tgoop.com/Ir_Immunology/683
Last Update:
انسفالوپاتی هاشیموتو
#قسمت_دوم
💊کورتیکوستروییدهای آدرنال داروهای خط اول درمان HEهستند. در موارد مقاوم به درمان یا بازگشت نشانههای بالینی ممکن است که سایر سرکوبگرهای سیستم ایمنی نظیر آزاتیوپرین، سیکلوفسفامید و متوترکسیت نیز به درمان افزوده شود.
بیماری هاشیموتو همراه با دیابت نوع یک با تغییرهای هورمونهای تیروئیدی، آنتیبادیهای تیروئید پراکسیداز و هم چنین هموگلوبین گلوکوزیله ارتباط مستقیم داشته و این پارامترها میتوانند بهعنوان بیومارکر برای تشخیص علائم اولیه بروز بیماری مورد استفاده قرار گیرند.
پس از تحقیقات و مطالعات انجام شده، بیماران مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو درصد بالایی خطر ابتلا به سرطان سینه، سرطان دستگاه تناسلی، سرطان اندامهای گوارشی، سرطان تیروئید، سرطان ریه، سرطان خون و خطر کم سرطانهای تنفسی را دارند. نتایج این تحقیقات نشان میدهد که امکان بروز سرطان در افراد مبتلا به هاشیموتو بسیار بالا است.
همانطور که گفته شد، بیماری هاشیموتو نوعی بیماری خود ایمنی است، بنابراین هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد. با این حال با روشهای درمانی زیر میتوان تا حد زیادی بیماری را کنترل کرد و جلوی پیشرفت آن را گرفت.
کم کاری تیروئید مرتبط با هاشیموتو را میتوان با هورمون درمانی و هورمون مصنوعی لووتیروکسین درمان کرد. هورمون مصنوعی مانند هورمون T-4 که به طور طبیعی توسط تیروئید تولید می شود، عمل میکند. هدف درمان بازیابی و حفظ سطح کافی هورمون T-4 و بهبود علائم کم کاری تیروئید است. در این روش درمانی از هورمون مصنوعی تیروئید تحت عنوان قرص لووتیروکسین استفاده میشود. فرد بیمار تا آخر عمر به این درمان نیاز خواهید داشت.
✍🏼یاسمن همایونی
آکادمی ایمونولوژی ایران]
🔹@Ir_Immunology🔹
BY آکادمی ایمونولوژی ایران
Share with your friend now:
tgoop.com/Ir_Immunology/683