tgoop.com/JAAMEbaaz/3168
Last Update:
🌐 احتمال پیروزی مبارزات مسالمت آمیز دو برابر مبارزهی مسلحانه است
♻️تغییر سیاسیِ اساسی تنها با مشارکت فعال ۳.۵ درصد از جمعیت در مبارزات خشونت پرهیز
استفاده از راهبردهای خشونتپرهیز دلایل اخلاقیِ فراوانی دارد. اما تحقیقات قانعکنندهی اریکا چِنووِت (Erica Chenoweth)، متخصص علوم سیاسی در دانشگاه هاروارد، تأیید میکند که
✅نافرمانیِ مدنی نه تنها انتخابی اخلاقی بلکه مؤثرترین راه شکل دادن به سیاست دنیا است.
#چنووت با بررسیِ صدها کارزار قرن بیستم دریافت که احتمال موفقیت کارزارهای خشونتپرهیز دو برابر مبارزههای خشونتآمیز است. هر چند حاصلِ کار به عوامل گوناگونی بستگی دارد اما چنووت نشان داده است که برای ایجاد تغییر سیاسیِ جدی تنها کافی است که ۳.۵ درصد از جمعیت به طور فعال در اعتراضات مشارکت کنند.
وی هنگامی که تحقیقاتش را آغاز کرد، فکر نمیکرد که اقدامات خشونتپرهیز در اکثر مواقع از مبارزهی مسلحانه مؤثرتر باشد.
او با خود فکر کرد که شاید انتخاب این مطالعات موردی صرفاً ناشی از نوعی سوگیریِ اطلاعاتی بوده است. او میگوید، «آنچه به من انگیزه میداد نوعی شک و تردید بود، شک و تردید نسبت به این که مقاومت خشونتپرهیز بتواند روش مؤثری برای ایجاد تحولات اساسی در جامعه باشد.»
به نظر آنها، جنبشی «موفق» است که حداکثر یک سال پس از اوج فعالیت و مستقیماً در نتیجهی فعالیتهایش به طور کامل به اهداف خود دست یابد. برای مثال، تغییرِ حکومت ناشی از مداخلهی نظامیِ خارجی موفقیت به شمار نمیرود. در عین حال، جنبشی خشونتآمیز محسوب میشود که به بمبگذاری، آدمربایی یا نابودیِ زیرساختهای کشور بپردازد ــ یا به مردم یا اموال آنها آسیب برساند.
کل، احتمال موفقیت مبارزههای خشونتپرهیز دو برابر مبارزههای خشونتآمیز بود: 53 درصد از مبارزههای خشونتپرهیز به تغییر سیاسی انجامید اما تنها 26 درصد از اعتراضات خشونتآمیز چنین نتیجهای را در پی داشت.
اما چرایی جنبش های خشونت پرهیز شانس بیشتری دارند ؟!
پاسخ را در ادامهی مقاله بخوانید.
#فلسفه_سیاسی
#مبارزات_مسالمت_آمیز
#علوم_سیاسی
#جامعه_باز_و_دشمنان_آن
@mghlte
✳️مطالب مربوط :
https://www.tgoop.com/mghlte/3552
تصور پهلوان پنبه ای از مبارزات مسالمت آمیز :
https://www.tgoop.com/mghlte/3574
BY جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفهی علوم اجتماعی )
Share with your friend now:
tgoop.com/JAAMEbaaz/3168