tgoop.com/Ir_Immunology/714
Last Update:
“همه چیز دربارهی سلول های T کمکی”
🔎سلول های T کمکی که به آن سلول های CD4+، سلول کمکی T یا لنفوسیت T کمکی نیز گفته می شود، نوعی گلبول سفید است که به عنوان یک واسطه اصلی عملکرد ایمنی بدن عمل می کند.
سلول های T کمکی نقش مهمی در پاسخ ایمنی نرمال دارد و با تولید فاکتورهایی می تواند سایر سلول های سیستم ایمنی را فعال کند.
🦠سلول های T سیتوتوکسیک سلول های حامل عوامل عفونی را از بین می برد و ماکروفاژها و سایر سلول های موثر، که به عوامل بیماری زایی مهاجم (عوامل ایجاد کننده بیماری) حمله می کنند. سلول های T کمکی پروتئینی به نام CD4 را در سطح خود بیان می کنند. این پروتئین با اتصال به مولکول های سازگاری بافتی کلاس II MHC، که در کمک به سیستم ایمنی بدن برای شناسایی مواد خارجی نقش مهمی دارند، در فعال سازی سلول T کمکی نیز نقش مهمی ایفا می کنند.
سلول های T کمکی، گروهی یکسان از سلول ها نیستند بلکه می توانند به دو زیر جمعیت عمومی تقسیم شوند – سلول های TH1 و TH2 – که از نظر شیمیایی و عملکرد به طور قابل توجهی متفاوت هستند. این جمعیت ها را می توان با سیتوکین هایی که ترشح می کنند شناسایی کرد.
🔬سلول های TH1 در درجه اول سیتوكین های اینترفرون گاما، فاكتور نكروز توموری بتا و اینترلوكین -2 (IL-2) را تولید می كنند و سلول های TH2، عمدتا اینترلوكین های IL-4، IL-5، IL-6، IL-9، IL-10 و IL-13 را تولید می كنند.
📌نقش اصلی سلول های TH1 تحریک پاسخ های به واسطه سلول است (آن هایی که شامل سلول های T سیتوتوکسیک و ماکروفاژها هستند)، در حالی که سلول های TH2 در درجه اول به تحریک سلول های B برای ساخت آنتی بادی کمک می کنند.
✍🏼یاسمن همایونی
[آکادمی ایمونولوژی ایران]
🔹@Ir_Immunology🔹
BY آکادمی ایمونولوژی ایران
Share with your friend now:
tgoop.com/Ir_Immunology/714