tgoop.com/Ir_Immunology/646
Last Update:
🦟ویروس زیکا(Zika virus)
#قسمت_اول
❕ویروس زیکا یک ویروس از خانواده فلاوی ویریده (Flaviviridae) است که از طریق پشه منتقل شده و از این رو در گروه آربوویروس ها طبقه بندی می شود.
•کشف ویروس زیکا حاصل برنامه های تحقیقاتی بر روی تب زرد بود که توسط بنیاد راکفلر حمایت میشد.در سال 1947 این ویروس در بدن میمون رزوس در جنگل زیکا در کشور اوگاندا کشف شد و به دنبال آن این ویروس در سال 1948 از پشه ی آئدس ساکن جنگل زیکا جداسازی شد.
•این ویروس توسط پشه های آئدس اجیپتی (Aedes aegypti) و آئدس آلبوپیکتوس (Aedes albopictus) فعال در روز منتشر می شود.همچنین این ویروس از مادر به جنین، از طریق رابطه جنسی و از طریق خون و فراورده های خونی منتقل می شود.
•اولین اطلاعات در مورد علائم بالینی در مورد عفونت ویروس زیکا در سال 1956 با انجام مطالعات بر روی یک مرد 34 ساله اروپایی که با سویه ای از ویروس زیکا که در سال 1954 در نیجریه جداسازی شد انجام شد. علائم اولیه در این مرد شامل تب و سردرد خفیف بود که سردرد در این فرد دو روز ادامه داشت. بر مبنای این مطالعات زیکا به عنوان یک بیماری ملایم، خودمحور شونده همراه با تب و بدون ایجاد مشکل خاص معرفی شد. در طول ۶۰ سال اول پس از کشف ویروس زیکا این ویروس به عنوان عامل عفونت های تک گیر و خوش خیم در آفریقا و جنوب شرق آسیا شناخته میشد.
در سال های قبل از شیوع های قرن 21 این ویروس، نگرانی ها در مورد این عفونت ویروسی کم بود جرا که فقط در 20 درصد از مبتلایان به ویروس زیکا علائم بالینی را نشان می دادند.
علائم این بیماری شامل تب ملایم٫سردرد٫خستگی٫درد و التهاب مفاصل٫درد عضلانی و التهاب ملتحمه چشم است که معمولا یه هفته ادامه خواهد داشت و سپس راش های پوستی ظاهر می شوند.ظهور راش یکی از علائم اصلی است که در 90 درصد مبتلایان دیده می شود.
در حال حاضر این ویروس به عنوان عامل اصلی افزایش ناهنجاری های عصبی نظیر میکروسفالی و سندرم گیلن باره در مناطق اپیدمی محسوب می شود.از پیامد های کسب ویروس زیکا در بزرگسالان ابتلا به سندرم گیلن باره است. این سندرم یک بیماری خودایمنی بوده که منجر به فلج حاد و یا نیمه حاد می شود و ایمونوگلوبولین IgM ضدویروس زیکا در بیماران مسئول احتمالی ایجاد این سندرم است.
#ویروس_زیکا
#پشه_آئدس
✍🏼امیر حسین فیض اللهی
[آکادمی ایمونولوژی ایران]
🔹@Ir_Immunology🔹
BY آکادمی ایمونولوژی ایران
Share with your friend now:
tgoop.com/Ir_Immunology/646