tgoop.com/Ir_Immunology/679
Last Update:
انسفالوپاتی هاشیموتو
#قسمت_اول
🔬هاشیموتو (Hashimoto یا HT)، التهاب مزمن در غده ی تیروئید است که امروزه در دسته ی بیماری های رایج خودایمنی محسوب می گردد.
هاشیموتو را بر اساس اتیولوژی به 2️⃣ دسته ی Primary و Secondary تقسیم بندی می کنند. در نوع Primary آن که شایع ترین فرم HT می باشد، افزایش در غده ی تیروئید (گواتر یا goiter) همراه یا بدون هایپرتیروئیدیسم مشاهده می شود. Primary هاشیموتو می تواند همراه سایر بیماری های خود ایمن مانند دیابت ملیتوس نوع 1 و یا سندرم شوگرن بروز نماید.
💊بیماری نادر سیستم عصبی، که انسفالوپاتی پاسخدهنده به استرویید همراه با تیروئیدیت خودایمنی(SREAT) نیز نامیده میشود، این بیماری نخستین بار توسط Brain و همکاران در سال 1966 شرح داده شد.
پس از گذشت بیش از 40 سال انسفالوپاتی هاشیموتو هنوز در برخی از جنبهها متناقض و مجهول مانده است. علیرغم فرضیاتی که در بارهی سببشناسی و بیماریزایی HE مطرح شده، آنها هنوز ناشناخته باقی ماندهاند. واسکولیت خودایمن CNS، خیز مغزی و تأثیر پادتنهای پادتیروئید در زمرهی تئوریهای مذکور هستند. به هر رو به عنوان یک حقیقت مسلم روشن است که HE نه به واسطهی مشکلات عملکردی تیروئید، بلکه به واسطهی پاسخهای ایمنی پدید میآید.
🩻بیماران HE ممکن است گواتر داشته یا نداشته باشند. نشانههای نورولوژیک بیماری شامل فهرستی طولانی است که منگی(کانفیوژن) همراه با سطح هوشیاری متغیر، تشنج، میوکلونی و اختلالات شناختی شایعترین آنهاست. وجود پادتنهای پادتیروئید در سرم یا مایع مغزی - نخاعی بیماران، شایعترین یافتهی آزمایشگاهی HE است. الکتروانسفالوگرام در 4/3 موارد غیرطبیعی و بیشتر شامل امواج تریفازیک در زمینهی آهستگی ژرف است.بیماران با شروع تحت حاد یا حاد علایمی نظیر منگی، تشنج، میوکلونی، ترمور، اختلالات شناختی، واقعههای شبهاستروک، اختلالات حافظه و ... در صورت داشتن تیترهای بالای پادتنهای پادتیروئید، باید به عنوان موارد محتمل HEپیگیری شوند. میلوپاتیهای واسکولیتیک، CJD،HSP، اختلالات میلینوکلاستیک نظیر PML، SSPE، ADE،MS و DNL برخی از تشخیصهای افتراقی HE هستند.
✍🏼یاسمن همایونی
آکادمی ایمونولوژی ایران]
🔹@Ir_Immunology🔹
BY آکادمی ایمونولوژی ایران
Share with your friend now:
tgoop.com/Ir_Immunology/679