست. این نکته مورد توجه است که میزان سکونتگاه‌ها و جمعیت داخل حوزه‌های جنگلی در ۲۰ سال گذشته از ۶۰ هزار و ۲۸۴ خانوار به ۱۳۸ هزار و ۶۴۸ خانوار افزایش یافته است.
با ادامه همین رویه، شکی نیست که به نابودی جنگل‌های هیرکانی خواهیم رسید. در خلال مشکلات اقتصادی‌ای که ایجاد خواهند‌ شد، مسائل محیط‌زیستی متعددی را نیز در شمال کشور به دنبال خواهد‌ داشت.
پرسش اصلی اینجاست که آیا اراده‌ای برای کنترل جنگل‌زدایی و بهبود وضعیت جنگل‌های هیرکانی، زاگرس، ارسباران، جنگل‌ دریایی حرا و چندل و دیگر سرمایه‌های طبیعی کشور وجود دارد؟ آیا نتایج فاجعه‌بار محیط زیستی حاصل ناکارامدی‌ها و فشلی‌های موجود در ساختارهای مدیریتی کشور است و یا برخاسته از نخواستن‌ها و نبود دغدغه‌ی محیط زیستی برای مسئولان و دولتمردان؟


✍️گردآورندگان:
فاطمه اکبری
پارسا حساس‌صدیقی

@IUSTArman
2025/07/13 13:52:33
Back to Top
HTML Embed Code: