tgoop.com/Immuno_Insights/497
Last Update:
📌کشف یک مکانیسم کلیدی در بازسازی تیموس
یک مطالعه اولیه که به تازگی در مجله Immunity منتشر شده، به معرفی مکانیسمی جدید با قدرت بازسازی تیموس میپردازد.
✅این مطالعه نشان میدهد بازسازی تیموس برای بازیابی سیستم ایمنی پس از بیماری یا درمانهای پزشکی مانند شیمیدرمانی ضروری است. این مطالعه که به سرپرستی Andri L. Lemarquis و همکارانش انجام شده، نشان میدهد که یک جمعیت خاص از سلولهای T تنظیمی (Treg) نقش مهمی در ترمیم تیموس پس از آسیب ایفا میکنند.
✅همچنین نشان میدهد که سلولهای Treg بازگردشی که از محیط بدن دوباره به تیموس مهاجرت میکنند، در این فرایند نقش کلیدی دارند چرا که تعداد آنها پس از آسیب به تیموس به طور چشمگیری افزایش مییابد.
همچنین حذف این سلولها در موش منجر به اختلال در روند ترمیم میشود، در حالیکه انتقال سلولهای Treg به موشها، حتی موشهای پیر، با بهبود بازسازی تیموس همراه است.
✅آمفیرگولین، یکی از سایتوکاینهای مترشحه توسط سلولهای Treg بازگردشی، عامل کلیدی در این فرآیند است. پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که حذف آمفیرگولین در این سلولها منجر به کاهش بازسازی تیموس میشود که اهمیت آن را در این فرآیند تأیید میکند. single-cell RNA sequencing و بررسیهای فضایی نشان داد که آمفیرگولین از طریق گیرندههای فاکتور رشد اپیدرمی (EGFR) روی سلولهای اپیتلیالی تیموس عمل کرده و موجب تحریک ترمیم بافتی میشود.
🎯نکته مهمتر در این مطالعه این است که یک جمعیت مشابه از سلولهای Treg بازگردشی را در تیموس انسان نیز شناسایی کرده است که دارای نشانگرهای CD39 و ICOS هستند. این کشف نشان میدهد که استفاده از این سلولها یا تقویت عملکرد آنها میتواند یک استراتژی درمانی با توانایی بالا برای بهبود عملکرد ایمنی در افراد مسن و بیماران مبتلا به نقص ایمنی ناشی از درمانهای پزشکی باشد.
👨💼مارسل، پژوهشگر ارشد این مطالعه، میگوید:
"این یافتهها فرصتهای هیجانانگیزی را برای بهبود بازیابی سیستم ایمنی ایجاد میکنند. با هدف قرار دادن این سلولها یا تقویت اثرات آنها، ممکن است بتوانیم راهکارهای درمانی بهتری برای بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، فراهم کنیم."
🎯🎯این مطالعه نمایانگر ظرفیت بازسازی تیموس است و مسیر امیدوارکنندهای را برای توسعه درمانهای جدید جهت مقابله با ضعف سیستم ایمنی ناشی از افزایش سن و سرکوب ایمنی پس از درمانهای پزشکی ارائه میدهد.
📱Instagram | اينستاگرام
🆔@Immuno_Insights
🌐منبع:
cell.com
🖋تهیه و گردآوری:
علی عزیزی، دانشجوی کارشناسی ارشد ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي
BY ImmunoInsights
Share with your friend now:
tgoop.com/Immuno_Insights/497